Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Prima masina: W169

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Originally posted by gruiarew View Post
  Dar decât sã iei una care e clar cã minte, mai bine sã-ti iei þeapã cu una care aratã ok ºi te minte frumos.

  Ce gîndire. Tu așa faci?

  Comment


  • #17
   Omule, 90% îs țeapã. Una e sã-ți prezinte o coajã ca nouã dar vezi și tu cã-i toatã roasã, ruginitã și reparatã la plesnealã sau cu interiorul praf și alta e una țiplã de-ți poți face freza în ea.

   Ce preferi? Una de 180 000 când volanul e tot belit, schimbãtorul la fel și interiorul aratã ca pãtura pe care doarme câinele sau acoperã țãranul caii? Sau una la care mãcar și-a dat silința s-o curețe / bibileascã puțin?

   N-ai cum sã mã convingi cã mașina e ce trebuie, "impecabilã mecanic", "toate schimburile fãcute la timp" când interiorul, unde-ți petreci tot timpul când ești cu mașina aratã ca-n cocinã.

   Da, așa gândire am, dacã e sã iau țeapã mai bine iau țeapã de la cel care cred cã ar putea sã fie țeapã, decât sã iau țeapã de la care-s ferm convins cã-i țeapã.

   Ideea era sã nu se arunce omul sã ia orice cãzãturã. Se pot nimeri și chestii bune chiar și la samsari.

   Baftã la vânzare. Cum era vorba bancului, nu vând, nu cumpãr, m-am bãgat doar în seamã.
   Fosta: W168 A160 '99 Benzină
   Actuala: W169 A200 '04 Benzină
   Urmează: Dacia 1300 '74

   Comment


   • #18
    Nu contest ca au si aia ocaziile lor.
    Dar de ce sa dau 500-1000 in plus ca e masina tipla dar minarita de arata ca in reprezentanta?!?
    Nu m-a interesat ca masina are o urma ceva... starea ei in ansamblu. Daca una rulata arata ca aia de showroom, e o problema. Cel putin asta e viziunea mea. Chiar si aia din showroom poate avea namol pe mocheta ca vine murdar taranu'.

    Chiar ieri m-a sunat cineva si am stat ceva de vorba pe ce am investit in masina.
    Omul cu capul pe umeri, nu bagator de seama ca nu are masina trapa, xenon sau mai stiu eu ce

    Am colege ce vor masini dar vor sa dea 1000 euro pe masina din 97-99.
    Nu pricep ca in alea mai baga inca pe atit, nu mai zic de acte si ce mai trebuie facut la ea dupa achizitie.

    PS: Cum isi mai amintea, cum ma mai suna . Sincer, prefer asa ceva decit sa imi zica ala ca am avantaj ca e clima functionala sau ca nu stie nimic despre masina ca tocmai ce a adus-o (de multe ori de la reparatii pe viteza).

    Mersi!

    Comment


    • #19
     Eu zic ce-am vãzut și ce-am vorbit cu oamenii. Am vândut și eu un W168 din '99 și-mi veneau cu pretenții de mașinã nouã. Bineînțeles cã se scãrpinau în dos pentru fiecare leu. Și chiar a fost întreținutã baba. Dar o mașinã SH nu poate fi ca una nouã. Nu conteazã anul.

     W169 a fost un moft cã puteam sã stau mult și bine cu ailaltã. Cât am cãutat am vãzut numai avioane. Care mai de care mai mânãritã. Dar când vine omul și-ți zice ca are 150 000 sau 180 000 de km și volanul e ros de zici cã-i crește șmirghel în palmã, mãciulia la schimbãtor albã, cã vopseaua sau pielea s-a dus de mult și scaunele de un jeg de aluneci pe ele n-am cum sã-l cred. Era unul cu un W169 în piațã nici mãcar nu s-a deranjat s-o aspire. Și nu-mi spune cã i s-a urcat țãranul cu nãmol în portbagaj. Orice-mi zice cã ar fi schimbat la mașinã și oricât de bine ar fi fost întreținutã, ce se vede, se vede. Chiar nu mã mai intereseazã cã are reviziile fãcute la reprezentanțã dacã el n-a fost în stare sã o aspire, mai ales cã a venit cu ea în piațã.

     Și care vrea trapã, vrea trapã, eu am vrut și d-aia am luat. Partea cu capul pe umeri e o pãrere a fiecãruia. D-aia s-au inventat chestiile astea pentru cã unii se uitã la ele. Orice chestie în plus e bunã sã fie. Mai bine s-o ai și sã n-o folosești decât sã n-o ai și sã-ți trebuiascã. Cã dupã aia îs mai greu de pus. Gen încãlzire în scaune sau trapã. Trebuie sã fii conștient cã orice masinã iei o sã mai ai de bãgat în ea. Ori a bãgat cel dinainte ori nu.
     Dacã sunã și întreabã de trapã când se vede clar ca nu are, e clar cã nu-i ce trebuie și e doar pierdere de timp.

     Ce i-am scris omului a fost strict referitor la anunțul respectiv. Acuma cã vinzi și dumneata una și nu-ți picã bine ce am scris e partea a doua. S-o gãsi cumpãrãtor și pentru a dumneavoastrã. Dacã am reușit eu sã dau W168-le înseamnã cã poate oricine
     Fosta: W168 A160 '99 Benzină
     Actuala: W169 A200 '04 Benzină
     Urmează: Dacia 1300 '74

     Comment


     • #20
      aci cam orice 168 e in jur de 1000 euro.
      unul singur cu 2300-2400.
      Una e sa ai 180000 pe autostrada si alta e sa ii ai pe oras, ca uzura nu e la fel.

      Posibil ca mai sint poze pe net cu masini rupte in gura si arata ca noi si unele asa cum ziceai mai sus, cocini si au rulaj minor.

      Cine-s eu sa ma opun vrerii omului?!?!? e treaba fiecaruia daca isi ia un cacat ambalat intr-o poleiala aurita sau isi ia un diamant infasurat intr-un ziar.
      Fiecare om face ce vrea pe banii lui.

      Comment


      • #21
       Originally posted by gruiarew View Post
       Dar o mașinã SH nu poate fi ca una nouã. Nu conteazã anul.
       Alea vindute de samsari, sint mai curate ca alea din showroom.
       Cel putin aici.

       Comment


       • #22
        Scuze, nu am mai intrat pe forum in ultima perioada. O sa ma uit la anuntul tau si iti dau de veste.

        Comment


        • #23
         Am făcut un video la buburuza din dotare:

         https://youtu.be/GTlYRZ3Lpc0

         Sper să ajute pe careva.
         Fosta: W168 A160 '99 Benzină
         Actuala: W169 A200 '04 Benzină
         Urmează: Dacia 1300 '74

         Comment


         • #24
          Originally posted by gruiarew View Post
          Am făcut un video la buburuza din dotare:
          https://youtu.be/GTlYRZ3Lpc0
          Sper să ajute pe careva.
          Greu ne-ai mai prezentat-o si noua aici pe forum! Sa o conduci sanatos, multi km fara evenimente si fara reparatii! Ar merge schimbata consola centrala cu ceva cu touch-screen/navigatie, bluetooth, alea alea.
          W168 or nothing!

          Comment


          • #25
           Originally posted by gruiarew View Post
           Am făcut un video la buburuza din dotare:
           Singurele lucruri care nu-mi plac sunt bordul si mai ales spatele ala retezat, drept, neterminat... In rest, all the best!
           Tura viitoare am sa sar direct la B Klasse.
           Greu ne-ai mai prezentat-o
           De frica sa nu i-o deoache careva...
           Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

           Comment


           • #26
            Bordul ãla, dacã te referi strict la ceasuri e total impersonal. Nu aduce a nimic, seamãnã cu orice.

            Spatele pare cã au vrut sã facã altceva și s-a terminat tabla.
            Pe mine mã supãrã cã nu se mai pot scoate scaunele și nu mai are urechi de agãțat la baza centurilor. O sã fie mai complicat de cãrat uși sau frigidere de exemplu ��.

            Nu mã știu cu filmãrile și prezentãrile. Mi s-a atras atenția deja cã vorbesc mult pe lângã.

            De B-klasse nu știu ce sã zic cã nu am vãzut decât din exterior. Dar pare doar un A-klass unde au fost mai darnici la tablã. Mie unul nu-mi place deloc linia ce-o are. Dar nah fiecare cu gusturile lui.
            Fosta: W168 A160 '99 Benzină
            Actuala: W169 A200 '04 Benzină
            Urmează: Dacia 1300 '74

            Comment


            • #27
             Mi a placut videoul tau.Si gainile bineinteles.Si eu urmaresc sa iau,posibil 2.Manuala si automata.Si eu vreau tempomat.Nu inteleg cum motorul tau este fara turbina.Stii sigur?

             Comment

             Working...
             X
             Logan | Dacia Logan |Anulare DPF