Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Probleme cu caseta de directie W169 - unde se poate reconditiona ?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Probleme cu caseta de directie W169 - unde se poate reconditiona ?

  Salutare !
  Am un A150 , W169 si caseta de directie care este una electrica (din ce mi s-a spus) nu mai functioneaza in parametri !
  Ce imi recomandati sa fac ?
  Variantele ar fi :
  1 : inlocuirea casetei cu una reconditionata cu piesa la schimb - cel mai mic pret doar pentru piesa 2500 lei cu livrare in 15 zile
  2 : reconditionarea casetei de directie cu garantie 2 ani , pret 1200 lei + tva dar include si demontarea + montarea inapoi pe masina + unghi de fuga facut - dar trebuie mers la Bucuresti - casetedirectie.com
  3 : inlocuierea actualei casete de directie cu una SH - nu ma incanta deloc varianta asta

  Va multumesc in avans pentru orice sfat , idee , parere !
  Toate cele bune !

 • #2
  Ai putea sa ne spui ce parametri nu functioneaza corespunzator? Daca, de exemplu, merge usor intr-o parte si greu in cealalta, nu inseamna neaparat ca trebuie inlocuita caseta. Exista un senzor care ii spune motorasului electric in ce directie se invarte volanul si cat de repede. Acesta poate fi calibrat cu tester-ul STAR. Baietii ”destepti” stiu exact ce trebuie sa faca.
  No malfunction

  Comment


  • #3
   Salut !
   Caseta vireaza la fel de usor sau greu indiferent i ncare directie invarti volanul . Deci nu este acolo problema la partea electrica a ei !
   Problema este la partea mecanica , am fost deja la service si mi-au confirmat ca trebuie schimbata cu una "buna" !
   Problema este ca cele second hand costa relativ mult , cele reconditionate se gasesc extrem de greu chiar si ONLINE si nu stiu exact care e procedura in momentul in care plasezi o comanda , probabil te obliga sa platesti o suma mai mare decat cea afisata , apoi urmeaza sa primesti inapoi niste bani dupa ce restitui piesa veche samd .

   Nu stiu sa va explic in termeni mecanici ce este stricat efectiv in caseta , dar "bate rau" , bate si mai rau la viraj in partea stanga samd.
   Multumesc in continuare pentru orice sfat , orice parere , orice idee !
   Toate cele bune !

   Comment


   • #4
    Parca vad ca schimbi caseta de directie degeaba. Mai mergi si la alt service. Bataia poate sa fie de la o bieleta antiruliu blocata...am avut eu la o masina (nu mercedes, alta marca) si parea ca problema e din caseta de directie...dar nu.
    No malfunction

    Comment


    • #5
     Salut.
     Bataie in viraj si sa fie caseta...? Eu ma indoiesc... Sa nu fie rulmentii de sarcina de la amortizoare. De obicei ei pocnesc cand s-au uzat bilele.
     Mai poti face un test, ridici partea din fata a masinii si cu rotile in aer misti de volan stanga dreapta apoi tragi concluzii. Succes!
     W168 or nothing!

     Comment


     • #6
      Salutare !
      Am fost la mai multe serviceuri si s-au facut constatari peste tot , iar caseta de directie a fost mereu indicata !
      Rulmentii de sarcina de la amortizoare + amortizoarele fata au fost schimbate recent , degeaba , TOT CASETA RAMANE PROBLEMA !
      Pe siteurile de profil gen autodoc samd , nu gasesc nici macar un pret informativ cu toate ca acum o perioada am gasit caseta de directie reconditionata la un pret bun , cu piesa la schimb , dar apoi a devenit indisponibila piesa si acolo si nu stiu care este varianta optima pentru a rezolva problema pe care o am .
      Deci ce-mi recomandati referitor la caseta de directie , reconditionare sau schimbarea ei cu una TOT RECONDITIONATA ?
      Chiar nu a intalminat niciun coleg o problema similara la A sau B klasse ?
      Multumesc colegilor !
      Toate cele bune !
      Attached Files

      Comment


      • #7
       Ia una din dezmembrare, modelul asta e foarte fiabil.

       Singura problemă este la demontare, daca scoate coloana de direcție cu ciocanul, decalibreaza senzorul de torq și atunci virează mai greu in una din părți. Dar dacă taie cuplajul, nu ai alte probleme.
       http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34       https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA

       www.mbretrofit.ro

       Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

       Comment


       • #8
        Multumesc pentru sfat CL600 , dar multe din masinile care se dezmembreaza provin din UK si nu stiu daca se potriveste caseta de directie pe modelul cu volan pe partea stanga !
        Imi poti confirma ca se potriveste sau nu ?
        Toate cele bune !

        Comment


        • #9
         E cumva evident, că nu se potrivește. Doar că în dezmembrare, găsești cu preponderenta modele de EU.
         http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34         https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA

         www.mbretrofit.ro

         Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

         Comment


         • #10
          Buna ziua, intrebarea meaeste referitor la elementle de carposerie A class din 2006. Intrebare capota de la A classe A170 este la fel cu cea de la A180 CDI ?

          Comment


          • #11
           Da: A1698800057

           Hei, se discuta despre caseta de directie. Deschide si tu un topic nou pentru capota.
           Last edited by georgealinel; 11-24-2019, 23:22 PM.
           No malfunction

           Comment


           • #12
            Salut . Am reconditionat-o la tureal la Buc , pe langa cei 1200 lei FARA TVA , mi s-au cerut alti 60 lei manopera pentru inlocuirea bieletelor antiruliu , dar nicun ban pentru manopera pentru inlocuirea capetelor de bara si bieletelor de directie . (cu toate aceste piese am venit eu in portbagaj!)
            Volanul aparent se invarte putin mai greu , dar la denivelari MASINA SE COMPORTA CA UN MERCEDES (chiar daca e un amarat de A) !
            ps : sunt multumit dupa circa 250 km !

            Succes !

            Comment


            • #13
             Volanul la A class trebuie sa învârtă f ușor, probabil nu au avut ce recondiționa și au strâns peste măsură șurubul de reglaj. Primești probabil banii înapoi, mai ales că în curând îți vor trebui pt motorașul electric. Calibrare cu tester s-a făcut după "recondiționare"?
             http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34             https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA

             www.mbretrofit.ro

             Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

             Comment


             • #14
              Salut Cl600
              Probabil iti dai seama ca am lasat masina acolo si ca am luat-o dupa 9 ore , timp in care am fost la un centru comercial .
              Calibrare cu tester sigur nu s-a facut ,mi se pare ca sunt mai multe rotatii cand invarti maxim stanga comparativ cu maxim dreapta, dar reconditionarea cred totusi ca a avut loc , pentru ca este oarecum o masina mult mai ok acum , mi-au si explicat ca bucsa de la caseta de pe partea "pasagerului" era rupta .
              Intr-un final asta e situatia , eu perosnal nu am gasit variante neaparat mai bune , iar de dezmembrari mi-a fost frica sa ma lipesc
              Salutare

              Comment


              • #15
               O piesă - din dezmembrare sau de pe mașina ta -
               poate fi buna sau nu.
               Logica conform căreia - nu iau o casetă din dezmembrare, pt că știu că a mea e buna si prefer reparația - este complet greșită și lipsită de orice logică. Tu știi, de fapt că a ta e sigur proastă.

               Luând în considerare că este un element de siguranță, mai ales pentru restul participanților la trafic decât pentru tine, adăugi certitudinea că piesa ta este clar defectă, poți eventual să studiezi de ce s-a rupt bucșă ( pt că e cremaliera îndoită...) și rămâne varianta înlocuirii, mai ales pt că ai văzut o grămadă de oferte bune...acest model nu prea se strică altfel decât în urma unui eveniment care a strâmbat cremaliera...bla, bla.

               Fiind complet electrică, cu managementul electronic, e logic sa trebuiască inițializată, chiar obligatoriu.
               http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34               https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA

               www.mbretrofit.ro

               Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF