Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Bataie metalica in zona rotii sau suspensiei partea stanga

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Bataie metalica in zona rotii sau suspensiei partea stanga

  Salut ... Am in fiecare iarna cand temperatura scade, o bataie metalica in zona rotii sau mai exact in zona suspensiei partea stanga a masinii la trecerea peste unele denivelari mai pronuntate fie ca sunt mai sus sau mai jos de nivelul asfaltului.Se aude cum ai tranti un capac pe o oala. Cateodata se simte ca nu ar lucra cum trebuie amortizorul, ca ar fi rigid . Vara cand temperatura creste peste 5 grade totul reintra la normal. Cu cat este mai rece afara cu atat se aude mai tare. Am schimbat amortizoarele, arcurile , ieri cam fost la service , au verificat masina ,totul e ok ,dar nu i-au dat de cap . Zgomotul s- a auzit la fel si iarna trecuta (cand iarasi am fost la alt service si iarasi in urma verificarii au zis ca e ok) . Flansa amortizoare spune mecanicul ca arata ok, nu e fisurata , surubul de la telescop e strans, bucsa de la bara de torsiune e buna , bieleta antiruliu e buna,amortizoarele sunt noi marca Bilstein OE Germany iar arcurile la fel sunt noi marca Supplex . Acu doi ani am schimbat si rulmentul de sarcina dar nu am pus unul original. Totul ok dupa spusele mecanicilor dar hodorogeala ramane. Am incercat sa fac un videola trecerea peste un bumping . Va multumesc pentru raspunsuri,pareri .Mentionez ca am A170 CDI din anul 2000 , are 19 ani si as vrea sa o mai duc cu ea inca 10 deoarece este un Mercedes . Va multumesc pentru raspunsuri,pareri. Am incercat sa fac si un video : https://www.youtube.com/watch?v=husf...ature=youtu.be

 • #2
  Salut!
  Da, se aude in video si se aude destul de urat. Incearca sa iei denivelari (la diferite viteze) cu fiecare parte pe rand, cu roata stanga si separat doar cu roata dreapta. Asa iti dai seama daca zgomotul vine de la suspensie. Altfel, n-as avea incredere oarba in mecanici si as verifica fiecare componenta suspensiei chiar si tampoanele de la motor. Atentie la bucsele de la bascula, cea mare(dinspre fata) are prostul obicei sa se rupa si sa nu "semnalizeze". Am gasit bucsa ce arata doar o mica fisura pe exterior si cand am schimbat-o era efectiv separata partea de mijloc fata de cea exterioara.
  Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

  Comment


  • #3
   Laur, te referi la bucsa de la brat cand ai spus bascula? Comparand bucsele de la bara de torsiune cea din stanga pare fisurata , sau asa este ea pentru a fi montata?Sunt sigur ca zgomotul e legat de suspensie , am facut proba cand cu o roata cand cu alta pe limitatoarele de viteza si se aude numai in stanga. Am observat ca atunci cand mecanicii nu gasesc hiba, misca din volan si spun ca e bataie la caseta.Buna scoala !!

   Comment


   • #4
    Da, la bucsele de la bratele fata ma refeream, mai exact bucsele care se monteaza verical(alea mari dinspre fata). Ai observat probabil ca ramura din fata a bratului e bagata cu tot cu bucsa in cadrul motorului. O bucsa cu cauciucul distrus va face ca bratul sa loveasca usor sus/jos in cadru. Cele de la bara de torsiune nu trebuie sa aiba fisuri... Am intalnit si variante "taiate" longitudinal, pentru montaj usor, dar sunt niste tampenii. Se schimba foarte usor in regim DIY fiind si foarte accesibile la pret aprox 20-25 lei/buc.
    Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

    Comment


    • #5
     La cum suna in video, prima data m-am gandit la bucsele de la bara stabilizatoare. Sunetul pare asemanator cu ce am avut eu. Eu am schimbat bucsele de la bara stabilizatoare, bucsele de la brate (cele verticale la care face referire LauLaur), bieletele si s-a rezolvat. De pivoti n-ai spus nimic, sunt ok? I-au verificat? Succes.
     W168 or nothing!

     Comment


     • #6
      Originally posted by LauLaur View Post
      Da, la bucsele de la bratele fata ma refeream, mai exact bucsele care se monteaza verical(alea mari dinspre fata). Ai observat probabil ca ramura din fata a bratului e bagata cu tot cu bucsa in cadrul motorului. O bucsa cu cauciucul distrus va face ca bratul sa loveasca usor sus/jos in cadru. Cele de la bara de torsiune nu trebuie sa aiba fisuri... Am intalnit si variante "taiate" longitudinal, pentru montaj usor, dar sunt niste tampenii. Se schimba foarte usor in regim DIY fiind si foarte accesibile la pret aprox 20-25 lei/buc.
      Multumim frumos. Problema s-a rezolvat.am cumparat cele doua bucse de la reprezentanta ,,cost 157 ron ,,,si m -am prezentat la service pentru inlocuire. Mecanicul si -a cerut voie mai intai sa faca o verificare vizuala si iarasi nu a vazut nimic cu probleme. Nevrand sa creada in totalitate ca de la bucse ar fi zgomotul le - a scos pe cele vechi . Cand colo bucsa mare dispre fata avea cauciucul pe margine distrus conform foto de mai jos. Cealalta era buna dar cu mari probleme la montare ,nu intra. A fugit de la service pana acasa unde avea o presa speciala ptr cutia de viteze si a reusit in cele din urma. Ptr cei ce au de schimbat aceste bucse se recomanda sa cumparati sistemul complet ptr a evita chinul montarii . Zgomotul a disparut , multumim ptr sfaturi inca o data. Sfaturi fara de care nu as fi reusit...
      Last edited by Titianus; 01-29-2019, 18:24 PM.

      Comment


      • #7
       Salut!
       Sper ca mecanicul a fost atent cand ti-a montat bucsa cea mare. Observi ca are doua parti "pline" dispuse la 180 de grade, care prind mijlocul de exterior(se vad si in poze patru puncte pe cauciucul respectiv) si doua "goluri". Se monteaza cu partile "pline" ale bucsei, dispuse fata-spate(fata masinii/spatele masinii). Golurile permit miscarea sus/jos a bratului. Orice alta pozitie de montare e moarte prematura pentru bucsa...Asemenea, surubul bucsei mici se strange cu masina pe roti. Cat despre montajul celei mici ... intra cam ca dopul de pluta in sticla de vin , stiu, dar nu cred ca atat de greu incat sa justifice cumpararea unui brat nou, echipat.
       Altfel, ma bucur ca sfaturile ti-au fost utile si ti-ai rezolvat problema.
       Toate cele bune!
       Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

       Comment


       • #8
        Originally posted by Titianus View Post
        am cumparat cele doua bucse de la reprezentanta ,,cost 157 ron
        Ce producator ai ales pentru bucse?

        W168 or nothing!

        Comment

        Working...
        X
        Logan | Dacia Logan |Anulare DPF