Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Ac vitezometru blocat - masina nu porneste

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ac vitezometru blocat - masina nu porneste

    Buna zuua
    masina : a140 1999

    In timp ce conduceam s-a blocat acul de la vitezometru brusc la 30 km/h si luminile din bord s-au stins iar semnalul si avariile nu mai functionau, dupa 2 minute am tras pe dreapta sa vad care e problema si am inceput sa apas pe sigurante crezand ca face figuri una din ele, am oprit motoru si cand am dat sa pornesc nu mai pornea.

    Am luat toate sigurantele/releele la rand insa nu am vazut nimic ars sau vreo problema, in tot acest timp mai dadeam cate o cheie si mai dadea semne de viata din cand in cand, adica pornea si se oprea singura, nici acceleratia nu mergea.

    A venit cineva sa-mi dea curent insa degeaba.

    Daca are cineva vreo idee va rog sa ma ajutati, chiar m-a lasat fara cuvinte toata situatia. In mare ma pricep la masini dar asa ceva nu am mai vazut.

    Banuiesc ca este bateria de vina dar nu sunt sigur.

  • #2
    Buna ziua.
    Inainte de a se bloca acul de la vitezometru, s-a aprins vreun martor in bord? Cand puneti contactul pe treapta doi se aprind martorii in bord? Dupa ce scoateti cheile din contact acul ramane blocat? O diagnoza ati reusit sa-i faceti?
    Incercati sa scoateti bateria veche, puneti una care sigur este buna si incercati sa o porniti. Cu niste cabluri de curent subdimensionate si cu o baterie defecta sau terminata masina nu va porni, vorbesc din propia-mi experienta...
    Asteptam vesti, succes!
    W168 or nothing!

    Comment


    • #3
      Buna ziua,
      cand pun contactul pe treapta 2 se aprinde martorul de srs si baterie iar acul vitezometrului pana in aceasta clipa este blocat impreuna cu indicatorul de benzina. Diagnoza nu am avut cand sa fac, deabea am reusit sa aduc masina in fata locuintei. Cel mai probabil este din vina bateria cum ati spus si dumneavoastra sau un contact imperfect pe undeva, oricum am avut destule probleme legat de electrica masinii in acesti 3 ani de cand o am, cred ca toata aceasta intamplare a afectat computerul de bord.

      Comment


      • #4
        Da' bateria ai verificat-o? De unde sti ca-i vinovata? Scoate-i borna negativa cateva ore si ia sigurantele la verificat sa fii sigur ca nu ai vreuna arsa. Verifici cu ohmmetrul nu doar ochiometric. Si pune un voltmetru pe baterie, sa vezi ce si cum...
        Ceea ce nu ma distruge ma face mai puternic!

        Comment


        • #5
          In timp ce conduceati si inainte de a se bloca ceasurile, nu s-a aprins nici un martor? Mai exact martorul bateriei??? Ma gandesc poate a picat sau nu a incarcat suficient alternatorul cat sa nu apara martorul in bord, si ati rulat `pe baterie`...
          Initial cand am citit prima postare m-am gandit la ceasurile de bord (instrument cluster)...
          Ati incercat sa deconectati bornele bateriei? Poate isi revine... Lasati masina fara bornele bateriei conectate aproximativ 15 minute. La deconectare scoateti prima data borna minus apoi borna plus, la conectare mai intai borna plus urmata apoi de borna minus.
          Cat asteptati cu bornele scoase verificati sigurantele 14 (15 amp), 18 (10 amp), 28 (10 amp), 30 (7.5 amp). Indicat ar fi sa le verificati cu un aparat de masura, sau inlocuitile cu alte sigurante de aceleasi valori.
          Last edited by cezarkage; 12-31-2018, 15:20 PM.
          W168 or nothing!

          Comment


          • #6
            cezarkage mersi mult de tot.

            Comment


            • #7
              Mercedesa140 al Ati reusit sa rezolvati? Daca da, care a fost buba...?
              W168 or nothing!

              Comment


              • #8
                V-am citit ultima postare si am zis sa verific din nou sigurantele de care mi-ati spus, cand am ajuns la siguranta 30 am vazut buba. Cu toate ca am luat sigurantele una cate una la verificat in ziua in care m-a lasat madina in drum.. insa nu era nicio siguranta arsa.

                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF