Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Au trecut 20 de ani. Au mai rămas 80

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Au trecut 20 de ani. Au mai rămas 80

    Autor: Neagu Djuvara
    Sursa: capital.ro

    La 1 februarie 1990, când m-am întors în România, am rămas îngrozit de ce am găsit. Mă întrebam dacă pot să mă adaptez, să reintru într-o asemenea lume. Cartiere imense în care blocurile aveau faţadele căzute, uşile erau zgâriate cu cuţitul, ascensoarele erau insalubre. Calea Victoriei era o paragină, iar în vitrinele băcăniilor nu se vedeau decât cutii de conserve. Am găsit un oraş care părea rupt din partea siberiană a Uniunii Sovietice. Nu eram în Bucureşti, eram la Ulan Bator.

    În ţara pe care o părăsisem eu, oraşele erau foarte prospere. Satele erau sărace, e adevărat, dar şi aici ţăranul era sănătos, slab, foarte rezistent, se ţinea frumos şi avea o anumită eleganţă. M-am întors şi l-am găsit buhăit, alcoolic, cenuşiu, îmbătrânit. Urât. Primar era acum guşatul şi cocoşatul, cel persecutat, înainte de societate. Se produsese o răsturnare a valorilor.

    Felul în care se schimbase profilul etnic al românului în numai 50 de ani m-a cutremurat, chiar dacă temeiul acestei schimbări era de înţeles. În Bucureşti, de exemplu, în timpul cât am lipsit eu, populaţia se înmulţise de patru ori.

    Marile oraşe din Occident au crescut în 200 de ani cât a crescut Bucureştiul în 20. Problema nu e numai de mărime fizică, ci stă în popularea cu oameni de la ţară, pe care i-ai rupt din cadrul lor, din ogrăzile lor cu grădină, şi i-ai băgat în blocuri, unde bărbatul şi femeia muncesc amândoi, şi copiii nu mai sunt crescuţi de nimeni, sunt educaţi de stradă.

    Schimbarea traiului a fost atât de brutală, încât oamenii azi nu mai au rădăcini. Cu vremea, anumite progrese s-au făcut, dar mai degrabă la suprafaţă. O seamă de oameni s-au îmbogăţit, majoritatea provenind din fosta nomenclatură, dar nu numai. Unii s-au înavuţit muncind, descurcându-se, alţii, dacă aveau vreo poziţie oficială, furând. Progresele economice sunt incontestabile, dar se pune problema dacă sunt şi sănătoase. Cum nu sunt analist economic, voi aminti alte evoluţii ale acestor două decenii pe care sunt în măsură să le judec.

    Vinovaţii fără vină

    Sunt indignat de faptul că am ajuns, după toate aparenţele, singura ţară din Europa şi, mai important, din zona aceasta care a scăpat de comunism, unde nimeni nu a fost tras la răspundere pentru ce a făcut nici în cei 50 de ani de dictatură, nici de 20 de ani încoace. Mă impresionează această făţărnicie continuă: au trecut totuşi două decenii de atunci şi existau destule dovezi să îl închidă pe cel care s-a făcut vinovat. Şi totuşi, nu se mişcă nimic. În toate ţările europene s-a făcut câte ceva: fostul prim-ministru italian Andreotti, dovedit că a avut legături cu Mafia, a trebuit să facă închisoare, fostul ministru de externe al lui Miterrand, Dumas, în Franţa, a fost şi el închis, până şi în Albania au fost pedepsiţi anumiţi oameni. În România, nu a fost nimeni tras la răspundere, nici pentru crimele comunismului, care sunt cele mai grave, nici pentru furt. Toate potlogăriile făcute de miniştrii din ultimii ani nu există, niciun ministru la noi în ţară nu poate fi acuzat de nimic, ceea ce pentru mine e o dovadă foarte gravă de lipsă de maturitate politică. Foarte grav este şi faptul că populaţia nu se revoltă, sunt doar câţiva indivizi care strigă, dar ce se întâmplă cu cele 20 de milioane de locuitori cărora nu le pasă? Pur şi simplu, nu-şi dau seama că naţia nu se poate însănătoşi atâta vreme cât nu se crapă acest buboi. Pentru mine, acest lucru este cel mai dureros.

    Unde a greşit profetul Brucan

    Mai aduc o notă peiorativă: emigrarea continuă a tineretului. Este o hemoragie care, dacă nu este stopată, înseamnă că lăsăm cele mai bune elemente să ne părăsească pentru a-i îmbogăţi pe americani şi pe francezi. Vă dau un exemplu. Înainte de a pleca eu din România, cred că jumătate din colegii mei aveau nume care se terminau în -escu, terminaţie boierească pe vremuri. După ce m-am întors, din 500 de studenţi ai mei, 8% erau -escu. Dar dacă trebuia să fie 50% şi sunt numai 8%, unde sunt restul? În Germania, în Marea Britanie, în America de Nord. Şi dacă a fost desprinsă o parte atât de mare din acea burghezie care s-a încropit în 150 de ani şi care a dat lucruri atât de bune, este ca şi cum am fi luat smântâna de pe lapte şi ne întrebăm acum de ce nu se face unt. Va trebui să mai aşteptăm câteva generaţii până a se face un nou strat de smântână.

    Şi încă ceva. Românilor le lipsesc de multe ori coloana vertebrală şi cinstea, dar materia cenuşie este de foarte bună calitate. Pe lângă relativa mizerie din ţară, pe lângă toate păcatele, viaţa intelectuală, mai ales în Bucureşti, este extrem de vie şi de frumoasă, avem teatre, concerte, conferinţe, reviste de bună calitate. Semn că libertatea cucerită acum 20 de ani are multe efecte bune.

    Situaţia prezentă nu trebuie neapărat să ne sperie. Este o lege universală că schimbări atât de profunde ca aceasta, după o criză atât de lungă cum a fost comunismul, nu se pot face în mai puţin de trei generaţii, trebuie să treacă poate o sută de ani. Domnul Brucan s-a înşelat.

    În România, nimeni nu a fost tras la răspundere, nici pentru crimele comunismului, care sunt cele mai grave, nici pentru furt.
    Articol preluat din suplimentul Lumea în 2010, realizat în colaborare cu "The Economist".

  • #2
    Hmmmm, ce va urma va fii 'superb', pentru ca asa ne place, suntem un popor de masochisti, curve, parsivi si tot ce se promoveaza la ora actula in tv si presa. Putini mai sunt cei care rezista si inghit la nesfarsit cea ce se intampla, putini mai sunt cei care mai au ceva caldura in suflet si bunatate, multi sunt cei care au sufletul rece, hain, rau. Se apropie vremea cand vom varsa lacrimi, nu mai e mult si am reusit sa obtinem cea ce ne-am dorit batjocora la maxim.
    A venit vremea care cel care da mai bine cu pumnu sau cu ciocul va traii o perioada mai bine. Scopul a fost atins de catre cei puternici care au vrut sa ne ingenucheze, sa ne faca sclavii lor economici, toata viata le-am daruit-o lundu-ne tot ce e mai bun in noi.
    Cei care au cumparat case (apartamente, terenuri, etc.) anul trecut sau acum doi ani in rate acum au surpriza ca acea casa nu mai valoreaza nici jumatate din banii pe care i-a imprumutat de la banca pentru a cumpara-o, nu mai vorbesc de masini si alte cele....Somajul creste pe zii ce trece, preturile la fel, fabricile si combinatele au fost vandute la fier vechi ca si multe altele, agricultura nu mai exista, nu mai avem nimic din care sa producem dar in schimb am reusit sa ne imprumutam ca tara peste 120 miliarde euro, am reusit sa vindem si tara sa fie amanetata, in anii 90 eram o tara fara nici o datorie chiar imprumutasem alte tari. In rest nu mai am cuvinte si ne meritam soarta, dar totusi mai exista o speranta ....
    ROMANIA TREZESTE-TE !!!
    E200-W210 Avantgarde 2.0K-16v 142Kw-193Cai 280Nm, RASTA MAN .

    Comment


    • #3
      Dezvoltarea Romaniei - drum inchis

      In urma unei scurte ofensive din anii 2000 a capitalului strain - care a venit dupa un deceniu de ignorare a Romaniei - economia a incetat rapid sa mai fie romaneasca. Toate sectoarele forte si de profit din economie au fost preluate de capitalul strain: exploatarea resurselor de petrol si a jumatate din cele de gaze, distributia de carburanti, distributia de gaze naturale, distributia de energie electrica, metalurgia feroasa, metalurgia neferoasa, industria materialelor de constructie, industria de constructii auto, productia de ciment, telefonia fixa, telefonia mobila, sistemul bancar, sistemul de asigurari.Capitalul strain detine decizia in aceste sectoare strategice si, deci, prin implicatie, in ansamblul economiei.

      Sa nu trecem cu vederea ca preluarile au fost intreprinse indeosebi de capitalul vest-european si au fost facute tintit in perspectiva primirii Romaniei in Uniunea Europeana, dupa preceptul "vreti aderarea, dati economia"! In mod semnificativ, cele mai multe si mai importante preluari din respectiva perioada s-au facut nu de catre structuri private, ci de catre structuri de stat din tarile vest-europene.

      S-ar zice ca pierderea caracterului romanesc al economiei n-are importanta, in masura in care Romania se afla in piata unica a Uniunii Europene, iar capitalul strain este, fara indoiala, mai competent si mai eficient decat cel romanesc.Ba, dincolo de acestea, faptul ar putea fi considerat chiar un avantaj in epoca globalizarii si oricum o expresie a racordarii la exigentele acesteia. Nu este tocmai asa. Si iata de ce!

      In primul rand, pentru ca, din punct de vedere economic, implicarile capitalului strain, prin modul in care au avut loc, n-au dus catusi de putin la o modernizare a economiei si la inlaturarea metehnelor acesteia mostenite din timpul comunismului. Foarte putine implicari s-au facut prin investitii de la zero.

      A fost vorba mai ales de preluari! Si indeosebi in industrii care exploatau materii prime si care erau poluante. In timp ce s-a evitat, cu cateva exceptii care atarna slab in balanta, implicarea in industrii cu valoare adaugata semnificativa, care, dimpotriva, daca au existat cat de cat din timpul comunismului, au fost demolate pentru a face loc importurilor.

      Grosul investitiilor straine s-a indreptat insa catre sectoarele de profit rapid si lejer: financiar, imobiliar si comercial. Iar bancile straine din Romania si-au concentrat de fapt creditarea catre: retail, imobiliar si administratia publica. Se observa absenta economiei reale din destinatiile atat ale investitiilor straine, cat si ale creditarilor straine.

      Nu poate insa exista dezvoltare a unei tari - parte sau neparte a unui sistem mai larg, precum cel european - in asemenea conditii! De altfel, nu poate fi dat in lume macar un singur exemplu de succes economic al unei tari semnificative care sa-si fi promovat dezvoltarea doar cu banci si companii straine.

      Capitalul strain este un adjuvant necesar si binevenit in procesul dezvoltarii, dar, prin firescul lucrurilor, nu-i este in menire promovarea dezvoltarii unei tari. Acesta urmareste profitul si, de atatea ori, pentru a nu spune destul de rar, un asemenea obiectiv se suprapune pe implinirea obiectivelor reale de dezvoltare ale tarii gazda.

      In al doilea rand, expansiunea rapida a capitalului strain, cu varful ei in perioada 2004-2008, a produs o dezarticulare economica dramatica, greu daca nu imposibil de recuperat.

      Expansiunea capitalului strain desfasurata in coordonatele aratate a generat o crestere economica substantiala, dar axata exclusiv pe consum din import.

      Caci, consum din import au creat si investitiile straine ghidate masiv spre supermarketuri si hipermarketuri, consum din import a creat si creditarea retailului de catre banci!

      Venind pe articulatia unei economii subdezvoltate, precare si in proces intens de dezindustrializare, o asemenea crestere economica, bazata pe consum din import, a transformat, aproape fulgerator la scara istorica, Romania intr-un castel de nisip, a carui carte de vizita o constituie consumul fara productie, importurile fara exporturi, hipermarketurile fara fabrici si masinile fara sosele.

      Un castel care s-a dovedit a fi de nisip la prima adiere de criza. Sectoare intregi, de la vanzarile de masini la vanzarile de electrocasnice si de la constructiile de case la importurile insele - au cazut, doar in cateva luni, cu 40-60 si chiar 80%.

      Asemenea caderi - nu de 5-10%, ci abominabile! - nu pot fi puse in seama crizei, ci doar in seama aiurelilor si anomaliilor economice care au legatura directa cu dezarticularea economica. Nu se poate trece cu vederea ca prabusirile au avut loc tocmai in aceleasi segmente unde cresterea economica nesanatoasa din anii 2004-2008 crease o gogoasa neasimilabila organic in economie.

      Un castel de nisip nu se poate dezvolta! Nici macar insertia financiara externa, formata din banci si companii financiare straine - oricat de minunata ar fi - nu are viitor! Caci nu are baza pe care sa se prinda.

      Baza aceasta a fost distrusa. Industria - buna sau rea cum era pe vremea comunismului - a fost demolata si iar demolata, ceea ce poate n-ar fi fost rau avand in vedere lipsa ei de performanta, dar nimic altceva nu s-a pus in loc!

      Place, nu place, experienta mondiala arata ca fara industrie este imposibila dezvoltarea si fara crestere in industria prelucratoare nu poti avea crestere economica durabila. Se pot inregistra cresteri de PIB, dar numai conjunctural si pasager.

      Iar de la investitiile straine nu poti astepta mantuirea, caci acestea nu vor da buzna in industrie, intrucat investitiile industriale costa si nu dau profit decat dupa o perioada indelungata. Dupa 20 de ani de dezindustrializare, s-a platit scump, dar semnificativ in chiar anul al 20-lea al dezindustrializarii!

      In al treilea rand, trebuie sa fim constienti ca statul roman, admitand ca s-ar trezi si ar porni la treaba, tot nu mai poate face mare lucru. Caci, si daca minunate strategii l-ar ghida, nu mai are parghiile de a implementa ceva, in masura in care si-a cedat toate pozitiile principale din economie.

      Si nici de la capitalul autohton nu se poate astepta mare lucru, din cauza slabei sale forte financiare.

      Acesta nu putea avea un cuvant de spus in competitia internationala decat daca beneficia de o sustinere serioasa a capitalului public. Dezarticularea de care sufera economia este atat de mare incat capitalul autohton nu avea forta nici macar de a o genera la dimensiunile ei actuale aiuritoare, daramite de a o corecta! Din pacate, la doua decenii de la angajarea pe un nou drum, dezvoltarea Romaniei este, pentru inca cel putin alte doua decenii, capitol inchis.

      Comment


      • #4
        " Foarte grav este şi faptul că populaţia nu se revoltă, sunt doar câţiva indivizi care strigă, dar ce se întâmplă cu cele 20 de milioane de locuitori cărora nu le pasă? "

        Populatiei (majoritatii) i se cam beleste belengherul de ce a scris omu' asta mai sus, gloata, prostimea, talpa tarii, aia mutati cu arcanu' de la tara la cusca de beton se vor revolta numa' cand vor fi arsi la parizer, la matz, cand li se va lua papa din frigider, lumina, caldura, micile bucurii ale vietii, asa cum s-a intamplat si in '89 cand oamenii au iesit in strada pentru ca era frig, foame, lipsa de orice, cozi, tv canci, totul inchis la 10 etc etc Oricum, au rabdat zeci de ani in conditii mizere. Si atunci cred ca majoritatea nu era interesata de doctrine politice, daca se traia bine cu Ceausescu nu-l dadea nimeni jos, va garantez. Posibil ca in zilele astea, cand lumea e arsa la salam si la matz, sa avem miscari de strada. Eu sper sa-i vad p-astia de la putere beliti, ca Mussolini in piata publica.
        Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
        http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
        http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

        Comment


        • #5
          Originally posted by carmine View Post
          " Foarte grav este şi faptul că populaţia nu se revoltă, sunt doar câţiva indivizi care strigă, dar ce se întâmplă cu cele 20 de milioane de locuitori cărora nu le pasă? "

          Populatiei (majoritatii) i se cam beleste belengherul de ce a scris omu' asta mai sus, gloata, prostimea, talpa tarii, aia mutati cu arcanu' de la tara la cusca de beton se vor revolta numa' cand vor fi arsi la parizer, la matz, cand li se va lua papa din frigider, lumina, caldura, micile bucurii ale vietii, asa cum s-a intamplat si in '89 cand oamenii au iesit in strada pentru ca era frig, foame, lipsa de orice, cozi, tv canci, totul inchis la 10 etc etc Oricum, au rabdat zeci de ani in conditii mizere. Si atunci cred ca majoritatea nu era interesata de doctrine politice, daca se traia bine cu Ceausescu nu-l dadea nimeni jos, va garantez. Posibil ca in zilele astea, cand lumea e arsa la salam si la matz, sa avem miscari de strada. Eu sper sa-i vad p-astia de la putere beliti, ca Mussolini in piata publica.

          Draga carmine,anul asta,cat de curand vor iesi multi in strada.Mai un pic si ies majoritatea sindicatelor in strada...ai sa vezi...Daca stam si suntem calcati in picioare si culmea nu facem nimik ne meritam soarta...

          sigpic

          "Sunt printre voi,dar nu sunt unul dintre voi"

          Comment


          • #6
            Pe Ceausescu l-au executat cei de afara, pentru ca reusise sa plateasca toate datoriile pentru care noi am trait in frig si nu aveam mai nimic prin magazine, lumina era data cu portia, benzina la fel, paine, carne etc., pentru ca totul se exporta si curent si carne si grau si Dacia si tot ce producem noi, nu importam, dar exportam pentru a platii datoriile. Dupa plata acestora si performanta de a imprumuta si alte tari, cei cu foarte multe cartoane de oua in pantaloni au decis sa il impuste sa faca ceva sa il de-a jos, au stiut ca o scanteie este de ajuns si populatia iar fii sustinut era ultima lor sansa, scopul principal al revolutiei a fost de a distruge Romania si de a diviza-o in trei state, nu au reusit pentru ca nu crede-au ca vor iesii atatia oameni in strada. In anii 90 urma sa inceapa toata frumusetea pentru Romania, nu mai eram nevoiti sa traim in frig si sa avem ce manca pentru ca se dadea drumu la marfa sa umple magazinele si nu mai exista limita de curent ratii si alte cele. In maxim anii 90-94 Romania ajungea o putere mare pentru Europa si asta a deranjat pe multi, a mai deranjat ca nu a vrut sa intre la propunerea Uniunii Europene in aceasta comunitate Ceausescu i-a refuzat, a spus ca Romania are de toate si ca in viitorul apropiat nu va depinde de nimeni, nu a vrut bani sa imprumute cand i sau oferit deranjand iar acele closte care doreau sclavagismul economic. Acum dupa 20 de ani, am reusit ce nu a reusit nici un stramos de al nostru sa distrugem tot, sa vindem viitorul copiilor nostrii si sa ii condamnam la ce va urma, magazinele sunt pline dar sa vedem cat costa o maslina, o felie de salam, o rosie, o sa trecem pe langa magazine si o sa facem poze cu acele produse, in alte vremuri nu erau acum or sa fie dar nu ai sa iti poti permite, te vei lupta pentru o felie de parizer vei muncii pe un codru de paine care si ala e turcesc etc viitorul se apropie, vom primii ce am dorit 'LIBERTATE'.
            Last edited by no problem; 01-04-2010, 22:53 PM.
            E200-W210 Avantgarde 2.0K-16v 142Kw-193Cai 280Nm, RASTA MAN .

            Comment


            • #7
              Nu sint de acord cu voi, nu o sa aiba nimeni curajul sa iasa in strada si sa mearga pina la capat, adica sa dea guvernul jos sau sa merga pina in pinzele albe sa-si sutina drepturile.
              Romanii au rahat in loc de singe si nu au testicule.

              In '89 au iesit in strada impinsi de altii sau din spirit de solidaritate, ei nu au avut initiativa, au doar spirit de turma.

              Asta este realitatea.

              Comment


              • #8
                Originally posted by prudom View Post
                Colegu Marius,pai cum sa emigrezi..? n-ar insemna tot sa te gandesti numai la tine,si cum sa iesi doar tu din rahat?
                Problema e ca in astia 20 de ani am cam uitat ca suntem romani,au disparut incet incet traditii,valori individuale,si cam tot ce ne reprezinta ca natie.
                Ne-am lasat absorbiti de globalizare...asta s-a si vrut de catre cei care pregatesc demult crearea Statului planetar cu o unica guvernare-mondiala.
                Rusia si China intr-adevar reprezinta inca niste mari puteri,acum depinde si de pozitionarea lor fata de evenimentul mai sus mentionat,restul...suntem ca niste oi bagate in turmele aceluiasi cioban(Uniunea Europeana,Uniunea Centr-africana,Uniunea Nord-Americana,U.Asiatica)

                Deci,ce e de facut??? iti spun eu : sa-i facem sa-si bage multinationalele in cur! sa ne reamintim ca suntem romani,sa folosim produse autentice, romanesti,nu kkt-uri importate,sa sustinem o economie(bazata pe infrastructura romaneasca),agricultura,etc.Romania are destule resurse!!!
                Eu personal nu mai bag un ban,in reteaua de supermarketuri(cu renume european)! ce au aparut ca ciupercile dupa ploaie in timp ce fabricile au disparut...Daca stati bine si va ganditi,toti banii romanilor se duc la Carrefour,Kaufland,etc.
                Sarac si liber poate voi fi,dar sclav niciodata!

                Bineinteles ca ce am spus mai sus e putin probabil sa se intample si le vine cam greu la multi sa adopte o astfel de atitudine(renuntand la unele lucruri) ...dar m-ai intrebat ce e de facut,si totul tine de omul de rand si de atitudinea sa!(numai asa putem convinge clasa politica sa ne pozitioneze ca un popor autoritar si nu colonie sclavagista,fata de ce va urma!)
                Degeaba scriem domnilor,vorba lu' carmine - prostimea e multa si pana nu-i arde la matz,nu vor lua atitudine!

                Comment


                • #9
                  Profiturile marilor lanturi de magazine se duc la firmele mama, afara (retailul din RO prin aceste supermarketuri are o pondere de 97% din piata conform datelor oficiale pe 2009), la benzina la fel. Gazul cand il platesti il platesti lu' Gaz du France, idem si la curent, apa ... utilitati etc. Eu in afacerea mea as vrea sa vand produse romanesti, dar pe segmentul meu (articole de pescuit si agrement sportiv) nu exista asa ceva iar pe alte raioane le gasesc din ce in ce mai greu, aproape lunar disparand cate un furnizor mare si de traditie. 99% sunt chinezesti, turcesti, indiferent de calitate.
                  Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
                  http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
                  http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

                  Comment

                  Working...
                  X
                  Logan | Dacia Logan |Anulare DPF