Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Inlaturarea foliei de pe geamuri

Collapse
This topic is closed.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Inlaturarea foliei de pe geamuri

Intrebare: Cu ce se poate curata de pe luneta spate lipiciul care a ramas dupa ce s-a indepartat folia???? Masina a avut folii pe toate geamurile din spate (usile laterale spate si cu luneta spate). Nu stiu din ce motiv foliile au fost date jos iar adezivul ala a ramas pe geamuri inainte ca masina sa ajunga la mine. Cu un efort imens am reusit sa curat geamurile laterale spate. A fost o curatare mecanica cu carpa, deshtul si unghia dupa ce am incercat solutii gen: diluant, acetona, benzina, gazolina si n-a mers nici una. Numai cu unghia mergea cel mai bine. Ideea e ca la luneta nu prea mai merge din cauza pozitiei incomode si a acelor firisoare subtiri de la sistemul de dezaburire pe care evident ca nu le-as vrea dizolvate sau rase cu unghia. Aveti alta solutie decat cele incercate de mine???

Aceeasi problema am avut-o si eu. Pe geamurile laterale spate. S-a rezolvat cu ... lame de barbierit. Gillete Platinum. Cu 5 RON iti iei 2 seturi de 5 bucatzi. Fiecare lama curata o suprafatza de 20 x 20 cm. Spor la treaba! Stima!

Comment

cine pune folie stie poate si cum se da jos, am auzit de la cineva dar n-am dat atentie atunci, posibil sa ajute o sursa de caldura (aer cald) ... momentan n-am alta idee ... mai intreb si eu ...

Comment

Cu un feon puternic (aer cald) se da jos autocolantul, acum la folia asta nu stiu exact, dar ai putea incerca sa incalzesti luneta mai intii si dupa aceea sa incerci iar cu un diluant (auto), o sa mnai intreb si eu.
        Marinarul.tk
        Proud owner of C180/96

Comment

Originally posted by andrei_preoteasa View Post
          Aceeasi problema am avut-o si eu. Pe geamurile laterale spate. S-a rezolvat cu ... lame de barbierit. Gillete Platinum. Cu 5 RON iti iei 2 seturi de 5 bucatzi. Fiecare lama curata o suprafatza de 20 x 20 cm. Spor la treaba! Stima!
          Ok. Dar cu dezaburirea ce fac??? Ca am zis ca nu vreau s-o rad si pe dansa. Ca la cat ar fi de ras mi-e teama sa nu ating si vreun firicel de ala si sa dau naibii instalatia de dezaburire. Folia e data jos deja dar a ramas lipiciul ala infect care pe deasupra s-a mai si murdarit sau are amprente pe el. De afara nu prea se vede cine stie ce dar noaptea cand te uiti in retrovizor si mai ai niste faruri in spate tare aiurea se mai vede prin luneta....

Comment

Daca vrei sa faci treaba calumea intra aici si comanda solutie speciala

CFC Car Film Components - Großhandel für Folien, Autoglasfolien, Lackschutzfolien, Tönungsfolien, Vollverklebungsfolien, Flachglasfolien

Ii zice FilmOFF

Comment

Originally posted by CIMPO View Post
              Daca vrei sa faci treaba calumea intra aici si comanda solutie speciala

CFC Car Film Components - Großhandel für Folien, Autoglasfolien, Lackschutzfolien, Tönungsfolien, Vollverklebungsfolien, Flachglasfolien

Ii zice FilmOFF
              Mersi. Totusi ma gandeam la o solutie mai la indemana...

Comment

Tata are un Freelander luat de la un fotbalist care stricase masina cu asa ceva. I-au curatat-o la spalatorie pt. 5.0 lei in plus cu solutie de geamuri si bucati de perdea veche. Scoate ca prin minune.
                Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
                http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
                http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

Comment

Nu strica sa ne spui si la care spalatorie ...

Comment

Nu cred ca are relevanta, eram de fata cand a facut operatiunea, o poate face oricine. Secretul e perdeaua. Nu a folosit o solutie speciala, ajax de geamuri, l-am si intrebat.
                    Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
                    http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
                    http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

Comment

Cu alcool dublu rafinat, la mine a mers destul de uşor (1/2 oră). Operaţia am făcut-o însă imediat după dezlipirea foliei. În privinţa grilei de dezaburire, când freci cu cârpa dai numai est-vest nu şi nord-sud.

Comment

Eu nu as incerca cu lama. Risti sa zgarii (zgarieturi mici, e adevarat, dar tot zgarieturi se cheama) luneta.
                        Incearca la cei ce monteaza folii, poate au solutii pentru indepartarea lor (vezi, de exemplu, la "expert detailing" etc).
                        Poate iti foloseste si asta:

Succes.

Comment

Eu am avut folie pe partea superioara a parbrizului...am incercat cu solutii dar era de prea multa vreme acolo si nu voia sa plece, asa ca am apelat la lama, ideea e ca daca nu vrei sa zgarii parbrizul trebuie sa schimbi lama des astfel incat sa nu fie tocita!!!
                          W110-2.0 D 1966
                          W115-2.0 D 1971
                          W123-2.4 D 1982

Comment

Lama e exclusa din start. Ar fi o munca de sisif intr-o pozitie in care dupa 5 minute cred ca m-ar apuca toti dracii. Ca sa nu mai spun iarasi ca mi-e teama sa nu ating dezaburirea. N-am incercat cu alcool dar nu cred ca va avea nici un efect. Daca n-a mers diluantul de vopsea, alcoolul nici atat. Oricum va multumesc si se pare ca o solutie mai aparte sau mai la indemana s-ar parea ca nu exista. O sa incerc faza aia cu o bucata de perdea. Cred ca tot o curatare mecanica e mai indicata numai sa nu rada si sistemul ala de dezaburire. Oi vedea eu....

Comment

daca vrei sa dai jos folia incearca cu un burete cu apa calda, tinel si udo mereu, si merge, asa a facut un prieten care si-a dezlipit folile cu taxi si toate alea.Daca iti ramane lipici incearca cu benzina sau alcool, cu benzina eu am intepartat lipiciul de la taxa de drum care era lipit pe geam si se curat foarte bine.

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF