Originally posted by pianosso
View Post
Pai echivalarea studiilor in Canada inseamna in 90% din cazuri sa le mai faca inica odata in sistemul de invatamant canadian. Pe bani.
Iar job-uri mai bune nu si-au gasit pt ca in Canada ca sa te angajezi pe un job pe care il vizezi (conform studiilor si aspiratiilor) iti trebuie cativa ani de 'experienta canadiana'. Multi muncesc si voluntari 5-6 luni ca sa aiba o 'experienta canadiana'.
Lucrurile astea le-am descoperit citind un forum util celor care vor sa descopere Canada.... www.montreal.ro Am citit acel forum ca sa inteleg de ce un bun prieten care plecase in Canada nu a avut nici un fel de job timp de 9 luni dupa sosirea in Canada. Inutil sa spun ca el nu a vrut sa-mi dea nici un fel de relatii...spunea doar ca nu a gasit de lucru dar ce frumoase sunt parcurile si spatiile verzi in Canada...

Concluzia in urma citirii acelui forum (cam o luna): statul canadian nu are nevoie de inteligenta umana sau forta de munca avansata, el doreste sa existe chiriasi pentru excedentul de locuinte si bineinteles platitori de impozite si de servicii medicale, asigurari samd. Multi au inteles asta abia dupa ce au ajuns acolo...dupa ce au vandut tot ce aveau in RO...deci nu mai aveau la ce sa se intoarca. Asta e treaba cu Canada emigrantilor.
Comment