Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Criza in tara

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Criza in tara

Dat fiind ca sunt plecat,as vrea sa aflu cum se manifesta criza in RO...Fiecare spune ceea ce observa.....

Originally posted by DMIHNEA View Post
    Dat fiind ca sunt plecat,as vrea sa aflu cum se manifesta criza in RO...Fiecare spune ceea ce observa.....
    Legat de domeniul auto, a scazut foarte mult pretul la masinile sh de cand cu criza asta. Cine are bani acum si cauta poate gasi super oferte la masini impecabile.

Comment

Originally posted by Mertzanu View Post
      Legat de domeniul auto, a scazut foarte mult pretul la masinile sh de cand cu criza asta. Cine are bani acum si cauta poate gasi super oferte la masini impecabile.
      De asemenea pretul la case noi si vechi a scazut extrem de mult... salariile mai mici, sporuri canci...

Comment

Cine isi vede de treaba lui, ca si inainte, nu simte nici o criza.
        Dupa o crestere fulminanta este normal ca urmeaza o cadere pe masura. Eu o vad ca o intrare in normalitate. Fiecare este adus la nivelul lui de performanta.
        Eu sint consultant si vad o multime de afaceri mici - productie si servicii - care merg de rup. Fac export in draci, pentru ca le convine la acest curs - toata diferenta de la 3,6 la 4,2 este adaugata ca profit brut.

Exemple:
        - export de deseuri de plastic, carton si hirtie in China, India, Korea - nu au atita marfa sa vinda cit pot chinezii sa platesca
        - export de deseuri de neferoase in vest si in Asia - preturile la aceste produse sint mai mari in Asia cu 20% decit cele din Europa si America
        - export de legume si compoturi + gemuri in U.K. - cumparatorii sint scoli private cu internat, puscarii, spitale de nebuni si camine/azile de batrini
        - export si montaj de timplarie de aluminiu la un business center in Hamburg - 28 de oameni maninca o piine frumoasa acolo 5 luni
        - export de legume deshidratate la puscarii federale in Germania si Austria
        - export de robineti industriali si reductoare in Rusia
        - servicii diverse de intretinere si reparatii pentru Ford Craiova - foarte tare
        - pensiune foarte izolata din Oltenia organizeaza week-enduri de alcoolizare pentru nordici - proprietarul nu mai stie ce sa faca cu banii - vin baietii cu avionul vinerea si se fac manga pina duminica seara
        - agricultura - culturi mari pe suprafete peste 500 ha
        - servicii financiare profesioniste pentru multinationale si firme in lichidare - criza de personal specializat
        - servicii de proiectare specializate, in regim de subcontractare, pentru companii din vest

Exemplele mele se refera la companii mici/medii, romanesti, conduse in general de proprietari cu viziune. Nici unul dintre aceste exporturi nu este mai mic de 24.000 euro/saptamina.

Alte exemple de criza - apartament, 84 mp, in zona pietonala ultracentrala din Craiova, cumparat in 2007 cu 130.000 euro a ajuns la licitatie la 48.400, nu a venit nimeni sa-l cumpere si banca l-a trecut in proprietatea ei, urmind sa-l vinda ulterior. Anuntul de licitatie a fost in ziare din martie sau februarie.

Comment

Criza!!! Dar noi cand nu am fost in criza? Asta-i o tara de cacat, plina pana la refuz de oameni prosti, dobitoci, nesimtiti, hoti, pupincuristi, lingai si cioroi imputiti.
          E o tara de care ma-m scarbit si din care o sa plec de curand. De un an jumate de cand sant in tara imi ajunge, ma intorc in tarile civilizate.

PS...imi cer scuze pentru cuvantul CIOROI de mai sus, as vrea sa il inlocuiesc cu "PARAZIT AL SOCIETATII". Nu de alta dar dupa ce ii vad pe strada cat sant ei de smecheri ii mai baga idiotii astia si la televizor.

Comment

Originally posted by alc View Post
            Cine isi vede de treaba lui, ca si inainte, nu simte nici o criza.
            Dupa o crestere fulminanta este normal ca urmeaza o cadere pe masura. Eu o vad ca o intrare in normalitate. Fiecare este adus la nivelul lui de performanta.
            Eu sint consultant si vad o multime de afaceri mici - productie si servicii - care merg de rup. Fac export in draci, pentru ca le convine la acest curs - toata diferenta de la 3,6 la 4,2 este adaugata ca profit brut.

Exemple:
            - export de deseuri de plastic, carton si hirtie in China, India, Korea - nu au atita marfa sa vinda cit pot chinezii sa platesca
            - export de deseuri de neferoase in vest si in Asia - preturile la aceste produse sint mai mari in Asia cu 20% decit cele din Europa si America
            - export de legume si compoturi + gemuri in U.K. - cumparatorii sint scoli private cu internat, puscarii, spitale de nebuni si camine/azile de batrini
            - export si montaj de timplarie de aluminiu la un business center in Hamburg - 28 de oameni maninca o piine frumoasa acolo 5 luni
            - export de legume deshidratate la puscarii federale in Germania si Austria
            - export de robineti industriali si reductoare in Rusia
            - servicii diverse de intretinere si reparatii pentru Ford Craiova - foarte tare
            - pensiune foarte izolata din Oltenia organizeaza week-enduri de alcoolizare pentru nordici - proprietarul nu mai stie ce sa faca cu banii - vin baietii cu avionul vinerea si se fac manga pina duminica seara
            - agricultura - culturi mari pe suprafete peste 500 ha
            - servicii financiare profesioniste pentru multinationale si firme in lichidare - criza de personal specializat
            - servicii de proiectare specializate, in regim de subcontractare, pentru companii din vest

Exemplele mele se refera la companii mici/medii, romanesti, conduse in general de proprietari cu viziune. Nici unul dintre aceste exporturi nu este mai mic de 24.000 euro/saptamina.

Alte exemple de criza - apartament, 84 mp, in zona pietonala ultracentrala din Craiova, cumparat in 2007 cu 130.000 euro a ajuns la licitatie la 48.400, nu a venit nimeni sa-l cumpere si banca l-a trecut in proprietatea ei, urmind sa-l vinda ulterior. Anuntul de licitatie a fost in ziare din martie sau februarie.
            Apsolut de acord cu tine, sant foarte multe firme care castiga bani in veselie, dar salariile care le dau la muncitori? ce parere ai, cum le comentezi?

Comment

Originally posted by degan View Post
              Apsolut de acord cu tine, sant foarte multe firme care castiga bani in veselie, dar salariile care le dau la muncitori? ce parere ai, cum le comentezi?
              Fara suparare, eu stiu o chestie simpla - cine munceste nu face bani.

La cele enumerate de mine, salariile sint intre 800 si 2100 lei net pe cartea de munca pentru muncitori calificati, cu program de 170 ore/luna.
              Proprietarul iti incalca drepturile, executa-l.
              Daca ai nevoie de ajutor, da-mi un semn pe privat.

Comment

Mare dreptate ai Degan !!!

Comment

Originally posted by alc View Post
                  Fara suparare, eu stiu o chestie simpla - cine munceste nu face bani.

La cele enumerate de mine, salariile sint intre 800 si 2100 lei net pe cartea de munca pentru muncitori calificati, cu program de 170 ore/luna.
                  Proprietarul iti incalca drepturile, executa-l.
                  Daca ai nevoie de ajutor, da-mi un semn pe privat.
                  Merci mult de ajutor colegu, dar din fericire nu am nevoie pentru ca nu accept ca niste nenorociti nesimtiti sa isi bata joc de mine si sa le muncesc pentru 800-1200 lei pe luna. Prefer sa plec din romanica, din nou. Cum am stat pana acum 10 ani plecat, pot sa stau si tot restul vietii de acum inainte, mai ales ca dupa ce o sa se termine criza in Europa, la noi o sa mai tina inca vreo doi ani, sant aproape sigur (sper sa gresesc si sa nu fie asa).
                  S-auzim de bine si criza usoara la toata lumea.

Comment

Daca te gandesti cumva sa te intorci, mai bine nu o face.
                    Eu ma-m intors plin de sperante si iluzii, iar acum plec plin de scarba si nervi.

Comment

Cine munceste si e bine pregatit mai are o sansa de crestere si acum. Dupa parerea mea efectul major al acestei crize va vi o filtrare la sange a mainii de lucru in Romania. Intr-adevar managerii de firme speculeaza la maxim asta si scad salarile. Bonurile de masa sunt un vis frumos, iar primele de fidelitate sau de alt fel sunt direct utopie.

Cu toate astea inca se mai poate castiga si ca angajat. Apreciez foarte mult intreprinzatorii care stiu sa faca afaceri de genul celor precizate de colegul Alc. Poate ne ajuta si pe noi sa deschidem ceva afaceri sa ne imbunatatim "colectiile" de Mercedesuri .
                      Revenind la subiect, consider ca e greu pentru majoritatea la ora actuala, dar si acest "greu" se datoreaza intr-o oarecare masura faptului ca unii s-au obisnuit cu un trai opulent pe baza unor salarii umflate de economia care "duduia". In momentul de fata trandavii sunt dati afara, cei care se joaca de-a munca au salariile scazute. Cei care trag si sunt necesari in locul in care sunt, sufera din cauza ca "e criza". Una peste alta, insa, tot se poate creste si in ziua de azi.

Sunt absolut covins ca multi castiga sume fabuloase pe urma acestei crize, dar asta nu-mi pune mie o paine pe masa si ca atare nu ma intereseaza.

Ce ma intereseaza este cum sa-mi rotunjesc legal veniturile. Nu sunt un mare patriot dar nici nu sunt de acord cu cei care spun ca tara asta e de cacat sau altele care au fost insirate pe-aici.
                      Prima dovada ca nu e chiar asa suntem noi, care ne straduim sa mentinem o tinuta adecvata pe forum si muncim zi de zi. Consider ca nota care se poate atribui tarii noastre este data de poporul care o locuieste, asa ca sa nu fie cu suparare dar ma irita cand se spune ca avem o tara de cacat. Prin analogie noi care locuim in Romania suntem de cacat...si eu nu ma simt deloc asa.

Da criza a venit. Totusi faptul ca unul sau altul pleaca din tara nu schimba nimica. Diferenta se va face simtita cand noi fiecare vom pune umarul sa muncim, sa fim cinstiti pe cat putem si in mod special sa ne educam copii sa invete si sa fie exceptionali in tot ce fac.
                      Intr-o singura generatie probabil ca nu se vor rezolva toate. Mai mult decat atat, se poate nici sa nu mai fie nimica de rezolvat. Totusi nu pot decat sa muncesc si sa fac ceea ce stiu mai bine, astepand ceea ce va fi sa vina.

Criza nu e numai financiara. E si spirituala si culturala, etc. Daca ne luam dupa ce este scris in Biblie, traim vremurile din urma si pentru cei mai in cunostinta de cauza...evenimentele se cam potrivesc cu cele scrise in Apocalipsa si in profetiile despre aceasta (si NU, nu sunt offtopic).
                      Last edited by adidc; 07-30-2009, 16:04 PM.
                      E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
                      C180 W202, 1994
                      W123 200D, 1978 cu inima de W124

Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

Comment

Cit pot sta,ramin.Cind voi incepe sa nu mai cistig imi iau cirpele si vin acasa.....aici e deja jale,somaj toata lumea......

Comment

Colegu ADIDC, daca tara asta nu e de cacat, atunci de ce cateva milioane de romani au emigrat in alte tari? Sau poate sant toti prosti si nu stiu sa faca nimic, sau poate nu sant buni de nimic si nu se ridica la standardele acestei tari, sau poate pur si simplu au vrut sa schimbe aerul. Sant sigur ca toti au plecat pentru a avea un trai decent intr-o tara civilizata, nimic mai mult.

A... era sa uit, sau poate au plecat din cauza crizei in care au trait toata viata lor.

Comment

aici e deja jale,somaj toata lumea......
                            Somaj in ce domenii? Si care sunt joburile care au picat? Italienii nativi cum se descurca fata de imigranti? Da mai multe detalii...ti prego...!

Comment

Originally posted by degan View Post
                              Colegu ADIDC, daca tara asta nu e de cacat, atunci de ce cateva milioane de romani au emigrat in alte tari? Sau poate sant toti prosti si nu stiu sa faca nimic, sau poate nu sant buni de nimic si nu se ridica la standardele acestei tari, sau poate pur si simplu au vrut sa schimbe aerul. Sant sigur ca toti au plecat pentru a avea un trai decent intr-o tara civilizata, nimic mai mult.

A... era sa uit, sau poate au plecat din cauza crizei in care au trait toata viata lor.
                              Pot umple un stadion cu rude, prieteni si cunostinte care au plecat din Romania intre 1980-2004. Ca sa vezi, stii ce concluzie interesanta pot sa trag cu privire la ei...? Apreciez ca 95% dintre ei erau oameni mediocrii in Romania. Mediocrii ca pregatire, mediocrii ca avere, mediocrii ca educatie, mediocrii in multe domenii.
                              Au plecat in toata Europa de Vest, In S.U., Canada si in Australia. NICI UNUL MACAR nu este angajat sau nu performeaza pe baza pregatirii sau educatiei stiintifice obtinute in Romania ci mai jos, unii mult mai jos. Cel mai recent exemplu este al unor tineri casatoriti plecati in Canada: el - economist la BCR, ea - agent de turism. Au vandut casa si un Logan si au plecat in 2005. Acum el inca lucreaza intr-un restaurant, spala vase iar ea lucreaza intru-un hotel, menajera. Nu stiu de ce nu si-au echivalat studiile sau de ce nu reusesc mai mult decat atat. Daca vrea cineva, le las numarul lor de mobil pentru sfaturi.
                              Au dorit ceva mai bun si au obtinut: mancare mai ieftina, masini (dar fara masina esti paralizat), case cu scara interioara, munca-munca-munca-fara-vacanta-de-adevaratelea etc.
                              Nu, nu sunt prosti milioanele care au plecat insa nici inteligenti nu ii pot numi. Romanii din diaspora sunt vestiti pentru invidie, snobism, lipsa de unitate, dorinta dupa mai mult si mai mult etc.

Si precizez din nou ca n-or fi ei un milion, pot umple un stadion cu ei.
                              Last edited by pianosso; 08-01-2009, 11:30 AM.
                              Unless I'm very much mistaken...

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF