Nu poti prinde motorul direct la cardan fara cutia de viteze pentru ca nu va avea putere sa miste masina din loc(ar trebui un motor electric ff,puternic la o turatie f. mica).Tocmai asta este rolul cutiei de viteze care in viteza 1-a reduce turatia motorului de 3-4 ori ajungand in viteza a 4-a sau a 5-a la 1pe 1 in priza directa (turatia motorului= turatia cardanului).O modalitate de a inlocui cutia de viteze este folosirea sistemului cu fulii variabile(folosita la majoritatea scuterelor si la unele masini care se conduc sub 18 ani) saua sistemului cu ambreaj centrifugal-amandoua solutiile nu forteaza motorul electric la plecarea de pe loc. Referitor la magneti -nu stiu exact ce vrea sa faca, un generator de curentcare sa foloseasca forta incredibila a magnetilor de neodinium.Magnetii astia excitati de un camp electric sunt in star sa-ti zboare din mana.Azi am facut cateva probe cu ei de ramai cu gura cascata! Am prins in garaj de o sina metalica un magnet dinasta de neodinium (marime 6cm grosime 3 cm)dupa care am ridicat un bloc motor complet(vibrochen,pistoane fulii,volanta total vreo 80 de chile)si l-am apropiat de magnetul prins de sina-rezultatul il vedeti in poze....apropo l-am ridicat 2 oameni la inaltimea aia!

Comment