Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Discutii la liber intre membrii forumului.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Discutii la liber intre membrii forumului.

  Constat, cu tristete, ca aceasta comunitate, din care facem parte, nu interactioneaza decat prin cateva grupuri foarte clar definite si doar pe probleme tehnice. Dincolo de masini, exista oameni. Oameni care trebuie sa comunice intre ei, care trebuie sa se cunoasca si sa lege o relatie dincolo de problemele cotidiene legate de fierul de sub fund.
  Acest topic, "la liber", nu este guvernat decat de regulile bunui simt si, normal, de regulamentul forumului.
  Asteptam postarile voastre, opinia si gandirea voastra, indiferent de subiectul abordat.

  Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
  Va rugam sa le schimbati din User Settings.

 • #2
  Iaca pic si eu ca musca in lapte sa mentionez oamenii din "jur" cu, care am legat o prietenie din "cauza" forumului.Mentionez ca pe toti i-am cumoscut online si doar unul nu il stiu in realitate.Sunt toti oameni care m-au ajutat sau i-am ajutat la nevoie sau pur si simplu ne-am sfatuit!Si aici cu scuzele de rigoare permitemi sa te contrazic putin Zeus, nu discut cu cei mentionati doar pe probleme tehnice deci se poate si altfel!!!
  Mihai aka yaniss2222 datorita lui am w211-le mai dotat!L-a cunoscut si sotia si e un om si jumatate.Te astept in vizita la mine nunte-am uitat!
  Bogdan aka Xbg.Daca nu el atunci cine?!?M-a indrumat pentru proceduri cu acte, instalatii gaz, a venit cand am avut accidentul m-a dus la 2 noaptea unde am avut nevoie, etc.Stima!
  Cristi Nazarov.L-am stresat cu multe telefoane pana am invatat cu ce se mananca un Sprinter si tot mai am de invatat!Disponibil si mereu amabil!
  Marian aka Master Mario.De la el am invatat sa folosesc Star diag-ul si multe trucuri legate de reparatii mai ales la w211!A fost mereu prezent cand am avut nevoie fara sa pretinda macar 1 leu!Jos palaria!
  Lucio aka Lucian e un baiat de nota 10 pe care l-am cunoscut vara asta el avand o problema cu al sau w212 pana la urma el ma ajutat mai mult pe mine mai apoi sa remediez cu accidentul la w204.
  Alti oameni in adevaratul sens al cuvantului cunoscuti la intalniri si pe care nu i-am uitat: Cosmin Florea, crazy_ady, hunter_renu (Marian), b97dmt, sorin_i_am, etc.
  Se poate sa fim oameni si dicolo de ecran si se poate asta cu ajutorul forumului!Sunt oameni cu care ma aud la telefon, cu, care ma vad cand vin in tara si carora le multumesc pentru sustinere si nu in ultimul rand multumesc clubmercedes.ro prin voi a inceput totul!
  Last edited by broscutza2001; 09-01-2017, 22:17 PM.
  Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

  Comment


  • #3
   Hai ca incep eu:careva pasionat de pantofi?De unde ii cumparati sau unde ii faceti daca vorbim de bespoke?

   Comment


   • #4
    Salutari de la colegul care se cearta cu toata lumea )
    Să știi să lupți când vrei să ai.
    Să nu regreți când pierzi sau dai

    Comment


    • #5
     Originally posted by steradulescu View Post
     Hai ca incep eu:careva pasionat de pantofi?De unde ii cumparati sau unde ii faceti daca vorbim de bespoke?
     Pfuui, ne-ai dat-o-n freza Nevasta-mea stie.
     Pingelele la masina ma preocupa mai tare

     Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
     Va rugam sa le schimbati din User Settings.

     Comment


     • #6
      Pentru iubitorii de animale.Ce animal detineti?Cum le-ati integrat in viata de zi cu zi?In concedii le luati cu voi?
      Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

      Comment


      • #7
       Salutari la toata lumea, cunoscuti live sau online....Ce animal detinem? Pai nu vezi in poza de profil?? Eu stiu ca toata lumea crede ca e o poza copiata de pe net, dar in momentul in care-l vad fac legatura....Se intituleaza Pongo, e primit la pachet la starea civila impreuna cu una bucata sotie, implineste pe 7 septembrie numai.....14 ani si a reusit doamna sa-l aduca de la 9 kg la categoria 7,5 kg.....Detine cea mai ravnita functie din firma si din casa : aceea de a dormi toata ziua in cutie sau pe unde prinde loc! Urmatorul va rog....
       Attached Files
       Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
       Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
       Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
       SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
       https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

       Comment


       • #8
        Complicat... Sa vedem:
        Puff si Jade, pisici de mansarda, stau cu mine si sotia.
        Jony, Tutzu, Laky, Pisa, Visha, pisici de parter, stau cu mama.
        Maxine, maidanez la demisol, ocupa o baie cu jacuzzi .
        Max si Rita, doua dihanii capabile sa se bata cu ursu'. Astia stau singuri, afara in curte .

        In total 10 capete, cand merg la Metro dupa hrana de animale, umplu Balauru' ochi .

        Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
        Va rugam sa le schimbati din User Settings.

        Comment


        • #9
         Originally posted by Cristi Nazarov View Post
         Salutari la toata lumea, cunoscuti live sau online....Ce animal detinem? Pai nu vezi in poza de profil?? Eu stiu ca toata lumea crede ca e o poza copiata de pe net, dar in momentul in care-l vad fac legatura....Se intituleaza Pongo, e primit la pachet la starea civila impreuna cu una bucata sotie, implineste pe 7 septembrie numai.....14 ani si a reusit doamna sa-l aduca de la 9 kg la categoria 7,5 kg.....Detine cea mai ravnita functie din firma si din casa : aceea de a dormi toata ziua in cutie sau pe unde prinde loc! Urmatorul va rog....
         Pongo e spectacol! Sa-ti traiasca!

         Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
         Va rugam sa le schimbati din User Settings.

         Comment


         • #10
          Discutii la liber intre membrii forumului.

          Imi place ce citesc mai astept si alti useri!
          Eu detin 2 iepurasi si un catel!Catelul e mic are un an abia dar a vazut si el Romania in rest iepurasii merg oriunde merg si eu si au la activ destule drumuri de Romania cu diverse masini pe care le-am detinut!


          Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk
          Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

          Comment


          • #11
           Tasha, cel mai bun prieten pe care cred ca l-am avut in toata viata mea. Din pacate s-a stins in aceasta iarna insa cum se afla in grija socrilor (din lipsa conditiilor nu o puteam aduce in Italia) acestia au decis sa imi spuna abia in vara, cand am fost acasa in concediu. Mi-a fost tot timpul alaturi, gata sa se ia la tranta cu oricine se apropia cu ganduri rele. Ii simt mult lipsa....
           Attached Files
           Cu cat cunosc mai multi oameni, cu atat imi iubesc mai mult cainele.

           Comment


           • #12
            Imi pare rau sa aud asta Luciane dar ca si noi si micutii nostri se nasc, traiesc cu noi si apoi pleaca din pacate...Este dureros dar trebuie sa ne asumam un animalut de cand il luam sai fim alaturi pe tot parcursul vietii cu bune si rele...
            Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

            Comment


            • #13
             Da, e trist, si eu m-am despartit ieri cu greu de Codita, un caine minunat pe care il stiu de peste 10 ani. Semimaidanez, in sensul ca umbla liber, insa avea SPP-ul grija de el . A fost eutanasiat, intrase in coma in urma unei tumori genitale. S-a luptat cu ursul de nenumarate ori, avea mai multe cicatrici decat Rambo.
             Odata a disparut si am crezut ca l-au luat hingherii, am sunat la adapost si cand au auzit cine e "stapanul", au scotocit tot adapostul in toiu' noptii. Bineinteles, fusese dus la gagici, a venit a doua zi, vesel .

             Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
             Va rugam sa le schimbati din User Settings.

             Comment


             • #14
              Dacã tot am început sa studiez forumul, încet încet ce îi drept, am ajuns la un subiect care nu îl pot rata și anume sa îl prezint pe al meu animaluț protector al casei.

              El este Tsunami, in vârsta de 14 anișori, fiind o încrucișare de malamut - lup. Botezul l-a primit încã de mic, numele potrivindu-se de minune!
              Attached Files
              Last edited by lucio; 09-02-2017, 21:40 PM.
              “Sã nu faci nimic e tare greu. Nu stii când ai terminat.” - Leslie Nielsen

              Comment


              • #15
               Frumos, frumos!Pacat ca nu l-am vazut si eu!
               Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF