Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Fara frane oare?

Collapse
This topic is closed.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Fara frane oare?

Eram in seara asta cu BMW-ul pe afara, am circulat vreo 30 min, o scurta pauza si inca 30-40 min. Mai tarziu am mers din nou cu ea si cand am ajuns la benzinarie ma uit la janta stanga fata si vad un lichid improscat pe ea. Initial am crezut ca am dat intr-o balta sau ceva, dar era doar pe janta lichidul si arata a ulei de gatit. Dar era de fapt lichid de frana. Pedala de frana e mai moale acum si parca nu franeaza la fel de bine ca inainte. Am ramas fara frane pe stanga?
    Mentionez ca mi-a zis unul din mecanici la service ca imi curge pompa centrala de frana si a umblat la ambreiaj( schimbare cilindru de la pedala si aerisire instalatie) oare asta sa fie problema? O fi umblat si la frane sau au lasat-o mai moale din cauza pompei centrale?
    Daca inlocuiesc pompa centrala se rezolva,nu?
    Daca apas pedala de 2 ori se intareste calumea - cel putin cu motorul rece. Si daca o apas tare din mers tot asa in stilul "dat pedale @ la ABS Pe Calcai" se intareste imediat.
    Astept pareri de la avizati. Va multumesc
    Apropo.. vreau sa marit BMW-ul.Daca aude cineva ceva, faceti-mi legatura, va rog.
    Scuze daca e incadrat aiurea, dar nu tinea de Mercedes-uri si nu vreau sa pun asta pe forumul BMW sa nu se afle de problema mea.
    Last edited by sebaa; 12-06-2008, 03:25 AM. Reason: completare

Off-topic: Doamne, ce copchil esti. Atata timp cat scrii undeva pe un forum, trebuie sa-ti inchipui ca o sa afle si altii, ca nu citesti numai tu.
    Stiu ca piesele de BMW costa mult, dar daca vrei sa dai masina asa, mai bine spui eventualului cumparator ce probleme are. Parerea mea umila...
    Există patru lucruri care nu se mai întorc niciodată: cuvântul spus, săgeata trasă, trecutul şi o şansă ratată.
    Mercedes W116 200D (Amalia)
    Mercedes W123 280E (Tigresse)-făcut istorie, vândută unor ţepari, prin alţi ţepari, rust in peace
    BMW 850 4990cmc (Black Beauty)
    Ford Explorer XLT 4000cmc (Haiduc)
    http://www.youtube.com/watch?v=SKd0VII-l3A

Comment

Problema cu franele se rezolva foarte usor, nu e mare filozofie, vezi pe unde curge si repara, tre dat etrieru ala jos si schimbate garniturile, treaba de juma de ora!
      W110-2.0 D 1966
      W115-2.0 D 1971
      W123-2.4 D 1982

Comment

O parere neavizata ar fi sa nu mai mergi cu masina cat timp pierde lichid de frana.
        Asa, ca sa nu faci accident si sa mori. Sau sa omori pe altii.
        Apoi, din cate stiu eu, circuitul de ambreiaj si cel de frana sunt separate.
        Deci daca a zis ca-ti curge frana si a umblat la ambreiaj inseamna ca nu i-a facut nimic la frana.
        Solutia este sa te duci la un mecanic sa verifice sistemul si sa-ti zica exact ce trebuie sa cumperi, nu te duce in prealabil sa cumperi alta pompa ca s-ar putea sa o iei degeaba.

Comment

Daca are ambreiaj hidraulic, ar fii bine sa verifici si pompele de ambreiaj. Ele tot cu lichidul de frana lucreaza (din borcanu pompe de frana) ca la Mertz. In mintea mea, daca cedeaza frana la o roata, dupa cateva pedale sa dus lichidul si sa terminat, ramanad si fara frana si fara ambreiaj.... parerea mea.

Comment

Am ambreiaj hidraulic. Pompa centrala oricum trebuia schimbata deoarece curgea pe dedesubt. Doar ca nu ma asteptam sa trebuiasca sa o schimb asa de repede.
            Asta e ma duc la service cu ea si voi vedea.
            E posibil sa fi facut balta de lichid sub masina sau curge doar cand apesi frana?

Comment

Originally posted by sebaa View Post
              Am ambreiaj hidraulic. Pompa centrala oricum trebuia schimbata deoarece curgea pe dedesubt. Doar ca nu ma asteptam sa trebuiasca sa o schimb asa de repede.
              Asta e ma duc la service cu ea si voi vedea.
              E posibil sa fi facut balta de lichid sub masina sau curge doar cand apesi frana?
              Curge si singura prin cadere... dupa logica mea

Comment

Am fost sa imi cumpar pompa de frana, etrieri si placute. Saptamana viitoare merg la service sa le schimb.

Comment

Daca bag lichid de frana DOT 4- cum ar fi trebuit sa am, peste DOT 3 in instalatie, se intampla ceva rau? Producatorii de lichid de frana spun ca DOT 4 este compatibil cu DOT 3. O sa scot cat de mult pot din DOT 3..
                  Eventual las sa se scurga tot dupa ce desfac furtunele de la pompa de frana, si apoi bag DOT 4.
                  Pe viitor as vrea sa folosesc DOT 5.1/ Super Dot 4 (am inteles ca e acelasi lucru, cu alta denumire)
                  DOT 5 stiu ca nu trebuie bagat sub nici o forma in masina si ca nu trebuie amestecat cu nimic.
                  Sau cel mai bine aerisesc toata instalatia si bag DOT 4 peste tot si gata?
                  In mod normal, trebuia sa am DOT 4. Se pare ca fostii proprietari au bagat DOT 3 din zgarcenie si uite asa s-a dus cilindrul de ambreiaj si ulterior cel de frana si acum si garniturile mele de la etrieri.
                  Si inca nu am apucat sa merg la service.
                  Intrebare: Daca schimb pompa de frana si etrierii, automat trebuie aerisite franele,nu? Ar putea sa se strice repartitorul de frana in treaba asta, sau nu are legatura?

Comment

Daca DOT-u nu e bun si face praf garniturile, atunci se duce si repartitoru, ca doar tot garnituri are la fel ca si pompa de ambreiaj. Daca ai desfacut o conducta trebuie aerisit, sa nu mai vorbim de schimbat pompe si etrieri...
                    Le faci toate si ai liniste.

Comment

Astazi am schimbat pompa de frana si etrierii. Am pus lichid de frana DOT 4 de la Mobil. Franeaza chiar mai bine ca inainte.
                      S-a lamurit problema. Se poate inchide topicul, multumesc pentru raspunsuri

Comment

Working...
                      X
                      Logan | Dacia Logan |Anulare DPF