Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Tigan sau Rrom?

Collapse
This topic is closed.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Tigan sau Rrom?

Tigan sau Rrom?

Desi tigan este perceput/folosit mai mult in termeni peiorativi, eu optez pentru TIGAN.

Exemple PRO TIGAN:
    Mica Tiganiada (Phoenix)
    Muschiul tiganesc

Alte exemple:

Johnny Raducanu

Mădălin Voicu se autointitulează ţigan

Contactat de către reporteriii ATAC, fostul deputat Mădălin Voicu ne-a declarat că în opinia sa, nu e o ruşine să fii ţigan. Voicu a mai spus că activiştii romi preferă apelativul „rom“ pentru că acest cuvânt de trage din limba romani şi pentru că în respectiva limbă cuvântul „ţigan“ nu există. „Ţine de fiecare în parte dacă vrea să i se spună rom sau ţigan. Eu prefer acest apelativ pentru că astfel am posibilitatea să duc mai departe prestigiul neamului meu, al tatălui meu, şi anume al neamului ţigănesc. Chiar Uniunea Europeană a stabilit printr-un document oficial, ca atunci când vorbim despre etnia noastră, să folosim ambii termeni ţigan/rom, când avem nevoie de acte oficiale“, a mai afirmat Mădălin Voicu. Acesta a mai spus că „noi, ţiganii, trebuie să demonstrăm că acest apelativ - ţigan - e o mândrie pentru cei care şi-l asumă. Activiştii noştri fac vorbire despre schimbarea cuvântului ţigan cu cuvântul rom, însă ei sunt cei care ar trebui să arate că ţiganii sunt o componentă importantă a societăţii româneşti, care ar putea aduce importante contribuţii statului român“, a conchis Mădălin Voicu.
    Last edited by arhitect; 10-17-2008, 16:46 PM.
    Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Asta vroiam sa zic si eu, exact ce a zis Medelin... tot dracu ala e... Mai rau e de aia de-s tzigani la caracter...

Comment

Personal nu vad ce contributzie aduc ciorile statului,ptr mine sunt ciori,sunt ciori si oportunisti ca si pasarea cioara...de gustibus...

Comment

Originally posted by DMIHNEA View Post
        Personal nu vad ce contributzie aduc ciorile statului,ptr mine sunt ciori,sunt ciori si oportunisti ca si pasarea cioara...de gustibus...
        Contributie statului? Din ce punct de vedere?

Romica Puceanu? Faramita Lambru? Madalin Voicu? Marius Lacatus,

(ca tot a luat steaua azi bataie) ... Mai scrieti nume la lista si o trimitem apoi la lume...

Se poate discuta fara tente .. rasiste? Ca tot ai tu scris acolo la tine OPENMINDED
        Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Comment

Eu doar am citat din ce ai postat mai sus,openminded presupune unul ce accepta si parerile altora...deci nu tarat pe o viziune doar...daca vrei o completare,consider ca gloantzele sunt prea scumpe ptr a-i extermina,eu as utiliza focul,ca tot le place ciorilor...

Comment

Nici Tigan nici Rrom >>LEBADA<<
            Te uiti...iti place...iti doresti dar n-ai ce face...Traiesti cu speranta si mori cu regretul...

Comment

Cunosc tigani de nota 20. Oameni de cuvant cum nu-s multi dintre cei care sunt sau se cred romani si care se cred cu o clasa deasupra lor. E adevarat ca au multe uscaturi, cum si romani sunt multi care nu stiu decat sa te fraiereasca. Prefer sa stau de vorba cu un tigan umblat si de cuvant decat cu un roman increzut, mincinos si ranchiunos.

Comment

Eu nu sufar tiganii. M-am lamurit cu ei. Chiar si cei de treaba au ceva in sange si la un moment dat o sa ramai gura-casca de ce o sa te plesneasca.
                Eu unul pun foarte mare insemnatate pe intelepciunea din strabuni, si o vorba desteapta zica ca "Ce se naste din pisica, soareci mananca!". Asta nu inseamna ca nu pot fi si exceptii, dar eu vorbesc pentru majoritatea.Exceptia doar confirma regula. Cat despre 'tigan' sau 'rrom' eu zic sa lasam esentzele deoparte, desi in fond e acelasi lucru. Si as fi de acord ca tziaganii sa se duca inapoi la ei acasa si sa ne lase pe noi in pace. Sau in Spania sau in Italia sau in America sau oriunde. Numa' sa ramana defintiv acolo. Ei nu au nici o legatura cu tracii si cu dacii si cu romanii lui Traian - pe care noi ii mostenim. Nici macar influente slavone nu au. Ar trebui sa se duca in Germania, ca nemtzii erau barbari si migratori. Pe NOI sa ne lase in pace... Sa traim si noi in liniste. Ca de la atata prostie si tziganeala s-au prostit si romanii.
                Mercedes-Benz C180 Classic - 90KW

Comment

Am prieteni tigani destui. Fara sa vrem ne invartim printre ei. Eu mi-am luat putine tzepe pana acum, dar majoritatea mi le-am luat de la romani. In schimb ma deranjeaza manelizarea tarii, lipsa de repere a celor de varsta mea sau a celor ce vin dupa generatia mea .... ma rog cacaturi ... uite si un articol interesant in privinta asta (toate se leaga), cu toate ca autorul imi displace profund ....

Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
                  http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
                  http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

Comment

Eu unu am prieteni tigani foarte buni.Sunt unii care sunt oameni integri, mai integri decat unii romani.Majoritatea sunt cam in plus in romania, recunosc, dar daca romanul se lasa pacalit de ei treaba lor.Bravo lor ca ii pacalesc pe aia pe care pot.Sa fie romanii mai destepti si sai pacaleasca ei pe romi( sau tigani ).Eu unu nu am fost lasat la greu de nici un prieten tigan, pe cand de romani...nu mai spun.Eu zic ca nu e corect sa generalizam asa repede.

Comment

Nu sufar cand aud cum ii laudati pe tzigani ca a prostit un roman. Pentru ce? Ca e naiv? Adica noi traim intr-o jungla? Ahhh...Tepesh unde esti? Ce a ajuns Romania? Unde e sangele nostru de roman? Unde e demnitatea noastra? Odata eram paravanul crestinatatii in Europa, iar astazi am ajuns sa fredonam manele? Unde este sangele ce s-a varsat pentru intregirea tarii? Unde sunt romanii? In pamant cred rascolindu-se de ciuda ca au murit degeaba. Nu vede nimeni ca tara asta trece printr-o perioada de indobitocire?
                      Cat despre cei care se vaita ca nu au prieteni romani, e treaba lor nu ii judec. Dar aveti mare grija la fratii vostri tzigani...mare grija. Sunt niste oameni fara onoare si care se iubesc pe ei mai mult decat orice. Tziganii nu au in ADN-ul lor conceptul de sacrificiu. Doar de PROFIT sau INTERES.
                      Cat despre prostit...daca ajungi sa prostesti tzigani...eshti mai tzigani decat ei.
                      Cat despre contributii - NU AVEM NEVOIE DE CONTRIBUTIILE LOR. Cand a fost cucerita Dacia, Roma a dat cate un pumn de galbem fiecarui ceteateam al Romei. Si acum am ajuns sa avem nevoie de contributiile lor? Vai de noi daca e asha...
                      Last edited by cristian_sladariu; 10-17-2008, 21:21 PM.

Comment

Nu manelele reprezinta cauza problemelor aici...Intr`adevar indobitocesc.
                        Eu recunosc ca ascult manele cand sunt prea beat.Nu stiu daca e om care nu o face.Macar populara..sau ceva de genul.Ala care zice ca nu asculta,mananca "shit".
                        Despre tigani..ma abtin.Am cunoscut in viata mea cateva specimene,care m`au facut sa ma intreb unde e Antonescu....
                        Nu zic ca numai tiganii sunt cauza problemelor,dar "ne-tiganii" o fac mai cu bun simt,mai subtil...se incadreaza altfel in peisaj.
                        1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
                        2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
                        Si o panarama de scuter

Comment

Originally posted by mezzo View Post
                          Nu manelele reprezinta cauza problemelor aici...Intr`adevar indobitocesc.
                          Eu recunosc ca ascult manele cand sunt prea beat.Nu stiu daca e om care nu o face.Macar populara..sau ceva de genul.Ala care zice ca nu asculta,mananca "shit".
                          Despre tigani..ma abtin.Am cunoscut in viata mea cateva specimene,care m`au facut sa ma intreb unde e Antonescu....
                          Nu zic ca numai tiganii sunt cauza problemelor,dar "ne-tiganii" o fac mai cu bun simt,mai subtil...se incadreaza altfel in peisaj.
                          Daca am avea un mediu propice cred ca majoritatea din noi am revenii cu picioarele pe pamant. Dar asa ce sa facem...Halim gogoshi servite gratis de catre Guvern si ne luptam pentru familia noastra. Si nimic mai mult. Ni se rupe de restu...

Comment

In primul rand nu suntem o tara crestina,nu am fost si nici nu o sa fim,domnu cristian!( asta e alta dsicutie).
                            Eu zic ca nu trebuie sa generalizam.Majoritatea sunt niste gunoaie,recunosc, dar nu ne da nimeni dreptul sa dam in cap celui corect, din cauza altora.Vrei un exemplu??Toata europa ne uraste pentru unii care sau dus in strainatate si ne-au facut de ras,si te asigur ca nu au fost numai romi.
                            Cat despre manele, nu ascult deloc.

Comment

Exista si oameni care nu asculta pt. ca le-ar fi rusine in primul rand de ei insisi. Tiganii, mai ales cei traditionali/traditionalisti sunt extrem de periculosi si respingatori. Am plecat dintr-un oras populat mai mult decat trebuie de ei pt ca a venit varsta de a avea copii si nu vreau sa ii vad talhariti, abordati pe strada, taiati, violati, sa stau cu inima cat un purice cand va veni vremea sa mearga la discoteca, etc.

La cine credeti ca ma gandesc cand tremur de frica copiilor mei ce vor veni incat decid sa imi parasesc orasul natal? La TIGANI. Si nu aberez, este o realitate prin care am trecut si eu in copilarie si adolescenta.
                              Sa nu va vad ca le tineti partea!

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF