Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Circulatia in orasele mari din Germania si normele de poluare.

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Circulatia in orasele mari din Germania si normele de poluare.

Va salut, recent intors din Germania, doresc sa discutam un subiect delicat despre acest subiect.
    Masina mea personala un W202 motor 2,2 diesel din 1995, norma de poluare Euro 2. Aceasta categorie de poluare la nemti este catalogat cu bulina rosie.
    Eu acuma am fost doar in orasul Augsburg, dar aici sunt cateva zone, mai ales centrul orasului, unde nu ai voie sa intri, doar daca are masina bulina galbena sau verde.
    Am inteles ca in Stutgard deja nu poti intra doar daca ai verde.

Bun toate bune si frumoase, plimbandu-ma pe starzile orasului, am vazut multe modele ca al meu W202, cele cu motorizare diezel aveau lipit pe parbriz bulina galbena, iar cele benzinare, bulina verde.

Acuma discutand acolo cu prieteni despre acest subiect, au zis ca da se poate, dar daca schimbi catalizatorul, cica la ei se pune alt catalizator, te duci la TUV si acolo iti trece norma de poluare, conform reguliror deacolo.

Acuma intrebarea mea, la noi in tara se poate face treaba asta?
    Adica sa pun si eu alt tip de catalizator pe masinuta mea, si sa primesc bulina galbena?

Ce nu am putut afla, daca strainii, cum am fost si eu, si nu este lipit acea bulina pe parbriz, si nici in talonul masinii nu e trecut norma de poluare, ma pot lua la rost daca intru in zona asa zis interzisa?
    Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
    Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

Niste lucruri se bat cap in cap: diesel/1995/ euro2/bulina rosie? Ceva e gresit: nu e euro 2, este euro 1 sau non-euro, probabil.
    Masina mea e din 1995, benzina, este euro 2 si are bulina verde.
    Mercedes CL 200 Kompressor
    Mercedes C 180 Kompressor

Diamonds are forever. Mercedes-Benz is working on it.

Comment

Iti spun eu cum este,stiu pe cineva care sta in Germania,poti modifica masina sa ii pui alt catalizator si alte chestii si sa o aduci de la euro2 la euro3... etc,aceasta operatiune trebuie facuta la un centru calificat si acreditat de ei,iti da niste acte si gata.

Comment

La noi nu are cum sa se aplice pentru ca astia nu taxeaza corect taxele de poluare,chiar si la masinile noi,fac cat mai greu posibil sa aduci masini din afara,in majoritatea tarilor Europene poluarea se plateste in functie de cat co2 emite masina,nu de capacitatea cilindrica,este aberant,de exemplu Kia Optima 134 hp, 1.7 diesel cutie auto 6 trepte C02 Emissions g/km=158,iar un Mercedes C class 220cdi cutie auto,170 hp doar 116 co2 g/km,iar ca dovada pentru KIA as plati in UK 175 lire taxe pe an,iar pentru Mercedes doar 30 lire,poluezi mai putin platesti mai putin,asta explica de ce altii modifica,platesc o suma,dar pe urma te costa mai putin,plus ca in unele orase nu poti intra cum ai spus,nu inteleg de ce abereaza astia atat cu capacitatea motorului,nu sunt toate la fel,diferenta o face doar la asigurare,mai mare ,mai puternic ,alte riscuri platesti mai mult.

Comment

Scuze am gresit la Mercedes este 0 lire,au modificat recent primele categorii,pana la 130 co2g/km emis nu platesti nimic.
          Harta cu low emossion zones in Europa http://lowemissionzones.eu/

Comment

In orice caz treaba este urata de tot, sa nu poti intra in centrele oraselor din Europa.

Comment

Buline & Co.

Buna ziua !

Pentru Stuttgart, vezi aici cum se poate obtine bulina ca si turist din alta tara, sunt trei variante:

Pentru alte orase se procedeaza asemanator, aplicand cererea forurilor din zonele respective.

Nu stiu daca la noi in tara exista firme acreditate RAR care sa-ti poata monta catalizator in vederea obtinerii unui grad de poluare mai bun, dupa care rezultatul sa fie trecut in actele masinii sau in ceva act suplimentar si apoi recunoscut ca atare si de altii. In plus, nu exista filtre depoluante pentru chiar orice tip de cascarabeta.

Da, poti fi luat la rost pentru acces fara bulina corecta in aceste zone, iar amenda bate undeva la 40 Euro plus un punct de penalizare acordat. Ultimul nu are cum sa ti se aplice ca turist strain, dar e bine sa stii ce si cum.

Dragos, acum la Augsburg.

Comment

Multumesc Dragos, pentru detaliere, 40 Euro nu e mult, si oricum ca si turist ma fac prost ca nu am stiut daca ma prinde.
                Oricum eu in centru intru doar pentru 20 minute, in rest las masina in parcarea aceea mare, unde e liber stationarea, si nu exista nici o restrictie.

Acuma problema e ca nu stiu daca pot intra in Stutgart la muzeul Mercedes?
                Asta as dori sa aflu, daca nu, atunci tot asa las masina undeva la periferie, si maduc cu un mijloc de transport in comun.

Comment

Dupa cate am citit pe aici la masinile cu numere straine se ia in functie de an,se stabileste sticker-ul,poti intra in zonele low emission doar daca culoarea sticker-ului corespunde cu ceea ce arata zona respectiva,deci Stuttgart nu ai cum,au modificat in 2012,numai vehicolele cu sticker verde pot intra.
                  What do the different colours of emission sticker mean?

The green sticker indicates unlimited permission to drive in the area.

Which vehicles are affected?

All vehicles are classified in one of emission categories 1 to 4. In Stuttgart the ban applies to all vehicles classified as belonging to Emission Category 1. As of July 1, 2010 the ban applies also to vehicles in Emission Category 2 and as of January 1, 2012 it applies also to vehicles in Emission Category 3.
                  Feinstaubplakettensuche für Autofahrer in Deutschland! Suche für Nachrüstsysteme integriert!

Daca vrei sa mergi la muzeu Benz lasi masina in afara zonei,vezi ca sunt 2 portiuni nu stiu unde este spune aici:How large is the Low Emission Zone in Stuttgart?

The Low Emission Zone, where only vehicles displaying a sticker are allowed, encompasses the whole of the city of Stuttgart with all of its 23 districts (within the Stuttgart city boundaries). The only exceptions are:

the motorways
                  in Stuttgart-Obertürkheim the link to the Stegwiesen - Hafenbahnstraße - B 10
                  in Stuttgart-Plieningen the link B 312 - Scharnhausen via the Mittlere Filderlinie - Neuhauser Straße and the access road to the Trade Fair Centre (parallel to the motorway).
                  Esti in holiday?

Comment

Nu sunt in Holiday, ci vroiam sa ma documentezi inainte da a intra in bucluc.
                    Eu mereu sunt dispus sa plec in Germania, am timp liber cand vreau eu, dar acuma am aflat de treaba asta cu poluarea.

Comment

Aha poluarea ce discutam in topicul diesel sau petrol,oricum e o tampenie si cu poluarea asta si taxele,marii poluatori,cei care fabrica masinile ar trebui sa plateasca taxa,iar noi care ne plimbam putin,taxe peste taxe.
                      Am pus acea harta a Europei cu tarile si orasele din Europa unde este in uz low emission zone,nu sunt numai in Germania.

Comment

Working...
                      X
                      Logan | Dacia Logan |Anulare DPF