Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cum ne exprimam. Conteaza?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Siegfried View Post
    8 clase in Romania nu sunt obligatorii?
    Cu rabdare se poate tot articolul...dar si unele comentarii.

Deasupra patului meu de copil trona, pe peretele casei părinteşti, un tablou mare reprezentând un cerb cu privirea semeaţă îndreptată spre vârful unor munţi înzăpeziţi. Sub cerb, pe o panglică îngălbenită  de vremuri scria cu majuscule: „REGELE PĂDURILOR”. Așa am luat eu act despre noțiune de rege. Despre împărați auzisem din povești. Era o copie după  un alt tablou […]

Multumesc
    Last edited by arnie_arnie; 07-10-2013, 00:01 AM.

Comment

Glumeam si eu si Zeus cu alea 4-8 clase Puteam baga si aia din clasici, cu 2 mai mult ca trenul, dar ramane ca-n tren, sa fim in ton cu povestea de mai sus, pe care de altfel, nu am rabdare s-o citesc.

Comment

8 clase in Romania nu sunt obligatorii?
        Dupa noua legislatie, sunt obligatorii 10 clase.
        Si nu prea sunt obligatorii decat prin textul legii. Fiecare parinte poate sa-si retraga copilul cand doreste din scoala...
        proud owner of "Jeanette" - A160 W168, Elegance, 102 hp, anul 2000

Comment

Seara buna
          Am fost recent la un curs de comunicare asertiva.

http://comunicareeficienta.com/comun...area-asertiva/ pentru informatii suplimentare.

Toti rindem, sintem vioi cind e de bine, dar cind e sa trasmitem ceva negativ?

Ce-i drept mi-a placut cursul, m-a prins "jocul" probabil si din cauza celui care a condus toata "distractia". Cert e ca ramin la parerea ca in unele cazuri sintem intelesi gresit cind exprimam un punct de vedere (Ah, nu asta am vrut sa spun, stai sa-ti explic, vezi ca..., ) si de obicei aceste exprimari vin in momentul in care fie intrerupem interlocutorul, sau cautam scuze. Sintem batuti in cap? Nu.

Diferenta intre exprimarea scrisa si orala este mare. Care e cea mai obiectiva? Sint convins ca amindoua, insa adaptarea ramine punctul forte prin care sa incerci macar sa te faci inteles. Adaptarea la situatie, la subiect, la atmosfera. Aratatul cu degetul este cel mai la indemina (tine de obisnuinta, educatie, spirit, habar n-am) insa, nu stiu citi dintre voi ati incercat si o anume de abordare (pozitiva sau negativa), iar dupa una sau doua incercari daca nu a iesit asa cum ati dorit, ati lasat-o balta? Dorim sa auzim, sa vedem prea mult ce vrem noi sau ce vor sa exprime altii?

Putem detalia termeni tehnici, putem sa vorbim despre diverse, putem face absolut tot ce vrem, insa conteaza cum se fac aceste lucruri? Exprimindu-ne corect, incorect? Vrem monolog sau dialog? Cine decide?

Avem in spate anii de scoala (ca-i primara, gimnaziu, liceu sau facultate) toti ne exprimam intr-un fel anume, tine de cunostinte, personalitate, mediu, familie, probabil de mult mai multe. Avem poate un etalon, incercam sa ne remarcam, dam exemple pe care le-au dat alti la rindul lor, citam din clasici, moderam discutii, cream intrigi, intervenim in conflicte, face pace, facem "razboi". Cred ca fiecare dintre noi are prin propriul vocabular si cunostinte si suficienta intelepciune prin care sa participe, daca nu chiar sa ajute, sa intelegem mai bine exprimarea, fie ea scrisa sau orala.

Multumesc
          Last edited by arnie_arnie; 07-11-2013, 18:29 PM.

Comment

Originally posted by arnie_arnie View Post
            ? Exprimindu-ne corect, incorect? ..

Avem in spate anii de scoala (ca-i primara, gimnaziu, liceu sau facultate)
            http://www.webdex.ro/online/dictionar/exprim%C3%A2nd si http://www.webdex.ro/online/dictionar/exprimind

Toti rindem, sintem vioi cind e de bine, dar cind e sa trasmitem ceva negativ?
            Asertiunea mea e ca tu nu poti renunta la sint
            Last edited by Siegfried; 07-11-2013, 21:50 PM.

Comment

Rog un moderator sa ma baneze ca scriu cu î din i si nu cu â din a.
              Siegfried, vino cu ceva constructiv, rogu-te! Mi-am facut in introducere alegerea de a opta pentru "î" acolo unde din '93 incoace folosim "â". Daca vrei sa ne "incordam" in explicatii o putem face, insa nu cred ca acesta e scopul acestui topic. Nu poti accepta, nu poti fi de acord, foarte bine. Discutiile, impresiile, parerile de aici NU sint DOAR pentru Siegfried. Esti unul dintre multi altii si atit. Faptul ca ai opinii, pareri, idei diferite, sau esti atit de incarcat de informatii "binevoitoare" nu te face mai asertiv decit asertiunea insasi.

Comment

Mestere, crede-ma ca nu am nici o placere sa corectez pe cei care pocesc limba romana. Si matale o faci des,
                si nu stiu de ce ti-ai luat singur aura de profesor de limba romana, dar daca tot insisti sa o faci, fa-o ca la carte si accepta daca gresesti,
                e un lucru simplu, cum ziceai abia cateva posturi mai sus.

Faptul ca ai puterea de a recunoaste ca ai gresit si esti deschis la corectii, esti mai cistigat.

Comment

Mestere, crede-ma ca nu am nici o placere sa corectez pe cei care pocesc limba romana. Si matale o faci des,
                  si nu stiu de ce ti-ai luat singur aura de profesor de limba romana, dar daca tot insisti sa o faci, fa-o ca la carte si accepta daca gresesti,
                  e un lucru simplu, cum ziceai abia cateva posturi mai sus.
                  Chiar cred ca iti face o placere a dracu' de mare sa "corectezi" pe toata lumea !

Cit priveste "eticheta" de prof de romana aceasta ai pus-o tu. Faptul ca am lansat un subiect de discutie si mi-am expus un punct de vedere, nu cred ca e o "tragedie" prea mare. Nu imbratisam aceleasi opinii, accepta ca nu-i nici un bai, la urma urmei. Fiecare va ramine, sau nu, cu ceva pina la urma. Iar cu "pocitul" cred ca ai sarit calu'. Apropo de "cum ne exprimam"!!! Si ma rezum doar la acest exemplu.
                  Last edited by arnie_arnie; 07-14-2013, 00:07 AM.

Comment

Working...
                  X
                  Logan | Dacia Logan |Anulare DPF