If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Cum ne exprimam. Conteaza?
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Unul dintre multele lucruri noi pe care le-am aflat in cei zece ani de "pribegie " in Portugalia ,in special, este acela de a accepta persoanele asa cum sunt, cu partile bune si rele pe care le avem fiecare. Este foarte greu sa schimbi personalitatea ,educatia,obiceiurile unei persoane ,dupa ce acea persoana a trecut de varsta ,la care sa zicem, nu mai poate asimila cu aceeasi usurinta ,informatii. Initiativa ,de altfel ,laudabila a colegului nostru de a ne atrage atentia asupra felului in care ne exprimam,nu va avea efectul dorit,acela de a corecta vizibil postarile incorecte ,din punct de vedere lingvistic si gramatical,datorita simplului fapt ca acest forum se adreseaza simpatizantilor unei marci de autovehicule. Membrii acestui forum pot fi profesori universitari sau persoane care au numai cateva clase absolvite , super profesionist in mecanica sau persoane lipsite de orice cunostinte in acest domeniu , dar toti avem in comun aceeasi pasiune ,lucru care ar trebui sa ne apropie nu sa ne indeparteze. Eu nu insinuez ca nu ar trebui sa existe nici o regula de exprimare dar cand intram deja in tot felul de" chichite" lingvistice folosite la un anumit nivel de educatie sau detalii tehnice care sunt accesibile ,de obicei, doar celor cu studii in domeniu , atunci ,parerea mea este ca se depaseste o granita pe care nu toata lumea o accepta ,de aici si reactia de a contraataca. Cred ca este bine si in folosul tuturor sa fim mai indulgenti si mai intelegator ,chiar daca mai citim postari in care intelegem despre ce se vorbeste dar ne facem ca nu pricepem ,pentru ca :nu ar fi corect gramatical,sau tehnic nu asa se numeste sau parca e de alta nationalitate sau te miri ce ni se pare noua ca nu ar fi in regula.Eu zic sa lasam "intepaturile" si sa comunicam constructiv,motiv pentru care ,cred, ca suntem toti prezenti pe acest forum. Va rog sa ma scuzati daca am nemultumit pe cineva cu postarea mea ,dar asa vad eu lucrurile.
Observatiile nu se fac cu rautate, ci din dorinta de a ne corecta. Multi dintre noi ne-am obisnuit probabil cu niste termeni gresiti, si nici nu ne trece prin cap ca ceea ce stim noi ar putea fi gresit.
In asemenea situatii e de folos sa ni se atraga atentia cand gresim.
As enumera la repezeala cateva greseli frecvente:
Corect este chiulasa, nu chiuloasa.
Corect este ralanti, nu relanti.
Corect este volant/volanti, nu volanta/volante.
Corect este furtun/furtunuri, nu furtun/furtune.
Corect este marsarier, nu marsalier.
Corect este janta/jante, nu geanta, jeanta, genti, jenti
Observatiile nu se fac cu rautate, ci din dorinta de a ne corecta. Multi dintre noi ne-am obisnuit probabil cu niste termeni gresiti, si nici nu ne trece prin cap ca ceea ce stim noi ar putea fi gresit.
In asemenea situatii e de folos sa ni se atraga atentia cand gresim.
As enumera la repezeala cateva greseli frecvente:
Corect este chiulasa, nu chiuloasa.
Corect este ralanti, nu relanti.
Corect este volant/volanti, nu volanta/volante.
Corect este furtun/furtunuri, nu furtun/furtune.
Ceea ce spuneti e perfect adevarat ,dar majoritatea exemplelor date se invata in forma corecta numai in scolile de specialitate si din pacate majoritatea persoanelor care sunt atentionate nu vor intelege intentia buna in corectia lingvistica,ci va reactiona tipic romaneste:
-Lasa ,ba mai iei tu cu dastea!
Si acum ce facem cu acesti membrii ii excludem pentru ca nu s-au exprimat corect,cu toate ca marea majoritate dintre noi am inteles la ce se refera cuvantul chiuloasa sau relanti?
Pentru ca asta va fi reactia multor colegi, se vor autoexclude ,urmand deasemenea rectia tipica romaneasca: Ce ma corectezi tu,lasa ca nici nu mai scriu!
Si atunci se se va intampla ? Vor posta doar acei care stiu sa scrie perfect si aceea care accepta sa fie corectati?
Nu cred ca acesta este scopul acestui forum. Inca o data va spun ,sa nu credeti ca sunt impotriva respectarii regulilor lingvistice ,doar ca nu cred ca se poate aplica la tematica acestui forum. Daca era un forum dedicat limbii romane atunci ,clar se putea despica firul in patru pana la rezolvarea problemei respective,iar membrii ar fi fost incantati sa invete termenii corect gramaticali pentru ca de aceea frecventeaza un forum despre limba romana.
Daca se intampla sa iesi din casa descheiat la prohab, ce preferi?
1. Sa-ti atraga cineva atentia ca trebuie sa te inchei;
2. Sa te vada toata lumea ca esti descheiat, sa rada pe sub mustati de tine, dar sa nu te atentioneze nimeni?
Daca se intampla sa iesi din casa descheiat la prohab, ce preferi?
1. Sa-ti atraga cineva atentia ca trebuie sa te inchei;
2. Sa te vada toata lumea ca esti descheiat, sa rada pe sub mustati de tine, dar sa nu te atentioneze nimeni?
Nu cred ca se pot compara cele doua situatii. A te plimba pe strada cu pantalonii descheiati la prohab este recunoscuta unanim ca o situatie de evitat,toata lumea rectionand ca atare,incheidu-se si multumind ca i se atrage atentia. In cazul termanilor tehnici e ca si cum i-ai spune ca :nu a invatat, nu a citit , e incult sau prost ... si epitetele pot continua, aceasta se intampla in conceptia multor romani - nu vor sa fie inferiori, si nu accepta ca sunt mai slab pregatiti intr-un anumit domeniu.Eu stiu ca pe forum este mai usor sa spui unui om pe care ,poate , nu il cunosti : - Vezi ca asa se spune corect, decat in viata reala ,unde dupa bunul obicei romanesc ,s-ar putea sa iasa cu "scantei".
E de inteles ca multi nu au avut ocazia sa invete cum functioneaza un motor pe injectie, dar toti am trecut prin clasa a 4-a.
Comparatia colegului Paul este foarte corecta. La orice varsta si la orice nivel se mai poate invata cate ceva.
Sa nu te superi, eu te vad un tip binevoitor, dar teorii de genul celei sustinute de tine, deloc intamplator, sunt aduse in general ca scuza de catre colegi care nu vor sa progreseze sau sa invete ceva, si rateaza sa realizeze ca e util pentru ei in primul rand.
Un mic exemplu nevinovat: semnele de punctuatie(. , ; ! ?) se pun mereu direct dupa cuvinte si sunt urmate intotdeauna de spatiu daca mai urmeaza si altceva. E asa greu de prins asta?
Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
Va rugam sa le schimbati din User Settings.
@CIPOACA
In general, nu numai aici, regulile nu sunt impuse pentru a fi incalcate.
Intaresc cele spuse de colegul Siegfried in ultima fraza si iti dau "un mic exemplu nevinovat": http://www.clubmercedes.ro/showpost....46&postcount=7
Gandeste-te cum arata o postare prin care userul cere sfaturi(sunt postari si mai "tari" decat cel de sus), stai si "rumegi" cuvintele fara noima incercand sa intelegi care-i buba.
Eu stiu ca pe forum este mai usor sa spui unui om pe care ,poate , nu il cunosti : - Vezi ca asa se spune corect, decat in viata reala ,unde dupa bunul obicei romanesc ,s-ar putea sa iasa cu "scantei".
Este exact pe dos realitatea. Se comunica mult mai facil verbal decat scris, in cazul de fata. Tocmai pentru aceasta sunt necesare regulile de postare, exprimarea coerenta.
Sincer, mie nu mi se par absurde actiunile in acest sens, ale colegilor din echipa de moderare. Chiar daca rezultatele ( in mare parte) sunt sanctiuni, exista multe rezultate pozitive.
Toate cele bune!
Chiar daca rezultatele ( in mare parte) sunt sanctiuni, exista multe rezultate pozitive.
Aici te contrazic, in mare parte NU sunt sanctiuni. Sunt editate si corectate zeci de posturi. Sanctiuni sunt aplicate atunci cand, in mod repetat si de multe ori intentionat, se incalca regulamentul. Din respect pentru cei ce, chiar daca nu au cunostiinte mai aprofundate, fac efortul de a respecta cateva reguli simple, nu vom tolera comportamente de genul "eu scriu de pe telefon" sau "ma grabesc fratioare, ca stau cu masina pe butuci, pai mai imi arde mie de sintaxa ta?".
Despre faptul ca "merge oricum", ca "am inteles ce a vrut sa zica", o merge, dar in alta parte, nu aici. Fiecare este liber sa faca, sau nu, parte din aceasta comunitate, domnule CIPOACA. Dar daca face parte, respecta cele cateva reguli de bun-simt.
Dupa cum s-a constatat, nu am intervenit in discutia de pe acest topic pana acum, pentru ca nu cred ca scopul nostru este de a face scoala cu membrii forumului. Si eu cred ca se accepta multe derapaje.
Legat de "scantei" si alte balarii dintr-astea, stai linistit domnule CIPOACA, nu se ascunde nimeni in spatele tastaturii, pot fi gasit, personal, foarte usor. Nu stiam ca trebuie sa ne vedem face-to-face ca sa discutam despre "litera mare". As face-o, sa fie toti userii fericiti, mai ales cei cu contributie infima pe forum, insa nu am timp. Ma limitez la a primi amenintarile pe PM.
So, ca sa terminam povestea, comunitatea aceasta va evolua ca si pana acum, in aceleasi granite ale bunului simt si ale educatiei, multumim pentru sugestii, reclamatii si aprecieri.
Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
Va rugam sa le schimbati din User Settings.
Ca sa-ti stapanesti limba materna la un nivel acceptabil nu tine de varsta. Cred ca majoritatea membrilor sunt oameni < 40 ani + - 5, sa zic asa. Scoala s-a facut de cand lumea, deci varsta nu cred ca e o scuza pentru aberatii in genul celei citate de dl. Laur...
@dl. Zeus, n-as vrea sa gresesc insa tonul mi se pare putin cam serios. Este o discutie libera, in Off topic, iar chestiile de genul "oamenii nu se ascund dupa tastatura, pot fi gasit acolo, amenintari in PM" nu cred ca-si au rostul pe topic. Nu neg faptul ca nu s-a intamplat asa ceva, insa mi se pare putin prea mult.
Iar daca sunt oameni care apeleaza la asa ceva, n-au decat sa mearga pe mbworld sau alte forumuri specializate (daca ii "tine" poliglotismul).
proud owner of "Jeanette" - A160 W168, Elegance, 102 hp, anul 2000
Vad eu bine ca nu m-am facut inteles suficient, eu nu m-am referit nici o secunda la semnele de punctuatie, litera mare la inceput de propozitie si alte regili gramaticale elementare ,ci numai la termeni tehnici exemplificati : chiulasa ralanti si altele.... Cat despre amenintari si alte actiuni asemanatoare ,ele au existat si vor exista in continuare pentru ca asta este reactia tipic balcanica , foarte la indemana conationalilor nostrii.Eu nu am facut decat sa dau un exemplu,nereferindu-ma la nimeni in particular, coleg de forum sau administrator.
Imi cer din nou scuze daca am suparat pe cineva sau daca nu m-am exprimat suficient de clar si am fost inteles gresit.
Unul dintre multele lucruri noi pe care le-am aflat in cei zece ani de "pribegie " in Portugalia ,in special, este acela de a accepta persoanele asa cum sunt, cu partile bune si rele pe care le avem fiecare. Este foarte greu sa schimbi personalitatea ,educatia,obiceiurile unei persoane ,dupa ce acea persoana a trecut de varsta ,la care sa zicem, nu mai poate asimila cu aceeasi usurinta ,informatii. Initiativa ,de altfel ,laudabila a colegului nostru de a ne atrage atentia asupra felului in care ne exprimam,nu va avea efectul dorit,acela de a corecta vizibil postarile incorecte ,din punct de vedere lingvistic si gramatical,datorita simplului fapt ca acest forum se adreseaza simpatizantilor unei marci de autovehicule. Membrii acestui forum pot fi profesori universitari sau persoane care au numai cateva clase absolvite , super profesionist in mecanica sau persoane lipsite de orice cunostinte in acest domeniu , dar toti avem in comun aceeasi pasiune ,lucru care ar trebui sa ne apropie nu sa ne indeparteze. Eu nu insinuez ca nu ar trebui sa existe nici o regula de exprimare dar cand intram deja in tot felul de" chichite" lingvistice folosite la un anumit nivel de educatie sau detalii tehnice care sunt accesibile ,de obicei, doar celor cu studii in domeniu , atunci ,parerea mea este ca se depaseste o granita pe care nu toata lumea o accepta ,de aici si reactia de a contraataca. Cred ca este bine si in folosul tuturor sa fim mai indulgenti si mai intelegator ,chiar daca mai citim postari in care intelegem despre ce se vorbeste dar ne facem ca nu pricepem ,pentru ca :nu ar fi corect gramatical,sau tehnic nu asa se numeste sau parca e de alta nationalitate sau te miri ce ni se pare noua ca nu ar fi in regula.Eu zic sa lasam "intepaturile" si sa comunicam constructiv,motiv pentru care ,cred, ca suntem toti prezenti pe acest forum. Va rog sa ma scuzati daca am nemultumit pe cineva cu postarea mea ,dar asa vad eu lucrurile.
Cometariu excelent.
Faptul ca accepti o parere, nu inseamna ca esti intotdeauna de acord cu ea (apropo de discutii in contradictoriu). Faptul ca te exprimi intr-un fel, pe intelesul tau, nu inseamna ca te faci inteles pentru "turma". Faptul ca ai puterea de a recunoaste ca ai gresit si esti deschis la corectii, esti mai cistigat. Modul de exprimare e una, perceptia informatiei e alta. Corect pentru unii poate ca intr-adevar reprezinta sa respecti gramatica la singe, pentru altii se pot accepta mici greseli, pentru ceilalti chiar nu conteaza, insa majoritatea va sari pe tine daca ai "facut-o de oaie". Observam greselile si "simtem mindrii" ca le-am ginit, pe cind corectiile CONSTRUCTIVE cum spui, le lasam altora.
Nu te scuz, ma bucur ca ai intervenit.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment