Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Cum ne exprimam. Conteaza?
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
Originally posted by sees View PostCat de atent?
https://www.clubmercedes.ro/forum/ha...676-regulament
Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
Va rugam sa le schimbati din User Settings.
Comment
-
Originally posted by Zeus View PostSe distreaza, lasa-l... La urmatoarea "scapare", pauza trei luni.
Comment
-
Originally posted by arnie_arnie View PostGotca, cred ca mai intelept ar fi sa ne spui si noua de ce iti place, iti vine, ai chef sau pur si simplu vrei sa incepi o propozitie cu litera mica? Trebuie sa existe un motiv? Daca exista o alta regula folosita in exprimarea scrisa pe care nu am invata-o in scoala, (sau fiecare dupa posibilitati) chiar as fi curios sa o aflu.
Uite ce a gasit prietenul "Google" sau "google"???
Peace.
Se scriu, de regulă, cu litere mici : substantivele comune (și asimilate acestora), precum și toate celelalte părți de vorbire folos...
http://www.limba-romana.net/lectie/S...or-compuse/68/. Pina la urma ce urmarim, ca vedem daca greseala unuia dintre noi este reperata si taxata, (daca s-a facut "da mah, sint buni" daca nu, "uite fraierii, pun botu'", ori intr-adevar, un minim, sa nu spun intelectual, ci mai degraba de bun simt in exprimare/scriere pe care fiecare dintre sintem datori in primul rind fata de noi!!!???
Cea mai "tare" faza este la Politie cind tre' sa dai declaratii. Stiti voi, coala ministeriala A4 alba, cu marginea impaturita la dreapta si incepe "distractia" (vreo 45 de minute):
"Declaratie"
Apoi se aude vocea "impunatoare" a agentului
- Cu litera mare, alineat nou "Subsemnatul....."
"Mosule", nu am nimic cu tine, dar te rog, incepe propozitia dupa punct cu litera mare. Iar daca esti atent cind tastezi, in orice Word vrei, vei observa ca si Microsoft s-a gindt ca unii incep propozitia cu litera mica si apoi o transforma automat, la urmatoarea apasare a tastei space in litera mare.
MultumescLast edited by arnie_arnie; 06-28-2013, 23:23 PM.
Comment
-
Originally posted by arnie_arnie View PostAsteptam un raspuns macar una din intrebarile adresate! Insa, daca ceea ce ti-ai propus este doar sa testezi vigilenta moderatorilor, fi pe pace...
Originally posted by arnie_arnie View Post.De acum cred ca sint cu ochii pe tine..
Comment
-
Originally posted by Siegfried View PostFrumos ca te citezi si dai lectii like a pro, dar imperativul afirmativ cere 2 de i. Ca si conjunctivul prezent.
Asa, fii cu ochii pe el. Eu nu sunt.
corect "doi ii"si nu "doi de ii"
Cam multe exprimari gresite deja intrate in uz si folosite in mod normal in exprimarile cotidiene.
Peace!!!
Comment
-
Originally posted by arnie_arnie View PostSalut tuturor
"Vind MB, din 2000, stare excelenta, tractiune spate....etc". Tractiune spate? Inseamna ca mergem 5 viteze cu spatele si una cu fata? [...] E propulsie, corect.
Autovehiculele pot avea tractiune fata, tractiune spate sau tractiune integrala. Insa in nici un caz propulsie.
Comment
-
Originally posted by arnie_arnie View PostDaca tot vrei sa dai peste bot, fa-o cum trebuie
corect "doi ii"si nu "doi de ii"
Argumentul ca nu se spun doi de cai si deci nu s-ar spune nici doi de i e fals. Ar insemna ca sa nu spunem nici douazeci de cai, ci sa spunem douazeci cai.
Daca tot ii aminteai pe Pruteanu si pe Graur in primul post, arunca o privire pe argumentatia lui Pruteanu:
"Tocmai voiam să dezvolt o abisală speculaţie lingvistico-politică (relaţia dintre pleonasm şi cota dolarului), cînd am fost întrebat de ce spun eu "doi de 3" sau "doi de s", fiindcă n-ar fi corect, că doar nu spunem doi de cai sau doi de boi.
Dacă lăsăm deoparte adevărul cinic că vorbirea ne-a fost dată ca să ne ascundem mai bine gîndurile, trebuie să admitem că rostul limbii e să ne ajute a ne înţelege reciproc. Corectitudinea care nu aduce claritate nu face doi bani.
Dacă mai există cărţi care recomandă să spunem: "În sesiunea asta am luat doi trei", cărţile cu pricina greşesc în acest punct şi nu vă sfătuiesc să le ascultaţi.
Chestiunea a fost tratată şi de Al. Graur într-un articol publicat într-un număr al ziarului Adevărul din 1937 şi republicat în culegerea Puţină gramatică, volumul 2.
Iată punctul meu de vedere şi "pe ce mă bazez", cum ar zice un personaj de-al lui Marin Preda.
Propoziţii de genul "Studentul a luat 2 cinci şi 3 opt", cred că veţi fi de acord că sunt eminamente neclare, başca faptul că nici nu pot fi scrise cu cifre (2 lînga 5 s-ar citi 25).
Cifrele şi literele luate în sine sunt prea puţin substanţiale ca să le putem simţi ca pe nişte entităţi care primesc normal numeralul: doi cai, două supersonice etc.
E nevoie de un element ajutător, care este prepoziţia de, venind în fond din expresia "de-alde". Dar cum "a luat 2 de-alde 3" ar fi prea mult, e suficient "a luat doi de 3".
E corect să spunem că Vasile Aaron se scrie "cu 2 de a", Costache Facca, "cu 2 de c", copii "cu 2 de i", pentru a evita aspectul tulbure, de formulă matematică, al exprimării 2a, 2c, 2i.
Spunem 2a, 2c în situaţii precum următoarele: cînd e vorba de un număr de casă (“eu stau la 11, el la 11a”), cînd e vorba de denumirea unui paragraf (“mai jos, la 3a, este dată rezolvarea problemei”) sau, în fine, în limbajul matematic (“2a+3i=x”).
În schimb, cînd literele sau cifrele denumesc NU simboluri abstracte ale sunetelor, ci obiecte, desene sau fenomene din afara vorbirii, ele pot fi tratate ca nişte substantive, ca în următoarele exemple:
“viorile au de-o parte şi de alta a corzilor două F-uri”
“el are două M-uri de conducere”
“pe rochia ei erau desenate nişte S-uri”
“aici am să pun două T-uri ca să-mi susţină partea asta” şamd.
La fel se întîmplă, ziceam, cu unele cifre, de ex.: “a făcut pe gheaţă vreo 10 opturi” (şi NU “zece de 8”). "Last edited by paul_p; 07-02-2013, 00:19 AM.
Comment
-
Originally posted by Siegfried View PostPentru conformitate: vezi ca doi de ii facE 4, eu am zis 2 de i, ca dublu i inca nu s-a inventat.
Faceam referire strict la folosirea prepozitie "de"
Ai inteles foarte bine!
Mea culpa cu al doilea 'i".
Daca totusi incercam si vrem sa le aratam si altora cite ceva, cred ca lucrul acesta se poate face simplu, eficient si util, fara ton autoritar si plin de zel.
Comment
-
Originally posted by paul_p View PostNu inteleg de unde vine ideea ca ar fi corect sa spui "doi i" si ca ar fi o greaseala impardonabila sa spui "doi de i". Exprimarea doi i este fortata si ambigua.
Argumentul ca nu se spun doi de cai si deci nu s-ar spune nici doi de i e fals. Ar insemna ca sa nu spunem nici douazeci de cai, ci sa spunem douazeci cai.
Daca tot ii aminteai pe Pruteanu si pe Graur in primul post, arunca o privire pe argumentatia lui Pruteanu:
"Tocmai voiam să dezvolt o abisală speculaţie lingvistico-politică (relaţia dintre pleonasm şi cota dolarului), cînd am fost întrebat de ce spun eu "doi de 3" sau "doi de s", fiindcă n-ar fi corect, că doar nu spunem doi de cai sau doi de boi.
Dacă lăsăm deoparte adevărul cinic că vorbirea ne-a fost dată ca să ne ascundem mai bine gîndurile, trebuie să admitem că rostul limbii e să ne ajute a ne înţelege reciproc. Corectitudinea care nu aduce claritate nu face doi bani.
Dacă mai există cărţi care recomandă să spunem: "În sesiunea asta am luat doi trei", cărţile cu pricina greşesc în acest punct şi nu vă sfătuiesc să le ascultaţi.
Chestiunea a fost tratată şi de Al. Graur într-un articol publicat într-un număr al ziarului Adevărul din 1937 şi republicat în culegerea Puţină gramatică, volumul 2.
Iată punctul meu de vedere şi "pe ce mă bazez", cum ar zice un personaj de-al lui Marin Preda.
Propoziţii de genul "Studentul a luat 2 cinci şi 3 opt", cred că veţi fi de acord că sunt eminamente neclare, başca faptul că nici nu pot fi scrise cu cifre (2 lînga 5 s-ar citi 25).
Cifrele şi literele luate în sine sunt prea puţin substanţiale ca să le putem simţi ca pe nişte entităţi care primesc normal numeralul: doi cai, două supersonice etc.
E nevoie de un element ajutător, care este prepoziţia de, venind în fond din expresia "de-alde". Dar cum "a luat 2 de-alde 3" ar fi prea mult, e suficient "a luat doi de 3".
E corect să spunem că Vasile Aaron se scrie "cu 2 de a", Costache Facca, "cu 2 de c", copii "cu 2 de i", pentru a evita aspectul tulbure, de formulă matematică, al exprimării 2a, 2c, 2i.
Spunem 2a, 2c în situaţii precum următoarele: cînd e vorba de un număr de casă (“eu stau la 11, el la 11a”), cînd e vorba de denumirea unui paragraf (“mai jos, la 3a, este dată rezolvarea problemei”) sau, în fine, în limbajul matematic (“2a+3i=x”).
În schimb, cînd literele sau cifrele denumesc NU simboluri abstracte ale sunetelor, ci obiecte, desene sau fenomene din afara vorbirii, ele pot fi tratate ca nişte substantive, ca în următoarele exemple:
“viorile au de-o parte şi de alta a corzilor două F-uri”
“el are două M-uri de conducere”
“pe rochia ei erau desenate nişte S-uri”
“aici am să pun două T-uri ca să-mi susţină partea asta” şamd.
La fel se întîmplă, ziceam, cu unele cifre, de ex.: “a făcut pe gheaţă vreo 10 opturi” (şi NU “zece de 8”). "
Ma bucur cel putin ca ti-ai dat interesul si ai "sapat".
Comment
-
Originally posted by paul_p View PostIn mare sunt de acord cu postul tau, insa nu pot fi de acord cu a denumi tractiune spate ca fiind propulsie. Am auzit tot felul de argumente pe tema asta, care mai de care mai fanteziste.
Autovehiculele pot avea tractiune fata, tractiune spate sau tractiune integrala. Insa in nici un caz propulsie.
Faptul ca termenul de "propulsie" reprezinta o forta de impingire spre inainte pentru a pune in miscare un vehicul, nu cred ca este acelasi lucru cu "tractiune" care defineste un mod de tractare in partea din fata a acestuia.
Nu contest expresia "tractiune spate", insa precum vezi sint anumite expresii care suna "altfel"!Last edited by arnie_arnie; 07-02-2013, 00:38 AM.
Comment
Comment