Am vazut astazi un BMW Z3 cu numere de Bucuresti, pe care cerea 3500 de euroi. Initial am zis ca e afacerea ideala, dar fiind altii mai experimentati ca mine, am aflat de fapt, ca masina a fost furata din Germania, vanduta in tara cu numere straine, iar cel care a luat-o a vrut sa o inscrie. La RAR surpriza: masina a fost inmatriculata, dar pe carte scrie "FURAT DIN ..." de unde e furata, iar masina ti-o lasa in custodie si raspunzii de ea.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Masini furate din Germania inmatriculate in Ro
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
-
Masina ramane in custodie ,nu ai voie sa o vinzi actele raman la politie si dupa 3 ani parca poti sa o treci pe nume(daca intre timp nu o revendica nimeni). De obicei nu o revendica nimeni pentru ca au luat banii de la asigurari. Multi nemti le-au vandut la romani la jumatate de pret(s-au inteles cu ei) au venit in tara ,le-au inscris repede iar peste o saptamana neamtu a dat-o furata...Daca ai luat-o din tara ,mergi la RAR si acolo apare furata te considera cumparator de buna credinta si la politie iti lasa masina in custodie. Am un prieten care a luat un vw BORA af 2001 a dat 10000 pe ea acum4 ani si la RAR masina aparea furata(masina este insrisa pe PRAHOVA) el umbla cu masina dar actele sunt la politie-sa saturat de asteptat dupa acte(de 4 ani) si acum sa apucat sa o dezmembreze...(cine vrea piese le dau numarul) Are dreptate asfalttango inca mai umbla multe clone prin tara...Last edited by nel; 06-12-2008, 20:26 PM.
Comment
-
Ori 3 ani, ori 4 ?Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c
Comment
-
Ce tara avem...
Auzi tu...sa scrie pe talon/carte: furat din germania....Ce dracu e asta ba?Sunt singurul caruia i se pare cea mai de .... faza?
Ceva de genul: BA!!!E furata!!!Dar hai ca te lasam sa umblii cu ea..daca tot nu vine nimeni dupa ea....
FUCK!!!!!!1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
Si o panarama de scuter
Comment
-
In 2006, eu am vrut sa cumpar un W124_E220_an1995, vanzatorul (nu era cel din talon) avea/detinea fizic si talon si CIV, doar ca pe ambele exista scrisa o mentiune, ceva de genul; "Instrainarea acestui autoturism este interzisa, acest autoturism este furat din Germania la data de ....1998" (mentiunea in acte avea deja 8 ani). La acea vreme m-am interesat cum si daca se poate rezolva situatia juridica a acelui autoturism, si am intzeles ca nu pentru fiecare caz exista cu siguranta si o rezolvare pozitiva, dar chiar si la autoturismele care au o sansa, procedura este foarte greoaie, complicata, si de durata, iar mentiunea si interdictia de instrainare din talon si CIV nu se radiaza din oficiu nici dupa 10 ani fara demersurile aferente pentru a primi "dezlegare" [Proprietarul din talonul RO => Politie biroul furturi auto => BCCO (Biroul de Combaterea Crimei Organizate) => Interpol => Politia din tara respectiva => Firma la care a fost asigurat autoturismul sau fostul proprietar daca nu a fost asigurat]... ________ ..
o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
(Oo\==/oO)
..U...............U.
Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif
Comment
-
Cam ciudata legea asta sau cel putin sistemul ... sa inteleg cumva ca suntem hoti corectiscriem pe acte *furata din germania* Nu stiu de ce am eu impresia ca treaba e facuta ca cei care oricum au buzunarele pline , sa aiba si mai mult .
in germania e mai simpla si mai corecta procedura cu masini furate . Intai e anuntat proprietarul si asigurarea de catre politie iar masina ramane pe parcarea oficiala a statului pt asemenea cazuri . Daca in 3 ani nu se anunta nici proprietar nici asigurare , se vinde LA LICITATIE asa ca orice om de rand sa aiba posibilitatea sa o cumpere.
Comment
-
Autovehiculele ce au inscriptia "Auto reclamat ca furat in ... " au situatia juridica neclara.
Propietarul pe numele caruia este inmatriculata masina este considerat "cumparator de buna credinta" si nu poate instraina masina pana la clarificarea situatiei acesteia.
Aceasta situatie apare in cazul in care o persoana, a cumparat o masina fara a avea cunostinta despre faptul ca este furata, ori sa dovedit ca masina a fost declarata furata dupa data inmatricularii in Romania.
Este si o prevedere legala in acest sens in Codul Rutier.
Comment
-
Auto Declarate Furate Din ... La Data De ....
Va explic eu clar realitatea. Exista lege in Romania, care este favorabila cumparatorului de buna credinta.
Daca cumperi o masina care a mai fost inmatriculata in Romania si apare furata cand vrei sa o inscrii in circulatie pe numele tau, se intocmeste un dosar la serviciul Furturi auto. Acest dosar are un prim rol sa se stabileasca reteaua care a introdus masina in tara in trecut si a reusit sa o inmatriculeze, iar cel de al doilea rol este sa stabileasca daca esti sau nu cumparator de buna credinta ( daca ai luat teapa sau daca stiai situatia, sau mai mult daca faci parte din retea)
Acest dosar ajunge la un procuror, care stabileste situatia in care te afli tu cumparatorul, iar daca esti intradevar de buna credinta masina se va inscrie in circulatie in Romania, pe numele tau, cu mentiunea Auto declarat furat la data de .... din ... .
Nu conteaza daca cei din strainatate ( Italia, Germania, etc. ), mai doresc sau nu masina inapoi, ea va ramane in Romania permanent, in posesia proprietarului roman, a celui din prezent si a celui din viitor.
Mentiunea este trecuta pe acte deoarece daca intentionezi sa o vinzi , un eventual cumparator sa fie protejat de situatia in care ai fost tu in momentul in care ai cumparat-o. Cu toate aceste tu poti sa vinzi masina , unui cumparator care va da declaratie ca a luat la cunostinta de situatia masinii ca fiind declarata furata. ( A FII DECLARATA FURATA NU INSEAMNA IMPLICIT CA A FOST FURATA ! POATE SA FIE MANEVRA A CELUI DIN STRAINATATE SI SA-SI IA BANII DE LA ASIGURARI, SAU ALTE "SMECHERII" ).
Revin, se poate instraina masina cu acordul potentialului cumparator, acord care se va face in fata organelor de POLITIE, in scris, iar apoi cu procura speciala de la politie, care se acorda 100% deoarece este in baza unei legi, masina se va inscrie mereu in circulatie in Romania, de fiecare data cand se va schimba proprietarul.
Autoturismul pe teritoriul Romaniei va fi considerat ca fiind in deplina proprietate a celui mentionat pe talon respectiv pe cartea de identitate a masinii.
Mai mult decat atat, la 10 ani de la data declararii auto furat, prin acord international, masina va fii scoasa de sub mentiuni.
Pentru acest lucru, ofiterii de politie vor trimite situatia masinii ca fiind in Romania si ca este in proprietatea unui cumparator de buna credinta, cu cererea de scoatere din urmarire.
ACESTEA SUNT VALABILE NUMAI PENTRU MASINILE CARE AU FOST INSCRISE IN ROMANIA !!!!! ( unde este vina politiei, registrului auto roman, respectiv a celui care a adus-o in tara - "hotul". )
Mentiunile de pe acte, respectiv situatia autoturismului ca fiind declarat furat, se poate realiza mai repede (daca se primeste acordul de la politia tarii in care a fost declarata furata) sau in maxim 10 ani, de la data declararii masinii ca fiind furata.
PANA LA SCOATEREA DE SUB URMARIRE INTERNATIONALA, STATUL ROMAN PROTEJEAZA DREPTUL DE PROPRIETATE AL CUMPARATORULUI DE BUNA CREDINTA DOAR PE TERITORIUL ROMANIEI !
PS: Nu e vina ta daca cumperi o masina furata si deja inscrisa, deoarece tu ai avut incredere sa o cumperi deoarece a mai fost inscrisa in Romania. Vina apartine statului si institutilor, care au inscris initial masina si in unele cazuri nu e nici vina lor, deoarece nu de putine ori, masina a fost declarata furata afara, dupa ce a fost inscrisa la noi. In acest caz se incepe ancheta in tara in care a fost declarata asupra celui care a declarat-o in fals.
Pentu cei care iau o astfel de teapa sa cumpere o masina furata, este bine ca legea ii protejeaza, insa mai rau este daca ti se va fura tie o masina, va fii inscrisa in Bulgaria sau cine stie in ce tara, pe numele unui cumparator de buna credinta, iar de cele mai multe ori, hotul real nu e tras la raspundere si nu iti da nici o despagubire chiar daca este dovedit, iar tu ramai cu buza umflata si sti ca tu trebuie sa cumperi alta masina sau sa-ti faci abonament ratb, iar altii se bucura de masina ta ..... DOAMNE FERESTE !!!!!
Comment
-
Daca este trecuta in CIV si talon mentiunea cum ca mashina este "anuntata furata la data de...", nu se poate face transfer de propriete, si chiar mai mult, pana la clarificarea definitiva a situatiei juridice a vehiculului, este interzisa instrainarea acestuia... ________ ..
o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
(Oo\==/oO)
..U...............U.
Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif
Comment
-
interesant
am avut si eu un opel calibra cu numere de de ,am luato pe bani de nimik si pe buna credintza din ro, stau de vb cu cineva de la politzie unde se inmatriculeaza masini si cik are acte false :wow : si eu ce fac: cik te risti sa umbli asa cu ea¿ eu da .....ce pute am sa fac....... nu stiu daca era furata sau nu . doa nu avea acte bune si atat( masina functiina perfect) ce siluti as fi avut ....oricum m am scapat de masina da is curios daca se putea face ceva
Comment
-
interesant
am avut si eu un opel calibra cu numere de de ,am luato pe bani de nimik si pe buna credintza din ro, stau de vb cu cineva de la politzie unde se inmatriculeaza masini si cik are acte false :wow : si eu ce fac: cik te risti sa umbli asa cu ea¿ eu da .....ce pute am sa fac....... nu stiu daca era furata sau nu . doa nu avea acte bune si atat( masina functiina perfect) ce siluti as fi avut ....oricum m am scapat de masina da is curios daca se putea face ceva
Comment
Comment