Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Organizatoric! Important!

Collapse
This topic is closed.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Organizatoric! Important!

Buna dimineata!
    As fi intrucatva interesat de urmatoarea chestiune si aici as aprecia in mod deosebit o parere/pozitie din partea Conducerii Forumului, si anume:
    -deunazi mermeleam pe subrutinele din forum cautand postarile unui coleg. Din aproape in aproape, m-a mancat in cur sa observ lista alfabetica a membrilor FORUMULUI si, implicit, sa observ contributia fiecaruia (sunteti fiecare invitati s-o faceti). Ce observ eu? Ca Forumul, destinat pasionatilor de mercedes si care chiar roaga catre contributia fiecaruia in sensul dezvoltarii comunitatii pasionatilor de mercedes-benz, deci platforma Forumului este arhiplina de membri care au contributie (POSTARI ADICA) ori ZERO, ori vreo 6-7 in vreo trei ani. Ceea ce m-a dus pe mine la urmatoarea chestie: ce vrem de fapt? Sincer, ce dorim? Membership cu toptanul, cifre de noi "abonati" mai mult decat remarcabile si, la capitolul contributie din partea noilor membri stai p-aici cu alte cuvinte...
    Intreb chestiunile astea pentru ca mie, PERSONAL, si chiar nu sunt crizat cand scriu chestiile astea, nu este pentru prima oara cand afirm ca sunt contra transformarii platformei intr-un mini AUTOVIT, mie personal nu mi se pare normal faptul ca fara NICIO contributie pe taramul pasiunii fata de marca Mercedes, foarte multi din membri afiliati sa aiba acces la o baza de date MOCA!!!
    Care este meritul lor dovedit si probat? Unde s-au regasit ei in subrutinele, pe clase de MB, ale Forumului? Unde sunt acei thread starters care mai ca au umpic si-l ajung din urma pe dan500se sau alti crocozmani cu state vechi, state vechi nu numai in ceea ce privesc postarile efective, ci vechime in ceea ce priveste EXPERIENTA.
    Pai unde este concurenta domnilor? Unii se chinuie si barboteaza sute de postari si de topicuri noi iar altii doar se logheaza, ca useri noi (a se citi: contributie CANCI) si basculeaza informatia si truda celor care efectiv si-au rupt coatele, creierele si au postat in astia ultimi 5 ani sau cati or fi...
    Cu riscul de a deranja, rog o pozitie oficiala in acest sens. Si as aprecia o luare de pozitie similara si din partea altor membri. Domnilor, munca trebuie respectata, nu stat la strombekx si ciugulit moca informatia.
    Toata stima si toate cele bune!

Nu as zice nimica aici daca nu as fi si eu deranjat de cei care nici macar nu dau un search ci noi fiind isi scriu problema care a fost discutata deja in thread-uri de multe pagini. Macar daca s-ar citi si daca s-ar cauta inainte sa se intrebe.
    Pe de alta parte sunt bucuros ca aproape la orice search pe google care contine Mercedes forumul acesta apare in prima pagina.
    Ma bucur sa fac parte din categoria celor educati din punct de vedere al mecanicii, al ingrijirii si chiar al istoricului Mercedes, pe acest forum. Din respect pentru cei care indirect m-au educat am contribuit cat am putut la a ajuta alti colegi noi. Cred ca tine de bun simt a-ti aduce aportul la o comunitate. Faptul ca nu se intampla asa...tine de grosimea obrazului. Aceasta "grosime" o constat zilnic si pe forum si in viata de zi cu zi.

Am si eu o problema cu cei care prezinta o masina fie ea chiar si una la care eu visez si apoi cu maxim 300 de postari au impresia ca daca scrie senior member la avatar sunt cineva.

Pe colegul Dan am avut ocazia sa-l vad, sa schimbam doua vorbe si pentru ca forumul acesta este sustinut de oameni ca el activez eu aici. Din partea tuturor celorlalti nu ma astept la nimic si nici nu ma incanta numarul de postari sau thread-uri deschise.

Am prins garda veche a forumului si atunci lucrurile erau altfel. Citesc postarile unora la ora actuala si zambesc amar cand imi amintesc primele lor postari de genul "sper sa nu fi gresit locul" sau "sunt nou pe forum si nu stiu..." si asa mai departe. Acum au mii de postari si fac gat de zici ca le-au crescut muschi peste noapte.
    Pe mine ma persiflau unii ca scriu doar ca sa-mi fac numar de postari fara sa-si dea seama ca in 4 ani puteam sa am triplu daca ma pasiona asta.
    Last edited by Carmine; 04-23-2012, 23:54 PM.
    E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
    C180 W202, 1994
    W123 200D, 1978 cu inima de W124

Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

Comment

Vremurile s-au schimbat din 2007 pana acum. Tin minte primii (sa zicem) 2 ani. Faceam fluturase (nu numai eu, mai multi mebrii din toata tara, era si un topic dedicat acestui subiect) si le puneam ma stergatoarele masinilor prin parcari, organizam intalniri, strangeam noi membrii. Dupa aceea (poate sa fie Criza de vina) lucrurile au inceput sa se schimbe. Intalnirile se organizau tot mai greu si cu mai putini participanti, membri noi (cei adevarati nu cei care vin sa posteze daca au un MB de vanzare sau cine stie ce alte anunturi) apareau mai rar iar cei care erau, incepeau sa ne abandoneze (din diferite motive - nu intram aici in detalii). Mai sunt multi dintre cei "vechi" care inca sunt prezenti pe Forum si intra doar ocazional, citesc dar posteaza rar si inca cativa care doar citesc dar nu posteaza aprope deloc (desi ar avea posibilitatea).

In cea ce ma priveste pe mine, inceputurile mele au fost timide, nu stiam eu prea multe dar pe pracurs am reusit sa acumulez destula experienta (de la alti membrii de pe Forum, prin cautari pe Internet, din experienta proprie, etc) si acum am chiar posibilitatea de a ajuta si pe alti (in masura in care apreciez ca ma pricep).
      Am trecut prin multe momente interesante in istoria acestui Forum (cei vechi poate isi mai aduc aminte), am prins celebrele "razboaie" Multi au plecat... Probabil si influentati de cea ce se petrecea cu diferitele zbuciumari de pe Forum, eventual din alte motive, e hotararea lor. Altii au ramas, inca suficienti de multi, chiar si dintre cei de prin anii 2007-2008. Au venit altii ulterior care acum sunt si ei membrii cu contributie semnificativa si speram ca vor mai aparea si pe viitor.

Din pacate initiatorul acestu topic are foarte mare dreptate cand zice ca la ora actuala baza acestui forum e Bursa. Aici trebuie sa facem distinctia intre cei care se logheaza si doar pun un anunt (sau mai multe) la Bursa si membri mai vechi care isi vand fie masinile personale, fie piesele rezultate din diverse surse de care nu mai au nevoie (aici ma numar si eu).

Am avut pe un topic o discutie cu un moderator unde se specifica ca va aparea un nou Regulament (cel actual oricum nu se respecta) in care vor fi reguli stricte cu privire la postarea de anunturi pe Bursa. Asteptam cu interes!

In alta ordine de idei, pe vremuri, prin 2010 daca nu ma insel, am avut eu o propunere ca membrii fara postari efective pe o perioada de un an de zile sa fie stersi automat. Nu vad rostul ca in statistica sa fie 15.000 de membri din care cei activi sunt maxim 500, hai sa zicem cu indulgenta 700 (si cred ca am si exagerat).

La final sa fac o ultima precizare. Poate stiti, valoarea unui site pe internet este masurata prin traficul pe care il are, prin vizulaizarea sa de n-persoane. La fel, pe aceeasi baza site-ul e solicitat de diferse fiorme care vor sa posteze pe el reclame (fereste pop-up, bannere, etc, ect). Pe baza acestuia administratorul sau detinatorul site-ului isi castiga banuti frumosi. Deci, din acest punct de vedere interesul sau este un trafic maxim si nu cred ca se va decide in a restrictiona accesul (MEMBERS ONLY) la unele din subcapitolele acestui Forum (aria tehnica de exemplu).

Ramane de vazut!
      Last edited by Carmine; 04-23-2012, 23:56 PM.
      W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
      W126 280SE Black Blue Metallic
      W126 300SE Anthracite Grey Metallic
      W126 500SE Nautical Blue Metallic
      W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
      W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

Organizatoric vorbind, se pot demara multe chestii care sa incurajeze nu atat cantitatea, cat calitatea si care sa determine o urnire din loc a celor care au postari ZERO sau total infime, oricum noi romanii suntem atat nascuti poeti cat si invatati cu biciul, sa fim impinsi de la spate, asa ca n-ar fi un element de noutate.
        Lipsa de activitate, lipsa de orice posturi cu relevanta pur tehnica si cu trimitere clara catre "steluta" si doar asa, cateva remarci gen! "bafta la vanzare", "misto scula, sa ai parte de ea", ce denota asta? Neseriozitate, eu unul asa o denumesc. Si atunci dati-mi voie sa ma gandesc la protejarea acestei baze de date si la accesul ei, acces care acum este permis tuturor, fara filtre, fara exceptii, fara vreo stacheta/barem minimal de calitate...
        Nu credeti ca este normal sa ne protejam aceasta investitie? Pentru ca despre o investitie vorbim aici, despre cei care au invatat, au muncit pe rupte, s-au implicat efectiv in folosul comunitatii Forumului, au stat tavaliti pe sub masini si le-a curs uleiul in creieri si au postat TONE de informatie aici.
        Dupa care, (vezi cazul colegului Automaticul care cu greu si-a reconsiderat atitudinea si a revenit in Forum), unii din cei care au muncit s-au mai trezit si luati la misto si peste picior, de unde si disparitia unor nume de useri recunoscuti drept oameni care stiau ce vorbilesc, useri care, la nivelul anului 2008, aveau deja sute de postari. Postari nu balarii...
        Nu ma refer si nici nu fac vreo trimitere subtila aici la Stefan, acel uciga-l toaca sau cum or prefera unii sa-l pomeneasca sau sa nu-l pomeneasca ca deranjeaza Conducerea (o chestie deja penibila, o mare prostie), dar, cu atat mai mult cu cat la momentul stergerii vechiului Forum eram si eu prin zona, cu atat mai mult ar fi necesara o protectie a datelor si a muncii care este in spatele fiecarui post de ordin tehnic.
        Sincer, apreciez in mod deosebit eforturile fiecarui moderator sau super-moderator de a impune o gramatica a limbii romane exemplara si realizez faptul ca editarea fiecarui post mai precar scris implica o munca, insa Domnilor, moderarea nu se rezuma eminamente la activitatea de corectura si de sanctionari dictate.
        Toate cele bune!

P-asta cu sanctionari dictate n-am inteles-o. Dictate de cine?
        Last edited by cutaresku; 04-23-2012, 10:24 AM.

Comment

Se cunoaste ca acuma aveti o EXPERIENTA (urasc ?cuvantul? expertiza - lipsa in DEX) deosebita in rigurozitatea anglo-saxona. In sensul de a da Cezarului ceea ce este al cezarului. Baza de date comunicata liber si benevol de unii membri de aici are o mare valoare. Problema principala cred ca este o chestie de viziune aferenta fiecarei generatii. Noi, bosorogii, apartinem generatiei care au consumat zeci de kg de radiere ca nu aveam prea multa hartie la dispozitie ( 50 coli pe luna, un creion si doua radiere. Restu il cumparam.). Existati dvs. ca generatie de tranzitie. Vreau sa ma refer la generatia de astazi - am o fata care conduce - ca am multe probleme de comunicare dar si de atitudine. Are un cromozom de-al meu si umbla printre motoare de peste 15 ani. Are masina ei de 4 ani. Si, totusi, daca are o problema, ma intreaba. Nu umbla la cutiuta de amintiri-experiente de alta data. Dar am urmarit-o si am ramas stupefiat. Se duce la calculator - ca asa a obligat-o sistemul nou de invatamant din Romania - sa vada de acolo. Intrebata, mi-a raspuns senina: de ce sa ma chinui? Evident, din punctul meu de vedere, m-a apucat turbarea. Atitudinea actualei generatii este: nu ma intereseaza, daca am o problema, ma duc la calculator. Sa ma ajute cineva. De ce sa ma chinui sa caut? Cred ca de aici apare si problema principala semnalata de dvs. De ce sa se chinuie? Beleaua este ca acest aspect a devenit problema publica. De ce sa mergem la scoala daca gasim pe goagla? Sau intrebam fara sa ne chinuim sa cautam? Noi cautam un raspuns prin kg de praf din arhive. Mergeam la masina si incercam. Acuma asteptam sa ne spuna un program de calculator ce avem de facut. Oare legea efortului minim din preistorie sa fie viitorul?

Comment

@Panzer:
            - forumul este public, daca cineva se inscrie si se rezuma la a citi sau, cum spui tu, la a obtine informatie mocca (aici este o discutie lunga), nu poate fi sanctionat si nici banat. Ar echivala cu ingustime. Cel care, in schimb, o tranteste direct cu buba lui, fara a parcurge postari similare sau a face efortul de a cauta, este, intr-adevar, sanctionabil; insa si aici este discutie lunga: suntem atotstiutori si exclusivisti sau cantam la pian aici in mod dezinteresat, tocmai pentru a ajuta fie si pe unii comozi?
            - sectiunea Bursa da, a cam alunecat spre okazii sau autovit (unu' vinde iepuri, altu' mai stiu eu ce). Adminii, Cristi si Semtexx, vor veni, din ce-am dedus, cu un regulament nou.
            - nu, moderarea nu se rezuma la gramatica, insa vad ca judeci subiectiv, poate si datorita faptului ca n-ai toate datele problemei. Editarea posturilor este doar ceea ce vezi tu, ca user obisnuit, din activitatea de moderare.
            - astfel de initiative sunt salutare, insa nu vad pana acum solutiile propuse. Poate apar.

Cele de mai sus reprezinta punct de vedere propriu, independent de pozitiile proprietarilor acestui loc, Cristi si Andrei.
            https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

Originally posted by adidc View Post
              Nu-mi lipsesc injuraturile "celui ce nu poate fi numit" (asta-i o alta prostie relativ la Dok)
              Cum ai ajuns tu la concluzia asta?

Originally posted by panzerwagen View Post
              Nu ma refer si nici nu fac vreo trimitere subtila aici la Stefan, acel uciga-l toaca sau cum or prefera unii sa-l pomeneasca sau sa nu-l pomeneasca ca deranjeaza Conducerea (o chestie deja penibila, o mare prostie), dar, cu atat mai mult cu cat la momentul stergerii vechiului Forum eram si eu prin zona, cu atat mai mult ar fi necesara o protectie a datelor si a muncii care este in spatele fiecarui post de ordin tehnic.
              Daca erai prin zona in perioada aia spune si cine a sters forumul.

Originally posted by panzerwagen View Post
              Sincer, apreciez in mod deosebit eforturile fiecarui moderator sau super-moderator de a impune o gramatica a limbii romane exemplara si realizez faptul ca editarea fiecarui post mai precar scris implica o munca, insa Domnilor, moderarea nu se rezuma eminamente la activitatea de corectura si de sanctionari dictate.
              Toate cele bune!
              Ce te deranjeaza de fapt?Ca nu ne facem treaba bine,ca nu "ascundem" partea tehnica a forumului nostru,ca nu ii place amicului tau de actuala conducere?

Referitor la partea cu sanctionarile dictate asteptam totusi un raspuns.

P.S.Cu Cristi & Semtexx trebuie sa iei legatura pentru modificari aduse site-ului.

sigpic

"Sunt printre voi,dar nu sunt unul dintre voi"

Comment

25 de palme la curu' altuia sunt intotdeuna mai usor de suportat, asta e lege. Cand s-a propus noua echipa de moderare nu s-a inghesuit nimeni, exceptandu-l pe Cutaresku, Sile1. Epurare_coco este unul dintre cei mai banati useri de pe aici, exceptandul pe DMIHNEA. Nu o mai frecati cu Dok, teparul sef, individul este persona non grata pe acest forum, atat echipa de moderare cat si proprietarii acestui forum dezavueaza orice referire la acest crotal. Cui nu-i convine e liber sa nu ne mai frecventeze. Punct.
                Last edited by Carmine; 04-24-2012, 00:06 AM.
                Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
                http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
                http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

Comment

Văd că deja se face o pârghie, între noi moderatori și useri, și asta nu e bine.
                  Ar trebui să stingem conflictele, mă rog, reclamațiile lui X și Z la adresa moderatorilor și alte mici chichițe, nu să ne împungem unii pe alții.
                  " You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your f*cking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world. " Tyler Durden
                  Regulament forum.

Comment

Working...
                  X
                  Logan | Dacia Logan |Anulare DPF