Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cum vi se pare interventia militara NATO in Libia?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Originally posted by Nelu Patrascu View Post
    În Brunei, şi ea o ţară cu importante resurse de petrol şi gaze naturale, nu există nici opoziţie nici democraţia atât de clamată de unii, dar nimeni nu se gândeşte să-l alunge pe sultan. Şi excesele lui sunt de toată lumea cunoscut.
    Ar trebui sa fie nebuni sa se revolte, p-aia ii enerveaza banii, atata timp cat poporul are bani, toate lumea e multumita, ca si in Kuweit. Nu poti compara tarile astea cu Libia :

    Ştiri de ultimă oră, disponibile online. Gândul iti ofera ştiri externe si interne în timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport.


    "Ultimul semn de afecţiune al şeicului către popor a făcut înconjurul lumii: fiecare cetăţean a primit 1000 de dinari, adică 3600 de euro, şi mâncare gratis pentru un an. Îl întreb pe Muslah de ce ar avea nevoie kuwaitienii de orez, ouă şi lapte gratis, când majoritatea câştigă salarii care, chiar şi în lumea occidentală, par fabuloase. "De ce nu? Să fie primit!" îşi împreunează mâinile, privind spre cer. Iar apoi priveşte spre nisipul alb în care-şi înfige picioarele: "E petrolul nostru...""

    In plus, si mituirile astea in bani si hrana sunt niste semne de temere a celor ce conduc ca o sa ii astepte revolte ca in Tunisia, Egipt, Libia...
    Last edited by Carmine; 03-23-2011, 21:07 PM.
    Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
    http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
    http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

    Comment


    • #32
      Nu din perspectiva locuitorilor Brunei-ului am dat acest exemplu, ci din cel al celor care oferă mereu sprijin nesolicitat. Sunt câteva state specializate pe ghionturi care nu ezită să-i pedepsească pe cei care-i înfruntă, ignoră, sau nu le servesc interesele. Democratizarea vieţii politice este doar un pretext, petrolul sau alte "bunătăţi" obţinute drept compensaţii pentru efortul de război, la preţuri fără concurenţă, îi mână pe ei în luptă. Perfid e un cuvânt franţuzesc numai bun pentru a caracteriza bunăvoinţa şi preocuparea pentru bunăstarea libienilor. Cine dracu-şi pune la dispoziţie logistica şi le periclitează vieţile propriilor combatanţi, fără a fi sigur că totul va fi decontat cu vârf şi îndesat.

      Dacă tot vorbeam de decont, iată un articol interesant din Jurnalul Naţional.

      In primele patru zile de raiduri aeriene aviatia americana a lansat 162 de rachete, al caror pret variaza intre. 1 si 1,5 mil. $ Costul mentinerii in aer a unui bombardier B2 timp de o ora este estimat la 10.000 $ fara munitie

      Ceea ce se dorea a fi o operatiune fulger, de scurta durata si, prin urmare, nu foarte costisitoare tinde sa devina o interventie usturatoare pentru buzunarele tarilor implicate. In a patra zi a razboiului impotriva regimului Muammar Gaddafi, in joc a intrat Alianta Nord-Atlantica (NATO), care, potrivit Parisului, nu va asigura „conducerea politica” a coalitiei internationale, ci va interveni ca „instrument de planificare” in instituirea zonei de interdictie aeriana. Este formula de compromis gasita de principalii trei actori ai operatiunii Odyseey Dawn, Statele Unite, Franta si Marea Britanie, dupa dezbaterile aprinse survenite de mai multe zile intre statele occidentale privind problema comandamentului operational in Libia. Daca aceasta dilema a fost intr-un fel sau altul rezolvata, mai ramane de raspuns la intrebarea cat va costa interventia din Libia. Deocamdata se merge pe estimari. Iar cifrele vehiculate sunt de ordinul miliardelor de dolari. Incepand de sambata si pana marti, avioanele de lupta ale aliatilor au efectuat peste 300 de raiduri. Astfel, Todd Harrison, de la Centrul american pentru studii strategice si evaluari bugetare, a calculat ca prima zi a operatiunii a costat deja Washingtonul peste 100 mil. $ numai pentru lansarea rachetelor. In opinia lui, indiferent de evolutia evenimentelor din teren, cheltuielile SUA vor depasi 1 mld. $ numai pentru aceste operatiuni.

      Intr-un raport publicat zilele trecute, expertul a apreciat valoarea operatiunilor initiale de neutralizare a sistemelor antiaeriene ale lui Gaddafi amplasate de-a lungul coastei libiene la 400-800 mil. $.

      O povara in plus pentru bugetul american

      Daca vor fi angajate insa si trupe terestre, o astfel de misiune fiind, de altfel, evocata drept posibila de partea britanica, nota de plata va exploda. Spre exemplu, afirma Harrison, mentinerea zonei de interdictie de zbor in Libia va costa intre 30 si 100 mil. $ pe saptamana. In prezent, Pentagonul solicita numai pentru razboaiele din Irak si Afganistan 159,3 mld. $ pentru anul 2011. In cursul primelor zile ale interventiei din Libia, SUA au lansat 112 rachete de croaziera Tomahawk cu raza lunga de actiune, ceea ce inseamna un cost total cuprins intre 112 si 168 mil. $ (118,7 mil. euro). La toate acestea mai trebuie adau*gate soldele ofiterilor si soldatilor implicati in atacuri. Problema este ca aceste chel*tuieli, neprevazute la alcatu*irea buge*tului, survin intr-un moment delicat pentru Finantele Statelor Unite. Nu intamplator presedintele Rezervei federale din Dallas, una dintre cele 12 institutii care intra in componenta bancii centrale americane, Richard Fisher, a avertizat ca SUA sunt pe dru*mul spre insolventa, iar liderii politici se afla intr-un „moment de cotitura”. „Daca vom continua pe calea pe care ne-au dus autoritatile fiscale vom deveni insol*venti. Intrebarea este cand”, a spus Fisher, considerat unul dintre cei mai indrazneti sefi ai FED.

      Moment delicat pentru Finantele britanice

      In ceea ce priveste partea franceza, pana luni seara, avioanele Rafale si Mirage 2000 efectuasera 55 de raiduri, totalizand 400 de ore de zbor. Fara carburant, o ora de zbor pentru Rafale se ridica la 13.000 de euro, iar alimentat la 29.000 de euro. Un calcul absolut esti*mativ efectuat de Pierre Maulny, specialist pe probleme de aparare al Institutului francez pentru relatii inter*na*tionale si strategice, aprecia ca actua*lul razboi ar putea costa intre 150 si 250 mil. euro, cifra referitoare numai la cheltuielile legate de operatiunile ae*riene. Cat priveste Marea Britanie, bugetul de austeritate supus ieri spre aprobare Parlamentului prevede o reducere a cheltuielilor militare cu 8% pana in 2015. Acest lucru presupunand renuntarea la mai multe programe, retragerea din servici a unor avioane de lupta si a unui portavion si reducerea a 11.000 de posturi. Or, o ofensiva de patru saptamani in Libia ar costa aproape 114 mil. euro, sustine Malcolm Chalmers, de la Royal United Services Institute. Iar Gaddafi are, potrivit expertilor, mijloace suficiente pentru un razboi „de lunga durata”: aproape 200 mld. $. De unde? Mai ales ca tarile occidentale au inghetat bunurile dictatorului, ale Fondului suveran national si bancii centrale. Dar aceeasi banca centrala ar dispune de 143,8 tone de lingouri de aur. Exista apoi numeroase plasamente in tari africane precum Nigeria, Chad sau Sudan, care ar putea restitui o parte din acesti bani si, de asemenea, ar putea ajuta regimul libian sa vanda aurul de care dispune pentru a cumpara armament.

      De ce n-au luat alimente de banii ăştia coalitia, să le trimită la nemâncaţii din Libia, dacă tot declară că vor să-i ajute?

      Să rezişti timp de 40 de ani în fruntea unei ţări arabe, nu mi se pare a fi o performanţă la-ndemâna vreunui tâmpit.
      Last edited by mircea600sel; 03-24-2011, 14:37 PM.

      Comment


      • #33
        Vazînd costurile uriase ale acestor razboaie, eu zic ca indiferent daca e sau nu petrol, castiga bani o mana de oameni din industria de armament. Oricum pe acei oameni îi doare în cot dacă banii vin de la buget pe spinarea contribuabilului sau de altundeva atâta timp cât ei îşi pot vinde "jucăriile". Şi de ce nu le-ar vinde chiar şi adversarului.

        Comment


        • #34
          Pentru a intelege cel mai bine motivul,recomand John Perkins - Confesiunile unui asasin economic. Foarte buna cartea.
          Personal sunt ff revoltat de absolut toate interventiile SUA in lumea araba.
          Mercedes-Benz C180 Elegance

          Just like he said..."Now go home and get your f****n' shinebox !

          Comment

          Working...
          X
          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF