Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Animale pe 4 roti: urs, pisica, cobra, balena. De unde vin denumirile masinilor?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Animale pe 4 roti: urs, pisica, cobra, balena. De unde vin denumirile masinilor?

Cu siguranta, multi sunt proprietarii de BMW E30 care s-au intrebat de unde vine porecla de "ursulet"... Sau cea de "pisicuta", "rechin" sau alti membri ai regnului animal. Dupa multa documentare si intoarcere in timp, am aflat istoria si povestile care stau in spatele acestor porecle. Un material exclusiv pe 4tuning.

BMW E30 Ursulet - numele dat acestei masini se pare ca vine tocmai din 1987, din cadrul unei etape de Campionat National de Raliu, etapa de la Brasov. Atunci au participat cativa invitati din Ungaria si din Belgia. Un concurent a participat cu un BMW E30, o aparitie socanta pentru spectatorii obisnuiti cu Dacii, Lada si Renault. Insa denumirea de "ursulet" dateaza de la aceasta etapa, pentru ca masina participanta era incaltata cu un set de jante pe 14 inch, model Ronal Teddy Bear. Iar la linia de start, lumea nu prea stia cu ce se mananca BMW-ul, asa ca l-au anuntat publicului ca fiind "masina-ursulet" (dupa setul de jante). Si de atunci, asa i-a ramas numele!

BMW E36 Pisicuta - aparent, numele vine din primul service dedicat BMW din Bucuresti. Asta se intampla in 1995, iar pentru prima oara acest model a facut cunostinta cu porecla dupa ce o femeie care si-a lasat masina la service a ajuns acasa cu o pisica in portbagaj. Era pisoiul patronului de la service, un maidanez portocaliu. Femeia a returnat pisica furisata in portbagaj celor de la service, iar de atunci, cand mecanicii vedeau un E36 spuneau: Vine o pisica!

Mercedes W123 Cobra - nu prea are legatura un sarpe cum este Cobra, cu o limuzina mare, veche si greoaie, cum este modelul acesta de Mercedes, nu? Ei bine da si nu. Legenda spune ca Nicolae Ceausescu a avut ca masina de protocol, cand erau ocazii mai speciale, un astfel de Mercedes. Insa era luat la mana a doua, probabil din Germania. Si mai avea pe portbagaj vopsita sigla firmei care transforma masini normale in unele blindate. Asa cum ati ghicit, in sigla era un sarpe Cobra. Iar cei de la SPP-ul de atunci, varianta comunista, aveau nume de cod pentru masina prezidentiala de "Cobra".

BMW E21 Rechin - denumirea de rechin, spre deosebire de urs sau pisica, exista si la nivel international. Deci nu este un nume dat de romani, ci de nemti. Iar motivele sunt lesne de inteles: din profil, botul masinii seamana cu un rechin. Insa ceea ce nu stie multa lume, este faptul ca odata cu rechinul E21, intre 1975 si 1983, a aparut si acest tuning pe care azi il numim kitsch - aripioara de rechin. Multi fani ai modelului montau aripioare dorsale masinilor, pentru a sublinia imaginea de rechin. Astazi s-a extrapolat acest element de tuning si-l punem pe orice: Dacii, Logan, Ferrari...

Va urma: Mercedes Balena, Mercedes Bot de Cal, Mercedes Coada de Randunica...

Sursa 4 tuning : http://www.4tuning.ro/old-school-car...wsletter_29692
    Attached Files
    Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
    http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
    http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

Dada,buna asta,am citit azi pe 4tuning,ma mandresc ca detin o cobra:>:>

Comment

As avea si eu o nelamurire in privinta modelului W124.Aici, la noi in CLUJ poarta porecla de 'PUPOSH",dar nu stiu de ce.Puposh ar insemna cocosat.Sa fie el cocosat si noi sa-l nu vedem?Ar putea cineva sa ma lamureasca si pe mine de unde vine porecla asta? Sper sa nu fi fost off.
      Last edited by pintea paul; 03-17-2011, 19:50 PM.
      CJ-20-AMN.

Comment

Baietii de la 4tuning sunt inclinati spre BMW, dar la Mercedes mai e faimosul bot de cal, cobra cu mustati(W116); arabescul (W126)...

Comment

La BMW E46 ii mai zice si delfin
          Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

Comment

Cred ca la w210-211 se intelege de ce li se zice "ochios" .Apropo,romanii rapid gasesc denumire pt fiecare model)

Comment

Originally posted by pintea paul View Post
              As avea si eu o nelamurire in privinta modelului W124.Aici, la noi in CLUJ poarta porecla de 'PUPOSH",dar nu stiu de ce.Puposh ar insemna cocosat.Sa fie el cocosat si noi sa-l nu vedem?Ar putea cineva sa ma lamureasca si pe mine de unde vine porecla asta? Sper sa nu fi fost off.
              Prima dată am auzit de "pupoş" în Ungaria,la începutul anilor '90, iar tot acolo îi ziceau la W201, "Bebi", acesta fiind cel mai mic model. Tot acolo am auzit că, din faţă, ochiul neavizat nu deosebeşte cele 2 modele, dar îţi sare în ochi habitaclul mai înalt al lui W124, implicit plafonul mai mare, care e un pic şi mai bombat faţă de "Bebi", deci e mai cocoşat, adică "pupoş". Nici eu nu sunt convins 100% că de aici provine, dar îmi aduc aminte că, atunci şi acolo am auzit pt prima dată.

Cele bune !
              Lord W126 500SE -> 2.5D
              Lady W123 230C -> 240D
              W124 -> 200D
              W208 CLK200 -> 2.0

W209 CLK200 Kompressor -> 1.8 - ex, gone
              Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
              Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

Comment

Asa e, si aia de la Top Gear se refereau la un 190 cu apelativul "baby benz".

Comment

Ce ,,destepti'' sunt romanii cand e vorba sa puna porecle! Macar de ar fi in stare sa faca masini de nivelul celor de care fac misto, sau sa aiba grija de acele masini. Spun asta deoarece multi dau aceste porecle, din rautate si dispret ( ca nu au asa masini ) nu din alint. Cel mai tare ma deranjeaza cei care spun dispretuitor ,,bot de cal'', un nume urat ptr. o masina superba!

Comment

Eu cred ca porecla Cobra vine de la ochelarii de pe farurile mai vechi de W123. Sarpele cu ochelari - Cobra.
                    W 126 `87 300 SDL OM606 24v Automatic
                    W 126 `86 300 SD OM617 Automatic
                    W 124 `93 E250 D ex 300 D

- Bond - James Bond.
                    - `Dullah - Abdullah.

Comment

Ar mai fi si Pasatul papion.Prima data cand am auzit de aceasta "terminologie" nici nu stiam ce sa cred. Explicatia , la stopuri , cred ca pozitiile au forma de papion.La Tico ii se mai spune fier de calcat si la Agila ascutitoare )).Coada de randunica ii si pe wiki .
                      As fi curios de unde au scos porecla bot de cal . Tin sa cred ca poreclele nu sunt rautacioase , de ex. Daca ii spui unui neavizat ca ai un E 200 w210 crede ca il iei la misto , dar daca ii zici un e200 ochios ... ase mai mere ))

Comment

Originally posted by Ady26 View Post
                        Cred ca la w210-211 se intelege de ce li se zice "ochios" .Apropo,romanii rapid gasesc denumire pt fiecare model)
                        eu nu am inteles asta nici pana acum dar nici nu m-am straduit prea tare..e din cauza ca are 4 faruri sa fiindca "iti face cu ochiul"?
                        Cearta pe net e ca la paraolimpiada: chiar de castigi, tot handicapat esti...

Comment

Si cu ,,ochios''-ul aceeasi problema ca la ,,bot de cal'', un nume urat ptr. o masina superba. Cand a aparut, ziaristii din Germania i-au spus ,,fata cu patru ochi'' sau ,,ochi de insecta''. Bine, au voie ca sunt nemti, dar romanii sa-si vada de ,,conservele'' frantuzesti, via Turcia si sa le boteze pe astea. Cum ar putea fi poreclit un Sandero, de ex.? Masina gata lovita? Sau un Logan? Masina taiata cu joagarul? Sau MPV-ul? Dricul?

Comment

Mie articolul nu mi s-a parut rautacios, la bot de cal probabil le-a venit ideea de la "ochii" (farurile) departati /e de "nas" (masca).
                            Last edited by Carmine; 03-18-2011, 19:58 PM.

Comment

Originally posted by carmine View Post
                              Mie articolul nu mi s-a parut rautacios, la bot de cal probabil le-a venit ideea de la "ochii" (farurile) departate de "nas" (masca).
                              Articolul este interesant si lipsit de orice rautate. Eu si alti cunoscuti, am simtit rautatea romanului pizmas si vorbesc din experienta. De ex. cu mai multi ani in urma, la o discutie, intr-un grup de cunoscuti, eu si mai un prieten ( amandoi posesori de w115 ) am fost priviti ,,de sus'' si abordati cu expresia ,,- phu, bot de cal, ce aia e masina? Vechitura aia!'' de catre un posesor de Dacie ,,tunata'' cu abtibilde ,,turbo'' si ,,4x4''. Si nu e singurul ex. Romanul cand se simte inferior ( mai ales intelectual ) face misto de ceilalti, in speranta ca asa iese in fata.

Comment

Working...
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF