Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Mercedes W211 - E220 Baba Cheala

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Mercedes W211 - E220 Baba Cheala

  Salut , va prezint primul meu Mercedes , E220 - 170cp - 2008 .
  Masina o am de aproximativ o luna , nu prea are cine stie ce dotari , am ales-o pentru km si ca e foarte curata
  Ce imi place la ea : spatiul [ locurile din spate si portbagaj ] , confort , bine insonorizata , sistemul audio si binenteles ca "merge ca un mercedes"
  Ce nu-mi place sunt treptele 5 si 6 scurte , lipsa senzori si camera spate si ca e manuala , cam atat
  De cand am luat-o i-am facut revizia la motor , schimbat 3 injectoare [ noi , deh Delphi ] , rulmentii + placutele frana fata , termostatul [ era blcoat pe deschis ] si senzorul de la debitmetru . Mai am un zgomot de oala goala cand iau denivelari pe partea dreapta dat momentan nu am gasit un mecanic/service priceput prin zona + ca la rar mi-a zis inginerul ca roata spate dreapta franeaza mai putin , in rest masina merge foarte bine
  Am cu ea 2200 km si chiar daca e manuala imi face placere sa o conduc la drum lung

  IMG_20190417_160413.jpg
  Attached Files
  Last edited by Doggfather; 04-17-2019, 16:55 PM.

 • #2
  Să o stăpânești sănătos! Arata foarte bine! Daca te gandesti vreodata sa dai jantele care presupun ca sunt 17 pentru upgrade la 18, te rog sa imi dai un msg.
  P.S: O culoare foarte reusita pentru Merc.

  Comment


  • #3
   Bun venit în club.
   Neplăcerile sunt infime fata de lucrurile bune. Totuși, senzori de parcare se pot monta, retrofit pe instalație originala, găsești în posturile mele detalii, cameră pe mersul înapoi se poate pune cu o altă unitate multimedia.

   Trimis de pe al meu FIG-LX1 folosind Tapatalk

   Comment


   • #4
    Originally posted by ROV View Post
    Să o stăp�nești sănătos! Arata foarte bine! Daca te gandesti vreodata sa dai jantele care presupun ca sunt 17 pentru upgrade la 18, te rog sa imi dai un msg.
    P.S: O culoare foarte reusita pentru Merc.
    Am avut pe alte mașini 18 și 19, nu sunt pentru drumurile noastre sau prefer eu mai mult confortul, și dasta am și luat-o, jante modelul asta găsești pe olx am avut pe la 3-400e depinde de stare
    Între timp "am intrat" în ea, demontat torpedou pentru ungere aeroterma [ scartaia cateodata ], și am adaugat un subwoofer pe polita de la luneta, nu simti ca o cunosti pana nu o faci bucati
    Trimis de pe al meu ANE-LX1 folosind Tapatalk

    Comment


    • #5
     Arata bine, presupun ca merge bine.
     Cat te-a costat?

     La ce invazie de masini diesel cred ca de mai stai vreun an doi gasesti upgrade-urile pe original la pret de nimic.
     Pana si samsarii de piese au revenit cu picioarele pe pamant, iti mai lasa ei o bara fata la 500lei dupa lungi negocieri, fata de 1200-1400 cat cereau cu tupeu anul trecut.
     Desi masini lovite de UK tot cam la acelasi pret erau si atunci.

     Trage-i niste surse de 5V cu mufe usb pt diverse, daca tot te-ai pus pe desfacut. Eu asa mi-am pus in suportul scrumierei, pe panou, plus cablu de acolo pana sus la camera, tras prin stalpi.
     E mai util decat sa tot bagi incarcatoare la bricheta, incarcatoare care la un moment dat de dezintegreaza de la atata frecus.

     Comment


     • #6
      Originally posted by Sharky View Post
      Arata bine, presupun ca merge bine.
      Cat te-a costat?

      La ce invazie de masini diesel cred ca de mai stai vreun an doi gasesti upgrade-urile pe original la pret de nimic.
      Pana si samsarii de piese au revenit cu picioarele pe pamant, iti mai lasa ei o bara fata la 500lei dupa lungi negocieri, fata de 1200-1400 cat cereau cu tupeu anul trecut.
      Desi masini lovite de UK tot cam la acelasi pret erau si atunci.

      Trage-i niste surse de 5V cu mufe usb pt diverse, daca tot te-ai pus pe desfacut. Eu asa mi-am pus in suportul scrumierei, pe panou, plus cablu de acolo pana sus la camera, tras prin stalpi.
      E mai util decat sa tot bagi incarcatoare la bricheta, incarcatoare care la un moment dat de dezintegreaza de la atata frecus.
      6500e
      Nu am reusit sa maschez cablul de la camera de bord care e prinsa sub oglinda, am coborat cu el pe stalpul din dreapta si acolo m-am impotmolot nu gasesc un orificiu sa cobor prin bord prin torpedou
      Am terminat cu montajul subwooferului pe locul din polita spate, un mare plus
      Pe usile din spate am capace pline unde ar trebui sa fie banuiesc difuzoare mici sau tweetere? E si o mufa galbena "in aer"
      Last edited by Doggfather; 04-21-2019, 08:14 AM.

      Comment


      • #7
       In poza ta mi se pare ca e echivalentul scrumierei. Cel putin asa e la mine. Dar eu am non fl.

       Cablul l am scos prin stanga si l am indesat cumva prin lateral prin panoul de sigurante apoi sub bord. Prin zona aia vin cabluri de la sam fata si altele dinspre motor. E loc destul. Peste panoul pe care e mufa obd si spre consola centrala. Sursa si mufa usb am prins o de panoul in care se aseaza scrumiera. Vezi topicu masinii mele.
       Siguranta jos la cuplaj, iar sursa oricum e limitata la 5A. Altfel sa nu fac vreo pirogravare.
       daca tot dai jos ornamentele baga pe ele apa si sapun. Dar nu le freca, se scamoseaza f usor. Apa sapun si rabdare. Vei afla care e culoarea lor originala.

       Siguranta de bricheta e mare. Deci o sursa care trage max 3a la 5v in incarcare a 2 telefoane simultan, o statie cb de 12v sunt suportate fara probleme.

       Comment


       • #8
        Nu reusesc sa identific problema cu zgomotul pe partea dreapta, am schimbat pivotul dar tot se aude o bataie a gol, ramane dupa mini. vacanta sa rezolv, inca sunt in cautarea unui mecanic/service care, cunoaște modelul, sunt sictirit de schimbatori de piese atotstiutori, au tras de toate de pe acolo, unu zice ca e posibil sa fie amortizorul, altu ca e bratu ca are joc mic...
        Montarea difuzorului de 10" pe polita din spate la luneta cred ca e un lucru must have pentru cine nu are, frecventele joase vin si de sus acum, e un bas cald placut pentru ca incinta e de fapt portbagajul, nu vibreaza nimic pe nicaieri, momentan


        Trimis de pe al meu LM-Q850 folosind Tapatalk

        Comment


        • #9
         Cel mai probabil flansa de la amortizor si-a dat obstescul sfarsit!
         "The name 'Mercedes-Benz' is considered as embodiment of tradition and innovation all over the world."

         Comment


         • #10
          Zbrrr

          Trimis de pe al meu LM-Q850 folosind Tapatalk

          Comment


          • #11
           20190505_192639.jpgAstazi am gasit o cutie de ceara solida cumparata din Lidl de cativa ani uitata prin debara , i-am dat o mana sa vad cum iese , o sa ii fac o decontaminare + ceara lichida , 2 ore am dat din maini si cred ca la noapte dorm stilul Rambo

           https://photos.app.goo.gl/98q7iMEYw2ECAFU3A
           Last edited by Doggfather; 05-05-2019, 19:39 PM.

           Comment


           • #12
            Arată foarte bine, însă cred că poți dormi liniștit, vin ploile și se duce ceara

            Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
            Va rugam sa le schimbati din User Settings.

            Comment


            • #13
             Originally posted by herchea View Post
             Cel mai probabil flansa de la amortizor si-a dat obstescul sfarsit!
             Ai avut dreptate , a fost flansa , s-a dus sunetul de caruta
             Ca sa schimbe flansa au demontat si bieletele antirului , se observa uzura doar daca se demonteaza , prinse pe masina stau fixe , la mine au joc foarte putin , le vin si lor randul la urmatoarea intrare in service
             Last edited by Doggfather; 05-09-2019, 17:40 PM.

             Comment


             • #14
              poti pune poze cu flansa? SE vedea de sus care era problema?
              Sunetul cum era ? Bonc bonc? Sau zbarnait?
              De sus, cu capacele date jos se vedeau crapaturi?

              Comment


              • #15
               Originally posted by Sharky View Post
               poti pune poze cu flansa? SE vedea de sus care era problema?
               Sunetul cum era ? Bonc bonc? Sau zbarnait?
               De sus, cu capacele date jos se vedeau crapaturi?
               Deschizi capota si dai capacul de cauciuc al flansei la o parte , te lasi pe masina in reprize sa urce/coboare si tii degetul pe gaura/la axu de la flansa sa vezi ce joc are , daca are joc mare si e uzata trebuie inlocuita [ mecanicu si-a dat seama , am pus si io degetul acolo si mi se parea ca jocul e putin mai mare fata de cealalta care e buna ] . Zgomotul era de clonc cloc - gen oala goala la vizete mici >60 cand treceam peste denivelari foarte foarte deranjant pentru mine . Nu suport zgomotele de genu cred ca e o boala , merg cu masinile prietenilor si le zic ca bate ceva/ se aude ceva si pe ei nu ii intereseaza merg asa cu ele . Stiu ca in mare parte e si placebo dar cand nu ai zgomote masina se simte mai inchegata . Poze nu am din pacate

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF