Buna seara stimati posesori si fani MB,
ma alatur si eu clubului cu o masinuta care m-a cucerit
Este vorba de un Mercedes E200 w210 automat, fabricat pe la jumatatea lui 2000 (ceea ce o face usor batranica), si care este in posesia mea deja de 9 luni.
Desi la vremea aceea cautam o masina din grupul VAG, un prieten mecanic(care cunostea masina) mi-a facut prezentarea cu w210-le care sincer sa fiu, m-a dat pe spate.
Inainte s-o cumpar, am verificat toate 'bubele', un singur lucru nu imi era clar... in 2010 a venit in tara cu alt motor decat cel din fabrica... am cercetat putin situatia, si am aflat ca motorul a fost inlocuit la fabrica mercedes germania cu unul nou nout(dovedit cu acte, facturi, carte service, etc.) – motivul inlocuiri – nu s-a schimbat uleiul si s-a stricat...
Numarul de km in bord ~600.000, motorul schimbat conform caietului de service la 450.000. Deci motorul nou avea facuti ~150.000km.
In rest, parbrizul fisurat, si vopseaua sarita pe alocuri. Fusese taxi in Germania, si s-a schimbat culoarea in Romania, insa a fost destul de prost vopsita(pe viitor doresc sa ii o vopsesc ca la carte).
Interior – pentru varsta ei, curat si intretinut, toate butoanele functionale, si clima, totul ok.
Am decis, sa ma incred in cele spuse de prietenului meu, ‘am luat o piatra in gura’, si am cumparat-o.
Decodare VIN:
Parameter Value
Baumuster 210007
Sales name E 200 CDI
Cabin 00000
Order number 0 0 225 40335
Delivery date 2000-07-20
PAINT1 623U
Interior color 151A
Engine 611961 30 263731
Front axle 2 BE3307Y1026260 25122
Gearbox 722699 02 308354
Lights units HELLA
Retarder 3 000720
Class 1
Audio serial number BE3307Y1026260 25122
Code Value
150A MB LEATHER TWIN
151A TEX-LEATHER ANTHRACITE
213 PARAMETER STEERING
220 PARKTRONIC SYSTEM (PTS)
248 REAR SEAT WITH INTEGRATED CHILD SEAT
260 TYPE DESTINATION ON TRUNK LID - ELIMINATION
337 TAXIMETER INTEGRATED INTO REARVIEW MIRROR
342 CONNECTION FOR TAXI ROOF SIGN
356 ROOF ANTENNA, REAR CENTER FOR TAXI-RADIO ETC.
404 MULTI-CONTOUR SEAT, FRONT LEFT
414 ELECTRIC TILT/SLIDE SUNROOF IN GLASS VERSION
423 5-SPEED AUTOMATIC TRANSMISSION
450 TAXI - INTERNATIONAL
600 HEADLAMPS - CLEANING EQUIPMENT
612 HEADLAMP-XENON R.H.TRAFFIC
623U LIGHT IVORY - UNI-COLOR
673 HIGH-CAPACITY BATTERY
750 MB AUDIO 30 RADIO WITH VK/RDS
801 AEJ 00/1 R 170 AEJ 99/2
854 PHONE "MOBILE", NOKIA 6150 (6210)
877 READING LAMP IN THE REAR
921 VEGETABLE OIL METHYL ESTER VERSION
934 TAXI EMERGENCY ALARM SYSTEM
988 VEH. TIT. OF OWN. & COC DOC. + MODEL PLATE (MACH.)
Pana acum:
- Am facut un schimb de filtre, ulei, si placute si discuri Brembo
- Am retapitat nuca pentru ca era toata rupta
- Pompa servo incepuse sa faca zgomot si am trimis-o la la reparat. Cu aceasi ocazie, am rugat sa se uite si la caseta si sa schimbe ce e de schimbat(garnituri, o-ringuri)
- Am schimbat cantarul de la scaunul din dreapta cu unul nou original sigilat mercedes, gasit la un pret foarte bun.
Din pacate am avut surpriza intr-o dimineata sa nu mai primeasca cheia in contact. Descuia masina, dar nu debloca volanul. Dupa ce am bagat-o in service, am aflat ca defapt aveam „colocatar” un sobolan care dupa ce a ros niste cabluri pe la contact si-a dat duhu’. Noroc ca nu apucase sa miroasa
) Cu putin noroc, electronistul reparat stricaciunile, a gasit un contact cu cheie si l-a programat sa mearga totul bine. Am asutpat traiectul pe unde isi croise loc sobolanul, si am facut curat in bord, ocazie cu care am aflat cat de spatios apartament avea
) Sper sa nu mai am asemenea surprize...
In momentul de fata, trebuie sa ii schimb un senzor de parcare care s-a defectat, motiv pentru care nu imi mai merge parktronik-ul.
Am facut un drum Oradea-Timisoara-Bucuresti si intors, si sunt multumit de cum se comporta la drumurile noastre nu chiar asa de bune... Consumul a fost 6l/100km.
Iar pe viitor doresc:
- sa achizitionez un navi cu touch 2DIN(pentru care deja am cumparat rama mahon cu loc de navi),
- sa o vopsesc cum trebuie – un argintiu metalizat,
- trapa trebuie sa o curat si sa ii dau cu silicon/vaselina pentru ca sacadeaza,
- si sa inlocuiesc parbrizul.
Pe viitor daca mai am probleme sau nelamuriri sper sa ma puteti ajuta.
Va atasez si niste poze.

ma alatur si eu clubului cu o masinuta care m-a cucerit
Este vorba de un Mercedes E200 w210 automat, fabricat pe la jumatatea lui 2000 (ceea ce o face usor batranica), si care este in posesia mea deja de 9 luni.
Desi la vremea aceea cautam o masina din grupul VAG, un prieten mecanic(care cunostea masina) mi-a facut prezentarea cu w210-le care sincer sa fiu, m-a dat pe spate.
Inainte s-o cumpar, am verificat toate 'bubele', un singur lucru nu imi era clar... in 2010 a venit in tara cu alt motor decat cel din fabrica... am cercetat putin situatia, si am aflat ca motorul a fost inlocuit la fabrica mercedes germania cu unul nou nout(dovedit cu acte, facturi, carte service, etc.) – motivul inlocuiri – nu s-a schimbat uleiul si s-a stricat...
Numarul de km in bord ~600.000, motorul schimbat conform caietului de service la 450.000. Deci motorul nou avea facuti ~150.000km.
In rest, parbrizul fisurat, si vopseaua sarita pe alocuri. Fusese taxi in Germania, si s-a schimbat culoarea in Romania, insa a fost destul de prost vopsita(pe viitor doresc sa ii o vopsesc ca la carte).
Interior – pentru varsta ei, curat si intretinut, toate butoanele functionale, si clima, totul ok.
Am decis, sa ma incred in cele spuse de prietenului meu, ‘am luat o piatra in gura’, si am cumparat-o.

Decodare VIN:
Parameter Value
Baumuster 210007
Sales name E 200 CDI
Cabin 00000
Order number 0 0 225 40335
Delivery date 2000-07-20
PAINT1 623U
Interior color 151A
Engine 611961 30 263731
Front axle 2 BE3307Y1026260 25122
Gearbox 722699 02 308354
Lights units HELLA
Retarder 3 000720
Class 1
Audio serial number BE3307Y1026260 25122
Code Value
150A MB LEATHER TWIN
151A TEX-LEATHER ANTHRACITE
213 PARAMETER STEERING
220 PARKTRONIC SYSTEM (PTS)
248 REAR SEAT WITH INTEGRATED CHILD SEAT
260 TYPE DESTINATION ON TRUNK LID - ELIMINATION
337 TAXIMETER INTEGRATED INTO REARVIEW MIRROR
342 CONNECTION FOR TAXI ROOF SIGN
356 ROOF ANTENNA, REAR CENTER FOR TAXI-RADIO ETC.
404 MULTI-CONTOUR SEAT, FRONT LEFT
414 ELECTRIC TILT/SLIDE SUNROOF IN GLASS VERSION
423 5-SPEED AUTOMATIC TRANSMISSION
450 TAXI - INTERNATIONAL
600 HEADLAMPS - CLEANING EQUIPMENT
612 HEADLAMP-XENON R.H.TRAFFIC
623U LIGHT IVORY - UNI-COLOR
673 HIGH-CAPACITY BATTERY
750 MB AUDIO 30 RADIO WITH VK/RDS
801 AEJ 00/1 R 170 AEJ 99/2
854 PHONE "MOBILE", NOKIA 6150 (6210)
877 READING LAMP IN THE REAR
921 VEGETABLE OIL METHYL ESTER VERSION
934 TAXI EMERGENCY ALARM SYSTEM
988 VEH. TIT. OF OWN. & COC DOC. + MODEL PLATE (MACH.)
Pana acum:
- Am facut un schimb de filtre, ulei, si placute si discuri Brembo
- Am retapitat nuca pentru ca era toata rupta
- Pompa servo incepuse sa faca zgomot si am trimis-o la la reparat. Cu aceasi ocazie, am rugat sa se uite si la caseta si sa schimbe ce e de schimbat(garnituri, o-ringuri)
- Am schimbat cantarul de la scaunul din dreapta cu unul nou original sigilat mercedes, gasit la un pret foarte bun.
Din pacate am avut surpriza intr-o dimineata sa nu mai primeasca cheia in contact. Descuia masina, dar nu debloca volanul. Dupa ce am bagat-o in service, am aflat ca defapt aveam „colocatar” un sobolan care dupa ce a ros niste cabluri pe la contact si-a dat duhu’. Noroc ca nu apucase sa miroasa

In momentul de fata, trebuie sa ii schimb un senzor de parcare care s-a defectat, motiv pentru care nu imi mai merge parktronik-ul.
Am facut un drum Oradea-Timisoara-Bucuresti si intors, si sunt multumit de cum se comporta la drumurile noastre nu chiar asa de bune... Consumul a fost 6l/100km.

Iar pe viitor doresc:
- sa achizitionez un navi cu touch 2DIN(pentru care deja am cumparat rama mahon cu loc de navi),
- sa o vopsesc cum trebuie – un argintiu metalizat,
- trapa trebuie sa o curat si sa ii dau cu silicon/vaselina pentru ca sacadeaza,
- si sa inlocuiesc parbrizul.
Pe viitor daca mai am probleme sau nelamuriri sper sa ma puteti ajuta.
Va atasez si niste poze.

Comment