Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Transmisia automata sau manuala,argumente pro si contra pentru fiecare.

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Am avut din anul 93 pana anul trecut doar masini cu cutie manuala
    De anul trecut am trecut la un S w220 cutie automata.Urmatoarea masina chiar daca va fi o "caruta" macar cutie automata sa aiba
    Clar pro automata.

Comment

• Originally posted by manole74 View Post
      Am avut la BMW din ambele modele si am votat clar pentru automata, ca fiind potrivita pentru condusul urban si pe autostrada. La una dintre ele, E23-745, masina a venit din fabrica cu cutie automata, ca sa strunesca cei 252 HP stock si 380Nm. Ideea de a-i schimba cutia cu una manuala nu stiu cui apartine, cert este ca in momentul de fata, datorita solicitarilor la care e supusa cutia(vine de pe o motorizare mult mai slaba si intre timp s-au mai adaugat 100 HP la herghelie), a inceput sa dea semene ca i se apropie sfarsitul. Normal ca excesul de cuplu nu mai poate ajunge la roata asa cum ar trebui si prima care se duce este transmisia.De aceea consider ca in momentul in care neamtzul a scos din curte o masina numai cu transmisie automata, a facut-o cu o ratiune nu doar de flori de mar!...
      Totusi,M-urile au putere si cuplu si mai mult decat ai tu pe septar,si au cutii manuale(marea majoritate).Deci exista cutii manuale care rezista si la puteri f mari.
      MÃREAȚA COBRA

Comment

• Mercedes nu mai ofera cutii manuale decat ca optiune si numai pe C-uri. Deci, do the math.
        Any person that runs is a VC anyone that stands still is a well disciplined VC"

Comment

• Probabil ca e mai buna automatica...Dar atunci care mai e diferenta intre un sofer talentat si unul care nu simte masina? Eu cred ca altfel e feelingul cand schimbi manual si imediat simti masina cum te baga in scaun...Cu automatica i-am demonstrat chiar si unui incepataor cat de bun sofer poate sa fie, cu toate ca daca ii dai o manuala iti vine sa sari din masina de frica. Raman la manuala, de preferat o manuala cu 6 trepte.
          Last edited by cristian_sladariu; 05-03-2009, 23:15 PM.
          Mercedes-Benz C180 Classic - 90KW

Comment

• Originally posted by ionutz_ng View Post
            Totusi,M-urile au putere si cuplu si mai mult decat ai tu pe septar,si au cutii manuale(marea majoritate).Deci exista cutii manuale care rezista si la puteri f mari.
            Cutiile rezista dar ideea e ca ambreiajele cedeaza la schimbarile manuale nu tocmai perfecte, nu cutiile...

Comment

• Salutare,eu sunt pentru cutie de viteze automata,am condus multe masini,atat personale cat si cele de la serviciu si sincer dupa ce ai condus foarte mult nu iti mai arde de cutie de viteze manuala.W 210 pe care l-am achizitionat acum 2 luni este cu cutie tiptronic si e o bijuterie de masina.
              Toate cele bune.
              Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!

Comment

• Salut, eu detin un w123 300D automata din 1980 de aproximativ 5 luni, am facut ceva km zic eu (8000) pana in prezent si sunt foarte multumit de ea. S-a comportat exemplar de fiecare data. Si eu am fugit de cutia automata , din auzite, eu conducand o dacie din 77 vre-o 6 luni si un bmw 320d din 98 al unui prieten vre-o 3 luni. Pot spune ca am facut 2 drumuri mai "lungi" ploiesti-arad si ploiesti-iasi, i care am ramas impresinat de ceea ce poate face in momentul in care intri in depasire si cat de repede ajunge de la 70 km/ora la 120km/ora. Urmatoarea masina o sa fie tot automata si sper din toata inima sa fie un w124 2,5td.

Comment

• In secolul 21 ar trebui sa se conduca masinile cu gandu nu cu terminatiile corporale. Tehnologia exista deci intrebarea cu manuala sau automatica ar trebui sa sune cam asa: Vrei sa conduci o masina ca acum 100 de ani sau preferi sa conduci ceva care se adapteaza cerintelor epocii in care traim?

Comment

• Proooooooooo automataaaaaaaaaaaaaaaa
                    Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!

Comment

• Am votat manuala pentru ca parca dai o gramada de bani pe o masina tocmai din placerea de a o conduce tu... e feelingul,mie imi place sa conduc,sa simt eu masina. Ca si cum ai face 12 ani de medicina ca apoi sa salvezi vieti apasand un buton plictisit,fara sa tii bisturiul in mana gen.
                      Si totusi o secventiala m-a convins dupa primul sfert de ora de condus prin oras,deci sunt undeva intre.
                      un + pentru manuala pentru ce ziceam mai sus,in rest automata isi face treaba excelent
                      2007 MB W211-220cdi

Comment

• Originally posted by vladruse View Post
                        Cutiile rezista dar ideea e ca ambreiajele cedeaza la schimbarile manuale nu tocmai perfecte, nu cutiile...
                        La schimbarile nu tocmai perfecte, cedeaza mai intai cutia, mai ales la motorizarile puternice. Rulmentii si sincroanele, eventual daca nu se berbiereste grupul.

Per total, pt performanta merg pe manuala. Pt comoditate si mai ales pt oras automata. Pt ca nimic nu egaleaza cu placerea de a da de la jumatatea curbei tr 2 si a accelera la maxim sau in curbe sa mergi cu manuala.
                        Last edited by Carmine; 04-13-2011, 22:54 PM.

Comment

• Automata,pentru ca am avut numai manuale,sa nu uitam ca este 'masina' prin definitie,si deci trebuie sa ne slujeasca ele pe noi!

Comment

• Salut.Am un w202 din '94 cutie automata.Prefer automata deoarece este mai relaxant la condus mai ales la drumuri lungi,dar automata nu se compara cu manuala ca senzatie.Daca cutia automata este intretinuta corespunzator nu ai nici o problema cu ea.Sa nu uitam ca este dotare de lux pe masini.

Comment

• Subscriu la cele spuse sunt fan al cutiei automate,din lene,comoditate,pentru ca poti folosi mana sa faci altceva!,si confortul la volan in general...
                              Momentan.....gandesc pentru altii !!!

Comment

• Prefer automata si ca argument consider cutia automata o evolutie.Aceeasi evolutie precum in cazul televizoarelor si radiourilor la care pe vremuri trebuia sa cautam posturile invartind de un buton iar acum toate au telecomanda si cautare automata.Sunt la al treilea mercedes si toate le-am avut automate.Viitoarea tot la fel.Pentru cei care au votat pentru manuala cred ca si-ar schimba parerea daca ar detine un mercedes automat generatie mai noua timp de o luna nu cativa kilometri.
                                CL 99 BAN W211 E270cdi

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF