Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Manuale si programe folositoare pentru Mercedes

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Manuale si programe folositoare pentru Mercedes

  Urmariti ultimele postari pentru link-uri valide.
  Last edited by Semtexx; 02-20-2010, 22:29 PM. Reason: La cererea initiatorului.
  Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

 • #2
  Cel mai bine ar fi ca cine are nevoie sa iti dea in PM, mail, ceva si sa i le trimiti... sa nu te mai complici cu uploadat si alte chestii.
  Last edited by 3mil; 12-31-2008, 19:33 PM.

  Comment


  • #3
   Felicitari!! O initiativa de laudat !

   Comment


   • #4
    Originally posted by 3mil View Post
    Cel mai bine ar fi ca cine are nevioe sa iti dea in PM, mail, ceva si sa i le trimiti... sa nu te mai complici cu uploadat si alte chestii.
    Salut .
    Iti dai seama ca asa imi va fi si mai greu
    Nu trimiteti PM pentru ca nu le pot uploada pentru fiecare in parte .

    Sper sa ma intelegeti

    Asa un upload pentru fiecare arhiva la 10 zile mai merge

    Bafta.

    Deci scuze lui Cutaresku care mi-a dat PM .
    Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

    Comment


    • #5
     Omule, asa ceva n-am mai vazut. Este bine de stiut ca exista si oameni care nu se gandesc neaparat numai bani, le si place sa impartaseasca ce au.
     Sincere felicitari pentru o initiativa de laudat.
     '94 E 250 diesel W124
     '88 300 SE W126
     '96 Suzuki Vitara 1.6
     '01 Land Rover Discovery II

     Comment


     • #6
      Pai daca tot am stat o gramada pe Torrent si Strong DC ar fi pacat sa nu profite si altii de ele .

      Ce imi pare rau este ca nu gasesc si Haynes cartea 3253 , care este speciala pentru W124 , si are si variantele Diesel ( adica 200 D sau 250 D ) .

      Ca asta americana nu le are (

      Are doar 300 D

      L.E. :

      Adica asta caut eu :
      Last edited by w124researcher; 12-31-2008, 19:05 PM.
      Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

      Comment


      • #7
       Originally posted by w124researcher View Post
       - Negasind un site pe care uploadez aceste fisiered destul de mari mai repede le-am pus transfer.ro , dar partea proasta este ca expira in 10 zile .
       - Rog cei care pot sa le downloadeze si sa le dea si la altii
       - Eu voi incerca sa "reuploadez" aceste fisiere dupa fiecare data cand expira
       - Sau daca are cineva timp sa le puna pe un site care le tine permanent , ar fi perfect

       __________________________________________________ ______________

       DeskTop_Dyno2000_Engine_Simulator-Tuner - 30,3 Mb
       - pare a fi un program ce iti indica posibile castigari de putere in cazul modificarii unor parametrii ai motorul / masinii
       - nu prea am stiut cei toti parametrii aia asa ca nu am reusit sa ajung la vreun rezultat

       http://s4.transfer.ro/storage/DeskTo...uner-5a580.rar
       __________________________________________________ ______________

       Haynes 2003 DataBook - 173 Mb
       - are aproape toate modele fabricate din ...(habar n-am) - pana in 2001 - 2002 din ce am vazut eu
       - are doar chetii generale de genu : Engine and cooling system (tip motor , cilindree , ordinea aprinderii) ; Fuel system ; Ignition system ; Electrical system ; Running Gear ; Torque wrench sttings ; Capacities .

       http://s4.transfer.ro/storage/Haynes...Book-8ab05.zip
       __________________________________________________ ______________

       The Haynes Welding Manual - 10 Mb
       - dupa cum se vede asta'i pe baza de sudura
       - de la aparat de sudura , autogen , ... , pana la MiG

       http://s4.transfer.ro/storage/transf...667b8950b7.zip
       __________________________________________________ ______________

       w126 manual de intretinere si reparatii - 920 Mb
       - are tot ce trebuie : filmulete, diagrame, poze ....
       - fiind mai vechi necesita instalarea , de pe folderul w126_CD2, a Netscape Navigator si a Adobe Acrobat Reader 3.01
       - nu merge cu programele noi , eu am incercat si degeaba

       http://s4.transfer.ro/storage/transf...27dac922b0.zip
       __________________________________________________ ______________

       !! Mercedes-Benz W124 (200, 200E, 230E, 260E, 300E, 230CE, 300CE, 260E4MATIC, 300E4MATIC) Owner's Manual
       - 19 Mb
       - Owner's manual pentru w124 este tip pdf
       - pentru varianta gen program , vedeti jos ...

       http://s4.transfer.ro/storage/transf...f2de5e43f9.zip
       __________________________________________________ ______________

       w124 manual de intretinere si reparatii - vreo 700 Mb (arhivat)
       - tot ca si la w126 : cu poze, filmulete , diagrame ....
       - si deasemenea tot aceleasi probleme "tehnice" : adica este necesar Netscape si Acrobat Reader 3.01

       http://s4.transfer.ro/storage/MB_124...rary-bf3e5.rar
       __________________________________________________ ______________

       w123 Classic manual - 750 Mb
       - tot manual electronic cu diagrame , fotografii, filmulete, ....
       - tot aceleasi programe sunt necesare pentru a le deschide : Netscape si Adobe
       - atentie ! : arhiva CD1 si CD2 trebuie dezarhivate la modul "extract to 123CD1" sau "extract to 123CD2"
       - Si asta nu e tot , cel ce le-a pus pe net a facut o inversare , astfel CD1 este defapt CD2 real si CD2 din arhiva este CD1 real

       http://s4.transfer.ro/storage/transf...21a6b855b8.zip
       __________________________________________________ ______________

       Bafta

       L.E. :

       Asa cum am zis , am pus si cel pentru W124 , dar si un bonus : manualul pt w123 .

       De mentionat ca tot ce am pus mai sus am testat pe calculatorul meu , deci sunt functionale, nu au virusi sau alte probleme .

       Si daca gasesc ceva si pentru alte modele dau pe goarna imediat .
       Tot ce ai pus aici este extraordinar...un adevarat membru al clubului mercedes.
       Si cred ca toti sunt foarte multumiti....dar....eu am W124 modelul 200E...si modelul asta nu apare in cele 2 CD-uri...de parca ar fi vina mea ca modelul 200E nu s-a vandut in USA.
       Am incercat sa gasesc similitudini intre modelul meu si alte medele....dar stie mama zmeului...gasesti de toate...dar partea de incalzire nu...de parca aia ori nu au probleme cu incalzurea...ori instalatia de incalzire la masinile alea nu exista...
       Si uite asa...sunt inca in cautarea unui Manual de service pt modelul meu..W124 200E

       Comment


       • #8
        Originally posted by IonutG View Post
        Si uite asa...sunt inca in cautarea unui Manual de service pt modelul meu..W124 200E
        Imi pare rau ca nu este . Adevarat , manualele sunt din SUA si cum se stie aia nu prea au motoare mici .

        Vezi daca gasesti Haynes-ul ala 3253 (i-am pus eu coperta mai sus) .
        Ala este si cu varianta UK (Anglia) si in ala ar trebuii sa gasesti si 200 E .

        Daca il gasesc eu o sa-l postez aici .
        Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

        Comment


        • #9
         Totusi: dau click pe link si-mi da mesaj ca nu gaseste pagina.
         Ceva sugestii aveti?
         Doresc sa fac un download pe 126.
         '94 E 250 diesel W124
         '88 300 SE W126
         '96 Suzuki Vitara 1.6
         '01 Land Rover Discovery II

         Comment


         • #10
          Probabil sa dus termenul de 10 zile de la upload .

          O sa le pun din nou .

          Am vazut un site pe care pot uploada destul de repede si pe care sunt tinute permanent , cica .....

          PS : sunt in presesiune , urmeaza sesiune ... deci scuzati eventualele intarzieri

          L.E. :

          Mie imi merg toate acum ....
          Cred ca s-a intamplat ceva la ei la site / server .

          Chiar am dat pe cel cu w126 si imi download-eaza cu 100 kb/s si chiar si cu 500 kb/s
          Last edited by w124researcher; 01-05-2009, 22:30 PM.
          Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

          Comment


          • #11
           Am gasit si un manual pentru W 114 / 115 .

           Link-ul este sus .

           Bafta
           Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

           Comment


           • #12
            Foarte buna idee. Apreciez efortul. La rapidshare te-ai gandit?

            De asemenea, ceva ce am observat pe alte site-uri unde membrii fac upload la fisiere mari: incearca sa le imparti in arhive de 100 Mb maxim (cred ca la rapidshare asta e si limita per fisier). Motivul ar fi ca site-urile astea gen rapidshare/altele nu te lasa sa folosesti download managers, si daca dai jos un fisier de 700 Mb si ti se intrerupe download-ul dupa 650 Mb, trebuie sa o iei de la capat, nu exista functie "resume".
            Last edited by konijiro; 01-07-2009, 09:50 AM.

            Comment


            • #13
             Originally posted by konijiro View Post
             Foarte buna idee. Apreciez efortul. La rapidshare te-ai gandit?
             Acolo maximul de upload este de 200 Mb . Iar draciile alea au peste 350 Mb , pana la 920 Mb .
             Iar pentru cont nu stiu de care trebuie platit lunar .....

             Oricum pe Hugeshare am vazut ca imi incarca super repede si sunt tinute permanent . Deci am rezolvat problema de la transfer.ro .

             L.E. :
             - cand o sa am timp ceva mai mult voi incerca sa le impart in cate 100 Mb sau pe acolo .
             - eu dupa ce le-am uploadat am facut si un download pentru fiecare
             - si la mine a mers super bine , acuma fiecare cu conexiunea lui la net.........
             Last edited by w124researcher; 01-07-2009, 09:55 AM.
             Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

             Comment


             • #14
              Ceva despre W203, suplimentar decat manualul?
              W203 - 2001

              Comment


              • #15
               Multumesc frumos.
               '94 E 250 diesel W124
               '88 300 SE W126
               '96 Suzuki Vitara 1.6
               '01 Land Rover Discovery II

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF