Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

De ce este Mercedes cea mai lenta masina?

Collapse
This topic is closed.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Nu sunt suparat pe Mercedes, sunt suparat pe cei care zic ca Mercedes e cea mai buna masina numai pentru ca e Mercedes.
    Totusi nu mi se pare corect sa combati parerea mea si sa nu emiti si tu una.
    Last edited by shadow; 06-23-2008, 14:09 PM.

Comment

Originally posted by shadow View Post
      Nu sunt suparat pe Mercedes, sunt suparat pe cei care zic ca Mercedes e cea mai buna masina numai pentru ca e Mercedes.
      OK - cea mai buna masina este: http://www.jdpower.com/autos/car-ratings/
      Last edited by arhitect; 06-23-2008, 15:40 PM.
      Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Comment

Originally posted by dan500se View Post
        Fiecare isi lauda cea ce are!
        Si cioara zice ca are puii cei mai frumosi..Dar o crede cineva?

Este foarte adevarat ca marea majoritate ar trebui sa isi aleaga masina in functie de nevoile si POSIBILITATILE financiare...Ca nu se intimpla asa este alta poveste.

SHADOW vorbea in principiu de neadevarul generalizarii ca MERCEDES este cea mai buna masina.
        MERCEDES are modele si motorizari foarte bune dar si unele mai slabe care sunt invinse de concurenta.
        Daca un singur model este invins nu mai putem generaliza.
        Oricum MERCEDES se afla in HIGHT-CLASS la cam toate capitolele ce caracterizeaza un autoturism dar nu putem neglija si problemele pe care le are la unele modele.

Comment

Originally posted by arhitect View Post
          OK - cea mai buna masina este: http://www.jdpower.com/autos/car-ratings/
          Parere referitoare la de ce sunt lente, nu la care e cea mai buna masina.

Comment

Clar, nu toate modelele sunt reusite, e o vorba cu undele din modele, insa per total are cele mai reusite modele zic io, hai sa le luam asa....kobra, e un simbol adevarat, oki botul de cal, nici nu se pune in discutie (cand te gandesti la botul ala fost taxi de la muzeu cu 4,6 milioane de kilometri in bord te ia cu ameteli), am un kumatru cu w124 200D si e al draku de multumit de el ca are omu multi kilometri si putine reparatii, seful meu are S 420 dizel si ii da de-l rupe insa nu a schimbat omul in 4 ani decat consumabilele!!!
            Koada mea are o gramada de anishori si inca merge fara probleme grave, m-am aventurat cu ea si n-am avut probleme!!!
            Sunt multi oameni care sustin sus si tare ca au avut de toate insa au ajuns la mercedes si nu vor sa coboare din el!
            Si in legatura cu faptul ca e lenes mecedesul in comparatie cu alte masini, pai e vorba aci de o masina de calitate care iti ofera placere la condus, nu o raketa cu 5 biturbo in ea care insista sa faca accident cat mai repede!!!
            .
            Ce comparatii argumentate pot sa citesc io aci ma kolegule shadow!?, da argument nu maciuci in vant!!!
            Last edited by pneu; 06-23-2008, 14:46 PM.
            W110-2.0 D 1966
            W115-2.0 D 1971
            W123-2.4 D 1982

Comment

Inainte de a-mi cumpara aceasta masina credeam sincer ca toate masinile sunt atat de rapide in functie de puterea motorului si de greutatea acestora.Nu-mi imaginam niciodata ca dintre 2 masini de aceeasi greutate si putere,una poate fi clar mai rapida decat cealalta.
              Originally Posted by orca View Post
              E280 _ Benzinar _ (1997 - 1999)_2799cm3_204ps/150kW la 5700rpm_270Nm la 3000rpm_7.20 kg/ps_Top Speed 230 km/h_0-100 km/h = 8.9 sec.
              Din pacate asa este,doar 8,9 secunde.
              As vrea sa stiu si eu,de ce,aproape orice masina de aceeasi greutate cu Mercedes w210 si cu acelasi numar de cai sau chiar o idee mai putini,scoate timp mai bun de accelerarea 0-100km/h.Am mai jos exemple cu alte masini de aceeasi masa si cu cel mult cuplul si caii w210-lui 280 benzina,absolut toate sunt evident mai rapide.Poate cineva sa-mi explice cum e posibil?
              -Passat modelul 98-2005 2,8l 193cp,timp de accellerare 0-100km/h 7,8 sec.
              -Audi A6,model 96-2003,cu acelasi motor de pe passatul de mai sus,in 8,3 sec.
              -Bmw 525i,model 96-2003,motorul de 2,5 litri si 193 cp,de asemenea atinge suta in 8,1 sec.
              -Volvo s80,2,8 litri 204cp(exact motorul meu),8,2 sec...iarasi mult mai rapid si asta.
              -Jaguar S-type 2,5 litri,200cp,8,6 sec,dar de remarcat ca aceasta masina este o idee mai grea decat cele de mai sus.
              Lista poate continua si eu chiar va invit sa imi gasiti o masina,orice masina de pe acest pamant,de masa si putere apropiate cu mercedes w210 280benzina ,care sa demareze la fel sau mai lent(adica sa aiba timpul de accelerare 0-100km/h cel putin 8,9 sec).Pun pariu ca nu veti gasi niciuna,o spun cu o mare parere de rau,mercedes demareaza cel mai greu dintre toate masinile.
              Tocmai de asta eu am acum ambitia sa ii dau masinii mele atatia cai cati vor fi necesari sa manance asfaltul.Cine stie,poate cu vreo 320 de cp va reusi si ea sa demareze precum un bmw de vreo 200 de cai.
              Last edited by florineasca; 06-23-2008, 20:42 PM.
              MÃREAȚA COBRA

Comment

Eu unul tind sa cred ca baietii astia nu prea fac ei compromisuri si asta am vazut cu okii mei cand am vazut ca o multitudine de piese de la coada se potrovesc la bot cobra si invers, sunt conservatori domne, nu o sa sacrifice ei nimik in favoarea vitezei, poate de aia si rezista bine mercedesurile in timp!
                W110-2.0 D 1966
                W115-2.0 D 1971
                W123-2.4 D 1982

Comment

Parere referitoare la de ce sunt lente, nu la care e cea mai buna masina.
                  Pai ce sa combat? Parerea ta cum ca (citez) ,,Mercedes este cea mai lenta masina, iar eu, din coltul meu zic, "pentru ca nu isi mai dau silinta" ???
                  Cand ziceam sa aduci argumente te rugam sa spui : lente in comparatie cu ce? Nu poti sa compari un mercedes S cu un Ferarri. Parerea mea este ca au si mercedesurile ,,rachetele,, lor. Dar cand zici mercedes nu zici VITEZA! Mai degraba BMW. Pe mine Mercedesul nu m-a inspirat niciodata ca fiind o masina rapida si una confortabila. BMW ul l-am vazut ca pe o masina sportiva, Ferarri, si altele ,,turteli,, de masini ca pe unele ,,extrem,, de sportive si asa mai departe.

De acee nu mi se pare ca subiectul de ce mercedesul este cea mai lenta masina mi se pare ca are un raspuns logic. Pentru ca asa vrea el. Pentru ca targetul clasei S o reprezinta un anumit sector de populatie, Clasa A are alt target, etc... Probabil ca daca isi pun mintea (daca nu si-au pus-o deja - colegii mai priceputi poate ma ajuta), pot face si o masina foarte rapida. Nu lenta.
                  Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Comment

A fost odata... Mercedes

Ma bag si eu in discutie, cu niste pareri si concluzii personale.
                    Referitor la faptul ca Mercedes nu mai este la fel de bun calitativ cum era la inceput a vorbit si Jeremy Clarkson, moderatorul de la emisiunea Top Gear. El spunea ca ultimele Mercedesuri "Over-engineered", adica lucrate cu meticulozitate, atentie, precizie mai multa decat ar fi nevoie, si fabricate cu ideea ca "money is no object, it's all about quality" adica nu conteaza cati bani se baga in fabricarea masinii atat timp rezultatul este remarcabil... asa, relund idea, ultimele Mercedesuri de acest fel ar fi fost cele din generatia balenei. Tot el zicea ca dupa cativa ani in care cei de la Mercedes nu s-au mai omorat cu calitatea, principalul obiectiv fiind profitul, s-au trezit deoarece multa lume incepuse sa vorbeasca la fel ca Shadow... si atunci, adica prin 2006, cica si-ar fi redus profiturile de la 3 miliarde la 1 miliard de euro anual, pentru a face calitatea care i-a consacrat sa revina...
                    Cat despre subiectul initial al acestui topic.. de ce este Mercedes mai lenta decat alte masini cu aceasi putere si motorizare parerea mea este urmatoarea:
                    1. mercedes e facut pentru confort, nu pt viteza, deci suspensii, tren de rulare, etc... totul e facut sa sprijine mai degraba confotrul (aici nu e cazul modelelor AMG care nu cred ca sunt mai lente la acceleratie decat concurenta - pt ca acestea kiar sunt facute pentru viteza)
                    2. am multi prieteni cu BMW, care are renumele de masina rapida, si chiar este rapida... dar... reversul medaliei... din ce am observat si din ce vorbeste lumea... ar fi cea mai putin fiabila... si toti prietenii mei cu BMW admit ca nu este o masina fiabila (exemple: BMW X5 - 2002 - suspensia troncanea ca la.... nu am comparatie... ca la caruta; BMW 320 - 2004 - cutia de viteze (automata) a incetat brusc sa functineze, dupa 100 000 km condusi in stil extra sportiv - a necesitat inlocuirea cutiei de viteze; BMW 735 - 2003 - cand sa deshida usa dreapta spate a ramas cu manerul respectiv in mana... vorbiti aici de proasta calitate...; alta problema cu acest septar, de cand il stiu pe individ mereu are probleme cu "i-drive =computeru de bord cel atotputernic" - ba decupleaza toate sistemele de siguranta gen ABS si restul tacamului, ba nu merge una, ba nu merge alta...
                    macar aici imi propusesem sa fiu on topic, dar vad ca am luat-o pe aratura... si asta pentru ca o astfel de intrebare, de ce o masina cu aceasi greutate si putere cu alta e mai lenta, implica o discutie despre calitate...
                    Oricum, poate, printre alte motive, o masina "de viteza" "se consuma" mai repede, si Mercedes isi doreste a fi o masina fiabila si confortabila mai mult decat rapida... si oricum cine vrea viteza isi ia BMW... are oricum alta aura... mai sporitva... nici nu i-ar sta bine unui Mercedes facand "liniutze". Si daca nu faci liniutze cu el... ce sunt 7 secunde si ce sunt 8...
                    Last edited by Mertzanu; 06-23-2008, 15:45 PM.

Comment

Originally posted by Mertzanu View Post
                      nici nu i-ar sta bine unui Mercedes facand "liniutze". Si daca nu faci liniutze cu el... ce sunt 7 secunde si ce sunt 8...
                      Aici ai atins esenta! Exact acesta este si parerea mea!
                      W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
                      W126 280SE Black Blue Metallic
                      W126 300SE Anthracite Grey Metallic
                      W126 500SE Nautical Blue Metallic
                      W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
                      W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

Originally posted by Mertzanu View Post
                        Ma bag si eu in discutie, cu niste pareri si concluzii personale.
                        Referitor la faptul ca Mercedes nu mai este la fel de bun calitativ cum era la inceput a vorbit si Jeremy Clarkson, moderatorul de la emisiunea Top Gear. El spunea ca ultimele Mercedesuri "Over-engineered", adica lucrate cu meticulozitate, atentie, precizie mai multa decat ar fi nevoie, si fabricate cu ideea ca "money is no object, it's all about quality" adica nu conteaza cati bani se baga in fabricarea masinii atat timp rezultatul este remarcabil... asa, relund idea, ultimele Mercedesuri de acest fel ar fi fost cele din generatia balenei. Tot el zicea ca dupa cativa ani in care cei de la Mercedes nu s-au mai omorat cu calitatea, principalul obiectiv fiind profitul, s-au trezit deoarece multa lume incepuse sa vorbeasca la fel ca Shadow... si atunci, adica prin 2006, cica si-ar fi redus profiturile de la 3 miliarde la 1 miliard de euro anual, pentru a face calitatea care i-a consacrat sa revina...
                        Cat despre subiectul initial al acestui topic.. de ce este Mercedes mai lenta decat alte masini cu aceasi putere si motorizare parerea mea este urmatoarea:
                        1. mercedes e facut pentru confort, nu pt viteza, deci suspensii, tren de rulare, etc... totul e facut sa sprijine mai degraba confotrul (aici nu e cazul modelelor AMG care nu cred ca sunt mai lente la acceleratie decat concurenta - pt ca acestea kiar sunt facute pentru viteza)
                        2. am multi prieteni cu BMW, care are renumele de masina rapida, si chiar este rapida... dar... reversul medaliei... din ce am observat si din ce vorbeste lumea... ar fi cea mai putin fiabila... si toti prietenii mei cu BMW admit ca nu este o masina fiabila (exemple: BMW X5 - 2002 - suspensia troncanea ca la.... nu am comparatie... ca la caruta; BMW 320 - 2004 - cutia de viteza a incetat brusc sa functineze, dupa 100 000 km condusi in stil extra sportiv - a necesitat inlocuirea cutiei de viteze; BMW 735 - 2003 - cand sa deshida usa dreapta spate a ramas cu manerul respectiv in mana... vorbiti aici de proasta calitate...; alta problema cu acest septar, de cand il stiu pe individ mereu are probleme cu "i-drive =computeru de bord cel atotputernic" - ba decupleaza toate sistemele de siguranta gen ABS si restul tacamului, ba nu merge una, ba nu merge alta...
                        macar aici imi propusesem sa fiu on topic, dar vad ca am luat-o pe aratura... si asta pentru ca o astfel de intrebare, de ce o masina cu aceasi greutate si putere cu alta e mai lenta, implica o discutie despre calitate...
                        Oricum, poate, printre alte motive, o masina "de viteza" "se consuma" mai repede, si Mercedes isi doreste a fi o masina fiabila si confortabila mai mult decat rapida... si oricum cine vrea viteza isi ia BMW... are oricum alta aura... mai sporitva... nici nu i-ar sta bine unui Mercedes facand "liniutze". Si daca nu faci liniutze cu el... ce sunt 7 secunde si ce sunt 8...
                        .
                        Nu ma pot abtine sa nu fiu pur si simplu pe aceeasi felie cu tine!!!
                        W110-2.0 D 1966
                        W115-2.0 D 1971
                        W123-2.4 D 1982

Comment

Suprematia mercedes s-a oprit prin anii '90, ultimul model care-mi da "boner" e balena. Mie personal nu-mi place botu' de cal dar w 123, w 116, w 126 le consider masini supreme si nici nu ma intereseaza altceva. Sunt curios ce o sa faca astia cu baubau asta de 2011.
                          Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
                          http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
                          http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

Comment

Exact de aici vine fiabilitatea motoarelor Mercedes in comparatie cu celelalte. Ne putem referi la BMW, dupa cum spunea colegul MERTZANU. BMW scoate din 3000 cmc 330 de cai, pe cand Mercedes scoate din 6000 cmc 350 de cai. Ori, ca sa scoti mai multi cai din motor, trebuie sa ii dai turatie. Sa luam exemplu masinile de formula 1, functioneaza la turatii de 18k, dar in maxim 2 curse se inlocuieste motorul. Le-ar putea face sa mearga la 25k de turatii, dar nu cred ca ar reusi sa termine cursa...
                            Ma alatur colegului MERTZANU in gandire si concluzionez ca Mercedes e facut pentru confort si durabilitate si nu pentru viteza.

P.S. Parerea militienilor despre masinile din trafic, BMW-uri au golanii, bagabontii, iar Mercedes-uri au domnii. Parere impartasita de cativa dintre politisti.

Comment

Ca observator atent a lumii auto (de cel putin 20 de ani ), remarc si eu ca Mercedes are concurenta puternica. Si nu e doar asta, deseori incaseaza coate in coaste (observati ca nu am folosit "sule in coaste") de la concurenta.
                              Care e concurenta asta? Pai BMW (care i-a luat pe Mercedes la depreciere-pastrarea valorii), Audi (care deseori are solutii tehnice inovatoare si performante care dau dureri de cap celor de la Mercedes) si Lexus (care demonstreaza ca luxul se poate re-inventa si la alte marci). Din pacate in materie de fiabilitate Mercedes nu mai e pe primul loc. O consultare a topului interventiilor ADAC atesta clar acest lucru. Nu ma refer exclusiv la fiabilitatea motoarelor (aici asta nu mai intereseaza pe f multa lume - nu mai asteapta prea multi sa faca 1000000km cu aceeasi masina) ci la fiabilitatea masinii in general.

Acest lucru nu imi stirbeste admiratia fata de marca, dar imi largeste orizontul...in ziua de azi mai exista si alte MASINI.

Insa in vremuri apuse, modele ca W124 sau R129 (printre altele) greu isi gaseau modele corespunzatoare la concurenta.

De ce e mai lent W210? Simplu pt ca in anii 90 Mercedes inca era orientat pe confort- cruising, iar BMW pe latura sportiva a marcii. Abia dupa 2000 s-au cam inversat orientarile cu pastrarea elementelor definitorii pt fiecare marca.
                              Last edited by Diesel; 06-23-2008, 17:35 PM.

Comment

Domnu ionutz_ng am un amic cu un 530 din 2000.Adevarat ca masina merge tare sau mai bine mergea pentru ca a ajuns sa schimbe in 2 ani 3 turbine pt ca daca mergea mai mult de 170km/h crapa turbina.A fost cu ea in germania si nu iau gasit nimic in neregula dar totusi daca merge mai mult de 170 - 180 se strica iar turbo.In concluzie la o masina nu conteaza numai cat de repede merge si mai conteaza si cat de mult tine.
                                Timpii pe care ii dai u si orca sunt timpi scosi in conditii ideale( tractiune si toate alea).

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF