Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Uleiuri, aditivi, conditionatori metale, fluide

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Uleiuri, aditivi, conditionatori metale, fluide

    Nota jutificativa.
    A venit vremea rece si au inceput problemele. Se discuta pe categorii de tipuri si modele si nu se aplica "cautare".
    Toate masinile folosesc uleiuri.
    Cu cautare am gasit ceva de plecare PE GOAGLA-CA ESTE LA MODA: incepator... .
    Am cautat o rezolvare. Propun acest subiect pentru toti colegii - in special cei noi - de la INCEPATORI...
    Ulei auto
    Adeseori v-ati intrebat, poate, ce inseamna 15W-40 si de ce este mai bun vara decat 15W-30. Sau de ce iarna un 0W-40 este mult mai indicat decat un 10W-50? Articolul de fata incearca sa lamureasca aceasta dilema.
    Sa plecam de la inceputuri; inceputurile automobilului, desigur! In acea perioada, nu exista nici o metoda pentru a descrie capacitatea de lubrifiere a uleiului la atingerea temperaturii de lucru, de 100°C. S-a constatat ca aceasta este direct proportionala cu vascozitatea uleiului la temperatura respectiva: un ulei mai vascos avea un factor de ungere mai bun.
    Si aici a intervenit Societatea Inginerilor de Automobile (Society of Automotive Engineers). SAE, infiintata in 1911, a propus standardul care ii poarta numele, prin calcularea timpului mediu de scurgere a uleiului respectiv printr-un orificiu dat. Gradul de vascozitate SAE nu este altceva decat intervalul de timp exprimat in secunde.
    Insa, pentru a nu zapaci publicul cu diverse cifre, SAE a propus sistemul in trepte: astfel daca un ulei auto are timpul de scurgere intre 5 secunde si 14 secunde, acesta are gradul de vascozitate SAE 10, si tot asa pana la SAE 50.
    Prima tabela cu specificatii SAE arata cam asa:

    Grad SAE
    Timpul de scurgere (s)
    Vascozitatea in CentiStokes
    la 100° C 10 < 14 4.00 ( 2 - 5)

    Bun, veti zice, dar ce este cu particula "10W" din specificatiile SAE?! In 1952 a devenit evident ca anumite motoare nu vor putea fi pornite, pe timpul iernii, cu uleiuri cu SAE 30. Astfel s-a luat in calcul si vascozitatea uleiului respectiv la 0°C. SAE 15W si SAE 25W au fost adaugate mai tarziu pentru a mari gradul de acuratete a indicelui SAE.

    Si la ce imi trebuie toate astea?! Pentru ca multi dintre dumneavoastra considera ca specificatiile din cartea tehnica a masinii sunt 'litera de lege' sau au descoperit de la niste 'prieteni' ca un ulei mai subtire le ofera performante usor sporite. Iata si expicatia:
    - Uleiul auto ideal pentru un motor utilizat in conditii normale de temperatura, sarcina, etc. este SAE 30. Daca se foloseste un ulei mai subtire SAE 20, pot aparea datorita vascozitatii mai scazute, economii de combustibil si puteri usor sporite fata de normal. Costurile? O marire a consumului de ulei datorita volatilitatii sporite si a vascozitatii reduse (totusi aceasta se poate evita prin folosirea uleiurilor sintetice).
    - Daca se foloseste un ulei mai vascos, fenomenul este invers: o crestere usoara a consumului si o scadere a consumului de ulei si a uzurilor pieselor in miscare relativa.
    Daca temperatura de operare a autovehiculului dumneavoastra este mai ridicata decat cea normala, trebuie sa aveti in vedere cresterea gradului SAE a uleiului de motor folosit. Daca folositi motorul la turatii ridicate, daca tractati sau daca aveti diverse greutati de transportat, considerati folosirea unui ulei mai vascos. Ulterior API a mai inclus cateva specificatii astfel incat in final arata asa:

    1. Specificatii API - categoria "service" (SA - SL) (motoare benzina)
    SA - Pentru motoare foarte vechi, fara cerinte de performanta. Folosita numai atunci când este ceruta în mod special de fabricant.
    SB - Pentru motoare foarte vechi. Folosita numai atunci când este ceruta în mod special de fabricant.
    SC - Pentru motoare fabricate pâna în anul 1967.
    SD - Pentru motoare fabricate pâna în anul 1971.
    SE - Pentru motoare fabricate pâna în anul 1979.
    SF - Pentru motoare pe benzina fabricate dupa 1980, pâna în anul 1989. În comparatie cu SE asigura o curatire mai buna a partilor active ale motorului si reducerea depunerilor, rezistenta la oxidare si protectie la uzura mai ridicate.
    SG - Pentru motoare fabricate dupa 1980, pâna în anul 1993 inclusiv. Recomandat la autoturismele si autoutilitarele pe benzina. Aditivare mai ridicata în comparatie cu SF.
    SH - Pentru motoare fabricate pâna în anul 1996 inclusiv. Valabil începând cu 1993, contine un sistem de asigurare a calitatii care în comparatie cu SG asigura în mod mai sever proprietatile uleiului.
    SJ - Pentru toate motoarele folosite în prezent. A fost introdusa în clasificarile API dupa 1996. Este mai eficienta decât SH în ceea ce priveste stabilitatea la oxidare la temperaturi înalte, compatibilitatea cu catalizatorul, spumare redusa.
    SL - A fost introdusa începând cu iulie 2001. Standard inca in vigoare.
    SM - Cea mai înalta clasa de performanta pentru motoarele pe benzina dupa clasificarea API. A fost introdusa începând cu noiembrie 2004. Pentru toate motoarele performante produse în prezent, avand o protectie imbunatatita impotriva depozitelor si lucrului l temperaturi scazute. Unele uleiuri pot primi specificatia "Energy Saving",

    Specificatii API - categoria "comercial"( CA - CH-4) (motoare Diesel)
    CA - CC - Pentru motoare diesel pâna în 1965.
    CD - Valabil din 1965, lubrifiant pentru motoare diesel de sarcina mare, supraalimentate. Contine aditivi DD mai eficienti.
    CE - Lubrifiant pentru motoare diesel de mica si mare viteza, cu sarcina ridicata, supraalimentate. Aditivat moderat, asigura consum redus de ulei.
    CF - A fost introdus în 1994. Pentru motoare diesel cu sau fara injectie indirecta, incluzând si pe cele care folosesc combustibil cu sulf peste 0,5%. Înlocuieste specificatia API CD.
    CF-2 - Introdusa în 1994. Pentru motoare cu sarcina mare, în doi timpi.
    CF-4 - Introdusa în 1990 . Pentru motoare diesel în patru timpi, de mare viteza, aspirate natural sau supraalimentate. Poate fi folosita în loc de API CD sau CE.
    CG-4 - Introdusa in 1995. Pentru motoare diesel în patru timpi, cu sarcina mare, care folosesc combustibil cu sub 0,5% sulf. Uleiurile CG-4 sunt recomandate la motoarele care îndeplinesc standardele de emisii din 1994. Poate fi folosit în loc de API CD, CE si CF-4.
    CH-4 - Introdusa la 1 decembrie 1998. Pentru motoare diesel în patru timpi, de mare viteza, care îndeplinesc standardele de emisii din 1998. Uleiurile CH-4 sunt special aditivate sa fie folosite cu combustibili cu sub 0,5% sulf. Asigura o uzura mai redusa la ghidajele de supape, tratare mai eficienta a funinginii si performante mai ridicate. Poate fi folosita în loc de API CD, CE, CF-4 si CG-4.
    CI-4 - Introdusa in 2002. Pentru motoare diesel în patru timpi, de mare viteza, care vor indeplini in 2004 standardele de emisie implementate in 2002. Standardul CI-4 este destinat motoarelor prevazute cu sistem de recirculare a gazelor arse si destinate motoarelor Diesel ce folosesc o motorina cu o concentratie de pana la 0.5% sulfuri. Aceste uleiuri pot fi folosite in locul uleiurilor care indeplinesc standardele CD, CE, CF-4, CG-4, CH-4. Unele uleiuri pot primi specificatia CI-4 Plus.
    CJ-4 - In Septembrie 2006, API a inceput certificarea uleiurilor si pentru standardul CJ-4. Acesta se adreseaza motoarelor in 4 timpi Diesel, echipate cu sisteme de control al emisiei cu filtre de particule si alte sisteme moderne.

    Adaugam aici si specificatiile ACEA (Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile) in ceea ce priveste standardul de clasificare al uleiului auto:

    A1 - Ulei multigrad pentru motoare pe benzina, stabil la forfecare la temperaturi medii, asigura economie de combustibil.
    A2 - Ulei multigrad de vâscozitate normala pentru motoare pe benzina.
    A3 - Ulei multigrad stabil la forfecare, de mica volatilitate. Proprietati foarte bune de curatire, stabilitate excelenta.
    B1 - Ulei pentru motoare diesel, stabil la forfecare la temperaturi medii si sarcini mici, asigura economie de combustibil.
    B2 - Ulei pentru motoare diesel de sarcina mica.
    B3 - Ulei pentru motoare diesel de sarcina mica. Depaseste prescriptiile B1, B2 privind conditiile de uzura, depuneri si formarea de funingine.
    B4 - Avantajos, în primul rând, în motoarele diesel cu injectie directa.
    E1 - Ulei pentru interval normal de schimb, motoare usor supraalimentate.
    E2 - Ulei pentru interval normal de schimb, motoare mediu supraalimentate.
    E3 - Superior normei E2-96, ulei SHPD, asigura curatenie si protectie antiuzura impecabila. Satisface EURO 1 si EURO 2.
    E4 - Norma mai severa decât E3, asigura cel mai lung interval de schimb.
    E5 - Asigura curatire mai buna a pistonului, protectie ridicata la uzura, stabilitate mai buna la oxidare.

    Ca o idee finala ganditi-va ca un consum mai bun de combustibil obtinut reducand vascozitatea uleiului inseamna micsorarea duratei de viata a motorului. Afirmatia aceasta se aplica cu restrictii uleiurilor sintetice, care au in mod normal un indice de 0W-40.

    Mai sunt produse pe piata.

    Despre conditionatori.
    Produsul este special conceput pentru a reduce frecarea şi uzura motoarelor cu mai puţin de 65.000 km. Specialistii spun ca 75% din uzură survine în momentul pornirii motorului, considerată cauza numărul 1 a uzurii motoarelor. Dura Lube 2 asigură o pornire uşoară. Prelungeşte viaţa uleiului de motor cu până la 50%. Protejeaza motorul adăugându-i o extra peliculă de protecţie care îmbracă la nivel molecular toate suprafeţele metalice reducând astfel supraîncălzirea, zgomotul, frecarea şi uzura motorului.

    Dura Lube 2 este compatibil cu orice tip de ulei de motor, mineral sau sintetic.

    Nu afectează garanţia acordată de producătorii de autovehicule.

    Dura Lube 2 nu conţine particule solide, bisulfură de molibden, grafit sau alte substanţe potenţial dăunătoare.

    NU NECESITĂ SCHIMBUL DE ULEI.
    Mod de întrebuinţare:

    Adăugaţi un flacon de Dura Lube 2 în orice carter de până la 4 l de ulei. În cazul motoarelor mai mari adăugaţi ¼ din cantitatea unui flacon de Dura Lube 2 pentru fiecare litru de ulei. Înainte de a folosi Dura Lube 2 este necesar să se efectueze rodajul motorului în funcţie de recomandarea producătorului. Pentru rezultate deosebite folosiţi produsul anual sau la fiecare 10.000 km pentru a reduce supraîncălzirea, frecarea, zgomotele şi uzura motorului.

    ATENŢIE: Cantitatea totală de ulei plus Dura Lube 2 nu trebuie să depăşească limita maximă pe joja de ulei.


    SUPER DURA LUBE cu SR3 - Tratament avansat pentru motor

    Super Dura Lube nu este un ulei, nu este un aditiv de ulei, ci un lubrifiant care condiţionează metalul, reducând astfel în mod formidabil frecarea, prin penetrarea suprafeţei metalice, netezirea şi acoperirea microporilor şi asigurarea unei supra-alunecări între părţile metalice, fapt datorat unora din proprietăţile revoluţionare ale moleculelor sale de SR3.

    Super Dura Lube este un amestec de înaltă precizie de componente petroliere de înaltă tehnologie aduse împreună printr-un proces tehnologic unic, dând naştere astfel la cea mai eficientă formulă de reducere a frecării testată vreodată (SR3).
    Informaţii generale
    Cum funcţionează?
    Info: POLITEHNICA
    Mod de întrebuinţare
    Avantaje
    Teste
    Întrebări frecvente
    Prezentări video
    Scrisori

    Super Dura Lube nu a fost conceput să înlocuiască uleiurile din motoare. Evident, atunci când uleiul folosit nu este de calitate superioară sau nu este schimbat la timp, sau motorul a lucrat în regim de suprasolicitare sau nu a funcţionat la parametrii normali, Super Dura Lube preia şi sarcina uleiului de a lubrifia motorul pe care acesta nu o mai poate îndeplini. Mai mult decât atât, datorită proprietăţilor sale revoluţionare, Super Dura Lube face ca, în situaţii limită, atunci când motorul rămâne total fără ungere, motorul să continue să funcţioneze, evident pentru un timp limitat (în funcţie de mulţi alţi parametri) aşa cum este prezentat şi în testele filmate. Acest lucru nu îl poate face nici un fel de ulei de motor.
    Important!

    Super Dura Lube conţine solvenţi şi esteri necloruraţi, deci care nu formează la temperaturi înalte compuşi acizi ai clorului, nocivi motorului dar şi mediului ambiant. Din această cauză, Super Dura Lube nu atacă în nici un fel simeringurile sau garniturile de cauciuc.
    Care este compoziţia Super Dura Lube cu SR3?

    Super Dura Lube nu conţine nici unul din elementele potenţial dăunătoare ca ingredient, cum ar fi plumbul, siliconul, bisulfura de molibden, PTFE, grafitul sau teflonul, care se găsesc în ceilalţi aditivi de ulei sau tratamente de motor. Aceste ingrediente, în timp, îmbătrânesc şi se exfoliază de pe suprafeţele metalice de care s-au ataşat în straturi vizibile, masurabile, şi se descompun în particule solide care conduc la patru efecte distrugătoare pentru oricare motor:
    Înfundarea filtrelor de ulei.
    Înfundarea canalelor fine (de ex. cuzineţi), nemailăsând uleiul din motor să facă lubrifierea în acele zone.
    Pătrunse în camera de ardere, formează acizi care atacă pistoanele şi cămăşile.
    Modifică în timp cotele de toleranţă ale motorului prin uzuri neuniforme.


    DURA LUBE "Just Pour & Go" cu SR3 - Tratament avansat concentrat pentru motor

    NU NECESITĂ SCHIMBUL ULEIULUI DE MOTOR şi are acelaşi efect extraordinar ca şi Super Dura Lube cu SR3 – Tratament avansat pentru motor.
    Mod de întrebuinţare:

    Compatibil cu orice tip de ulei. La motoare care au capacitatea băii de ulei de până la 5 litri se adaugă un flacon de DURA LUBE "JUST POUR & GO" în baia de ulei.

    Pentru motoare cu baia de ulei de peste 5 litri, cantitatea de DURA LUBE "JUST POUR & GO" trebuie să fie 7% din capacitatea băii de ulei. După ce adăugaţi DURA LUBE "JUST POUR & GO", rulaţi cel putin 1000 Km până la schimbul de ulei. DURA LUBE "JUST POUR & GO" se poate folosi şi imediat după schimbul de ulei şi filtru.

    Pentru cele mai bune rezultate, vă recomandăm să folosiţi un flacon de Dura Lube "Just Pour & GO" tratament avansat pentru motor la fiecare 20.000 Km. parcurşi.

    ATENTIE: Nivelul de ulei + Dura Lube "Just Pour & Go" cu SR3 trebuie să nu depăşească nivelul maxim indicat pe jojă.
    ACUM ŞI CU UN NOU AMBALAJ


    DURA LUBE SUPER DIESEL Engine Treatment cu SR3
    Tratament avansat concentrat pentru motoare Diesel - formulă specială pentru motoare mari, indicat pentru condiţii grele de lucru/flote

    Dura Lube Super Diesel Engine Treatment cu SR3 nu este un ulei sau un tratament de ulei, este un condiţionator de metal care reduce dramatic frecarea şi uzura penetrând suprafaţa metalului, acoperind şi netezind astfel microporii. Dura Lube Super Diesel Engine Treatment cu SR3 scade consumul de combustibil, creşte puterea şi performanţa motorului, prelungeşte viaţa acestuia şi face pornirea mai uşoară. Dura Lube Super Diesel Engine Treatment cu SR3 nu conţine nicio particulă solidă potenţial dăunătoare, precum plumbul, siliconul, bisulfura de molibden, PTFE sau grafit care se găsesc în alţi lubrifianţi.

    Dura Lube Super Diesel Engine Treatment cu SR3 protejeaza părţile vitale ale motorului până la 80.000 Km, ajută la restabilirea vâscozităţii uleiului fără să îl altereze, permite prelungirea intervalelor de schimb de ulei cu până la 50%, conferă protecţie suplimentară împotriva cedării termice a uleiurilor de motor; dispersează calamina; neutralizează acizii; previne formarea reziduurilor şi a depunerilor; conţine agenţi anti-gel; scade temperatura de congelare; nu conţine alcool; previne coroziunea; reduce depunerile de carbon; ajută la prevenirea uzurii; restabileşte compresia. Nu anulează garanţiile.
    Mod de întrebuinţare:

    Pentru motoare cu capacitatea carterului de până la 41.58 litri, adăugaţi un flacon de Dura Lube Super Diesel Engine Treatment cu SR3 atunci când faceţi schimbul de ulei şi filtru conform manualului producătorului. Pentru motoare mai mari, adăugaţi 10% din capacitatea carterului, dar nu mai puţin de un flacon. Pentru a menţine puterea maximă adăugaţi la fiecare schimb de ulei şi filtru.



    DURA LUBE– Curăţător pentru sistemul de injecţii (benzină şi motorină) şi lubrifiant pentru partea superioară a cilindrilor

    Curăţă întregul sistem de alimentare şi pereţii greu accesibili din partea superioară a cilindrilor. Scade consumul de combustibil. Curăţă injectoarele, readuce consumul şi puterea motorului la parametri normali, reduce ezitările, zgomotele şi auto-aprinderea. Curăţă şi lubrifiază carburatoarele, injectoarele şi scaunele de supapă. Creşte accelerarea. Curăţă supapele. Se simte ca o revigorare a motorului. Reduce depunerile de carbon cauzate de: pre-aprindere, pierderea puterii, uzura supapelor, deteriorarea garniturilor. Îndepărtează reziduurile şi răşinile de pe tija de supapă. Produsul nu este dăunător mediului.

    Acest aditiv de combustibil este în conformitate cu solicitările privind conţinutul scăzut de sulf pentru utilizare la vehicule cu motor Diesel şi alte tipuri de motoare.
    Mod de întrebuinţare:

    Adăugaţi întregul conţinut al flaconului în rezervorul de combustibil. Tratează un rezervor de până la 94.6 litri.


    DURA LUBE cu SR3 - Tratament avansat pentru transmisie

    Tratamentul Dura Lube pentru transmisii este un condiţionator revoluţionar de metale care este compatibil cu transmisiile automate şi manuale şi cu toate tipurile de ulei folosite la acestea. Dura Lube penetrează suprafeţele metalice, acoperă microporii, reducând formidabil frecarea şi previne depunerile de reziduuri provenite din frecări în sistemul de transmisie. În condiţiile de suprasolicitare a transmisiei (mers în sarcină sau la temperaturi mai ridicate), Dura Lube micşorează considerabil uzura angrenajelor transmisiei atunci când uleiul îşi pierde proprietăţile de vâscozitate.
    Căldura şi efectele ei asupra transmisiei

    Nici nu vă închipuiţi cât de mult poate micşora căldura viaţa transmisiei şi performanţele acesteia. Căldura excesivă poate cauza uzura prematură a transmisiei şi componentelor ei principale. Aceasta duce la reparaţii foarte costisitoare. Dura Lube, prin proprietăţile sale de reducere radicală a frecării, face ca temperaturile din transmisie să se menţină în plaja optimă de funcţionare.
    Mod de întrebuinţare:

    Se adaugă un flacon de tratament pentru transmisii Dura Lube în orice cutie de viteze (autoturisme, dube, autoutilitare). La cutiile de viteze de camioane se adaugă 5% Dura Lube din capacitatea carterului cutiei. Nu este necesară schimbarea uleiului din cutie la introducerea Dura Lube. În continuare, uleiul la cutia de viteze se va schimba conform manualului autovehiculului, dar după ce adăugaţi Dura Lube Tratament Avansat pentru Transmisii, rulaţi cel puţin 1000 Km până la schimbul de ulei.

    Din experienţa noastră şi a clienţilor noştri, pentru cele mai bune rezultate se recomandă folosirea tratamentului avansat pentru transmisii Dura Lube la fiecare 40.000 Km.
    Câteva lucruri despre Dura Lube - Transmisie
    I: Tratamentul pentru transmisii Dura Lube dăunează simeringurilor?
    R: Nu. Nu afectează negativ simeringurile şi nici o altă componentă din transmisiile automate sau manuale.
    I: Se poate folosi Dura Lube la transmisiile în care s-au introdus deja aditivi?
    R: Da. Se vor observa îmbunătăţiri imediat.
    I: Este Dura Lube compatibil cu orice ulei de transmisie?
    R: Da. Mai mult decât atât, Dura Lube este la fel de eficient atât în transmisiile automate cât şi în cele manuale.

    Prezentarile nu-mi apartin.
    Doar ca le folosesc de peste 15 ani. Si nu am gasit motive sa ma plang.
    Last edited by epurare_coco; 11-29-2012, 15:28 PM.

  • #2
    Prima parte a postului e luata de aici:

    La pagina expusa aveti si tabelul cu indici de temperatura.
    Intrebare: Dece trebuie sa pun aditiv in ulei daca cele doua sub-categorii(respectiv B si C din tabelul paginii respective) sunt deja aditivate de catre producatori?

    Comment


    • #3
      Iar esti OFF TOPIC. Cam multa rautate.
      Ca si in sfatul (desconsiderat de Matale-expresie moldoveneasca- dar la persoana se scrie cu litera mare la inceput iar la nume OBLIGATORIU-CHIAR DACA INJURI) de pe PM, am scris de la inceput de unde am preluat informatia.
      La punctul doi, raspunsul este simplu (chiar daca este greu de inteles pentru cine nu MUNCESTE) in proiectare.
      Se pleaca de la niste conditii cerute. De la realizare trece un timp. In aceasta perioada, apar noi conditii, cercetari, rezultate. Asa ca se re-adapteaza solutiile.

      Cred ca trebuie sa iei o mica pauza voluntara sa te mai uiti in oglinda.

      Am incercat sa tac dar nu mai merge.

      Comment


      • #4
        Va rog sa pastrati discutia in termeni civilizati.

        https://www.clubmercedes.ro/forum/ha...676-regulament

        Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
        Va rugam sa le schimbati din User Settings.

        Comment


        • #5
          Imediat ce sar calul, iau pauza. Voluntara si OBLIGATORIE.
          Pentru mult mai putin, am suferit.
          Atentionat, m-a atacat din nou.
          Nu exista totusi o limita?

          Comment


          • #6
            Limita este numai a bunului simt la care apelez la toata lumea pe forumul asta
            Haideti sa incheiem discutiile astea.

            https://www.clubmercedes.ro/forum/ha...676-regulament

            Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
            Va rugam sa le schimbati din User Settings.

            Comment


            • #7
              Eu zic sa o lasam mai usor cu recomandarile de mehlemuri numai si din simplu motiv ca la mine in cartea de utilizare a masinii scrie clar: a nu se adauga aditivi in ulei, a nu se adauga aditivi in motorina.
              Nu de alta, dar daca cineva isi strica motorul nu ii plateste reparatia cine a facut pompos recomandarea.
              La fel scria si pentru versiuni pe benzina, la fe scria si alte masini pe care le-am cumparat si cu care am facut ceva km fara avea nici o problema si in care am bagat 100% numai ulei de la producator.

              Comment


              • #8
                Adevarul despre aditivi.


                Teste facute pe masini grele.

                """"""Uitati cum sta treaba ... s-au facut in Romania incercari cu DuraLube pe motoare foarte mari (850CP), montate pe masini foarte grele (50 de tone); scopul acestor incercari a fost de a vedea daca se pot micsora cheltuielile de exploatare la aceste motoare, prin reducerea uzurii.
                Concluziile comisiei:
                -la motoare noi - placebo curat, ba chiar mici efecte negative, legate de schimbarea calitatilor de spalare a uleiurilor .
                -la motoare vechi si "alergate" - cresterea resursei de functionare pina la RK cu ~30%
                -la motoare ramase dintr-un motiv oarecare fara ulei (in general defectarea pompei de ulei, ca nu prea vad ce ar putea sparge baia de ulei a acelor masini, sau sectionarea unor conducte, fisurarea unor garnituri, etc.) - salvator, masina a parcurs suficienti km pina la atelierul mobil, aflat intr-un loc sigur.

                Concluziile mele:
                - odata intrat in hora asta, nu prea mai poti sa iesi, trebuie sa dai tratament permanent
                - daca estimezi ca este posibil sa spargi cumva baia de ulei, fa acest tratament; dar nu-l vad eu pe ala capabil sa mearga zeci de km cu rosu in bord! mai ales cu astea mai noi!
                - daca ai un motor batrin, care da semne de uzura, e o masura de prevedere in plus pentru a indeparta cit mai mult RK; totusi, incercarile de mai sus au fost facute pe motoare lente, nu se cunosc efectele pe motoare de turatie, mai ales pe masinile noastre de cusut; si reclama DuraLube e facuta pe un "small-block" american de cel putin 4l, adica tot un motor lent."""""""""



                Eu sunt impotriva utilizarii aditivilor atat timp cat se folosesc in motor uleiuri de firma.
                Marii producatorii de uleiuri investesc in cercetare sume imense pentru a scoate produse de foarte buna calitate cu care sa omoare concurenta. Pun in ele tot ce este necesar pentru o functionare excelenta si obtin si acceptul multor producatori de motoare. Poate o firma, mai mult sau mai putin obscura, sa scoata un produs care sa fie si compatibil si sa mai imbunatateasca si calitatile unui ulei si asa de top? Eu ma indoiesc.

                Comment


                • #9
                  Despre uleiuri auto si altele.
                  Attached Files

                  Comment


                  • #10
                    Am indicat INTENTIONAT sursa incepator.ro deoarece acolo sunt stranse subiecte generale pentru incepatori (si nu numai).
                    Oricine are un pic de experienta poate gasi mii de adrese cu infinit de multe probleme. Oricum nu vor fi citite.
                    Am deschis acesc subiect din ideea de a se separa notiuni elemntare - diferenta dintre aditivi si conditionatori.
                    De a clarifica diferenta dintre uleiuri minerale, sintetice sau semi sintetice.
                    Daca tot au timp colegii, mai bine ar strange sub un titlu gen BEST OFF... super solutiile oferite GRATUIT de colegii de pe acest forum.
                    REZULTATE DIN EXPERIENTA REALA SI NU A ALTORA DE PE NET.
                    Senzational nu este si cea mai buna solutie.
                    A mai fost o problema. Sistemele mecanice sau electrice - anvelope, uleiuri, antigel, vopsitorii - sunt identice ca probleme INDIFERENT DE MODEL.
                    Avem sute de postari cu aceeasi problema, pentru fiecare clasa, tip sau motorizare.
                    Rezulta zeci de mii de postari aproape identice.
                    Hai puneti-va la treaba si ajutati-va concret colegii si forumul cu ceva real.

                    Comment


                    • #11
                      1. Nu pot sa dau mai mult credit unui vanzator de iluzii universale si general valabile decat unui producator ca mercedes, bmw, toyota, audi. Ar fi noaptea mintii.
                      2. Nu pot avea experienta mai multa decat un amic care gestioneaza un parc de cateva sute de masini folosite la distributie de tot felul de forjori sau sub-turangii, dintre care unele au sute de mii de km fara sa foloseasca nimic altceva decat uleiul specificat de producator si nu au avut probleme la motoare nici 1%. Cand ai sute de masini cu sute de mii de km, nu stai sa le gadili sau sa le descanti.
                      Last edited by Siegfried; 11-30-2012, 23:56 PM.

                      Comment


                      • #12
                        Sincer sa fiu am fost foarte dezamagit de aceste "licori minune"
                        In vara am zis sa pun si eu in motorul meu ca mai citisem pe aici pe forum cum ca ar mai reduce zgomotul (rontaiala) .Surpriza , nici mai silentios nu a devenit motorul meu si nici alte minuni nu cred ca a facut , din contra.
                        Daca statea motorul pornit mai mult timp la ralanti incepea si scotea un fum alb cu un miros specific de ulei nears .(precizez ca motorul functiona normal si nu consuma ulei)
                        Si daca opream motorul inca mai avea acel fum pe tobe si mai mirosea vreo juma' de ora.
                        Trebuia sa o turez de vreo cateva ori aproape de maxim sa isi revina.
                        Zeus stie despre ce vorbesc, a avut ocazia sa vada cand am fost la el.
                        Am fost nevoit sa bag mana in buzunar si sa fac schimbul din nou la nici 3000 de km si fenomenul tot nu disparuse in totalitate .
                        La inceputul lunii noiembrie am schimbat IAR uleiul + filtrul si pot spune ca am scapat de problema , nu a mai facut asa, cel putin pana acum.
                        Ma simteam penibil cand plecam cu bubulina si aveam in urma dara de fum mai rau ca un trabant.




                        stima
                        Last edited by zavelk; 12-01-2012, 08:44 AM.
                        Banii nu aduc fericirea, dar e mai confortabil sa plangi intr-un mercedes decat pe o bicicleta...!!!

                        Comment


                        • #13
                          Vanzatorii de "iluzii" este una, o solutie de imbunatatire este alta. La infinit este perpetuum mobile.
                          Una este sa ai masina ta si alta un parc. Una este 1.000.000km si alta 300.000km pana la verificarea motorului.
                          Urez tuturor posesorilor de MB sa se uite, cand ating cifra din caietul de service doar daca nu le-a fost furat obiectul de sub capota.
                          Tocmai pentru ca de discuta prea mult despre licori minune, am deschis subiectul.
                          Sa le separam corect cand ne referim la o anume categorie, intre:
                          - fluide vitale - combustibil, uleiuri, antigel, lichid frana&co;
                          - conditionatori de metale in timpul exploatarii;
                          - aditivi fluide folositi in timpul exploatarii.
                          Adica sa nu incerc ceva care reduce frecarea deci consumul?
                          Sau sa incerc sa elimin apa din rezervor cand vine iarna fara a spala rezervorul?
                          Sa uit ca uleiul ideal cel mai fiabil este cel vegetal - dar si cel mai scump? Sau vreau gume de cauciuc natural la pret de sintetic SH?
                          Si, in general, sa nu citesc cu atentie INAINTE DE A LE FOLOSI? Sa nu notez in caiet cum era inainte si dupa folosire?
                          A arunca piatra nu este folositor pentru nimeni.

                          Comment


                          • #14
                            Un lucru am de precizat.
                            ACONDITIONATOR IN DOMENIUL AUTO NU EXISTA.ACONDITIONATORUL ESTE O COMPOZITIE CHIMICA PT SAMPOANELE DE PAR SI FIXATIVE DE PAR.

                            PS: Am o rugaminte la toti cei care fac recomandari in domeniul auto si nu numai, va rog din suflet sa nu mai inventati tratamente ca o sa-l usture buzunarul pe cel care le foloseste.Nu mai faceti artificii la masinii ca va jucati cu viata voastra.

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by epurare_coco View Post
                              Sa nu notez in caiet cum era inainte si dupa folosire?.


                              Nea Coco imi pare rau pentru matale' dar la mine nu e cazul sa imi scriu pe caiet ce si cum, probabil ca varsta isi spune cuvantul.

                              A arunca piatra nu este folositor pentru nimeni.
                              Si daca am spus ce am spus, nu inseamna ca arunc cu piatra , pur si simplu am zis ca eu personal nu am incredere in genul acesta de licori.





                              stima
                              Banii nu aduc fericirea, dar e mai confortabil sa plangi intr-un mercedes decat pe o bicicleta...!!!

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF