Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Taxa auto - noutati

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ziua. Cotidian. CE initiaza procedura de infringement in privinta taxei auto, practicata de Romania din motive protectioniste: taxa auto, infringement, uniunea europeana

CE initiaza procedura de infringement in privinta taxei auto, practicata de Romania din motive protectioniste
    24 iunie, 14:01

Comisia Europeana va declansa procedura de infringement in cazul Romaniei petru taxa auto, executivul european invocand ca, in conformitate cu modificarile aduse legislatiei autohtone (n.r. - plata taxei de poluare este suspendata in cazul automobilelor echipate cu Euro 4, ce au o capacitate cilindrica de cel mult 2.000 de cmc si care se afla la prima inregistrare in UE in perioada 15 decembrie 2008 - 31 decembrie 2009), masura este in defavoarea automobilelor second hand din alte state si, totodata, este o masura protectionista, informeaza, miercuri, Agerpres, citand surse europene.
    Agentia de presa mai scrie ca, potrivit surselor citate, dublarea taxei auto, in cazul masinilor pentru care insa se plateste taxa auto, reprezinta o alta discrimare, care ar contraveni Tratatului privind instituirea Comunitatii Europene (infringement).
    Taxa de poluare auto a inlocuit, la 1 iulie 2008, controversata taxa de prima inmatriculare. Dupa ce, in luna decembrie a anului trecut, valoarea noii taxe s-a triplat, incepand cu 19 februarie 2009, actualul guvern a decis reducerea acesteia cu o treime.
    Estimarile Comisiei Europene facute la inceputul acestui an cu privire la taxa auto triplata, realizate pe baza informatiilor preliminare primite din partea Bucurestiului, aratau ca noile masuri nu erau conforme cu legislatia Uniunii Europene.

Comment

La guvernantii astia li se rupe de 'infringement' in acest moment...ei acuma-s fericiti ca s-au terminat cu bine alegerile de parlament european...si ca inca au mai putut plati salariile...dar nu stiu cat o sa mai poata face acest lucru...

Crezi ca Boc intelege acest termen...? El nu stia notiunea de credite subprime cand l-a intrebat un ziarist pe aceasta tema...A spus sa-i traduca termenul in limba romana...

Yes but you know aviara gripa...

Comment

Multumesc... in maxim o luna o sa fiu si eu la tribunal.Ca sa vad sa imi treaca Euro 2 si sa vedem ce se mai aude poate chiar sa iau taxa inapoi.Acum am alteleee...

Comment

Am incercat si eu un proces impotriva taxei auto dar am pierdut, acum astept sa vad ce o fi la recurs, dar daca se monteaza tot mai multa lume, se va putea schimba ceva ! Anumite lucruri necesita oponenta!

Comment

Sunt curios daca, dupa balamucul provocat de un astfel de proces, se pot recupera efectiv niste bani/cheltuieli...

Eu as zice ca Finantele iti pot bloca conturile/executa bunurile foarte usor daca le datorezi ceva dar cand vine vorba de dat bani vezi situatia TVA-ului - sunt inca sute de companii care au de recuperat miliarde de la stat si stat-ul se face ca ploua.

Parca solutia emigrarii intr-un stat cu adevarat civilizat suna din ce in ce mai bine. Este clar ca in .ro poti muri foarte bine cu dreptatea in mana cum zicea o vorba din stramosi.
            Aerodynamics are for people who can't build engines.
            Enzo Ferrari

Comment

- Desi Ungaria a facut unele modificari asupra legii, reglementarea respectiva continua sa discrimineze achizitia de masini second-hand din alte state membre ale UE. Daca Ungaria esueaza sa se...

Comment

Papagalii de la PDL, care cu mindrie ne guverneaza, cred ca vor scapa basma curata daca fac, la repezeala, o sesiune de proiecte cu banii din taxa auto.
                Indiferent cum cred ei ca vor aburi CE, problema este simpla: este o suprataxa aplicata marfurilor europene si cine o aplica plateste de se snopeste.
                In plus, banii colectati din suprataxa auto care vor fi folositi pentru finantare de proiecte verzi, vor trebui returnati platitorilor, cu dobinda aferenta.
                Dereglarile din bugetul de stat, implicate de aceasta operatie timpita - schimbarea de destinatie a unor sume aprobate in bugetul de stat, care este lege si modificarea altei legi, cea de prima inmatriculare, initiata de jarteaua de Sulfina Barbu - le vom suporta tot noi.
                Poate cineva sa cuantifice lipsa de pregatire profesionala si reaua credinta a acestor guvernanti ?

Comment

Se reintroduce taxa auto pentru maşinile noi. Aveţi 60 de zile să le înmatriculaţi!

Autor: CAPITAL Online
                  Publicat: 24 Decembrie 2009
                  Vizionari: 3223;

Persoanele care cumpără autovehicule înmatriculate în Uniunea Europeană în ultimul an vor fi obligate să înscrie maşinile în ţară într-un interval maxim de 60 zile, începând cu anul viitor, pentru a beneficia de scutire de la plata taxei auto.

Legislaţia în vigoare prevede că autovehiculele a căror capacitate cilindrică nu depăşeşte 2.000 centrumetri cubi şi care se înmatriculează pentru prima dată în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene începând cu 15 decembrie 2008 se exceptează de la obligaţia de plată a taxei pe poluare pentru autovehicule.

Prevederile se aplică până la 31 decembrie 2009 inclusiv. Executivul a cerut Comisiei Europene să accepte prelungirea perioadei de exceptare, până la sfârşitul lunii iunie 2010. Solicitarea României a fost respinsă, iar excepţia va fi ridicată, urmând ca Executivul să caute alte soluţii pentru industria auto.

Răgaz de 60 de zile pentru înmatriculare

"Am avut o corespondenţă cu Uniunea Europeană, care ne-a atras atenţia că legislaţia actuală în domeniul taxei auto nu corespunde prevederilor europene şi că nu avem dreptul să continuăm cu această excepţie. Voi prezenta Guvernului o ordonanţă de urgenţă prin care persoanele care au cumpărat maşini înmatriculate în UE în perioada excepţiei vor avea la dispoziţie 60 de zile pentru a înmatricula autoturismul în ţară, fără plata taxei auto. Ceilalţi care depăşesc acest termen vor plăti taxa", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Guvernul a decis, în luna aprilie 2008, introducerea taxei de poluare auto, calculată în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte, pe baza capacităţii cilindrice şi emisiilor de dioxid de carbon.

SURSA:Mediafax

Comment

Varianta cea mai ieftina de inmatriculare este deprecierea auto ---dacxa va faceti depreciere la RAR nici nu mai merita inmatricularea pe Bulgaria , de exemplu la o masina euro 2 motor de 1800 cm af. 95 taxa normala era de 1200 de euroi si cu depreciere este de 580 de euroi,smecheria este sa nu aveti una din cele 3 optiuni--ABS, AC, AIRBAG, sau daca le aveti puteti da declaratie pe propria raspundere la finante ca faceti mai mult de 45000 de km anual si taxa scade substantial,din propria experienta taxa vine jumatate din cea normala.Va puteti calcula singuri taxa cu depreciere;http://finantesibiu.ro/default/downl...i?objectid=273
                    Last edited by nel; 12-29-2009, 00:10 AM.

Comment

Ideal este sa declari ca faci peste 50 de mii de km pe an! Eu asa am facut!

Comment

Originally posted by andubeje View Post
                        Ideal este sa declari ca faci peste 50 de mii de km pe an! Eu asa am facut!
                        Sal,
                        nu te supara ca intreb,dar ma duc pur si simplu la finante si spun ca voi face 50.000 km pe an si iti face reducere la platit taxa?
                        eu stiam ca masina pe care ai adus-o si vrei sa o inmatriculezi sa aiba la bord(cei de la rar scriu in fisa lor)de ex. masina de 14 ani peste 600.000 km si atunci conform calculului iti face reducerea.
                        Nu stiu si de aceea intreb ca am si eu de inmatriculat un E200 si mi-ar conveni sa reduc de la 1318 euro la 7-800 de euro.
                        Multumesc.

Comment

Originally posted by DJ17SCS View Post
                          Sal,
                          nu te supara ca intreb,dar ma duc pur si simplu la finante si spun ca voi face 50.000 km pe an si iti face reducere la platit taxa?
                          eu stiam ca masina pe care ai adus-o si vrei sa o inmatriculezi sa aiba la bord(cei de la rar scriu in fisa lor)de ex. masina de 14 ani peste 600.000 km si atunci conform calculului iti face reducerea.
                          Nu stiu si de aceea intreb ca am si eu de inmatriculat un E200 si mi-ar conveni sa reduc de la 1318 euro la 7-800 de euro.
                          Multumesc.
                          Este un formular special il gasesti si pe net ,declaratia o dai la finante nu la RAR si este pe propria raspundere nu iti verifica nimeni km.

Comment

Originally posted by nel View Post
                            Este un formular special il gasesti si pe net ,declaratia o dai la finante nu la RAR si este pe propria raspundere nu iti verifica nimeni km.
                            Dvs.ati facut asta de curind?
                            ca as da kilometrajul la peste 600.000 km,as scrie si in actul de cumparare,dar numai sa reduc din taxa.

Comment

Eu am facut asta de curand.Adica acum 2 luni de zile.Am facut si depreciere dar am zis ca mai bine sa fiu sigur si am trecut in formular 47 000 km rulajul mediu anual.M-a intrebat femeia de la finante daca am calculat bine si i-am zis ca da.Nu vine nimeni sa-ti verifice masina.Cum zicea colegul nel e DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE.Deci zic ca merita si nu are rost sa-ti dai kilometrajul aiurea la 600 000 km.Daca i se pare suspect la Finante le spui ca masina a fost taxi in Germania si la revedere.Oricum nu te verifica nimeni in veci.Recomand cu cea mai mare incredere.Mie de la 1200 € mi-a redus taxa la 598 €.
                              Mercedes W202 C180 Sport
                              Mercedes W245 B180 cdi

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF