Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Un alt fel de nationalizare?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by orca View Post
    Pai eu la Mercedesul meu cu E2 acum in RO platesc impozit mai mare decat in Germania :
    2800cmc : 200cmc = 14 grupe x 60 RON = 840 RON (233,33 euro) Impozit ROMANIA
    2800cmc : 100cmc = 28 grupe x 7,36 euro = 206,08 euro Impozit GERMANIA

Si pentru exemplificari mai graitoare a rahatului de impozitare actuala din Romania vs Germania:
    S320_3200cmc_E2 = RO_533 euro ; Germania_235 euro
    S320_3200cmc_E4 = RO_533 euro ; Germania_216 euro
    S600_6000cmc_E2 = RO_1000euro ; Germania_441 euro
    S600_6000cmc_E4 = RO_1000euro ; Germania_405 euro

Nu poti sa faci o comparatie si intre asigurarile de la noi si cele din Germania?

Sunt curios care sunt diferentele!
    W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
    W126 280SE Black Blue Metallic
    W126 300SE Anthracite Grey Metallic
    W126 500SE Nautical Blue Metallic
    W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
    W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

Originally posted by dan500se View Post
      Nu poti sa faci o comparatie si intre asigurarile de la noi si cele din Germania?

Sunt curios care sunt diferentele!
      Comparatie intre asigurari nu se pot face deoarece in Germania asigurarile sant calculate personalizat pe mai multe criterii :
      - in functie de PS (cai putere)
      - risc de marca si tip auto, in functie de un fel de statistica procentuala a implicarii acelui tip si marca in accidente. (exemplu: la aceasi PS un BMW seria 3 are cota de risc/impozitare mai mare decat Mercedes E)
      - in functie de vachimea de cand ai carnet dar totodata tinand cont si de vechimea in care efectiv ai condus (ai platit asigurare auto pe numele tau).
      - in functie de a cata masina este asigurata concomitent pe numele respectivului (exemplu: la aceasi persoana procentul de asigurare este mai mare pentru a 2-a masina).
      - in functie de cate ori ai facut accident si ce valori de pagube au fost achitate de societatile de asigurari din vina ta.
      - in functie de tipul de RCA pentru care optezi (RCA plin, RCA partial)
      - diferenta in functie de firma de asigurari.

Asta vine tradus ceva de genul: exista posibilitate ca o anumita persoana care detine o limuzina Mercedes S600 sa plateasca asigurare mult mai putin decat un altul cu un BMW 320.
      Last edited by orca; 09-16-2008, 13:05 PM.
      .. ________ ..
      o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
      (Oo\==/oO)
      ..U...............U.
      Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
      http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

Comment

Eu traiesc cu speranta si impresia ca in viitor va exista un sistem unic in UE de calcul pt. impozit, diferentiat pe norme de poluare si tip de motorizare (benzina/diesel/hibrid).
        E putin probabil sa se faca un sistem unic de impozitare auto la nivel UE, atata timp cat exista cote diferite de TVA, impozite diferite pe cladiri, venituri samd in diferite state ale UE.

Politica interna de finante publice si-o face fiecare guvern in parte, asa se intampla si in SUA, UE, China (o tara, doua sisteme) etc.

Comment

Originally posted by Diesel View Post
          E putin probabil sa se faca un sistem unic de impozitare auto la nivel UE, atata timp cat exista cote diferite de TVA, impozite diferite pe cladiri, venituri samd in diferite state ale UE.

Politica interna de finante publice si-o face fiecare guvern in parte, asa se intampla si in SUA, UE, China (o tara, doua sisteme) etc.
          Nu este vorba de valuare unica a impozitului in UE, ci de sistem de calcul unic in UE (exemplu: norma de poluare, tip motorizare benzina/diesel)
          .. ________ ..
          (Oo\==/oO)
          ..U...............U.
          Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.

Comment

Comparatie intre asigurari nu se pot face.

Pacat...Eram curios sa vad cam care sunt costurile care implica intretinerea (impozit+asigurare) unei masini acolo comparativ cu Romania.

Pana la urma se va ajunge la diferentieri de genul acela si la noi...dar probabil va fi mai rau decat la ei!

Eu am vrut sa cumpar o masina din Ungaria si sa o tin inmatriculata acolo pentru ca acolo impozitul scade proportional cu vechimea masinii!

Comment

Pai asigurarile RCA in vest costa anual cam cat un CASCO bun la o masina noua la noi.Insa personalizat dupa cum s-a detaliat mai sus.

Comment

Originally posted by dan500se View Post
                Eu am vrut sa cumpar o masina din Ungaria si sa o tin inmatriculata acolo pentru ca acolo impozitul scade proportional cu vechimea masinii!
                In Ungaria daca nu ma inshel, asigurarea RCA este sau cel putin era inclusa in pretul benzinei, un fel de "cat circuli/consumi atit platesti", ceeace include; motor mare sau viteza mare = consum mai mare de combustibil/km.
                Last edited by orca; 09-16-2008, 17:56 PM.
                .. ________ ..
                (Oo\==/oO)
                ..U...............U.

Comment

In Ungaria daca nu ma inshel, asigurarea RCA este sau cel putin era inclusa in pretul benzinei, un fel de "cat circuli/consumi atit platesti", ceeace include; motor mare sau viteza mare = consum mai mare de combustibil/km.
                  Nu prea cred. Altfel nu ar exista firme ca OTP Garancia...

In pretul combustibililor se introduc eventual taxe de drum. Circuli deci platesti...este cazul Germaniei unde autostrazile sunt gratuite insa combustibilii sunt net mai scumpi, explicatia fiind taxele de drum incluse in pretul carburantilor.

Comment

Eu am vrut sa cumpar o masina din Ungaria si sa o tin inmatriculata acolo pentru ca acolo impozitul scade proportional cu vechimea masinii![/QUOTE]

Interesant, chiar e super frumoasa treaba asta, la o masina de 50 de ani cred ca nu platesti mare lucru in ungaria!!!
                    W110-2.0 D 1966
                    W115-2.0 D 1971
                    W123-2.4 D 1982

Comment

Originally posted by pneu View Post
                      Interesant, chiar e super frumoasa treaba asta, la o masina de 50 de ani cred ca nu platesti mare lucru in ungaria!!!

Bineinteles ca nu platesti! E deja OLDTIMER!

Si nu ca la noi...ci pe bune!

By the way...la ei W126-le intra in categoria "youngtimer" ( ceva intermediar intre masina contemporana si masina de epoca)!

Comment

Okei da la noi ca sa nu platesc impozit pe masina asta a mea care e din 66 trebuie sa treci prin filtrul cu sita deasa de la retromobil, deci, eu platesc impozit, la unguri pur si simplu nu platesti ca e veche masina?
                        W110-2.0 D 1966
                        W115-2.0 D 1971
                        W123-2.4 D 1982

Comment

Platesti si acolo, stai linistit daca nu e la retromobilul lor.

Comment

Platesti si acolo, stai linistit daca nu e la retromobilul lor.
                            Am sa ma interesez!

Am vazut pe Discovery la o emisiune ca la englezi daca masina e catalogata clasica, impozitul si asigurarea sunt simbolice! (parca era un Porsche de prin `80).

Comment

Impozitul nu-ti impieteaza nici un atribut al proprietatii: ai drept de folosinta, de dispozitie, de uzufruct..etc. Nu-ti convine impozitul sau nu il suporti financiar, vinzi bunul la cineva care il doreste si si-l permite...

Nationalizare inseamna confiscare prin trecere in proprietatea statului, fara drept de apel, fostul proprietar pierzandu-si proprietatea si drepturile.Deci cu totul altceva.
                              Trebuie sa te contrazic. Poate termenul de nationalizare nu a fost bine ales de catre mine, dar nu am avut altul mai bun.

Eu de exemplu nu vreau sa-mi vand 300TD-u. Mai exact vreau sa ma folosesc de el pentru ca e proprietatea mea personala. Daca statul creste impozitele nu o sa mai pot sa ma folosesc de el pentru ca nu am banii sa platesc impozitele. Deci practic statu ma obliga sa renunt la proprietate. Ceea ce numesc generic nationalizare (chiar daca bunul nu intra in patrimonul statului ca urmare a acestui gen de nationalizare).

Comment

Originally posted by B.A. View Post
                                Trebuie sa te contrazic. Poate termenul de nationalizare nu a fost bine ales de catre mine, dar nu am avut altul mai bun.

Eu de exemplu nu vreau sa-mi vand 300TD-u. Mai exact vreau sa ma folosesc de el pentru ca e proprietatea mea personala. Daca statul creste impozitele nu o sa mai pot sa ma folosesc de el pentru ca nu am banii sa platesc impozitele. Deci practic statu ma obliga sa renunt la proprietate. Ceea ce numesc generic nationalizare (chiar daca bunul nu intra in patrimonul statului ca urmare a acestui gen de nationalizare).
                                Pai ma contrazici dar nu vad contra-argumentul.

Deci tu nu vrei sa-ti vinzi 300-le desi nu iti mai permiti sa platesti noile impozite.

Gestul tau e la fel de hazardat ca acela unor pensionari care au un apartament de 4 camere dar nu mai au bani sa plateasca impozitele, intretinerea etc. Si totusi ei nu vor sa vanda apartamentul si sa-si cumpere unul cu 2 camere sau o garsoniera care sa si-o permita financiar.

Nu e o comparatie echivalenta dar e foarte sugestiva. Te intinzi doar cat iti e plapuma. No offence!
                                Last edited by Diesel; 09-16-2008, 14:20 PM.

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF