Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Un alt fel de nationalizare?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Un alt fel de nationalizare?

Deschid threadul asta aici pentru ca are oarecum legatura cu impozite, taxe, si toate rahaturile care ni le baga pe gat aceasta entitate numita statul roman.
    Pentru cine nu stie eu demult nu ma mai consider roman sau asociat in orice fel cu entitatea numita mai sus.

Din categoria gandiri profunde debitez urmatoarele (cred ca parti din ce urmeaza mai apar si in alte locuri, dar nu in intregime):

Prin politica de impozite si taxe, practic statul de obliga sa renunti la proprietatea ta. Practic statul vine si iti spune ca pentru a-ti exercita dreptul de folosinta al proprietatii trebuie sa platesti de te usti. Daca nu te obliga sa renunti la proprietate.
    Din cate stiu eu, conceptul de proprietatea vine impreuna cu un set de actiuni care le poti face cu acea proprietatea cum ar fi dreptul de FOLOSINTA, dreptul de INSTRAINARE, dreptul de... si asa mai departe. Toara astea cica is declarate de constitutie si mai mult de drepturile omului . "Drepturile omului" este o tema care genereaza mult onanism (laba) verbal, ceva profit pt niste smekeri, dar care nu valoreaza nici cat un sobolan parlit.

Daca inainte de '89 venea statul si iti spunea ca n-ai voie sa te folosesti de proprietatea ta (casa, a doua masina, si altele) prin actiunea de nationalizare, acum se intampla acelasi lucru prin actiuni fiscale. In esenta insa, ideea e aceeasi, eu ca si om sunt lipsit de 2 atribute ale proprietatii si anume dreptul de folosinta si de instrainare. Dreptul de folosinta pentru ca nu-mi permit sa platesc impozitele (sau cel putin nu o sa-mi mai permit, daca se maresc), iar dreptul de isntrainare pentru ca actiunile statului fac pretul sa scada la bunul pe care as vrea sa-l instrainez.

Deci aceiasi oameni la putere, aceleasi rezultate, metoda de obtinere a rezultatelor s-a schimbat (insa nu cu mult).

Voi ce parere aveti? Am oarecare dreptate in ceea ce zic? Sau sunt putin paranoic?

http://www.avocatnet.ro/content/arti...20/de/ori.html Apropo de impozite !
    W110-2.0 D 1966
    W115-2.0 D 1971
    W123-2.4 D 1982

Comment

Originally posted by pneu View Post
      Articolul acela e din 2006!
      Mai e actual?
      W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
      W126 280SE Black Blue Metallic
      W126 300SE Anthracite Grey Metallic
      W126 500SE Nautical Blue Metallic
      W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
      W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

Nu cred ca mai e valabil,dar daca ar fi....O sa vezi numai masini pe alte judete decat pe Bucuresti.O sa`si aduca aminte lumea ca are neamuri......
        1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
        2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
        Si o panarama de scuter

Comment

Originally posted by B.A. View Post
          Deschid threadul asta aici pentru ca are oarecum legatura cu impozite, taxe, si toate rahaturile care ni le baga pe gat aceasta entitate numita statul roman.
          Pentru cine nu stie eu demult nu ma mai consider roman sau asociat in orice fel cu entitatea numita mai sus.

Din categoria gandiri profunde debitez urmatoarele (cred ca parti din ce urmeaza mai apar si in alte locuri, dar nu in intregime):

Prin politica de impozite si taxe, practic statul de obliga sa renunti la proprietatea ta. Practic statul vine si iti spune ca pentru a-ti exercita dreptul de folosinta al proprietatii trebuie sa platesti de te usti. Daca nu te obliga sa renunti la proprietate.
          Din cate stiu eu, conceptul de proprietatea vine impreuna cu un set de actiuni care le poti face cu acea proprietatea cum ar fi dreptul de FOLOSINTA, dreptul de INSTRAINARE, dreptul de... si asa mai departe. Toara astea cica is declarate de constitutie si mai mult de drepturile omului . "Drepturile omului" este o tema care genereaza mult onanism (laba) verbal, ceva profit pt niste smekeri, dar care nu valoreaza nici cat un sobolan parlit.

Daca inainte de '89 venea statul si iti spunea ca n-ai voie sa te folosesti de proprietatea ta (casa, a doua masina, si altele) prin actiunea de nationalizare, acum se intampla acelasi lucru prin actiuni fiscale. In esenta insa, ideea e aceeasi, eu ca si om sunt lipsit de 2 atribute ale proprietatii si anume dreptul de folosinta si de instrainare. Dreptul de folosinta pentru ca nu-mi permit sa platesc impozitele (sau cel putin nu o sa-mi mai permit, daca se maresc), iar dreptul de isntrainare pentru ca actiunile statului fac pretul sa scada la bunul pe care as vrea sa-l instrainez.

Deci aceiasi oameni la putere, aceleasi rezultate, metoda de obtinere a rezultatelor s-a schimbat (insa nu cu mult).

Voi ce parere aveti? Am oarecare dreptate in ceea ce zic? Sau sunt putin paranoic?
          Nu esti paranoic dar lucrurile sunt asa de cand e lumea si s-a inventat notiunea de stat, bir, impozit samd. Si e la fel in toata lumea.Ma rog, cu unele diferente. N-as vrea sa fiu in Suedia unde impozitele sunt f sus. Dar si protectia sociala e la un nivel mai sus.

Chestia este ca daca ai ceva in proprietate, datorezi impozit. Acuma, ramane la latitudinea ta daca vrei sa ai ceva in proprietate sau nu, daca vrei sa inchiriezi de la altii sau...

Impozitul nu-ti impieteaza nici un atribut al proprietatii: ai drept de folosinta, de dispozitie, de uzufruct..etc. Nu-ti convine impozitul sau nu il suporti financiar, vinzi bunul la cineva care il doreste si si-l permite...

Nationalizare inseamna confiscare prin trecere in proprietatea statului, fara drept de apel, fostul proprietar pierzandu-si proprietatea si drepturile.Deci cu totul altceva.

Comment

Hmmm, sa lasam articolul, ca e vechi da, insa ma gandesc eu in mintea mea asa ce o sa se intample pe viitor, la ce sume de impozitari o sa avem, probabil in jurul a ce se intampla in restul europei nu!? ce impozite se platesc in europa?!
            W110-2.0 D 1966
            W115-2.0 D 1971
            W123-2.4 D 1982

Comment

Originally posted by dan500se View Post
              Articolul acela e din 2006!
              Mai e actual?
              Originally posted by mezzo View Post
              Nu cred ca mai e valabil,dar daca ar fi....O sa vezi numai masini pe alte judete decat pe Bucuresti.O sa`si aduca aminte lumea ca are neamuri......
              Este cat se poate de actual, exact acele impozite le-am platit in 2007, si le platim si acum 2008, in toata tara.
              Intrebarea care se impune este: cat vom plati impozit in viitorul foarte foarte foarte apropiat ?
              .. ________ ..
              o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
              (Oo\==/oO)
              ..U...............U.
              Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
              http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

Comment

Peste un an sau doi cat va fi impozitul, cam asta e intrebarea, sau cat platesc occidentalii ca acolo o sa ajungem si noi!
                W110-2.0 D 1966
                W115-2.0 D 1971
                W123-2.4 D 1982

Comment

Peste un an sau doi cat va fi impozitul, cam asta e intrebarea, sau cat platesc occidentalii ca acolo o sa ajungem si noi!
                  Impozit in Germania :

Euro 4
                  Otto-Motor 6,75 €/100cmc
                  Diesel-Motor 15,44 €/100cmc

Euro 3
                  Otto-Motor 6,75 €/100cmc
                  Diesel-Motor 15,44 €/100cmc

Euro 2
                  Otto-Motor 7,36 €/100cmc
                  Diesel-Motor 16,05 €/100cmc

Euro 1
                  Otto-Motor 15,13 €/100cmc
                  Diesel-Motor 27,35 €/100cmc

Non Euro (Fahren bei Ozonalarm erlaubt)(Traducere=Cele autrizate sa circule si cand e alarma de poluare)
                  Otto-Motor 21,07 €/100cmc
                  Diesel-Motor 33,29 €/100cmc

Non Euro (Fahren bei Ozonalarm nicht erlaubt)(Traducere=Cele neatorizate sa circule cand e alarma de poluare)
                  Otto-Motor 25,36 €/100cmc
                  Diesel-Motor 37,58 €/100cmc

PS.
                  De remarcat ca impozitul la benzinar E1 este aproximativ egal cu impozitul la diesel E4, iar la benzinar E2 aprox. jumate cat la diesel E4.
                  Eu cred ca Romanii vor adopta ce-i mai rau de la fiecare model de impozitare din tarile Europene, daca UE nu va impune un model unic pentru intreaga Uniune Europaeana o belim rau, poate chiar de la 1.ian.2009 (surpriza dupa alegeri).
                  Last edited by orca; 09-16-2008, 11:04 AM.
                  .. ________ ..
                  (Oo\==/oO)
                  ..U...............U.
                  Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.

Comment

Multumesc, prompt colegul Orka, impecabil, intr-adevar se plateste acolo mult insa salariile sunt altele clar!
                    W110-2.0 D 1966
                    W115-2.0 D 1971
                    W123-2.4 D 1982

Comment

Multumesc, prompt colegul Orka, impecabil, intr-adevar se plateste acolo mult insa salariile sunt altele clar!
                      Pai eu la Mercedesul meu cu E2 acum in RO platesc impozit mai mare decat in Germania :
                      2800cmc : 200cmc = 14 grupe x 60 RON = 840 RON (233,33 euro) Impozit ROMANIA
                      2800cmc : 100cmc = 28 grupe x 7,36 euro = 206,08 euro Impozit GERMANIA

Si pentru exemplificari mai graitoare a rahatului de impozitare actuala din Romania vs Germania:
                      S320_3200cmc_E2 = RO_533 euro ; Germania_235 euro
                      S320_3200cmc_E4 = RO_533 euro ; Germania_216 euro
                      S600_6000cmc_E2 = RO_1000euro ; Germania_441 euro
                      S600_6000cmc_E4 = RO_1000euro ; Germania_405 euro
                      Last edited by orca; 09-16-2008, 11:39 AM.
                      .. ________ ..
                      (Oo\==/oO)
                      ..U...............U.

Comment

Salut
                        si pe mine m-ar avantaja un impozit ca in Germania:
                        3200:200=16 grupe x 120 RON = 1920 RON (533 euro)
                        3200:100=32 grupe x 7,36 euro = 235.52 euro (848 RON)
                        Japca pe fatza in Romania! Poate sa schimba dracu ceva in bine dupa alegeri!

Comment

Originally posted by radu cartianu View Post
                          Salut
                          si pe mine m-ar avantaja un impozit ca in Germania:
                          3200:200=16 grupe x 120 RON = 1920 RON (533 euro)
                          3200:100=32 grupe x 7,36 euro = 235.52 euro (848 RON)
                          Japca pe fatza in Romania! Poate sa schimba dracu ceva in bine dupa alegeri!
                          De schimbat poate se schimba ceva dupa alegeri, dar cred ca in rau. Daca tot au facut taxa de inmatriculare mica la E2, cred ca maresc impozitul sa scoata parleala.
                          Last edited by orca; 09-16-2008, 11:59 AM.
                          .. ________ ..
                          (Oo\==/oO)
                          ..U...............U.

Comment

Daca o sa creasca mai mult decat platesc eu acum, cred ca o sa incerc cumva sa inmatriculez masina prin Germania, sau mai aproape, in Ungaria; In Bulgaria am inteles ca sunt taxele de inmatriculare mari pentru motoare ce depasesc 3000cmc!

Comment

Originally posted by radu cartianu View Post
                              Daca o sa creasca mai mult decat platesc eu acum, cred ca o sa incerc cumva sa inmatriculez masina prin Germania, sau mai aproape, in Ungaria; In Bulgaria am inteles ca sunt taxele de inmatriculare mari pentru motoare ce depasesc 3000cmc!
                              Eu traiesc cu speranta si impresia ca in viitor va exista un sistem unic in UE de calcul pt. impozit, diferentiat pe norme de poluare si tip de motorizare (benzina/diesel/hibrid).
                              Last edited by orca; 09-16-2008, 12:13 PM.
                              .. ________ ..
                              (Oo\==/oO)
                              ..U...............U.

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF