Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Mi le-au scos Euro1!!!

Collapse
This topic is closed.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Mi le-au scos Euro1!!!

Stimati colegi,

Tot ce am spus aproape fiecare din noi (inclusiv eu!) pe aici pe forum in legatura cu W124 si alte taragi asemenea, apropo de incadrarea dpdv poluare a fost o mare labareala. Dupa cum stiti, am cumparat un W124 coupe din 1993, echipat cu acelasi motor ca si suratele sale din 1994 si 1995, cunoscute a fi EURO2 (sau nu?). Surprizaaaa, RAR mi-a scos-o EURO1, ceea ce inseamna ca am taxa de poluare 700 EUR, si nu 330 EUR - cum credeam toti, sau cel putin eu. Pana si in talonul ei de Italia apare ceva mentiune de o directiva EU, pe care am cautat-o pe net si care se traduce in EURO1. Caz inchis. Prost din start.

Ceea ce ma loveste mai rau, din pacate, este aceeasi incadrare pentru Fordul meu luat mai mult fara sa vreau, pe care vroiam sa il dau totusi lui tataie, model 1995/12 cu motor Zetec. Mi l-au incadrat EURO1, fratilor!!! Sa-mi bag ceva in statul roman.

Prima o tin, a doua o vand chiar si in pierdere, iar statul ...sa mi-o s***! Cand o sa mai scot eu firmele cu care am treaba pe profit, o sa curga cu banii pe garduri.

Asadar, singurul act matur care il puteti face daca doriti sa cumparati o masina de import, este sa cereti consultanta RAR anterior cumpararii. Asa cum sugera colegul @orca, parca.
    Last edited by 200ce_marius; 08-21-2008, 18:07 PM.
    1979 Mercedes 200D, manual - fosta mea batranica
    1993 Mercedes 200CE-16, automat - armasarul #1
    dar si alte sase roti, grupate doua cate doua: Honda, Vespa si Electra

(Si) eu am sugerat necesitatea unei consultante RAR cu datele masinii pe care intentionati sa o cumparati. Tocmai pt a evita asfel de de situatii stupide (la RAR nu se poate face contestatie????), pt. ca in cazul in care RAR-ul da un raspuns oficial in scris la o consultanta, pe urma nu o mai poate da cotita si sa schimbe rezultatul...

Hmm...daca E200 (CE) din 1993 e cotat drept Euro1, ma astept ca toate motoarele diesel de pe W124 (de dupa 1993) sa fie NonEuro. Eu intentionam sau iau un E200 sau E220 tocmai pt ca, ziceam eu, ca sunt Euro2...dar in conditiile astea trebuie sa studiez incadrarea diesel-urilor de pe W124. Daca un diesel de pe W124 (94-95) e cumva Euro1, se merita mai bine achizitionat decat un benzinar pt ca are consumul mult mai mic iar taxa nu difera f mult...

Ce ti-e si cu RAR-ul asta...am intrat in UE dar ca la noi la nimeni...(de fapt doar RAR-ul e in situatia asta...???)

Comment

De fapt pe noi nu categoria in care este incadrata masina de catre RAR ne doare ci aceea taxa a timpitului de tariceanu(nu merita sa-i scriu numele cu majuscule)care vrea cu orice pret sa-si menajeze vinzarile lui de taraboanta numita Citroen!

Comment

E... D-aia prefer eu, la ora actuala, varianta Bulgaria. Sint avantaje si dezavantaje, dar macar nu ma seaca la bani.

Comment

Trist, imi pare rau sa aud ...
          Pentru posteritate ... sau alti interesati, ne dai te rog codul tau motor ?

Comment

Tot Bulgaria votez si eu...Mai multe avantaje...

Comment

Originally posted by Orvo View Post
              E motor M111, care teoretic e eurodoi, dar practic e dupa cum are RARul erectzie in dimineatza aia...

Comment

Eu v-am zis ca RAR incadreaza toate masinile paina in '90 ca Non-Euro si cele dintre '90 si '95 ca Euro 1. Nu eram sigur, dar acum am confirmarea. Deci daca vreti sa v-o incadreze ca Euro 2, trebuie sa fie an de fabricatie minim '96.

Comment

Si cum iti explici ca mie mi-a trecut euro 2 la un C180 din '94 ?!

Comment

Nu imi explic ... cum nu imi explic multe chestii in tara asta.
                    Cert e ca faza asta cu trecut Euro 1 in loc de Euro 2 am mai auzit-o, si cineva mi-a zis ca i-au aratat la RAR legislatia ca sub 95 e Euro 1.
                    Last edited by shadow; 08-22-2008, 10:09 AM.

Comment

Da`i in cacao cu lapte si pa astia de la rar... incadreaza masinile cum li se scoala... vb. lui Dok "cum au erectzie in dimineata respectiva" ... de aia s`au imbogatit bulgarii pe spinarea noastra ca romanii in frunte cu falnicii lor conducatori nu stiu decat sa fure pt. propriile domnii... in loc sa profite... sa se adune banu` pt. tara asta !!!

Comment

316i din 94: l-am inscris acum o luna - Euro2, RAR Timis.
                        Varianta cu Bulgaria cade la MB-ul meu ... Are peste 150CP

Comment

Eu unul nu as inmatricula masina la bulgari. Mai bine ma incadrez la o masina cu o taxa de inmatriculare pe care imi pot permite sa o platesc. Nu stiu cat de adevarat este, dar am auzit ca una din persoanele care a cumparat masina de la bulgari avea scris pe procura cu totul altceva.
                          Last edited by andubeje; 08-23-2008, 19:22 PM.

Comment

Sincer nici eu nu m-as complica. Dar cand iti ajunge cutitul la os si n-ai alta varianta ... o incerci si pe asta. Dupa cum spuneam, am inteles ca merge doar la masinile cu pana in 150CP.

Comment

Originally posted by Orvo View Post
                              Nu am acum la indemana foaia cu codul iar seria sasiului (ca sa pot afla de pe site-ul rusesc) nu o stiu pe de rost. Este motor 111, identic cu acela al colegului cu C180 din 1994; pun seria mai tarziu. Stiam ca pe astea din 1994 le scot EURO2, si am crezut ca va fi la fel in cazul "batranei" mele. Cica ar fi vorba de intregul ansamblu, nu doar motorul. Ce sa spun! Ma rog, dupa cum spuneam, la Mertzanul meu nu ma afecteaza prea tare. Fac inca un topic apropo de alta constatare/nedumerire a mea, sunt curios de parerea colegilor.

Cat despre Ford, avand in vedere ca o sa il vand (fara pierderi majore) cu carte RAR pe care scrie E1 cand vor face plopii pere, l-as baga pe Bulgaria. Cineva se ofera sa ma ajute?

@Orvo Ai putea sa o bagi la slovaci, de exemplu. Sau sa ai putintica rabdare, fiindca problema se va rezolva de la sine aici in tara.
                              1979 Mercedes 200D, manual - fosta mea batranica
                              1993 Mercedes 200CE-16, automat - armasarul #1
                              dar si alte sase roti, grupate doua cate doua: Honda, Vespa si Electra

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF