Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Carpatica refuza doua piese esentiale pentru reparatie

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Carpatica refuza doua piese esentiale pentru reparatie

    Va salut respectos! Daca ma puteti ajuta cu o cunostinta ceva la Carpatica ar fi ideal. Dar sa va spun ce am patit. Pe 6 noiembrie 2013 la iesire din otopeni la padure la magura, am fost lovit in partea din stanga spate de o fata din Brasov (cred ca si-a dus calaretul la aeroport) mi-a dat asigurarea. Toate bune numai ca asigurarea este la Carpatica.Am fost cu masina la Pipera la MERCEDESau facut necesarul de piese lau transmis la Carpatica si ei nu vor sa aprobe doua piese esentiale pentru reparatie de fapt fara ele nu poate face reparatia.Cele doua piese costa undeva la 7500 lei. Vreau sa va spun ca masina este fabricatie noiembrie 2012. Ce pasi legali de urmat am? Multumesc in suflet pentru sfaturi si ajutor!

  • #2
    Salut, mai exista firma asta de asigurari?, credeam ca a dat faliment demult.
    De regula daca se intimpla o dauna, trebuie sa vina un inspector de la firma respectiva unde era inculpatul asigurat, sa examineze si sa evalueze si el pagubele produse.
    Pe urma se deschide dosarul pentru plata daunelor, si intre timp ei te intreaba cum vrei sa faci masina, pe cont propriu sau la servis, in functie de raspuns iti aloca o suma de bani pentru treaba asta.
    Mai mult decat atat, degeaba ai fost tu la Mercedes sa iti evalueze ei paguba, si costurile de reparatie, ca slabe sanse sa primesti suma respectiva, asta in cazul in care nu le dai in judecata pe firma de asigurare, pentru refuzul neplatei toatale.
    Pana ce nu este examinata masina de un reprezentant al firemei de asigurari, nu poti sa faci mai nimic, numa daca nu il faci pe cont propriu sa platesti tu din buzunar toata reparatia, si pe urma sa le bagi factura la decontat, dar si asta dureaza si necesita multe procese in instanta!.
    Succes, si fara evenimente din astea pe viitor.
    Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
    Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

    Comment


    • #3
      Daca ai casco ai putea sa o faci pe caco si dupa isi recupereaza ei banii de la Carpatica.

      Comment


      • #4
        Cred ca e tardiv daca dosarul de dauna a fost deschis pe RCA... Era bine pe Casco cu regres pe RCA. Plangere la comisia de asigurari.
        https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

        Comment


        • #5
          Din pacate nu am CASCO.

          Comment


          • #6
            Nu-I pot intelege pe cei ce au masini scumpe si mai noi ca si an de fabricatie, fara sa aibe casco.

            Te duci direct si faci o plangere la CSA, doar ca cei de acolo, au o gramada de alte plangeri. Daca nici asa, un avocet bun.

            Comment


            • #7
              Fa o plangere la CSA cu incredere...dureaza maxim 30 zile, asta este termenul legal, dar mai mult ca sigur rezolvi. Succes!

              Comment


              • #8
                Pentru 300zxTT. In primul rând am luat-o cu imprumut la banca. A doua idee: era mai ieftină ca Skoda superb si a treia idee Casco era undeva la 8000 lei pe an! Ideea este ca trebuie sa ne organizam sa incercam cu un miting anti asiguratorilor neseriosi sa le fie interzisă functionarea!. Mulțumesc frumos pentru sfaturi!
                Last edited by cutaresku; 12-12-2013, 09:06 AM.

                Comment


                • #9
                  Cu atat mai mult ca ai luat-o pe credit bancar trebuia sa o asiguri CASCO...hehehe. Nu mai mergea 8000lei in plus la creditul ala?

                  Ce faci acum platesti rate la ascutitoarea stricata de altii? Chestia care ai spus-o ca era mai ieftina decat o Skoda Superb, indica foarte clar ca nu iti permiti masina respectiva. Adica n-aveai bani nici de Skoda si ai luat credit sa cumperi Mercedes (ca era mai ieftin)...

                  Nevermind.

                  Ce ai de facut:

                  -ceri o evaluare a daunelor printr-un inspector Carpatica (cu asta trebuia sa incepi)

                  -ceri motivare in scris pentru reperele care nu vor sa le achite

                  -reclamatie la ASF in baza motivarii scrise

                  -platesti reparatia din banii tai ca sa-ti repari masina si sa o poti ridica de la reparator

                  - proces in instanta in care chemi atat vinovatul cat si asiguratorul pe baza actelor de reparatie (devize, facturi pe care le-ai achitat tu).

                  Asadar trebuie sa te inarmezi cu bani si cu rabdare...
                  Last edited by Diesel; 12-12-2013, 15:35 PM.

                  Comment


                  • #10
                    Diesel mulțumesc de sfaturi dar nu sunt de acord cu "ai avut bani de mercedes" Chestiile astea de ce am luat Mercedes sunt "PERSONALE" și nu trebuie să dau socoteala nimănui. Doar familiei! Mulțumesc frumos pentru sfaturi

                    Comment


                    • #11
                      A venit acceptul pentru cele doua piese. Insistențele la sediul lor din Sibiu a dat roade! Mulțumesc tuturor pentru sfaturi si încurajări. Sărbători fericite!

                      Comment

                      Working...
                      X
                      Logan | Dacia Logan |Anulare DPF