Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Impozitul e aberant ... ce putem face?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Nu mi se pare normal sa se dubleze impozitul la motoarele de peste 3000 cmc asa cum s-a intimplat in iulie 2010.Si mai ales nu mi se pare normal ca un Mercedes vechi de 30 de ani care a platit impozit atatia zeci de ani sa plateasca impozit cat un autoturism nou tot cu motor de 3000 cmc.
    Dau un exemplu concret : de ce impozitul anual la un Mercedes 300 sa fie in Bucuresti 2200 roni si intr-un district din Bulgaria, nu spun numele districtului, impozitul tot pentru un Mercedes 300 acelasi an sa fie 50 leva, in jur de 125 roni de aproape 20 de ori mai mic.
    Oare fiindca Bulgaria nu a tot tras transe de la FMI?

Comment

• Cum am mai spus, intr-o lume civilizata si cu o gandire logica, impozitele ar trebuii calculate in functie de valoarea obiectului impozitat si de utilizarea lui ( adica una e o casa sau o masina folosita in uz personal si alta e sa faci o afacere cu aceste bunuri ). Eu nu pot sa inteleg chestia cu cilindreea la masini, de ce toate taxele sunt in functie de cilindree? Un autoturism poate avea un motor de 2000 cmc sau de 3500 cmc si din exterior arata la fel, nu e nici mai lung nici mai lat, nici mai inalt. Si atunci de ce sa fie impzitat pe cilindree? Cilindreea si puterea sunt doar treaba propietarului. Imozitarea sa fie pe valoarea actualizata, ca daca ai bani de Maybach, atunci ai bani si de impozit, dar daca nu ai bani decat de w115 obosit, atunci platesti un impozit simbolic, indiferent de cilindreea lui w115.

Comment

• Smecheria cu radierea fiscala incepe sa nu mai mearga.
        Personal am cumparat o masina (autoutilitara) de la Tg Mures anul trecut si actele le-am trimis prin posta dupa cca 2 saptamani.
        Vanzatorul si-a radiat-o fiscal cu actele de vanz-cump, dar din lipsa de timp si de interes nu m-i le-a mai trimis inapoi. Stiind de treaba cu fentatul impozitului, nu m-am mai stresat si am zis ca e foarte ok sa merg si eu asa daca se poate...
        Saptamana trecuta m-au chemat la sectia taxe si impozite pt a ma instiinta ca le-a parvenit de la circa taxe si impozite Tg Mures o copie a contractului meu de vanz-cump semnat de ambii (vanzator si cumparator) si o INSTIINTARE prin care masina s-a scos fiscal de la ei in 10.2010. Bineinteles ca am fost nevoit sa o recunosc a fi la mine si am declarat-o la mine spre a incepe sa ii platesc impozit chiar din luna 10.2010 cand s-a radiat de la Tg Mures. Acum o voi inmatricula pe num meu.
        Deci ATENTIE cu cine ''faceti'' ''contractul de vanz-cump'', sa nu va pomeniti ca vine ''cunoscutul'' c-o falca-n cer si c-una-n pamant ca are de platit vreun impozit aberant...

Comment

• Eu am vrut sa radiez autoturismul si mi s-a spus ca trebuie doar in primele 30 de zile, ca daca nu l-am radiat trebuie facut alt contract de vanzare cumparare.

Comment

• Originally posted by Gheorghiu Rami View Post
            Eu am vrut sa radiez autoturismul si mi s-a spus ca trebuie doar in primele 30 de zile, ca daca nu l-am radiat trebuie facut alt contract de vanzare cumparare.
            Pai atunci faci alt contract pe care il semnezi si ceri radierea.
            Noul ''fericit'' platitor la taxe si impozite va fi cumparatorul de pe contract...

Comment

• Calculul impozitului pe masini pentru persoane fizice se modifica, potrivit unui proiect de lege, adoptat astazi de plenul Senatului.

Astfel, impozitul pe autovehicule se va calcula in functie de valoarea autoturismului stabilita dupa marca, tip (SUV, limuzina,berlina etc) si motorizare. In acest sens, ministerul de Finante ar urma sa intocmeasca un catalog cu valorile autoturismelor.

Proiectul, care a fost adoptat astazi cu 45 de voturi pentru si 40 impotriva stabileste valoarea taxei auto la 0,75% din valoare masinii.

Ce stiti de asta ?
              C 200 CDI
              ML 63 AMG
              S 55 AMG Long
              SL 55 AMG
              Yamaha R1
              Yamaha R6

Comment

• Daca e sa se aplice noua lege dupa acest proiect, noi ca posesori de Mercedes iesim chiar mai rau decat acum.

Deputatul PSD Robert Negoita a depus, marti, la Camera Deputatilor, o initiativa legislativa de modificare a Codului Fiscal, care prevede un...

Comment

• Oare 0.75% este din valoarea masinii cand era noua sau sau valoarea acestia in momentul de fata? Stie cineva?

Comment

• Nu prea vad cum putem sa iesim mai rau din moment ce taxa este 0.75% din valoarea masinii.

Daca masina este evaluata la 100.000 euro atunci 0.75% nu inseamna 750euro ?

Imi scapa mie ceva sau nu am primit toate datele ? (am primit pe mail ce am postat mai sus)
                    C 200 CDI
                    ML 63 AMG
                    S 55 AMG Long
                    SL 55 AMG
                    Yamaha R1
                    Yamaha R6

Comment

• Iti scapa daca nu citesti linkul pana la capat, in care scrie ca se inmulteste cu "de la 1 la 10 ori" aceasta valoare in functie de capacitatea cilindrica, in plus si cu "de la 1 la de 3 ori" in functie de gradul de poluare.

Coeficientul pentru capacitatea cilindrica rezulta din taxa pe valoarea masinii inmultita cu 1 pentru masinile pana la 1650 cm cubi (cc), crescand progresiv pana la de zece ori taxa pe valoarea masinii in cazul autoturismelor de peste 5001 cm cubi, valoare nou-introdusa, a explicat Robert Negoita.
                      Suma rezultata de la cele doua componente va fi inmultita cu coeficientul gradului de poluare - cu 3 pentru masinile non-euro, ajungand pana la 1 pentru autoturismele cu euro 5.

Deputatul a explicat ca, potrivit legislatiei in vigoare, posesorul unui autoturism Dacia Logan 1600 cc plateste in prezent 63,92 lei, urmand ca dupa aprobarea acestei initiative legislative sa plateasca 60,9 lei. De asemenea, pentru un autoturism Mercedes Clasa C 1600 cc in prezent se plateste 63,84 lei, urmand sa plateasca 281 lei, pentru Aro 244 de 3100 cc se plateste 2.320 lei, dupa noul proiect urmand sa se plateasca 180 lei.
                      Diferenta mare la calculul impozitului se va regasi la autoturismele de lux cu capacitate cilindrica mare, astfel ca un posesor de Mercedes-Benz S 600 cu 6000 de cc, care platea 4.350 lei, va achita 11.250 de lei, iar cei care detin Bentley Arnage de 6700 cc si care plateau impozit de 4.857 lei, ar urma sa achite la Administratia Fiscala 25,125 de lei, in cazul in care proiectul de lege va trece de Parlament.

Comment

• Clar...la valori de cilindree mari, se va plati mai mult decat acum.

Efectul acestei legi va fi -daca se va aplica vreodata- ca masinile de fabricatie straina cu motor mai mare decat Dacia (Logan, Duster)- 1600cmc- sa plateasca un impozit mai mare decat platesc acum.

Deci Back to Dacia...asta e directia noului impozit.

Comment

• Nu inteleg, in articol scrie ca un posesor de S600 plateste 4500ron dar eu anul trecut am platit la ML 12.000 ron impozit.
                          C 200 CDI
                          ML 63 AMG
                          S 55 AMG Long
                          SL 55 AMG
                          Yamaha R1
                          Yamaha R6

Comment

• Originally posted by Baracuda View Post
                            Nu inteleg, in articol scrie ca un posesor de S600 plateste 4500ron dar eu anul trecut am platit la ML 12.000 ron impozit.
                            Articolul e scris probabil de genul de jurnalist / jurnalista care cand relateaza despre un accident in care un BMW pisicutza sau vreun w124 intra intr-un pom scrie titlu mare in ziar <"Bolid" / sau "limuzina de 100.000 de euro" implicata intr-un grav accident...> Asa ca nu te gandi ca cifrele alea au fost calculate de cineva.. au fost puse la vrajeala dupa ureche.
                            Interesat ar fi sa vedem textul legii in forma in care a fost aprobata, si atunci am putea calcula singuri cum vor fi viitoarele impozite.

Comment

• Mama frateeeeeee

Senatorii au votat în şedinţa de miercuri o propunere legislativă prin care se doreşte modificarea modului de calcul a impozitului pentru autovehicule care să încurajeze deţinea de maşini cât mai noi cu motoare cât mai mici.

Vedeti ca puteti downloada de acolo un fisier xls cu exemple pentru noile impozite .... vaiiii

Cand o auzi tata ca la Golf va trebuii sa plateasca 461 lei in loc de 56 .... cred ca o sa-l ia inima ...
                              Last edited by w124researcher; 05-04-2011, 21:05 PM.
                              Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

Comment

• Cred ca ne conduc niste cretini. De fapt stiam asta mai demult, acum doar se confirma.
                                Ba nu. De fapt ei sunt destepti si au conspirat sa ne extermine.

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF