Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

S-au înghesuit să-şi înscrie maşinile de frica taxei auto

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • S-au înghesuit să-şi înscrie maşinile de frica taxei auto

    Haos la serviciile de înmatriculări auto şi la sediile RAR din toată ţara


    Nici nu s-au liniştit bine după sarmalele şi cârnaţii de la masa de Crăciun că mii de români au luat cu asalt sediile RAR şi ale serviciilor de înmatriculări auto. Speriaţi că peste câteva zile ar intra în vigoare noua taxă de poluare, şoferii au venit să-şi facă actele pe maşinile cumpărate de ceva vreme.


    S-au culcat pe-o ureche luni sau chiar ani întregi, iar acum fac cozi enorme la ghişee. Românii care şi-au cumpărat maşini, gata înmatriculate în ţară, au dat năvală la Înmatriculări Auto sau la Registrul Auto Român pentru a-şi trece, într-un final, pe numele lor autoturismele.

    Motivul? Zvonul că legea privind noua taxă de poluare, care-i pune la plata şi pe cei care-şi cumpără o maşină gata înmatriculată în ţară înainte de 1 ianuarie 2007, ar intra în vigoare peste doar câteva zile.

    Aşa că, s-au aşezat la cozi cu sutele, să-şi treacă pe numele lor maşinile. Mulţi înmatriculau maşini abia cumpărate, dar şi mai mulţi îşi treceau pe numele lor maşini cumpărate cu mult timp în urmă.

    În Bucureşti, a fost un chin pentru toţi: şoferii au stat la cozi zeci de minute, iar angajaţii de la ghişee sau inginerii au eliberat şi verificat sute de acte şi maşini.

    Mai mult, unii angajaţi de la RAR s-au trezit chemaţi la serviciu din concediu, pentru că colegii lor nu mai făceau faţă. La Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti, cozile la ghişee se întindeau pe câţiva metri, iar parcarea s-a dovedit neîncăpătoare.

    Asta, cu toate că angajaţii lucrau la 22 de ghişee simultan. „Lucrăm la capacitate maximă, iar numărul de persoane este mult mai mare decât de obicei. Până la sfârşitul zilei, estimăm circa 2.500 de persoane. Mulţi s-au speriat de noua lege, dar aceasta mai are până să intre în vigoare. În primul rând, trebuie publicate normele, altfel nu ştim noi ce avem de făcut. Cei care se îngrămădesc acum au maşini cumpărate cu multă vreme în urmă, dar care nu şi-au făcut încă actele", ne-a explicat comisarul şef Şerban Petruş.

    Pe ideea „paza bună trece primejdia rea", şoferii care s-au aşezat ieri la cozi au preferat să-şi piardă aşa timpul, decât să fie nevoiţi să plătească cât nu face maşina pentru a o avea pe numele lor.

    „Mi-am cumpărat, acum câteva luni, un Logan pe motorină, fabricat în 2006, şi nu am înmatriculat-o încă pe numele meu. Maşina m-a costat 3.800 de euro. Stau acum la coadă pentru că nu vreau să mă trezesc că trebuie să plăteasc taxă auto, după 1 ianuarie. Ar trebui să mai dau încă vreo 2.000 de euro", ne-a spus Alexandru Nicola, 24 de ani.

    Însă, temerile şoferilor care fac, acum, cozi imense sunt puţin nefondate. Noua taxă auto nu are nici o şansă să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2012. Aceasta se află încă pe masa preşedintelui Băsescu, la promulgare. Abia apoi urmează a fi publicată în Monitorul Oficial. Chiar şi-aşa, nimeni nu o va putea aplica fără normele metodologice.

    Galaţi- Ore suplimentare la Registrul Auto Român

    Cum era de aşteptat, având în vedere că la fel s-a întâmplat şi când a fost introdusă taxa de primă înmatriculare, gălăţenii care intenţionau să-şi vândă maşinile au luat cu asalt reprezentanţa Registrului Auto Român.




    Şi aici, angajaţii RAR fac ore suplimentare pentru a verifica până la 300 de maşini pe zi, faţă de maxim 90, în mod normal. Multe sunt ale proprietarilor care, după ce le-au cumpărat, nu s-au grăbit să le reînmatriculeze pe numele lor, iar, din ianuarie, această amânare i-ar putea costa mii de euro.

    Scapă de taxă doar proprietarii care aleg să nu-şi mai vândă maşina cumpărată la mâna a doua.

    Craiova

    Aproximativ 200 de conducătorii auto au luat cu asalt, ieri, sediul RAR din Craiova. Oamenii au aşteptat şi câte cinci ore la coadă, de frica noii taxe auto.




    „ Nu vreau să risc, iar la anul să plătesc dublu. Mai bine fac acum tot ce trebuie, iar după aceea stau liniştit. Pentru autoturismul pe care îl am eu, un Volkswagen Golf de 1.600 cmc, din anul 2005, cu euro 4 , plătesc 540 euro", ne-a spus un şofer.

    Directorul RAR Dolj, Mihai Sdreală, a decis să prelungească programul de lucru până la sfârşitul anului. „Avem zilnic câte 200 de autovehicule. Nimeni nu pleacă acasă până nu este verificată şi ultima maşină din curte", a precizat acesta.

    Click!spune

    Proiectul noii legi a taxei de poluare presupune o restituire a sumelor plătite deja, cu până la 25%, dar îi pune la plată şi pe cei care îşi cumpără o maşină gata înmatriculată înainte de 1 ianuarie 2007.

    Astfel, după ce va intra în vigoare legea, cei care au plătit taxa auto între 01.07.2008 şi 31.08.2011, pot cere bani înapoi dacă valoarea achitată la vremea respectivă a fost mai mare decât cuantumul actual.

    De asemenea, şoferii care-şi vor cumpăra o maşină, gata înmatriculată în România înainte de 1 ianuarie 2007, vor trebui să achite taxă de poluare, la prima transcriere a dreptului de proprietate asupra autoturismului.

    210 lei, amenda dacă vorbeşti la telefon!


    Şoferii vor avea un an greu din prima zi. Valoarea unui punct-amendă creşte de la 67 de lei, la 70 de lei, o dată cu majorarea salariului minim brut pe economie. Cea mai mică amendă - două puncte - va fi de 140 de lei, faţă de 134 de lei în prezent. Amenda maximă va ajunge la 1.400 de lei, faţă de cel mult 1.340 de lei în prezent.

    Cu telefonul mobil la volan, plătiţi 210 lei! Şoferii prinşi la volan fără centura de siguranţă riscă, pe lângă două puncte de penalizare, amenzi între 140 şi 210 lei, faţă de maximum 201 lei până acum. Sancţiuni similare vor primi şi şoferii care folosesc la volan telefonul mobil.

    Viteza costă. Şoferii care depăşesc cu 30 de km/oră viteza maximă admisă sau opresc fără motiv pe banda de urgenţă a autostrăzilor riscă 4 sau 5 puncte-amendă, adică de la 280 la 350 de lei, faţă de maximum 335 de lei în prezent.

    Nu opreşti la STOP? Amenzile cresc şi pentru cei care nu opresc la „STOP” sau pentru cei care depăşesc cu 40 de km/oră viteza maximă admisă. Aceştia vor plăti de la 420 de lei la 560 de lei, faţă de maximum 536 de lei acum.

    Ai copilul pe scaunul din faţă: 1.400 de lei. Sancţiunile cresc şi pentru şoferii care îşi insultă „colegii” din trafic, cei care transportă copii sub 12 ani pe locurile din faţă ale maşinilor, cei care blochează intersecţiile sau depăşesc cu 50 de km/oră viteza maximă admisă. Ei riscă amenzi de la 630 la 1.400 de lei, faţă de maximum 1.340 de lei cât e acum.

    Fără alcool la volan. Şoferii imprudenţi riscă amenzi mai mari, dar şi un dosar penal dacă urcă băuţi la volan. Pentru unii, chiar şi un pahar cu vin ar putea fi suficient pentru o condamnare înscrisă în cazier.

    Motivul: 0,5 la mie alcool în sânge (adică 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat) este pragul de la care, de la 1 ianuarie, şoferii vor putea fi puşi sub acuzare pentru comiterea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului, faptă pentru care pedeapsa este de la 1 şi 5 ani de închisoare.

    Până acum, şoferii care erau prinşi băuţi la volan până la pragul de 0,8 la mie alcool în sânge (0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat) erau amendaţi şi rămâneau fără permise de conducere pentru trei luni.
    Attached Files
    Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
    http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
    http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

  • #2
    Salutare. Asa se va intampla cu ,,turmele'' din romania mult timp de acum inainte, pentru ca in lipsa de educatie a majoritati romanilor si.a facut loc simtul proprietati. Romanul mostru trebue sa aiba pe numele lui tot . Doar e proprietar nu ? Neamtul , locuieste in buna parte in chirie si nu are nici o treaba ca nu este posesor in acte. Principal este ca se foloseste cat de mult poate si se simte bine.
    Sa ne aduca noul an mai multa minte . . .

    Comment


    • #3
      Fiind in situatie pot sa va explic disperarea oamenilor :

      Apropo, eu am reusit sa tanscriu ieri o masina cumaprata de 2 - 3 luni !
      In general oamenii din Romania ( deacord in parte cu colegul alex.marian ) cind vad
      la tv. stire cu taxe aberante stiu deja, ca traim in Romania se poate intimpla surpriza chiar de la 1 Ianuarie .

      Din experienta mea umila, in anul 2007 , am patit urmatoarele :

      am cumparat o masina adusa din afara, in luna Noiembrie !(Va reamintesc de era Tariceanu ! ).
      Ca orice om normal la cap, m-am programat la RAR ( asa e sistemul pe la noi ) .
      M-au programa prin Decembrie ! Ok superb zis si facut !
      Intre timp a aparut stirea cu " trei ori taxa " , un om normal nu poate crede asa ceva.NORMAL NU ? In stire se vorbea de aplicarea noii taxe de la 1 Ian. 2008 !
      Ei m-am dus la finante, cu actele ptr. " DECIZIA DE CALCUL AL TAXEI ......"! Superb, la ora 9,30 dim. eram doar eu la ghiseu ( fericit in gindul meu , nu mai stau dupa nimeni ) ,doamna de la ghiseu foarte operativa a luat actele si introducea datele ( spre norocul meu ), observa , ca in noua carte cei de la RAR nu au trecut noxele !
      Disperare pe mine, nu poate sa calculeze taxa.......In timp ce ma minunam eu , ce sa ma fac la citiva pasi apar un alt client la taxa !Saracu cu acte in regula. La primirea Deciziei de calcul, am auzit o serie de injuraturi infioratoare , si s-a pornit cerata intre client si dn. bugetara , care a uitat sa ne informeze ca de azi dim. taxa e de trei ori , adica s-a triplat.
      Va spun, am avut o saptamina minunata si abia am reusit ultima zi sa platesc taxa vechie ! ( APROPO , TOT IN DECEMBRIE , TOT DE SARBATORI )

      MORALA :

      In Romania, cind auzi zvonul, despre o taxa aberanta e mai bine sa te pregatesti cit mai grabnic, sa poti evita dezastrul ( financiar ) !

      SARBATORI FERICITE , LA MULTI ANI !

      ))))))))))))))
      Omul invata pina la moarte si cind.............

      Comment


      • #4
        Noua interpretare a taxei de mediu are un scop bine definit ( si realizat ) acela de a colecta ( jefuii ) rapid niste bani ptr. nesatuii de politicieni. Interesant este ca se zvoneste ca din vara lui 2012 se va aplica o taxa anuala, in functie de cat polueaza masina. Si atunci cei care au platit taxa de mediu, ce fac? Platesc si o taxa anuala? Deci vor fi taxati suplimentar! Cu faptul ca se cumpara masini si nu se fac imediat actele, nu sunt de acord deoarece corect este daca ai cumparat masina, trece-o pe tine nu merge pe ideea romaneasca ,, eu ma plimb cu masina si fraierul (propietarul ) plateste impozit''. Cat despre noile amenzi, numai de bine, poate asa se mai civilizeaza hoarda de smecheri care cred ca drumurile publice sunt propietatea lor.

        Comment


        • #5
          Din pacate auzime , zvonuri despre noi taxe , noi amenzi , pret si accize combustibil marit ( luna de luna daca se poate )......... Noi radare fixe etc.
          DAR DE DRUMURI MAI NIMIC ! Pe ici colo , cite-o re taiere de panglici electorale .......!

          Am senzatia doar, ca traiesc un cosmar in somn si cind ma voi trezi , va dispare sirul de aberatii , complicatii,legi care, majoritatea au scopul de a incurca oamenii si nici de cum in folosul lor. Nu vorbim de cheltuielile suportate de noi , ptr. prostia si nesimtirea unora, care ghicesc si pun in aplicare taxe aberante ! Din pacate smecherii
          vor ocolii si aceasta lege si probabil nici amenzile Noi nu o sa afecteze bugetul lor.
          Omul invata pina la moarte si cind.............

          Comment

          Working...
          X
          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF