Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Amenzi

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Amenzi

    Cum poti fenta o amenda de circulatie?


    O metoda cum sa scapati, fara sa incalcati legea, de amenzile date de Politia rutiera, Politia de ordine publica, Jandarmeria sau orice alta institutie a statului abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale, celebrele amenzi.
    Va prezentam o metoda cum sa scapati, fara sa incalcati legea, de amenzile date de Politia rutiera, Politia de ordine publica, Jandarmeria sau orice alta institutie a statului abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale, celebrele amenzi.

    De exemplu, un sofer este amendat de catre un agent de circulatie, mult prea zelos, ca a depasit linia continua. Amenda legala prevazuta de legea care reglementeaza circulatia pe drumurile publice este de 225 de lei, echivalentul a 4,5 puncte amenda si 6 puncte de penalizare.

    Dupa constarea contraventiei de catre agentul de circulatie, acesta are obligatia sa va intrebe daca aveti de facut observatii. Sfatul nostru este sa spuneti ce anume observatii aveti de facut, cea mai des folosita de foarte multa lume este urmatoarea "constatarea nu corespunde adevarului" care trebuie mentionata de politist.

    Urmatorul pas legal care trebuie facut de politist este sa va intrebe daca doriti sau nu sa semnati procesul verbal si sa luati un exemplar.

    Putina lume stie ca ordonanta de urgenta a Guvernului 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, lasa multe portite pentru ca amenda sa nu mai fie achitata niciodata.

    Daca soferul depistat ca a incalcat Codul Rutier refuza sa semneze procesul verbal, agentul este obligat sa aduca un martor, cu care, atentie, se va putea face doar dovada refuzului de catre conducatorul auto de a semna procesul verbal si a primi un exemplar, nu de atestare a savarsirii contraventiei.

    In fata acestei situatii, procesul verbal va fi trimis la domiciul soferului, unde trebuie sa ajunga in maxim de 30 de zile. Articolul 27 din OUG 2/2001, prevede ca una din cele doua posibilitati de comunicare a procesului verbal va fi prin posta, cu confirmare de primire. Acest lucru presupune ca destinatarul / soferul sau pietonul trebuie sa semneze de primire a procesului verbal. Daca nu este acasa sau daca locuieste la alta adresa decat cea din buletin o perioada de zece zile sau pur si simplu nu merge la Posta sa ridice procesul verbal si sa semneze, documentul va fi trimis inapoi la Politie. Posta pastreaza corespondenta vreme de 10 zile.

    In acest caz Politia Rutiera fie retrimite documentul prin Posta fie aplica cea de-a doua varianta de comunicare prevazuta de acelasi articol 27, "prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces verbal semnat de cel putin un martor".

    Portita legala de scapare care se afla in Ordonanta 2/2001, este prevazuta de art. 14. Acest articol stabileste ca "executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii" (adica data cand a fost scris / intocmit de politist).

    Cu alte cuvinte, daca Politia nu poate face dovada ca v-a comunicat procesul verbal in termen de 30 de zile, sub semnatura dvs., amenda de 225 de lei nu mai poate fi executata de catre Directia Finantelor Publice.

    Alte sfaturi pentru a evita amenda pentru camerele radar fixe :
    - Pentru radarele fixe puteti alege un nume dintr-un necrolog, din orice ziar, al unei persoane care a decedat dupa data depistarii si comunicati Politiei, ca si asa nu au cum sa constatate ca nu e asa. Acest nume il puteti trece in invitatia pe care o primiti de la Politia Rutiera de a comunica numele persoanei care a condus autoturismul depistat ca a circulat peste limita legala. De mentionat ca fotografiile facute de camerele radar surprind autoturismul doar din spate, deci identificarea soferului dupa fata nu poate fi efectuata. In acest caz, Politia Rutiera NU poate aplica sanctiunea si NU poate face dovada ca persoana decedata trecuta de dvs. in invitatie a condus sau nu autoturismul.
    - Trimiteti instiintarea cu plata la destinatar, adica sa plateasca Politia cand primeste scrisoarea cu datele persoanei careia i-ati incredintat masina. In acest caz Politia nu va achita taxele si plicul se intoarce la dvs. Asa aveti dovada ca ati comunicat, dar pe banii Politiei, care nu vrea sa platesca si scapati!
    Last edited by orca; 03-25-2008, 14:48 PM.
    .. ________ ..
    o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
    (Oo\==/oO)
    ..U...............U.
    Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
    http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

  • #2
    multumim mult pt sfaturi!!!
    “Alaturi de hidrogen, prostia este cea care se gaseste in cantitatea cea mai mare in Univers.” (Thomas Edison)

    Comment


    • #3
      Se pune problema(in cazul in care aplici metoda cu mortul)...daca persoana respectiva nu are permis?ce se intampla?faci 5 ani de puscarie ca ai dat masina unei persoane fara permis?practic zici tu: Am dat masina lu grigore vasile pe data de...si vine garda la tine la usa..ba nene!!!ala nu are permis!!!5 ani de A/C pt tine!!!
      1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
      2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
      Si o panarama de scuter

      Comment


      • #4
        Originally posted by mezzo View Post
        Se pune problema(in cazul in care aplici metoda cu mortul)...daca persoana respectiva nu are permis?ce se intampla?faci 5 ani de puscarie ca ai dat masina unei persoane fara permis?practic zici tu: Am dat masina lu grigore vasile pe data de...si vine garda la tine la usa..ba nene!!!ala nu are permis!!!5 ani de A/C pt tine!!!
        hmm..la asta nici nu m-am gandit..ai dreptate!
        “Alaturi de hidrogen, prostia este cea care se gaseste in cantitatea cea mai mare in Univers.” (Thomas Edison)

        Comment


        • #5
          Normal...................
          1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
          2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
          Si o panarama de scuter

          Comment


          • #6
            Esti pedepsit daca se face dovada ca desi stiai ca nu poseda permis totusi i-ai inmanat masina. Dar si asa poti spune ca doar ai lasat masina si cheile la el, din diferite motive, iar el a plecat la plimbare fara stirea ta. Nenumarate motive poti gasi de ce a fost ala cu masina ta, putina imaginatie, sau poti alege sa recunosti fapta.
            Last edited by orca; 03-25-2008, 15:00 PM.
            .. ________ ..
            o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
            (Oo\==/oO)
            ..U...............U.
            Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
            http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

            Comment


            • #7
              Originally posted by pulmann View Post
              Esti pedepsit daca se face dovada ca desi stiai ca nu poseda permis totusi i-ai inmanat masina. Dar si asa poti spune ca doar ai lasat masina si cheile la el, din diferite motive, iar el a plecat la plimbare fara stirea ta.
              si e cuvantul tau impotriva cuvantului "organului"..oameni buni,deja o dam in basme!!
              “Alaturi de hidrogen, prostia este cea care se gaseste in cantitatea cea mai mare in Univers.” (Thomas Edison)

              Comment


              • #8
                corect ce spui tu..dar stim toti cum "functioneaza" sistemul.ma indoiesc ca va merge faza.ideea este destul de buna.numai sa suni familia decedatului in cauza si sa intrebi daca a avut permis ..desi e cam macabru
                1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
                2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
                Si o panarama de scuter

                Comment


                • #9
                  Originally posted by mezzo View Post
                  numai sa suni familia decedatului in cauza si sa intrebi daca a avut permis ..desi e cam macabru
                  ce idei! D cum sa faci asa ceva??
                  “Alaturi de hidrogen, prostia este cea care se gaseste in cantitatea cea mai mare in Univers.” (Thomas Edison)

                  Comment


                  • #10
                    Pai voi credeti ca o depasire de viteza se ancheteaza precum o crima ?
                    .. ________ ..
                    o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
                    (Oo\==/oO)
                    ..U...............U.
                    Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
                    http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

                    Comment


                    • #11
                      hai sa o luam altfel.eu sunt mortu`..tu esti contravenientul(ala care a alergat masina) si kryssa e "nevasta`mea".
                      Tu ai alergat acum 20 zile cu masina
                      Eu am murit acum 15 zile
                      Ieri i`a venit nevestii amenda mea acasa.ea stie ca eu nu am facut asa ceva.are nevoi de acte de pe la primarie ca nu am impozit neplatit..sau ceva de genu...ca sa isi ia mostenirea,sau sa treaca casa pe numele ei.
                      Avand amenda neplatita..nu poate sa faca chestia asta(teoretic).drept urmare..femeia se intreaba: de unde amenda?si se duce la politie..bha nene!!!eu nu pot sa iau casa pe numele meu ca i`a venit o amenda lu grigore...si ala nu are nici macar permis!!!
                      SI GATA PROBLEMA!!!e un scenariu care se poate intampla(exceptie personajele care sunt fictiune )
                      1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
                      2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
                      Si o panarama de scuter

                      Comment


                      • #12
                        ok,hai sa o luam altfel.de exemplu ,cand ti se scrie amenda,de ce nu ii spui politistului direct ca nu vrei sa semnezi si sa o platesti pt ca nu are cum sa demonstreze ca ai facut vreo greseala??! cum nici tu nu ai cum sa demonstrezi ca nu ai gresit,nici el nu are cum sa o faca!!asa ca,pana la urma cine are dreptate??hai sa vedem..tu,ca persoana corecta,sau politistul,ca nu are de ce sa minta,asta e meseria lui?!?!
                        “Alaturi de hidrogen, prostia este cea care se gaseste in cantitatea cea mai mare in Univers.” (Thomas Edison)

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by kryssa_rja View Post
                          ok,hai sa o luam altfel.de exemplu ,cand ti se scrie amenda,de ce nu ii spui politistului direct ca nu vrei sa semnezi si sa o platesti pt ca nu are cum sa demonstreze ca ai facut vreo greseala??! cum nici tu nu ai cum sa demonstrezi ca nu ai gresit,nici el nu are cum sa o faca!!asa ca,pana la urma cine are dreptate??hai sa vedem..tu,ca persoana corecta,sau politistul,ca nu are de ce sa minta,asta e meseria lui?!?!
                          e vorba de amenzile care iti vin din cauza radarelor fixe!!!! si in cazul in care iti iei amenda pe strada de la gabor....asta e!!
                          1995 Mercedes C200 w202 - IL 26WGD
                          2001 Bmw e46 coupe - IL 25WGD
                          Si o panarama de scuter

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by pulmann View Post
                            Cum poti fenta o amenda de circulatie?

                            Va prezentam o metoda cum sa scapati, fara sa incalcati legea, de amenzile date de Politia rutiera, Politia de ordine publica, Jandarmeria sau orice alta institutie a statului abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale, celebrele amenzi.
                            De exemplu, un sofer este amendat de catre un agent de circulatie, mult prea zelos, ca a depasit linia continua. Amenda legala prevazuta de legea care reglementeaza circulatia pe drumurile publice este de 225 de lei, echivalentul a 4,5 puncte amenda si 6 puncte de penalizare.
                            Alte sfaturi pentru a evita amenda pentru camerele radar fixe :

                            - Pentru radarele fixe ...
                            da,dar e vb si despre amenzile "date in strada"..
                            “Alaturi de hidrogen, prostia este cea care se gaseste in cantitatea cea mai mare in Univers.” (Thomas Edison)

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by mezzo View Post
                              hai sa o luam altfel.eu sunt mortu`..tu esti contravenientul(ala care a alergat masina) si kryssa e "nevasta`mea".
                              Tu ai alergat acum 20 zile cu masina
                              Eu am murit acum 15 zile
                              Ieri i`a venit nevestii amenda mea acasa.ea stie ca eu nu am facut asa ceva.are nevoi de acte de pe la primarie ca nu am impozit neplatit..sau ceva de genu...ca sa isi ia mostenirea,sau sa treaca casa pe numele ei.
                              Avand amenda neplatita..nu poate sa faca chestia asta(teoretic).drept urmare..femeia se intreaba: de unde amenda?si se duce la politie..bha nene!!!eu nu pot sa iau casa pe numele meu ca i`a venit o amenda lu grigore...si ala nu are nici macar permis!!!
                              SI GATA PROBLEMA!!!e un scenariu care se poate intampla(exceptie personajele care sunt fictiune )
                              Politia nu-l amendeaza direct pe "el" pana nu primeste de la "mort" confirmarea ca el a condus in acel moment sau si el la randul lui a dat masina la altul. (Urma scapa turma)
                              Last edited by orca; 03-25-2008, 15:23 PM.
                              .. ________ ..
                              o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
                              (Oo\==/oO)
                              ..U...............U.
                              Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
                              http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF