Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Proprietarii de maşini vechi nu vor putea să-şi mai vândă autoturismele

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Proprietarii de maşini vechi nu vor putea să-şi mai vândă autoturismele

    Proprietarii de maşini vechi nu vor putea să-şi mai vândă autoturismele

    Guvernul a dat o lovitură grea proprietarilor de maşini vechi, înmatriculate înainte de 2007. Proiectul de lege aprobat de Executiv îi obligă să plătească taxa de poluare şi pentru aceste autovehicule, dacă ele sunt vândute.



    Pentru prima dată de la introducerea taxei auto, autorităţile au stabilit ca aceasta să fie plătită şi pentru autoturismele înmatriculate în România înainte de 2007. În cazul lor, taxa va fi achitată la momentul primei vânzări a maşinii, după intrarea legii în vigoare. Se pare că, faţă de maşinile înmatriculate pentru prima dată în ţara noastră, pentru autovehiculele care circulă deja pe şosele, dar îşi schimbă proprietarul, taxa auto va fi redusă cu circa 30%.

    Taxa, mai scumpă decât automobilul
    Daniel este proprietarul unei Dacii fabricate în 2003. Dacă ar fi să o vândă, nu ar lua pe ea mai mult de 3.000 de lei. "Vă daţi seama că noul proprietar ar trebui să-mi dea mie 3.000 de lei şi circa 1.000 de euro statului pe taxă. În situaţia asta cine mai cumpără o maşină veche? Singura şansă este să o dau la casat, unde obţin pe ea un tichet de 3.800 de lei. Dacă vreau să o vând, «bătrâna» mea ajunge la fier vechi", ne-a spus Daniel



    Libertatea.ro
    Attached Files
    Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
    http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
    http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

  • #2
    Vom umbla cu masinile noastre pana cadem din ele si ajungem ca Fred Flinstone,sa nu mai aiba podea deloc.Extraordinar ce se mai poate intampla in tara asta...
    W202 elegance / 1.8 benzina,1993

    Comment


    • #3
      Sa nu mai vorbim de auto aduse de afara ptr care taxa este de 4800 euro ,redusa va fi de 3600 euro dar masina din 1997 mai face doar 2000 euro.Astfel de masini Nu vor mai fi aduse in Romania ,iar cele care deja sunt in tara se vor mai inmatricula doar in Bulgaria .In Romania mai era o sansa cu procesul care dura, dar la final se puteau inmatricula aceste auto fara plata taxei.

      Comment


      • #4
        Fiecare categorie de cetateni romani, are propiile probleme, unii cu taxe auto si pret carburant nejustificat de mari, unii cu salarii sau pensii de mizerie si altii cu alte nedreptati, dar intrebarea este cand se vor unii toti acesti oameni si vor ,,termina'' cu hotii astia care-si bat joc de un intreg popor? Poate ca niciodata! Si cred ca pe asta mizeaza si ,,iubitii'' conducatori. Scuze de off topic!

        Comment


        • #5
          A intrat deja in vigoare legea asta,sau daca nu se stie cu aproximatie cand o sa intre?
          Multumesc

          Comment


          • #6
            Probabil ca intr-o luna .
            Daca mai ai de recuperat vre-o taxa sau doresti sa inmatriculezi fara plata taxei e bine sa te grabesti.

            Comment


            • #7
              Va salut baieti, am si eu o nelamurire, eu am un W211 din 2005, masina cumparata de noua din Romania de la reprezentanta, iar eu sunt al 3 lea proprietar, eu cand vand masina urmatorului proprietar, el va trebui sa-si plateasca? Nu au fost platite taxele atunci cand a fost cumparata masina? Astept niste raspunsuri ca sunt total nelamurit Merci si toate cele bune!

              Comment


              • #8
                Nu era de ajuns ca avem noi tampitii nostrii, a mai venit si un kakat de bozgor cu altä idee tampita in Romania anului 2011.
                Avem 2 rezolvari - mergem cu ele panä cad si pe urma la remat
                - sau le däm foc

                sincer eu prefer pe a 2 a, decat sa o predau la casat la vreo firma de a lui

                Auzi, masina cumparata acum 20 de ani din Romania trebuie platitä taxa de prostie ungureascä, nu vedeti cä käkätul ästa isi bate joc de noi...
                Santem un popor prea las, dacä pe noi mereu ne conduc minoritarii
                Cum draq sa le spunem idiotilor astora, cä acolo ne reprezinta pe noi si nu ideile lor de idioti.
                La oamenii ästia care se cred intelectuali, si prostia este egala cu inteligenta, numai cä... prostia este realä.
                Ah........
                Last edited by Luxian; 09-18-2011, 13:51 PM.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Andreiu' View Post
                  Va salut baieti, am si eu o nelamurire, eu am un W211 din 2005, masina cumparata de noua din Romania de la reprezentanta, iar eu sunt al 3 lea proprietar, eu cand vand masina urmatorului proprietar, el va trebui sa-si plateasca? Nu au fost platite taxele atunci cand a fost cumparata masina? Astept niste raspunsuri ca sunt total nelamurit Merci si toate cele bune!
                  Subscriu sii eu la intrebarea asta ,sunt cam in aceeasi situatie am luat o masina care a fost cumparata de noua din Romania si sunt al doilea proprietar...
                  Stefan

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Andreiu' View Post
                    Nu au fost platite taxele atunci cand a fost cumparata masina? Astept niste raspunsuri ca sunt total nelamurit Merci si toate cele bune!
                    Atunci cand s-a cumparat masina , s-a platit vama.
                    Din 01.2007 nu se mai plateste vama.

                    Acum minoritaru' iti cere taxa de poluare. Deci alti bani, alta distractie.


                    Eu cred ca treaba este gandita in halul urmator :

                    Dupa 01.2007 -> s-a platit vama = 0 + taxa de poluare
                    Inante de 01.2007 -> s-a platit vama cat era => nu s-a platit atunci taxa de poluare , deci vor sa o platim acum.


                    Originally posted by Andreiu' View Post
                    Va salut baieti, am si eu o nelamurire, eu am un W211 din 2005, masina cumparata de noua din Romania de la reprezentanta, iar eu sunt al 3 lea proprietar, eu cand vand masina urmatorului proprietar, el va trebui sa-si plateasca? Nu au fost platite taxele atunci cand a fost cumparata masina? Astept niste raspunsuri ca sunt total nelamurit Merci si toate cele bune!
                    Originally posted by dog View Post
                    Subscriu sii eu la intrebarea asta ,sunt cam in aceeasi situatie am luat o masina care a fost cumparata de noua din Romania si sunt al doilea proprietar...

                    Lavabil pentru amandoi , v-am mai scris o data mai sus :

                    teoretic - duda asta o va plati cel care o cumpara
                    practic - o veti plati voi cei care va vindeti masinile , prin reducerea pretului masinii

                    Bafta
                    Last edited by w124researcher; 09-18-2011, 10:16 AM.
                    Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

                    Comment


                    • #11
                      Cine stie, poate se va schimba schimbarea....
                      Poate ne ingrijoram degeaba....

                      Comment


                      • #12
                        Ar trebui sa parasim tara asta mizerabila cu totii, sa se dea o bomba atomica aici eventual mai multe mai mici sa nu deranjam vecinii si apoi sa se planteze cereale,ceva paduri unde permite relieful si in interiorul arcului carpatic sa se faca o groapa de gunoi imensa, pentru toata Europa , oricum suntem rasul lumii din zi in zi tot mai mult...O noua lege data pentru a ne lua banii din buzunar...Trist, pacat ca ne-am nascut aici

                        Comment


                        • #13
                          Aceasta lege, se zvoneste prin tirguri ( auto ), ca v-a intra in vigoare din Ianuarie 2012 . Deocamdata sunt doar zvonuri si o lege care a trecut doar de
                          prina camera si se afla la Senat.

                          Oricum, eu cred, ca aceasta lege, daca intra in vigoare, v-a da de lucru la avocati si judecatori, precum este si aceasta Taxa de poluare.

                          Mai nou, procesele, simple (2 , 3 , 4 termene de judecata ) ptr. Recuperare Taxa poluare se dau voit, termene lungi ( chiar si 6 luni )
                          foarte lungi, ca amaritul care is cauta dreptatea si banii sa renunte sa se sature !!
                          A prieten ce, a cistigat dupa 1 an si 4 luni dreptul de a inmatricula masina fara taxa !

                          Am o senzatie ciudata, si anume, ca oamenii, care ne conduc fac legi impotriva nostra, de a incurca cetateanul de rind si nu in ultimul rind, de al umili cu fiecare ocazie posibila !!!!!

                          O zi buna !

                          Supararea mea : Taxa de poluare ptr. w123 200 d = > 12.000 euro............ !!!!!!!
                          O fi normali la cap oamenii astia ?
                          Omul invata pina la moarte si cind.............

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by w124researcher View Post
                            practic - o veti plati voi cei care va vindeti masinile , prin reducerea pretului masinii
                            Şi, îţi dai seama: să reduci valoarea taxei din preţul de 800 de EU la o Cobră (par example) ... mai vine vânzătorul cu bani de acasă ... Super tare !!!
                            Lord W126 500SE -> 2.5D
                            Lady W123 230C -> 240D
                            W124 -> 200D
                            W208 CLK200 -> 2.0

                            W209 CLK200 Kompressor -> 1.8 - ex, gone
                            Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
                            Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by zistok View Post
                              Supararea mea : Taxa de poluare ptr. w123 200 d = > 12.000 euro............ !!!!!!!
                              O fi normali la cap oamenii astia ?
                              Unde ai calculat?
                              Pentru W115 220D din 1975 cat o fi?
                              De asta zic sa va grabiti sa o cumparati pana la 31.12.2011:

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF