Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Se poate declara o masina furata astfel?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Se poate declara o masina furata astfel?

    Salut,

    Acum 3 luni am cumparat o masina. M-am inteles cu propietarul la 1800 euro, i-am dat numai 1600 si a ramas sa facem actele, restu sa ii dau la data respectiva.

    Intre timp masina avea multe defecte si nu avea talon, ca era inscrisa pe germania. Dupa multi nervi si bani cheltuiti am reusit sa o inscriu in Bulgaria. Masina are toate actele in regula.

    A doua zii dupa ce o inscriu si o aduc in tara, ma suna fostul "propietar". Din cate stiu nu avea nimic la mana care sa arate ca e masina lui. Imi spune ca daca nu ii dau aia 200 euro declara masina furata.

    E posibil asa ceva?

    Dar e comic pentru ca am fost sunat de un nr (asta e nr 0767822947) si imi spune ca e nu stiu cine si ca am avut eu o neitelegere cu cutarica pt un ochios si ca daca nu ii dau banii da drumul la dosar (masina furata) mi-e imi cam miroase a ceva ca asta ma ia drept prost. I-am cerut nr la fostul propietar si mi l-a dat.

    Asa se procedeaza in cazurile astea, "da ba banii ca daca nu declar masina furata"?
    Last edited by Luxian; 06-24-2011, 20:13 PM.

  • #2
    Pai tu ai acte ?

    Contract vanzare-cumparare , carte , etc ... pe numele tau ?

    Ca daca nu ai acte , masina aia practic nu este a ta . Deci poate sa o declare furata.
    Pasionat w124 : Mercedes w124 blog

    Comment


    • #3
      Originally posted by ediskan89 View Post
      ... nu avea talon ...
      Eşti sigur de asta?

      Originally posted by ediskan89 View Post
      ... era inscrisa pe germania ...
      Pe numele lui?

      Originally posted by ediskan89 View Post
      ... am reusit sa o inscriu in bulgaria,masina are toate actele in regula ...
      Dacă actele sunt în regulă, maşina aparţinei celui care e trecut în acte.

      Eu unul aş încerca să rezolv amiabil problema. I-ai promis banii, încearcă să îi dai. Chiar dacă nu poate să declare maşina furată, nu se ştie când te caută cu prietenii...
      ...

      Comment


      • #4
        Daca acum e inmatriculata e pe BG si ai procura pe numele tau, pa si pussy !
        Vedeti dumneavoastra, noi educatorii, pedagogii suntem ca niste doctori .....
        http://www.youtube.com/watch?v=f_-XE9GP4mc
        http://www.youtube.com/watch?v=56a7YHK-i0c

        Comment


        • #5
          Exact cum spune Carmine. O data inmatriculata masina pe numele tau, fie BG sau Ro, sau oriunde, nu se mai poate sa o dea furata. Cu mare greutate si martori plauzibili ar putea sa te cheme la tribunal pt fals pe civil dar fara sanse...
          Last edited by Luxian; 06-25-2011, 00:35 AM.

          Comment


          • #6
            Originally posted by ediskan89 View Post
            M-am inteles cu proprietarul la 1800 euro, i-am dat numai 1600 ...

            La asta nu pot ramane indiferent, desi am incercat sa ma abtin...
            Adica ce sustii dumneata aici e legalizarea ţepei, nu? Te-ai inteles cu omu' la o sumă (ai vazut si incercat fieru' inainte), si-acum nu-i mai dai banii. WTF!
            Mai deschizi si topic pentru sustinere publica?!!!
            Last edited by Luxian; 06-25-2011, 00:36 AM.
            https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

            Comment


            • #7
              Acum masina e pe numele la un bulgar, si procura si act de vanzare cumparare pe numele meu, el nu avea nimic pe numele lui, nici macar act de vanzare cumparare, masina era pe numele unei cucoane pe care o cunosc si eu, care la randul ei a vandut-o omului in cauza cu 1200 euro.

              Masina cand am luat-o de la el, nu ma pricepeam la acte, el zice ca sunt toate, bun o iau acasa, aflu ca la inmatriculat trebuie brief mic, pe care nu mi l-a dat, cheltui 900 euro sa o inscriu si astept 3 luni, plus ca masina am luat-o cu multe defecte, el zicea ca nu are mai nimic defect, dar de unde, si unde statea el chiar nu putea sa fac o proba ca lumea la masina,plus ca avea si numerele expirate! Acum el ameninta prin telefon? Asa se face? Dupa 3 luni declara masina furata? Daca imi dadea talonul de la inceput ii dadeam banii cu cea mai mare placere ca plateam la bulgari doar 400 euro,nu 900!!!! Defectele ca defecte se repara, inca mai am de reparat.

              Culmea e ca a 2 a zi dupa ce a aflat probabil ca am inscris-o primesc telefon, si intre timp cat l-am cautat sa i-o dau inapoi si sa imi dea banii ca nu prea aveam ce face cu ea, el disparuse!!! Nu mai zicea nimic, plus ca de masina si-a batut joc si nu a stiut sa aiba grija de ea, a mintit ca nu are probleme, eu le-am observat dupa ce am cumparat-o, plus actele, cred ca sunt indreptatit sa nu ii dau banii!!!
              Probleme nu imi fac, sa vina cu cine o veni!!! Chiar il astept, cat l-am blestemat in astea 3 luni numai eu stiu!!!
              Last edited by Luxian; 06-25-2011, 00:38 AM.

              Comment


              • #8
                Cel mai probabil maşina e de provenienţă dubioasă, poate chiar e furată de dincolo. Lipsa certificatului de înmatriculare şi improvizaţia la contact dau multe de bănuit.

                Apoi, de ce nu-i reproşezi lui toate chestiile astea? Chiar nu te poţi înţelege cu el omeneşte?

                Ziceai că nu ţi-e frică de el. Cheamă-l să-şi ia banii de la tine

                ÃŽmi pare rău pentru tine, însă trebuie să te înveţi minte să nu mai fii aşa naiv data viitoare. Chiar credeai că iei ochios bun în 1600 euro?
                ...

                Comment


                • #9
                  Avea multe defecte minore,asa mi s-au parut,plus ca era neinscrisa am crezut ca amu nu are treaba cu vecinii bulgari,oricum masina a stat vreo 3 ani pe dreapta,o stiu de mult,a avut numai 2 propietari trecuti in acte,un mos neamt din 1997 pana in 2004 si din 2004 o cucoana de aici din Constanta,care are cetatenie germana,de la cine am luat eu masina cred ca o avea de maxim 4 luni,oricum eu am si o copie dupa brief ul mare al ei si numerele vechi de germania,masina nu era radiata din germania,nu avea a 2 a stampila pe brief si cica de aceea a durat asa mult sa o inscrie in bulgaria,s-au trimis actele in germania,doar brief ul mare,s-a anulat(radiat) s-a scos alt brief mare brief mic numere tzoll,si asa au reusit sa o inscrie in bulgaria.Oricum,am jurat ca nu ma mai incurc cu asa ceva,masini defecte sau neinscrise.

                  Comment


                  • #10
                    Eu nu stiu cum ai luat o asemenea masina, sincer. Tu chiar crezi ca poate sa o dea furata daca nu e in regula? Sa fim seriosi. Te-a mintit, nu-i mai da nici un ban. Foarte simplu. Verific-o eventual pe AUTORUBATE (bagi VIN-ul).

                    Comment


                    • #11
                      Am verificat-o,nu e declarata furata,nici nu are cum,din moment ce mi-a dat toate actele posibile,el nu mai avea nimic de la masina,oricum imi pare rau ca am luat masina,am cheltuit multi bani pe langa,cu masina nu am apucat pentru ca nu mai dispun de cascaval.Dar la nenea asta ma gandeam ca poate face el o smecherie ceva si ma trezesc cu surprize,dar din moment ce de 3 luni e masina la mine,am martori ca i-am dat bani pe ea,ce mai vrea?a picat de prost si nu ii convine?nu a reusit sa o inscrie el?asta e.
                      Last edited by ediskan89; 06-26-2011, 21:17 PM.

                      Comment


                      • #12
                        Ce urata treaba. Si imi era mila de mine ca am pus mana pe o masina la care proprietarul are "doar" 3000 ron datorie la fisc pe care nu-i mai poate plati iar eu din Ianuarie nu o mai pot transcrie.

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by ediskan89 View Post
                          ... ma gandeam ca poate face el o smecherie ceva si ma trezesc cu surprize...
                          Stai linistit si bucurate de masina. Deja individul asta a savarsit cateva infractiuni. Chiar daca ar exista o plangere penala poti sa ceri organelor de cercetare penala sa-ti lase custodia masinii pana la finalizarea dosarului. Un astfel de dosar nu se finalizeaza mai devreme de 4-5 ani. Asta inseamna ca poti circula cu aceasta masina inca 5 ani. Pacat ca nu esti din Bucuresti, ca te ajutam eu.

                          Comment


                          • #14
                            Legal nu are ce sa ti faca,nu are nici o dovada ca nu i ai dat banii,e cuvantul lui impotriva cuvantului tau,tot ce poate face e sa ti faca vodoo sau pomelnic sau sa te astepte pe la colturi noaptea.Eu zic ca pentru a evita chiar si cele de mai sus sa i explici exact cum ne ai explicat si aici pe forum problemele pe care le ai intampinat cu lipsa actelor si defectele masinii,merita incercat,de multe ori samanta scandalului provine din lipsa comunicarii.
                            ,,Succesuri,,si sa ne tii la curent cu evolutia lucrurilor.
                            Cat despre masina sa nu ti para rau,daca este ceea ce ti ai dorit vei gasi resurse in timp sa o pui la punct.Nu fa prostia sa o dai,eu si in ziua de azi mai plang dupa boticul de cal pe care l am dat in 2003 tot pt ca m am speriat de niste acte si o pompa de injectie.
                            Ai grija cum te comporti cu copii tai fiindca ei iti vor alege azilul.

                            Comment


                            • #15
                              Pana acum nu s-a intamplat nimic,eu stiam sigur ca el nu mai are nici un act la mana,am vorbit cu un politist si mi-a zis ca ce a facut fostul propietar a fost doar o presiune asupra mea,ca nu si-a primit banii,am verificat masina la furturi auto si nu e nimic,deci m-am mai linistit,in privinta masinii,pacat de ea,se vede ca e nemtoaica,merge bine,doar ca nu a fost ingrijita,si-au batut joc de ea,dar nu e nimic care nu se poate repara.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF