Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Noua taxă auto poate lovi 2,8 MILIOANE de români

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Eu stiam ca legea asta de rht se aplica si masinilor a caror taxa s-a recuperat de catre proprietar.
    Totusi as zice eu ca atata vreme cat vorbim de o taxa ilegala, cum basca mea isi permit astia sa mai si dea legi cu privire la ea? Mi se pare strigator la cer.
    Deci cu alte cuvinte eu la ora actuala pot inmatricula in cateva luni o masina fara taxa. Dar omul care o are in tara de 5-6 ani (si a platit impozite si asigurari in Ro) nu poate sa-si vanda masina fara taxa. Asta e cel mai bun banc.
    Pasul urmator, actionarea statului in judecata la vanzarea (transcrierea) unei masini. Pun pariu ca se castiga procesul.
    Guvernantii astia sunt niste idioti!
    Daca ne-am organiza putin, noi inmatriculatii pe Bulgaria, am putea sa trecem drept grevisti japonezi...
    E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
    C180 W202, 1994
    W123 200D, 1978 cu inima de W124

Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

Comment

• Ce bine ar fi sa fie doar un banc!
      Aseara, procurorasul ascunzator de acte in vremea lu' Nastase a zis ca trebuie sa retuneze peste 1, cava mld. euroi. Cum si de ce nu spune ramanilor sa-si faca actele?
      Daca era un oarecare, treaca-mearga. Dar se crede mare copilot in auto. Ce, acolo sunt numai super-masini noi ale strainilor?

Comment

• Surse oficiale: 3 mil. de romani ar putea plati noul impozit pe masina. Ce inseamna noul timbru auto:
        Proprietarii de masini din Romania ar putea plati o noua taxa pentru poluare. Potrivit unor surse oficiale din Ministerul Mediului, taxa auto s-ar putea transforma intr-un timbru de mediu, adica un impozit pe poluare, cu o valoare medie de 10 euro.Acesta ar putea fi incasat de cei care nu au platit pana acum taxa auto.

Varianta pe care Ministerul Mediului o va propune saptamina viitoare in sedinta de Guvern ar putea viza pe cei aproximativ 3 milioane de posesori de autovehicule imatriculate inainte de 2007.

Cel mai mult vor plati cei care au masini NON-Euro cu o capacitate cilindrica mare, vorbim aici despre motoarele de peste 2.500 - 3.000 cc. Cel mai putin vor da cei cu masini de mic litraj (800 - 1.500 cc), cu norma euro 5. Masinile cu motor hibrid/electric vor fi scutite de timbru.

In noua formula propusa de autoritati, potrivit surselor, ar putea exista si o taxa la cumpararea masinilor, atat pentru cele noi cat si pentru cele second-hand inmatriculate inainte de 2007. Este vorba despre un sistem de taxare asemanator celui francez, pe principiul bonus-malus.

Cum functioneaza: Cand iti cumperi o masina platesti o taxa (malus) doar daca masina produce prea mult CO2 si noxe, adica poluare. Va fi stabilita o norma, un plafon – probabil 250 g/km. Daca masina elimina CO2 si noxe sub acest prag, atunci statul iti da bani (bonus).

Ca sa nu afecteze familiile numeroase care nu pot incapea in masini foarte mici si care vor dori sa-si cumpere masini de familie (care nu sunt considerate “de lux”), s-ar putea introduce o reducere din partea statului de 20g/km de CO2 pentru fiecare copil de la al doilea incolo (al treilea, al patrulea s.a.m.d). Exemplu: familiile cu patru copii vor avea o deducere de 40 g/km (cate 20 g/km pe al treilea si al patrulea copil).

- Timbrul de mediu va avea si o forma fizica, va fi un sticker “colorat in degradeuri” pe care fiecare proprietar va fi obligat sa-l lipeasca pe masina (parbriz) sau pe cartea tehnica.

- Noile biruri vin la pachet cu o crestere a valorii voucherelor pentru programul RABLA, mai arata sursele citate, pentru a incuraja reinnoirea parcului national auto

IMPORTANT: Cine a platit vreodata taxa de prima inmatriculare/taxa auto NU va mai plati niciodata timbrul de mediu sau noua taxa. Ministerul mediului trebuie sa dea inapoi 77 mil. euro celor 80.000 de oameni care au castigat in instanta procesele pe taxa auto.

Acestia ar putea avea insa parte de o surpriza, pentru ca ar putea plati timbrul de mediu, dat fiind faptul ca in acest moment ei figureaza ca neplatitori ai birului pe autoturisme.

"Trebuie sa incercam sa indreptam aberatiile, iar prima dintre aberatii era referitoare la masinile de dinainte de 1 ianuarie 2007, inainte sa intram in Uniunea Europeana. Deci, are omul o Dacie care face 300 euro si plateste o taxa de 3.000 euro, sigur ca e o aberatie", a spus Ponta la RTV.

Comment

• M-as mira sa fie asa. A mea elimina 175g/km. O sa-mi dea statu` mie bani, repede.

Comment

• Oooo...daca se va adopta legea, atunci se va "deschide" sezonul Rabla si atelajele se vor inmulti la greu.
            Bruno Sacco... “for the designer, the automobile is one of the most complex design problems of all. The car is a synthesis between function and aesthetics on the one hand, and a number of other concrete and abstract factors which undergo constant change.

W126 280SE
            W123 280CE
            W126 500SEC
            W220 500L

'Mercedes Benz...The Best or Nothing'

Comment

• Originally posted by viorelbalmez View Post
              http://stirileprotv.ro/stiri/financi...mbru-auto.html
              ...
              Surse oficiale: 3 mil. de romani ar putea plati noul impozit pe masina. Ce inseamna noul timbru auto:
              "Trebuie sa incercam sa indreptam aberatiile, iar prima dintre aberatii era referitoare la masinile de dinainte de 1 ianuarie 2007, inainte sa intram in Uniunea Europeana. Deci, are omul o Dacie care face 300 euro si plateste o taxa de 3.000 euro, sigur ca e o aberatie", a spus Ponta la RTV.
              Aste stiri sunt preluate din practica tarilor civilizate.
              Nemtii au pregatit TVA-ul SAPTE ANI.
              La noi sase luni cu precizarea ca scumpirea de la ICM 16% la TVA 19% va fi de doar 3%.
              Realitatea a fost 16+19%.
              Procurorasul Ponta a spus nu de 77 mil., ci de peste 1 mld.
              Pai nici un coleg de aici nu ar trebui sa se teama de aceasta noua taxa. Nu cred ca exista MB cu emisii de peste 250gr. CO2.
              Sa puna timbrul doar ca sa ne dea bani inapoi? Mirama's!

Comment

• Abureli... M-am saturat de zvonuri! Nu pun botu` la nimic. Vedem cand va fi legea! Dar nici macar asa nu e ceva foarte sigur! La noi se schimba legile peste noapte...
                W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
                W126 280SE Black Blue Metallic
                W126 300SE Anthracite Grey Metallic
                W126 500SE Nautical Blue Metallic
                W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
                W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

• Originally posted by Dj Sky View Post
                  Eu am alta bataie de cap... Daca masina mea, inmatriculata in tara in Aprilie 2010, platita taxa de primul proprietar roman, cumparata de mine in Octombrie 2010, transcrisa fara taxa, de ce as suferi eu la vanzare prin diminuarea pretului masinii, sau "sansa" de a nu o mai putea vinde niciodata in cazul in care primul proprietar roman si-a recuperat taxa? Cred ca e un caz de actionare in instanta, dar asupra cui? Asupra statului ca isi cere un "drept" sau asupra vechiului proprietar care a considerat ca e "dreptul" lui...
                  Daca mai multi ar trece/lasa masinile pe alta tzara din UE decat a noastra atunci vor avea EI o problema si vor trebui EI sa indulceasca "oferta" de inmatriculare....dar atata timp cat din cate am vazut si eu ca sunt atat de indobitociti oamenii cu "inmatriculata in ro" incat asta e dumnezaul pt ei, atunci inmatriculatul si pastratul unui autovehicula astfel este fara doar si poate un lux din ce in ce mai mare.
                  Era si o vorba: stiti care e fitza maxima in Bulgaria? Sa ai S65 cu numere de RO =)))))))))
                  Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

Comment

• V-a lovit vreodata un aiurit cu BG? Sa vedeti atunci INDOBITOCIRE!

Comment

• Va salut!
                      Domnule epurare_coco, eu sunt unul din acei "aiuriti" cu numere de Bulgaria. O sa ramaneti surprins de ce bani si-au luat cei care au fost loviti de cei cu numere de BG. Conditia este ca "aiuritii" sa aiba asigurare, dar cred ca asta este valabila si pentru cei cu numere pe Romania. Iar cred ca stilul de conducere al fiecaruia nu tine de numarul de inmatriculare. Taxele pentru masinile cu motoare pana in 2000 cm cubi sunt mult mai rentabile sa fie inscrise in Romania, dar ne opreste taxa.
                      Numai bine va doresc.
                      Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva.De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare.(Sigmund Freud)

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit!

Comment

• Originally posted by epurare_coco View Post
                        V-a lovit vreodata un aiurit cu BG? Sa vedeti atunci INDOBITOCIRE!
                        Ma doare undeva de oricine e lovit si cu unu cu numere de Singapore sau Mongolia si fuge si nu ii poti lua numerele!!! ...asta este daca nu vreti sa ne unim toti in toata tzara si sa protestam si sa cerem abolirea sclaviei prin automobile din tzara asta pe care astia au instaurat-o mai ales la noi!!!
                        Si daca nu vor sa o faca sa dam cu ei de pamant la propriu!!!

Baiu real stiti care e in tzara asta, ca majoritatea au servici PE PILE sau ca "s-au pus bine pe langa cineva" asa ca tre sa inghita ca, daca pica sistemul asta putred ramane si el pe drumuri!!!!! Restul care nu au servici nu au nici bani de o dacie coapta asa ca aceia nu au de ce protesta, iar cei care sunt saraci da cat de cat mai au un ban urmeaza trendul si isi iau ceva semimasina de oras in care au toate sansele sa MOARA daca intra politicianul cu jipanu in el si la 30 la ora sau ramane inzapezit si patineaza cu orele mancandu-si ultimul ban de combustibil si apoi inghetand in masina asteptand salvarea!!!
                        ASTA E ROMANIA CARE ATI LASAT-O SI VOI SA DEVINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        PS: Nu m-a lovit nimeni si nu ma v-a lovi pt ca stiu conduce mai ales anticipat si mi-am format deja si un instinct de autoconservare bine dezvoltat in 12 ani de motociclit si vo 20 biciclit in trafic! :P
                        Last edited by NinjaV12; 01-14-2013, 00:05 AM.
                        Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

Comment

• Originally posted by tumar View Post
                          Va salut!
                          Domnule epurare_coco, eu sunt unul din acei "aiuriti" cu numere de Bulgaria. O sa ramaneti surprins de ce bani si-au luat cei care au fost loviti de cei cu numere de BG. Conditia este ca "aiuritii" sa aiba asigurare, dar cred ca asta este valabila si pentru cei cu numere pe Romania. Iar cred ca stilul de conducere al fiecaruia nu tine de numarul de inmatriculare. Taxele pentru masinile cu motoare pana in 2000 cm cubi sunt mult mai rentabile sa fie inscrise in Romania, dar ne opreste taxa.
                          Numai bine va doresc.
                          Corect, mai mult in principiu daca esti un pic cu capul pe umeri(altfel nici nu iti meriti permisul daca nu ai acest minim)sa vezi ce fain si preventiv conduci daca ori nu ai asigurare, ori n-ai verificare, ori ai masina prea impecabila si nu ai chef sa astepti cateva luni dupa asigurare!
                          Tocmai de asta casco e cea ma proasta varianta de a nu invata sa conduci!!!

Comment

• Originally posted by epurare_coco View Post
                            V-a lovit vreodata un aiurit cu BG? Sa vedeti atunci INDOBITOCIRE!
                            Inca o faza: te loveste unu cu ceva inmatriculat in ro dar beat manga sau fara permis sau fara asigurare, sau cu numere false sau fuge mai departe....deci astea-s povesti de parca lucrezi la fisc...

Comment

• Va lovit vreo bicicleta pana acum?Un stop spart, o oglinda rupata etc?Intrebari din partea firmelor de asigurari:ce numar matricol avea, cate spite avea, ce culoare?Trece pe langa tine, tu fiind oprit la semafor, si-ti rupe oglinda stanga(oglinda soferului) iar cei de la asigurare intreaba daca nu cumva sa intamplat in mers si biciclistul avea prioritate.Aste probleme cu asiguratorii nu va doresc.Ti se ridica parul in cap la ce intrebari pun.Si cum biciclistul canci asigurare si ia-l de unde nu mai e ca a fugit.Atunci probleme relationate cu asigurarea nu la unu cu numere de BG.etc etc etc.

Comment

• Originally posted by gmihai24 View Post
                                Va lovit vreo bicicleta pana acum?Un stop spart, o oglinda rupata etc?Intrebari din partea firmelor de asigurari:ce numar matricol avea, cate spite avea, ce culoare?Trece pe langa tine, tu fiind oprit la semafor, si-ti rupe oglinda stanga(oglinda soferului) iar cei de la asigurare intreaba daca nu cumva sa intamplat in mers si biciclistul avea prioritate.Aste probleme cu asiguratorii nu va doresc.Ti se ridica parul in cap la ce intrebari pun.Si cum biciclistul canci asigurare si ia-l de unde nu mai e ca a fugit.Atunci probleme relationate cu asigurarea nu la unu cu numere de BG.etc etc etc.
                                Corect, poate sa iti cada foarte bine un copac de la furtuna si bineinteles tu parcand pe loc interzis(ca doar nu ai altundeva loc si pe tot locul e interzis) sau daca vine americanu beat cu jipu blana te mai si omoara!!! ...si daca sunt tot asa de orgasmice numerele de romania, atunci sa punem mana de la mana si sa dam cu astia de pamant sau sa ii fortam sa le faca cinstit accesibile si cu costuri onorabile strict legate de veniturile de la noi, mai ales ca aici deja sunt mai inaccesibile si la veniturile noastre decat numerele de Franta sau Spania de ex, iar la masinile de lux cica sunt printr cele mai scumpe din UE!!! ....daca nu atunci fiecare pe cont propriu, dar atunci sa nu mai avem pretentia sa ne numim popor roman ca suntem mai dezbinati decat americanii care chiar nu-s o natiune!

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF