Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cauciucurile de iarna vor deveni obligatorii

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by nstoe View Post
    Cand s-a dat aceasta lege in vest alta era situatia economica , altele erau salariile si locuri de munca .
    Pe aia saraci lasa-i sa se omoare pe drumuri iarna ca n-au bani de cauciucuri. Lasa-i sa mearga si fara RCA ca de unde bani de asigurare .... si ce daca masina n-are frane, las-o asa, ca de unde atatia bani si de reparatii, ca doar de-abia ajung de benzina ... In vest DA, ca aia au de unde, da pe noi sa ne lase naibii in pace cu prostii dinastea de vestici emancipati ... Auzi tu ... sa ai anvelope de iarnă iarna ... Alea este pentru fraierii din vest care nu stie sa conduca, ce naiba, ne face pe noi zapada ?

Comment

Originally posted by nstoe View Post

Raman la parerea mea . Lanturile rezolvau ambele variante de parcurs . Drum de 300 Km , 100 Km drum uscat , 200 Km drum cu zapada.

Mai bine bagau bani in drumuri europene si dezapezeau soselele intocmai si la timp decat in legi idioate .
      Cand s-a dat aceasta lege in vest alta era situatia economica , altele erau salariile si locuri de munca .
      Sunt de cu totul alta parere. Legea privind obligativitatea dotarii cotetzelor cu anvelope de iarna este printre putinele lucruri cu cap.
      @nstoe: degeaba este drumul uscat daca temperatura este de -5 grade sau mai jos; gumele tale de vara vor fi bocna si, prin urmare, caracteristicile de franare, aderenta, virare vor fi pilaf. Daca esti sofer bun si adaptezi viteza sau circuli foarte atent iarna, cu gume de vara, nu ma incalzeste cu nimic. Pentru mine reprezinti (nu tu, ci sui generis categoria) un pericol potential pe drumurile publice, la temperaturi negative si fara anvelope de iarna.
      https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

off topic

Asa cum raman la parerea mea , tot asa respect orice alta parere in privinta acestor anvelope de iarna . Astept sa vad masinile echipate cu anvelope de iarna "alergand" cu 150 Km/h pe sosea cu zapada si polei .
        Aceasta lege a fost data in UE pentru a sustine firmele producatoare de anvelope .
        La noi, in tara fara drumuri si sosele dar cu regi ai asfaltului , legea a fost data pentru a "taia" cel putin la jumatate masinile care vor sa circule iarna , pentru ca oricum stocurile de anvelope de iarna nu vor acoperi cererea .
        Sa vezi preturi de la 1 nov.

Iarna trecuta , politia amenda soferii care nu aveau lanturi montate la roti .

Intrebare :

In conditiile in care o masina are montate anvelope de iarna mai trebuie indeplinita obligatia de a avea si lanturi ? . Nimeni nu urca dealul Negru sau Pasul Tihuta daca nu avea lanturi . Cel putin la vama , nu iesea nimeni din tara daca nu avea aceste accesorii auto .

Comment

Originally posted by cutaresku View Post
          Sunt de cu totul alta parere. Legea privind obligativitatea dotarii cotetzelor cu anvelope de iarna este printre putinele lucruri cu cap.
          @nstoe: degeaba este drumul uscat daca temperatura este de -5 grade sau mai jos; gumele tale de vara vor fi bocna si, prin urmare, caracteristicile de franare, aderenta, virare vor fi pilaf. Daca esti sofer bun si adaptezi viteza sau circuli foarte atent iarna, cu gume de vara, nu ma incalzeste cu nimic. Pentru mine reprezinti (nu tu, ci sui generis categoria) un pericol potential pe drumurile publice, la temperaturi negative si fara anvelope de iarna.
          Corect.Corect.
          Mercedes CL 200 Kompressor
          Mercedes C 180 Kompressor

Diamonds are forever. Mercedes-Benz is working on it.

Comment

La -5 grade merg toate anvelopele fie de vara , fie de iarna . Conditia este , daca nu sunt noi , sa fie foarte bune .
            Asa cum am mai scris , am mers toate iernile , in toata tara , pe drum national , judetean sau comunal si la -25 de grade cu anvelope de vara foarte bune si nu am avut probleme cu gume bocna , franare , aderenta sau virare . Am mers corect si nu cred ca am fost un pericol pentru trafic .
            Poate a contat si faptul ca masina era de 4 T dublu spate .

Ps : nu sunt impotriva legilor care sporesc siguranta in trafic . Am scris in acest topic din dorinta de a fi de folos colegilor care doresc informatii despre anvelopele de iarna .
            Consider insa ca majoritatea accidentelor grave , in tara noastra , se produc din lipsa soselele si a autostrazilor la nivel european , a idiotilor care nu respecta nici un fel de lege rutiera , nu au respect fata de colegii din trafic , nu au respect nici macar de propria viata .

Comment

Domnul nstoe, sunteti un sofer cu experienta si responsabil...ganditiva la marea majoritate care nici macar nu isi dau seama ca ar trebui sa adapteze viteza... Nu mai am ce sa zic. Trebue sa ne gandim pentru majoritate. Chear asa , trebue sa mai lasam luxul de am merge cu masina , daca nu putem sa mergem corect .Trecem pe o motorizare care sa ne permita sa le platim pe toate.

Comment

Åžtiri de ultimă oră, disponibile online. Gândul iti ofera ÅŸtiri externe si interne în timp real, ÅŸtiri politice, ÅŸtiri economice, mondene ÅŸi sociale

Nu are rost sa risc,in primul rand este vorba de siguranta in trafic. Voi pune cauciucuri de iarna pe toate rotile.

P.S ÃŽn schimb, pe site-ul Brigăzii Rutiere Bucureşti, miercuri la prânz era postat un anunţ care spunea fix acelaşi lucru, şi anume că "anvelopele all-season (mixte) nu sunt asimilate anvelopelor de iarnă, termenul ,,all-season'' fiind doar o denumire comercială". Anunţul de pe site-ul Brigăzii Rutiere Bucureşti aduce însă şi o completare, precizând că "autoturismele trebuie dotate cu anvelope de iarnă pe toate roţile".
                Mercedes Benz w202 C180 Elegance '98

Comment

Originally posted by florin man View Post
                  Domnul nstoe, sunteti un sofer cu experienta si responsabil...ganditiva la marea majoritate care nici macar nu isi dau seama ca ar trebui sa adapteze viteza... Nu mai am ce sa zic. Trebue sa ne gandim pentru majoritate. Chear asa , trebue sa mai lasam luxul de am merge cu masina , daca nu putem sa mergem corect .Trecem pe o motorizare care sa ne permita sa le platim pe toate.
                  Trebuia rezolvata in primul rand infrastructura si dupa aceea obligativitatea echiparii auto cu anvelope de iarna .
                  Exista si o treba buna cu aceasta lege .
                  Faptul ca este obligatoriu sa ai acel certificat de conformitate conduce la ideea ca soferii vor cumpara de la magazin anvelope noi , un lucru foarte , foarte bun .

Daca mi se permite un sfat , cred eu intelept .
                  Cine crede ca avand anvelope de iarna pe masina rezolva problema cu derapajul , cu mersul in panta pe gheata si polei si alte lucruri de genul acesta s-ar putea sa aiba surprize neplacute .
                  Conducerea preventiva , mai ales pe timp de iarna , evitarea bruscarii comenzilor , frana de motor , etc , sunt sfinte .

Poate ar trebui un thread separat , mai spre primavara , unde colegii care au circulat intensiv pe timpul iernii sa ne scrie parerea lor despre cum sau comportat masinile echipate cu anvelopele de iarna .

Respect maxim !.

Comment

Binenteles ca trebue adaptata viteza. Da, cauciucurile de iarna fac diferenta. Nu trebue sa punem situatii extreme ...

Comment

Haos total ! .
                      In media de astazi se face trimitere la un anunt al Biroului de Presa al Politiei Rutiere prin care se anunta ca politistul , la un eventual control , nu va cere nici un act al anvelopelor de iarna . Sau lamurit si ei ca sunt soferi care au cumparat anvelope de iarna anul trecut sau onn line si care nu au nici o vina ca nu li s-a eliberat document de conformitate .

Sa fie adevarat bancul cu soriceii invartiti si ametiti intr-un sac pentru a nu se putea organiza ? .

Incepe sa se lamureasca situatia anvelopelor "All Season" .
                      Ghe. Mosescu , directorul RAR a declarat ca anvelopele "all season" sau mixte nu sunt asimilate anvelopelor de iarna decat daca au inscriptionate literele M+S .
                      "Deoarece nici in documentatia de specialitate si nici in legislatia aplicabila nu exista nici o referire la anvelopele denumite comercial "all season" apreciem ca utilizarea unor anvelope fara marcajul care atesta folosirea lor in conditii de iarna este contrara prevederilor legale si se face exclusiv pe raspunderea conducatorului auto" . Am incheiat citatul .

Tot in media de astazi un angajat al service-ului "Auto Variant" ne spune ca nu exista inscriptia "all season" fara literele M+S pe anvelope . Daca aceste litere lipsesc anvelopa este de vara .

Asteptam cu interes noi informatii din partea nehotaratelor autoritati .

PS: am insistat sa scriu in acest topic nu pentru a avea dreptate, ci pentru faptul ca exista un real interes pentru siguranta in trafic, cat si financiar din partea colegilor .
                      Last edited by nstoe; 10-14-2011, 11:06 AM.

Comment

Om vedea si om trai ce se va intimpla in continuoare, cel putin eu stau linistit ca am anvelopele de iarna pe care este marcat inscriptia M+S si au toate 4 cauciucuri acel pictograma cu muntele si cu fulgul de nea in el.
                        Deci sunt compatibile pentru legislatia ce urmeaza sa intre in vigoare.
                        Toate cele bune.
                        Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
                        Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

Comment

Sa radem impreuna cu blondele , sau ce faci cand uiti sa te conformezi legii .

Comment

Sa curete soselele cum trebuie si dup aaia sa dea legi , ma mir ca nu au dat lege sa fie obligatoriu senila :))

Comment

Am cauciucuri de iarna noi ( nu second, nu resapate )dar nu ptr. ca asa spune legea ci ptr. ca asa e normal. Deci noi ne punem cauciucuri de iarna, dar cei care administreaza drumurile ( care ne costa o gramada de bani ) or fi la fel de prompti si de corecti? O sa avem drumuri curatate la timp? Nu cred! Poti sa ai cele mai performante cauciucuri de iarna dar daca drumul ( mai ales portiunile in panta ) este acoperit cu zapada mare sau cu polei nu faci fata ( mai ales cei cu tractiune spate ) si atunci de ce atatea amenintari ptr. soferi, din partea Statului? Simplu: ptr. bani la buget! Credeti ca Stat-ului ii pasa de noi daca mergem in siguranta? Nici vorba! Cauta motive ca sa puna amenzi si are de castigat si din ,,avalansa'' vanzarilor de cauciucuri. Ca daca i-ar pasa de noi fiti siguri ca am avea drumuri mai bune si in general un nivel de trai mai decent.

Comment

Originally posted by ElCid View Post
                                Am cauciucuri de iarna noi ( nu second, nu resapate )dar nu ptr. ca asa spune legea ci ptr. ca asa e normal. Deci noi ne punem cauciucuri de iarna, dar cei care administreaza drumurile ( care ne costa o gramada de bani ) or fi la fel de prompti si de corecti? O sa avem drumuri curatate la timp? Nu cred! Poti sa ai cele mai performante cauciucuri de iarna dar daca drumul ( mai ales portiunile in panta ) este acoperit cu zapada mare sau cu polei nu faci fata ( mai ales cei cu tractiune spate ) si atunci de ce atatea amenintari ptr. soferi, din partea Statului? Simplu: ptr. bani la buget! Credeti ca Stat-ului ii pasa de noi daca mergem in siguranta? Nici vorba! Cauta motive ca sa puna amenzi si are de castigat si din ,,avalansa'' vanzarilor de cauciucuri. Ca daca i-ar pasa de noi fiti siguri ca am avea drumuri mai bune si in general un nivel de trai mai decent.
                                Adevar graiesti colegu` !
                                W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
                                W126 280SE Black Blue Metallic
                                W126 300SE Anthracite Grey Metallic
                                W126 500SE Nautical Blue Metallic
                                W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
                                W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF