Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Michelin Primacy 3. O zi din viata mea...

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by Tyler View Post
    Prin standard te referi dimensiunea cea mai mică?Că modelul meu(w202) suportă și dimensiunea 205/55/R16(dar nu mi-e trecut în CIV) dar cum ai spus tu, are talonul mai mic, dar nu știu dacă se va simți diferența.Să nu deviem de la titlul topicului.


    Lungă e așteptarea până-n martie când se lansează să văd ce feedback primesc de la cei care le-au cumpărat.
    Apropo, ce competitor a fost în spatele lui Michelin?

    Salut! Anvelopele folosite pentru a compara Michelin Primacy 3 au fost anvelope din aceeasi categorie de la Dunlop, Continental, Bridgestone si Good Year.

    Legat de asteptarea pana in martie, asta nu ar fi o problema. Oricum, pana in martie trebuie sa stam cu astea de iarna. Si, pana atunci oricum singurele review-uri vor fi cele facute de jurnalisti ce au fost invitati la aceasta avanpremiera. In urmatoarele saptamani vor aparea zeci de alte articole pe site-uri de specialitate din toata Europa.

    Comment


    • #17
      Anvelopa: Michelin Primacy 3

      Si acum ca i-am raspuns lui Tyler in post separat, revenim la al doilea subiect. Si anume anvelopa. Michelin Primacy 3 vine sa inlocuiasca Primacy HP, o anvelopa deja consacrata si utilizata de milioane de utilizatori. Si, din start, castiga 3 batalii esentiale, zic eu. Astfel, Michelin Primacy 3 devine din start:

      -anvelopa cu cea mai scurta distanta de franare pe carosabil ud



      -anvelopa cu cea mai scurta distanta de franare pe carosabil uscat



      -anvelopa cu cea mai buna manevrabilitate in viraje pe suprafata umeda.


      De ce sunt importante aceste 3 atuuri? Pai... Institutul de Acidentologie din cadrul Universitatii Tehnice din Dresda, dupa studiul a peste 20 de mii de acidente pe o perioada de peste 10 ani, a ajuns la niste rezultate cel putin surprinzatoare:



      - 70% dintre accidente se intampla pe drumuri uscate.
      - 60% dintre accidente se intampla in oras, la viteza mica.
      - 75% dintre accidente se intampla pe drumuri drepte (dinctre care 20% pe suprafata umeda)
      - doar 25% dintre accidente se intampla in viraje (dintre care 50% pe drumuri cu suprafata umeda)
      - 99% dintre accidentele inregistrate pe drumuri umede se intampla pe suprafete acoperite doar cu un strat subtire de apa.

      Rezultatul final, dupa inglobarea acestor date in procesul de cercetare, pot spune ca este impresionant. Am mers si pe slick-uri, am mers si pe gume de inalta performata, am mers si cu masini de inalta performanta, am mers si pe circuit, insa, impresia ce mi-a lasat-o Michelin Primacy 3 este una foarte placuta. Spre deosebire de suratele ei din categoria de inalta performanta, aceasta anvelopa se simte placut, echilibrat, confortabil. Este o imbinare foarte armonioasa intre confort si performanta, longevitate, economie de carburant (asta nu am cum s-o simt dar ii cred pe cuvant) si siguranta.

      Buuun... Cum au facut asta? Prin 2 componente esentiale ale anvelopei. Suprafata de rulare si compozitia cauciucului folosit.

      1. Suprafata de rulare este extrem de importanta pentru ca de ea depinde in cea mai mare masura performanta anvelopei. Michelin a patentat pentru Primacy 3 o suprafata de rulare ce permite mentinerea unui contact perfect al anvelopei cu solul. Si anume: pana la patentarea acestei tehnologii, in momentul franarii, pliurile anvelopei isi modificau forma, pozitia si suprafata de contact cu solul. Astfel, franarea avea de suferit atat pe carosabil umed, cat si pe carosabil uscat. Michelin a gasit o solutie tehnica pentru aceasta problema, si anume un sistem de caneluri foarte fine ce au ca rol disiparea apei de sub pneu, in acelasi timp reusind sa mentina 100% din suprafata in contact cu solul. Astfel, franarea cu acest tip de anvelopa este extrem de eficienta.

      2. Compozitia cauciucului a fost revizuita prin schimbarea proportiilor de materiale folosite. Dilema cea mare intampinata nu numai de Michelin, este faptul ca daca anvelopa este prea "tare" performanta scade si creste longevitatea iar daca este prea "moale", anvelopa are performante bune dar durata de exploatare scurta. Prin introducerea noii retete de cauciuc Michelin Primacy 3 va fi capabila de performante ridicate in acelasi timp cu o longevitate de invidiat pentru genul asta de performanta. Ca o dovada a acestui lucru, stiati ca anvelopele folosite de Michelin in cursele de anduranta rezista cu pana la 7 ori mai multi km decat cele produse de ceilalti producatori? Dati un mic search pe aceasta tema si veti ramane impresionati de numarul de victorii optinute pe gume Michelin! Si, experienta din motorsport este aplicata in productia de anvelope de strada.


      Cam atat pot eu sa sintetizez la ora asta, dupa o zi groaznica la birou. In urmatoarele posturi voi scrie despre fiecare workshop in parte si parerile participantilor, bineinteles, cu voia dumnealor. Unul dintre ei este deja coleg vechi de la noi de pe forum, il invit sa-si spuna parerea chiar aici pe topic!

      Comment


      • #18
        Salut stimati colegi,
        Imi cer scuze ca nu scriu cu diacritice, am avut si eu o zi complicata si folosesc un laptop cu care nu prea ma inteleg.
        Nu am mai trecut de ceva vreme pe aici, dar am zis ca e momentul sa va mai incant cu o postare.
        Dupa cum v-a povestit si Andrei, am fost si eu prezent la evenimentul respectiv si am trecut prin aceleasi teste prin care a trecut si el.
        La fel ca Andrei, am incercat din rasputeri sa "bat" Michelin-ul la rezultate. Nu mi-a iesit. Am incercat acelasi lucru atat la proba de frnare pe ud, cat si la proba de franare pe uscat si la proba de aderenta in viraj. Dintre toate, proba de aderenta in viraj mi-a aratat diferenta dintre anvelope intr-un mod interesant. In timp ce testele de franare in linie dreapta aveau rezultate pe care nu le puteai contrazice (din moment ce franam cu totii de la viteza maxima atinsa in treapta a doua si GPS-ul lua in considerare masuratorile obtinute de la viteza de 80 kmh in jos, fluctuatiile de a vitezele mai mari fiind anulate), ma asteptam ca testul de aderenta in viraj sa prezinte o diferenta aproape imperceptibila.
        Ei bine, nu a fost deloc asa. Urmarind acelasi traseu si o viteza apropiata de 60 km/h (acesta era pragul peste care rupeau aderenta rivalii) am perceput diferente majore in comportament. De la subvirare accentuata (pe o diferenta de 2-3 km/h), la necesitatea amplificarii corecturilor aplicate volanului, Primacy 3 s-a descurcat mult mai bine decat competitia.
        Regret ca nu am efectuat si un test pe circuit cu aceste anvelope, precum si un test la rularea pe sosea intr-o treapta superioara si la o turatie mai mica, pentru a asculta eventualele diferente la rulare (daca exista).
        Un alt regret ar fi ca nu am avut ocazia sa punem la treaba decat un competitor pe rand - la franare pe ud si pe uscat, Michelin s-a batut cu Bridgestone Turanza, dupa cum s-a luptat si la rezistenta la rulare. In schimb, la aderenta pe ud in viraj, lupta s-a purtat cu Pirelli si cu Goodyear(daca tin eu bine minte), ceea ce mi s-a parut ciudat. As fi vrut sa vad cum se compara ceilalti pe ud si pe uscat. Pneurile Dunlop nu sunt vazute ca rivali pentru Michelin - spun oficialii marcii.
        Cei de la Michelin ne-au prezentat rezultatele testelor realizate de ei, in care cel mai slab rival era cu 5-6 procente mai putin performant decat produsul lor. Asadar, nu pare o diferenta mare, dar diferenta respectiva conteaza atunci cand ai nevoie sa te opresti repede.
        Regret si ca nu au putut percepe aceste diferente si soferii din rand din Romania, care au impresia ca ESP-ul si ABS-ul ii fac sa se opreasca instant, indiferent de viteza cu care circula. Ei bine, va inselati amarnic. Daca aveti o masina noua, care functioneaza perfect si cu anvelope noi, aveti nevoie de peste 20 de metri ca sa va opriti de la 90 km/h pe uscat, respectiv de aproape 30 de metri ca sa va opriti pe ud de la 90 km/h. Asta e adevarata lectie din spatele acestui test pe care ar trebui sa o retina orice sofer din Romania. Nu toti isi vor permite diferenta dintre Michelin si altceva, dar sper ca soferii vor constientiza ca au anvelope cu performante inferioare atunci cand fac o alegere economica si ca trebuie sa conduca cu maximum de precautie, in orice situatie.
        Last edited by sebaa; 10-30-2011, 14:53 PM.

        Comment


        • #19
          Michelin Primacy 3. Franare pe carosabil ud.

          Sebaa, multumesc pentru interventie. Pentru cei ce nu il cunosc pe Sebastian Toma, el este redactor la Automarket. Acesta este articolul scris de dumnealui pe tema acestui eveniment.

          Dupa cum ziceam in randurile de mai sus, voi zice cateva lucruri de fiecare test in parte. Si, in ordine cronologica, echipa noastra a inceput cu franarea pe carosabil umed. Genul de situatie in care toata lumea din trafic merge cu ochii in 4. De ce? Pai, oricarui dintre noi i s-a intamplat cel putin odata ca cineva din fata sa franeze si cu greu am reusit sa oprim masina. In conditii de umiditate, increderea in anvelopa si o distanta de franare scazuta creste increderea soferului in masina si, implicit, eficienta acestuia in trafic.

          Destul cu vorbaria, sa trecem la fapte. Fiecare dintre noi a trebuit sa dea doua ture cu ultimul model de VW Passat 2.0TDI, o masina cat se poate de normala, si sa franeze cat poate de tare pe zona marcata. Senzorii montati pe masina si pe carosabil masurau distanta de franare de la fix 80 de km pe ora pana la oprirea totala a masinii. Rularea se facea numai in treapta a doua (pentru ca in viteza asta, cu motorul turat la maxim se mergea constant cu aproximativ 82 - 84 km/h.







          Rezultatele testului au fost aproximativ identice cu ce ni se prezentase in conferinta de presa ca fiind rezultatele oficiale TUV SUD. Si anume o distanta de franare pentru Michelin Primacy 3 mai mica cu 2.3 m fata de cea mai buna anvelopa a competitiei (pentru fiecare test in parte s-a ales cel mai bun dintre competitori, din ce am inteles eu in timpul conferintei de presa).





          Ce pot spune despre senzatia din momentul in care am inceput testele este ca este oarecum atipica, te astepti oarecum sa glisezi pe suprafata umeda, corpul nu se pregateste pentru o franare atat de violenta. Daca se observa distanta cea mai mica, si anume 24.6m (eu fusei cel e a "rupt" pedala in doua), nu este cu foarte mult mai mare fata de distanta medie de franare a anvelopelor concurente pe suprafata uscata. Si asta este, in opinia mea, extraordiar. Si cum distanta de franare creste exponential odata cu viteza, si diferenta creste in aceeasi masura. Si cei 2.3 metri diferenta la 80 km/h se pot transforma in vreo 10 la 130km/h, pe autostrada, cand un bizon in trafic face accident incercand sa faca o "foarfeca" si intra in deriva. Si, din pacate, nu trebuie sa se intample decat o singura data... Acestea fiind zise, ma retrag pentru seara asta.

          Cu respect,

          Andrei

          Comment


          • #20
            Importanta diferenta de 2,3metri dar graficele sunt inselatoare.
            Scara incepe de la 20 de metri, ceea ce face sa para o diferanta uriasa.
            Daca ar incepe de la 0 diferenta ar fi de 4 ori mai mica.
            De la 0 s-ar arata schemaic distanta de franare intreaga.
            Vad un entuziasm pentru teste, sunt foarte interesante, deci scuze pentru critica, dar nu pot trece cu vederea ce nu e corect.
            BENZ G, altceva ce ?

            Comment


            • #21
              Salut, Stefan! Mare boier, mare caracter. Ai dreptate, diferenta pare mare cand scara incepe de la 20 de metri. Insa, cand iti iese un scuter in fata, condus de un baiat ce se grabeste sa duca o pizza calda la client, si tu franezi violent, orice centimentru isi are valoarea lui. Cu atat mai mult cand distanta este de 2.3 metri.

              Comment


              • #22
                Franarea pe suprafata uscata

                Buna dimineata, doamnelor si domnilor!

                Dupa cum am putut vedea intr-un post anterior, 70% din accidente se intampla in conditii de drum uscat. De ce? Pai este simplu: avem mai multa incredere in noi si in masina, apasam pedala de acceleratie mai tare, suntem mai relaxati. De asemenea, vremea buna inseamna mai multi biciclisti/scuteristi in trafic, unii atenti, altii nu. Mai sunt si copiii, care atunci cand este vremea buna au chef maxim de distractie... Cati dintre noi nu am franat cel putin o data cand am vazut o minge sarind in fata masinii si la o secunda dupa, un pusti neatent a zbughit-o dupa minge? Sa nu mai vorbim de oameni ce incearca sa prinda autobuzul oprit pe partea opusa a drumului si traverseaza in fuga fara sa se asigure... Astea sunt doar cateva dintre situatiile in care chiar ai nevoie de aderenta maxima la drum atunci cand franezi. Adica exact ce ofera Michelin Primacy 3.

                Testul de franare pe suprafata uscata s-a realizat folosind ultima generatie de BMW 318d. La fel ca la franarea pe carosabil ud, am mers cu 80 km/h si in zona marcata am franat brusc. Diferenta a fost in medie de 0,9 metri mai putin pentru Michelin Primacy 3. Asta la 80 de km/h. La 100km/h, diferenta este de 2,2m. Oare la 140 de km/h care o fi diferenta?









                [IMG]http://i271.photobucket.com/albums/jj146/andrei_preoteasa/IMG_9***.jpg[/IMG]



                Comment

                Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF