Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Pierd freon, dar mecanicii imi spun ca nu gasesc scurgerea CLK 2.7 w209

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Pierd freon, dar mecanicii imi spun ca nu gasesc scurgerea CLK 2.7 w209

  Salut,

  Am un clk 2.7 CDI w209 din 2006 si ma inebuneste aerul conditionat.
  Acum 2 ani, am pierdut tot aerul conditionat deoarece teava de inalte s-a spart (bucata de cauciuc care intra in radiatorul din fata). Nu am folosit AC-ul timp de 2 ani, iar acum am reusit sa repar furtunul respectiv (am inlocuit, intr-un centru specializat, bugata de cauciuc cu o alta). Am montat conducta, iar la primul service la care am fost ca sa imi puna freon mi-au spus ca fac mai intai test sa vada daca totul este ok, si dupa imi baga freon. Mi-a pus pe instalatie aer si un ulei + ulei de contrast, dar imi pierdea din presiune si se auzea sub bord (la pasager) un fasait.

  M-am dus la un alt service care mi-a spus ca nu se baga aer, si nu are relevanta un test cu aer deoarece are proprietati diferite, acesta se comprima in conditii diferite, si auzeam un fasait deoarece nu se comporta ca freonul. La acest service mi-a pus aer conditionat, si mi-a facut testul sa vada daca scapa. Aparatul nu a identificat pierderi iar domnul din service nu a gasit scurgeri. Mi-a pus freon cu substanta de contrast si m-a trimis acasa. In aceasi zi, de la aer rece s-a oprit brusc si baga doar aer cald. M-am intors in service, au verificat conductele si 0 pierderi, dar au constatat ca compresorul este stricat (si pierdusem si freon).

  Am schimbat compresorul (cu unul nou), m-au incarcat cu freon, testat conductele si testat cu un aparat care miroase freonul si nimic, mi-au spus ca nu am scurgeri. La doua zile dupa ce mi-au montat compresorul si mi-au spus ca nu am scurgeri, am pierdut freonul (aproape tot).

  M-am dus la un alt service, unde mi-au facut test, si bagat freon.

  Va rog sa imi spuneti, de ce toti mecanicii imi spun ca nu am pierderi, nu gasesc nimic cu lampa UV sau cu detectorul de freon, dar eu in 2 zile il pierd? Ce ar putea sa fie?

  ps: Cu freon, nu mai aud fasaitul de sub bord (scaun pasager). Raceste foarte bine, pana se consuma freonul.

 • #2
  Nu au controlat bine,sa pierzi freonul in 2 zile,este o pierdere majora se pare si imposibil sa nu se vada cu solutie UV.
  Ori nu au bagat solutie UV,decat pe factura,ori nu au cautat unde si cum trebuie,cu lanterna UV!

  Comment


  • #3
   Salut,

   Nu stiu de unde esti, dar cauta sa cauti un atelier profesionist.
   Daca un service de duzina, traieste doar din reincarcare cu freon, un service profesionist are si scule / echipamente care pot detecta scurgeri (nu sunt f.scumpe)

   1) lampa UV - intr-un mediu mai putin lumins, se poate vedea exact pe unde se prelinge freonul

   2) detector de gaze: aici e si mai simplu

   3) solutia clasica cu bulbuci de sapun.

   Te sfatui sa mergi chiar intr-o reprezentanta de orice marca (chiar daca vei da mai multi bani,), dar crede-ma pe cuvant ca se merita.

   Eu am patit pe masina sotiei si am preferat sa merg undeva unde mi se ofera solutia completa: detectare zona (in cazul meu a fost un oring - masina relativ noua de 2 ani si 10,000 km), apoi reincarcare si verificare etanseitate

   Nu merge la service-uri de duzina: nu-si bat capul, nu sunt interesati sa gaseasca o solutie ptr problema ta.

   OBS - un oring piscat sau un por intr-o conducta de obicei este considerata o pierdere minora. In cazul meu, ramaneam "empty" cam in 2-3 luni, intr-o utilizare zilnica a A/C-ului.
   Daca tu in 2 zile pierzi tot, e ceva marisor deja si asadar solutia este mult mai la indemana celui care tb. sa aibe scula si ceva buna-vointa.


   Bafta !
   1963 Simson SR2E
   1990 Mercedes W124 250d
   2001 Mercedes W210 200K
   2005 Mercedes W211 220cdi
   2018 Suzuki Baleno

   Comment


   • #4
    Am uitat sa mentionez: daca in compartimentul motor sau sub masina nu se observa nimic, va trebui sa autorizez ceva mai dificil; un dat jos de bord.
    Toata chestia este sa gasesti pe cineva profesionist.
    Solicita personal sa asisti chestiunea cu UV-ul sau detectorul de gaze.
    Verifica ambutisarile de la radiatoarele de clima.

    Succes !
    1963 Simson SR2E
    1990 Mercedes W124 250d
    2001 Mercedes W210 200K
    2005 Mercedes W211 220cdi
    2018 Suzuki Baleno

    Comment


    • #5
     Cel mai sigur pierderea este in interior !Asa se explica in mod normal , evadarea fara urme a freonului...Cauta mai precis in zona vaporizatorului (radiatorul interior de ac,cel mic) acolo e buba...Cat priveste "fasaitul" ce il auzi cred ca e zgomotul specific intalatiei de ac cand functioneaza....
     Faptul ca ei nu au identificat pierderea se datoreaza , vorba colegului, lipsei de chef de munca!!La problema ta, se recomanda o vidare a instalatiei, cu o presiune de cateva atmosfere mai mult si cu o verificare dupa 24 de ore!!!Daca videzi instalatia si dupa ce fumezi o tigara crezi tu ca e bine si nu scapa atunci nu faci decat sa iei banii omului degeaba !Concluzie..incearca sa gasesti un atelier cu care sa discuti aceste probleme inainte si apoi sa se apuce de treaba...enentual, plata la finalizarea lucrarii cu success !!
     Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
     Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
     Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
     SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
     https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

     Comment

     Working...
     X
     Logan | Dacia Logan |Anulare DPF