Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Jante Iarna

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Jante Iarna

  Buna seara, revin dupa o lunga absenta pe forum pentru anumite informatii si/sau sfaturi privind jantele de iarna. Jantele originale Mercedes nu prea intra in discutie pentru ca am dat comanda de ele si e posibil sa imi vina la sfarsitul lunii noiembrie ceea ce este destul de tarziu. Daca vin mai devreme le voi lua pe acelea daca nu voi lua unele aftermarket pentru ca nu vreau sa risc sa merg pe anvelope de vara.

  1. Cam ce firme de jante aftermarket sunt recomandate si mai potrivite ?
  2. Ce ar trebui sa iau in calcul ?
  3. De unde pot achizitiona ?

  As vrea sa merg pe niste jante de 16 dat fiind ca cele de vara sunt pe 18.

  Orice alt sfat venit este bine primit. Multumesc !

  PS. Este pentru masina de la info : CLA 200.

 • #2
  Personal am mers pe varianta OEM de 17" (pentru ca disk-urile sunt ceva mai mari si nu incapea 16") dar nu din catalogul CLA, ci un model din catalogul de la A-classe (mai exact: A2464011002).


  Ca si model aftermarket pe VW folosesc de cativa ani RIAL Zamora si sunt foarte multumit de ele.


  Orice ai alege, daca la 18" rotile par aproape ok raportat la dimensiunea masinii, cand vei pune 16" asteapta-te sa para extrem de mici.
  [city]: Silver Smart ForTwo Coupe MHD | Pulse | Navi | Leather

  [open roads]: Designo Selenite Magno Grey AMG C43 4matic | AMG Ride Control | AMG Performance Exhaust/Seats/Steering wheel | LED ILS | Command online | HUD | 360-degree camera | Driving assist plus | Keyless-go comfort | Webasto | Panoramic sunroof | Burmester Surround

  Comment


  • #3
   Grija mare ce dimensiuni alegi la jante , daca de fabrica ai pe 18 , din cauza discurilor/etrieri, poti avea surprize sa nu mearga pe 16.
   Eu, cu dimensiuni identice cu cele OEM , la w212 nu am putut monta oz...atingea la un pivot.
   https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

   Comment


   • #4
    Cei de la reprezentanta mi-au recomandat niste jante OEM pe 16 deci banuiesc ca ar trebui sa se potriveasca dar pot avea surpriza neplacuta sa ma trezesc ca atinge pe undeva asa cum ati patit dvs.

    @wert : Nu arata rau, o sa mai vorbesc odata la reprezentanta, nu inteleg ce se intampla cu depozitul de la Oradea de nu primesc odata rotile. Da, sigur mi se va parea ciudat si chiar ca masina arata mai urat dar prefer sa stau eu cu sufletul impacat.

    Acum daca este cineva care ma poate ajuta cu niste informatii de ordin tehnic ar fii nemaipomenit. Stiu ca trebuie PCD de 5x112 iar offsetul 35 ( nu sunt sigur ). Trebuia sa mai iau in considerare si latimea jantei nu ? Dar nu stiu nici cat ar trebui sa am si am observat ca majoritatea nici nu afiseaza aceasta informatie.

    Comment


    • #5
     Manualul de utilizare ce spune ....scrie acolo ce trebuie pus pt iarna.
     https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

     Comment


     • #6
      Dupa ce am imbatranit un an cautand pe internet in aproape toate cotlanele mi-a dat prin cap sa ma uit in manual si erau date mura in gura. Acum am dimensiunile insa nu prea gasesc magazine de unde sa cumpar. Vazusem ca si emag vand jante dar nu au pe dimensiunile care imi trebuiesc mie.

      Comment


      • #7
       http://www.alcar-wheelbase.ro/96727_RO.htm , incearca si la ei.
       ps: De asta e bun MB forum , te tine tanar
       https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

       Comment


       • #8
        Buna ziua, am revenit cu update, poate ajuta pe cineva. Pana la urma mi-au venit jantele originale Mercedes cu dimenisunile 6.5jx16 cu ET 49 produse de Ronal si anvelope Michelin Alpin A4. Nu arata rau pe masina dar cand ma uit la cele de vara parca nu e acelasi lucru mai ales ca masina este si cu suspensia sport coborata din fabrica. Am iesit recent la drum pe soselele care le vedeati pline de zapada pe la televizor ( Focsani, Buzau etc.) si s-au comportat admirabil. Alt lucru de remarcat este amortizarea mult mai lina ( cele de vara sunt si run-flat si cu balonaj mai mic).
        Niste poze cu jantele de iarna si cu cele de vara din sezonul trecut si cu ele spalate pregatite de depozitare.

















        Comment


        • #9
         Castigul la confort il simt eu de la 18 la 17, ambele RoF, ce sa mai vorbim de trecerea la 16 normal.
         Dat fiind ca masina ti-a venit cu RoF, ti-ai luat kit de reparatie sau rezerva temporara acum ca mergi cu anvelope normale?
         [city]: Silver Smart ForTwo Coupe MHD | Pulse | Navi | Leather

         [open roads]: Designo Selenite Magno Grey AMG C43 4matic | AMG Ride Control | AMG Performance Exhaust/Seats/Steering wheel | LED ILS | Command online | HUD | 360-degree camera | Driving assist plus | Keyless-go comfort | Webasto | Panoramic sunroof | Burmester Surround

         Comment


         • #10
          Da, evident este o imbunatatire la capitolul confort.
          Am kit de reparatie in portbagaj, a venit odata cu masina desi habar nu am cum se opereaza; o sa ma uit in manual. Rezerva temporara nici nu cred ca incape in spatiul acela din portbagaj decat una din aceea de "bicicleta". Am vorbit si la reprezentanta si nu au asa ceva si nici nu stiu daca pot aduce ceea ce m-a lasat un pic in pom.

          Comment


          • #11
           Exista tendinta asta de a inlocui rezerva cu kit de reparatie. Am incercat si eu o data si sincer a cam dat cu minus.
           La ce lubenite de pneuri folosesc majoritatea romanilor e cam greu sa le "repari"...
           Ideea cred ca e de a sustine si firmele de asistenta rutiera.
           Drumuri bune!
           E220 cdi W210, 2001

           E320 W210, 1997
           C180 W202, 1994
           W123 200D, 1978 cu inima de W124


           Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

           Comment


           • #12
            Originally posted by dem0 View Post
            Da, evident este o imbunatatire la capitolul confort.
            Am kit de reparatie in portbagaj, a venit odata cu masina desi habar nu am cum se opereaza; o sa ma uit in manual. Rezerva temporara nici nu cred ca incape in spatiul acela din portbagaj decat una din aceea de "bicicleta". Am vorbit si la reprezentanta si nu au asa ceva si nici nu stiu daca pot aduce ceea ce m-a lasat un pic in pom.
            salut,

            stiu ca e cam vechi topic-ul, dar spune-mi te rog: cum ti s-au parut jantele si anvelopele? esti multumit?
            si intrebare extra: am vazut niste senzori de parcare pe lateralul barei spate - ai blind spot assist?

            Comment


            • #13
             Salut, scuze pentru raspunsul intarziat dar nu am mai intrat pe forum.
             Jantele si anvelopele s-au comportat fara cusur atat pe asfalt uscat cat si pe gheata/zapada si la drum lung si in oras. Sunt curatate si bagate la pastrare in depozit. Acum iar sparg pietre in gura din cauza jantelor de vara ).
             Nu am blind spot assist, senzorii de pe lateralul barei spate si fata sunt de la Park Assist. Mai precis, sunt senzorii care cauta loc de parcare. Cei de la blind spot assist din cate stiu eu sunt pe interior.

             Comment


             • #14
              Originally posted by dem0 View Post
              Salut, scuze pentru raspunsul intarziat dar nu am mai intrat pe forum.
              Jantele si anvelopele s-au comportat fara cusur atat pe asfalt uscat cat si pe gheata/zapada si la drum lung si in oras. Sunt curatate si bagate la pastrare in depozit. Acum iar sparg pietre in gura din cauza jantelor de vara ).
              Nu am blind spot assist, senzorii de pe lateralul barei spate si fata sunt de la Park Assist. Mai precis, sunt senzorii care cauta loc de parcare. Cei de la blind spot assist din cate stiu eu sunt pe interior.
              Salut, cum pot lua si eu legatura cu dumneavoastra? Doresc sa aflu de la un detinator de Cla, mai multe detalii legate de aceasta masina.

              Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

              Comment

              Working...
              X
              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF