Cumpar tapiteria cupolei pt un w202 berlina si fara trapa. Capitonajul vreau sa fie de culoare gri, curat, nerupt sau dezlipit. La mine s-a dezlipt acel vinilin de culoare gri de pe pâsla pe care e lipit din fabrica. Astept oferte de pret insotite eventual si de o poza daca se poate.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Cumpar capitonaj w202
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
Si cat crezi ca va tine cel "nou" (SH) daca gasesti cea ce cauti (culore si model) si sa fie si in stare (aparenta) buna...?
Din moment ce oricum il scoti din masina ca sa montezi noul capitonaj, parerea mea e ca mai bine retapitezi capitonajul vechi. Facuta bine lucrarea garantat va tine mai mult decat un capitonaj SH (e boala lor asta cu dezlipirea/ de fapt nu se dezlipeste nimic, se dezintegreaza suportul de burete ce este intre capitonajul propriu-zis si tapiterie).
Iti doresc bafta!
P.S. Vorbesc din proprie experienta, am avut "ocazia" si la MB si la non-MB... (chiar si actuala mea masina prezinta unele tendinte spre acest deznodamant inevitabil...)Last edited by dan500se; 08-19-2016, 17:56 PM.W123 280E Blue Green Metallic
W126 280SE Champagne Metallic
W126 280SE Black Blue Metallic
W126 300SE Anthracite Grey Metallic
W126 500SE Nautical Blue Metallic
W126 500SE Midnight Dark Blue
W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic
Comment
-
Multumesc de sfat. Exact asa m-am gandit si eu, c-ar fi posibil ca si cel SH sa sufere mai devreme sau mai tarziu de aceeasi problema. Am comandat deja spray adeziv 90 3M pentru a reconditiona capitonajul cu probleme, mai precis sa incerc sa relipesc acel vinilin care s-a desprins de pe suportul acela de pasla. Oricum l-as fi reconditionat insa imi era teama ca nu o sa reusesc cum trebuie si de aceea ma gandeam ca unul SH ar putea fi o solutie rapida si mai simpla decat reconditionarea. O sa vad ce o sa iasa.
Daca vreti detalii, va pot tine la curent si cu rezultatul final. Daca se considera ca acest thread mai poate astepta pana la verdictul final OK, daca nu se poate inchide. Multumesc si o seara buna tuturor.Last edited by florineasca; 08-21-2016, 21:43 PM.
Comment
-
Revin cu acreasi problema. Am comandat pana la urma spray adeziv 77 ca 90-ul nu-l aveau pe stoc. Am lipit din nou tapiteria, rezultatul era satisfacator, cu mici exceptii in zona plafonierei, aveam de gand sa pun si poze cu cateva etape din timpul operatiunii, numai ca dupa 3 zile a cazut toata sandramaua, adica s-a dezlipit mai rau ca inainte. Astept sfaturi in legatura cu ce adeziv sa folosesc ca asta de la 3M m-a dezamagit pana la lacrimi. Si unde am mai auzit ca e folosit de cei de la WV.
Prefer si schimbarea titlului acestui thread in "Reconditionare capitonaj w202" daca se poate, desi si varianta cumpararii unuia SH ramane o optiune atata timp cat nu gasesc o varianta sa fac o reparatie de durata.
Din ce am citit pe alte forumuri varianta cu prenandezul traditional nu este indicata din acelasi motiv. Nu rezista. Alt adeziv ar fi la Bison insa nu stiu ce eficienta are. As dori sa aflu si parerea unora dintre voi care s-au confruntat cu aceeasi problema. Multumesc.Last edited by florineasca; 09-02-2016, 18:09 PM.
Comment
-
Deci, sa iti povestesc o faza din experienta mea proprie, non-MB, in urma cu vreo 5 ani... Audi Allroad, masina directorului de la mine de la firma, (full de full cum s-ar zice in termeni mioritici) a fost dusa la o spalatorie pentru "detailing" (whatever... no comment). In fine, a doua zi boss vede ca incepe sa ii atarne tavanul, bucatica cu bucatica, cam in 2 zile a fost totul jos... A mers la aia cu reclamatie, scandal, etc, etc... pana la urma s-a lasat pagubas si a ajuns masina pe mana mea, stiind ca ma bag la tot felul de operatii din astea mai delicate. Am scos tavanul, l-am curatat temeinic de buretele dezintegrat pana la suportul de fibra (sau ce o fi fost, semana a material din ala din care sunt facute caserolele de mici/pulpe/etc). La fel si de pe textil, desi acolo nu am reusit sa elimin toate "firimiturile". Am luat ceva spray care facea o pelicula de spuma (imi pare ca era chiar 3M) si urma sa lipim textilul inapoi... dar s-a razgandit, voind sa puna si pe tavan piele... Pana la urma a luat un tavan de la o masina veche de vreo 3 ani, accidentata...
Spray-ul ramas a fost folosit totusi cu succes de un prieten pentru a repara tavanul la un Audi A4 Avant, dar masina a fost vanduta in scurt timp dupa aia, deci nu stiu cat a durat sau daca mai tine lipirea. Pot sa zic ca a iesit foarte bine, nu prea se vedea diferenta (tavanul nu apucase sa se dezlipeasca de tot, pe toata suprafata, decat in portbagaj).
Tot acest prieten a retapitat un alt tavan de Passat, de data asta cu un alt material si la tapiter. A iesit bine si acea lucrare, mai ales ca a fost facut de un profesionist (totusi, se vedea ca nu e OEM din cauza materialului, dar proprietarului i-a placut).
In cazul tau eu as retapita cu alt material, dupa e curatare temeinica a suportului tavanului.
Oricum si pe mine ma va astepta aceasta operatie, probabil in primavara o sa retapitez si eu tavanul la C...
L.E. Pe vremea aia si eu am fost tentat sa folosesc prenadez. Am fost sfatuit sa nu o fac, nu se poate intinde uniform pe spatii plane si "trage" materialul la uscare!Last edited by dan500se; 09-02-2016, 19:44 PM.W123 280E Blue Green Metallic
Comment
-
Mersi Dane. Oricum, operatiunea cea mai ampla a fost cea de curatare a acelui burete de pe cele doua materiale ce urma sa le lipesc. Eu zic ca am curatat destul de bine. Am incercat sa sterg cu un pic de diluant dar am vazut ca încrețea un pic vinilinul si am renunțat. Daca frecam mai tare riscam sa stric suportul acela care seamana întradevar cu un fel de fibra de sticla.
Dupa lipire am fost foarte multumit de rezultat pt ca nu se cunostea mai nimic, cu o mica zona in care se incretise un pic vinilinul in partea cea mai complicata, adica la plafoniera dar oricum se mai masca cu oglinda retrovizoare si cu parasolarele. Insa bucuria a durat doar doua zile, iar azi m-am trezit cu vinilinul ala dezlipit aproape tot.
Stiu ca cel mai bine ar iesi cu o retapițare, însa am vrut sa pastrez cat mai mult aspectul original. Ma tot gandesc ce adeziv sa mai folosesc. Am vazut pe youtube o retapitare in care adezivul era intins cu o pensula. Dar ce adeziv foloseau baietii aia nu reiesea din acel filmuleț.Last edited by florineasca; 09-02-2016, 21:51 PM.
Comment
-
Pune link cu orice gasesti pe tema asta, sa ramana in arhiva pentru altii care vor face operatia asta...W123 280E Blue Green Metallic
Comment
-
Sa revenim. Asadar, dupa inca vreo 100 lei care inseamna 1,7 m de material negru si 2 l de prenandez am refacut retapitarea tapiteriei. Intrucat nu am gasit un material asemanator am optat pt culoarea neagra.Attached Files- IMG_20160830_133417.jpg (121.3 KB, 24 views)
- IMG_20160830_144444.jpg (56.5 KB, 24 views)
- IMG_20160830_181404.jpg (44.1 KB, 24 views)
- IMG_20160904_131728.jpg (46.9 KB, 24 views)
- IMG_20160904_142401.jpg (53.6 KB, 24 views)
- IMG_20160904_142406.jpg (61.0 KB, 17 views)
- IMG_20160904_142415.jpg (44.5 KB, 17 views)
- IMG_20160906_152557.jpg (44.0 KB, 17 views)
Comment
-
Salutare,
Si al vostru coleg a facut acelasi lucru zilele astea. Plafonul radea la propriu de mine, drept urmare dupa ce am stat in balanta intre a cumpara unul SH si a lua capitonaj nou si a-l lipi eu , am ales varianta a doua.
Materiale folosite : cumparat 2m capitonaj gri plus doua cutii de bison instant. A iesit foarte bine, cu mica observatie ca am gresit taierea un picut la trapa, dar voi remedia problema cu o banda de mascare textila la nuanta.
Costuri : 68 RON x 2metri si 55 RON adezivul. Durata : cateva zile. Munca laborioasa a fost la curatare si degresarea plafonului vechi de resturile acelea de burete galben.Last edited by cosfru; 09-06-2016, 15:42 PM.Doua stele si alerg dupa ele...Steluta & Stelut
https://w124-coupe.com
Comment
-
Intrucat nu mai pot edita postul anterior, fac urmatoarele recomandari:
1. Inlocuiti din prima vinilinul original cu un material care vi-l alegeti de le un atelier de retapitari. Vinilinul original greu il veti mai aseza la margini si la gauri. In a treia poza se vede cum il lipisem prima data.
2. Folositi prenandez de buna calitate. Multi spun ca n-ar fi bun. Am un prieten care de 6 ani a facut asa ceva si nu are nicio problema. Am folosit 2 litri dar sa mai aveti macar 0,5 l in plus ca sa lipiti marginile sau pt eventuale retusuri. In zona lunetei si a parbrizului am lasat 1,5 cm material in plus care l-am indoit si lipit pe partea cealalta. Asta la final.
3. Curatati bine suportul de buretele care s-a degradat. In prima poza se vede acel burete, in a doua e suportul curatat, aparent zici ca e bine dar nu e. Ce se vede e tot un burete care trebuie dat jos si ala, adica curatati pana la fibra de sticla din care e facut acel suport. Din pacate, din graba, am uitat sa fac o poza ca sa vedeti diferenta.
4. Materialul trebuie impregnat,adica da-ti doua maini de prenandez pt ca prima se usuca foarte repede. Cand da-ti a doua mana, daca aveti un prieten care sa va ajute, sa dea in acelasi timp suportul de fibra cu prenandez, pe care il veti intinde cu o pensula. Lasati 10 minute sa se usuce apoi pliati materialul,il asezati si il presati de la mijloc spre margini. Taiati in zona plafonierei pt a putea elimina cutele si a presa mai bine.
Singura problema care o mai am ar fi ca-mi trebuiesc doua parasolare negre dar nu e o urgenta. Per ansamblu eu sunt multumit de cum a iesit.Last edited by florineasca; 09-06-2016, 15:47 PM.
Comment
-
Am si eu cateva observatii de facut , sau mai bine zis ce as face acum :
1. Plafonul propiu zis, dupa ce ramane curatat, se vede clar ca a avut un strat foarte subtire de stratimat ( fibra de sticla )...sunt firele acelea albe de se vad. As re-improspata acel strat inainte de pune capitonajul nou. Deocamdata sta lipit bine, dar in timp vom vedea...
2. Adezivul bison este brici ( e cel la cutie de 650 ml ). 2 cutii ajung, hai doua jumate. Daca luati in calcul si stratimatul de mai sus, mai adaugati o cutie.
3. Eu pe margini am lasat o margine mult mai mare...as zice 4cm.
4. Problema cu parasolarele se poate rezolva - le revopsesti cu o vopsea de piele neagra. Iar plasticele cu un spray negru mat.
5. Pentru colegii care nu au la indemana un magazin de tapiterii auto ( cazul meu ), va recomand acest magazin online : Anatex(dot)org. Au o gramada de modele ( inclusiv piele ) si sunt foarte prompti.
Originally posted by florineasca View PostIntrucat nu mai pot edita postul anterior, fac urmatoarele recomandari:
1. Inlocuiti din prima vinilinul original cu un material care vi-l alegeti de le un atelier de retapitari. Vinilinul original greu il veti mai aseza la margini si la gauri. In a treia poza se vede cum il lipisem prima data.
2. Folositi prenandez de buna calitate. Multi spun ca n-ar fi bun. Am un prieten care de 6 ani a facut asa ceva si nu are nicio problema. Am folosit 2 litri dar sa mai aveti macar 0,5 l in plus ca sa lipiti marginile sau pt eventuale retusuri. In zona lunetei si a parbrizului am lasat 1,5 cm material in plus care l-am indoit si lipit pe partea cealalta. Asta la final.
3. Curatati bine suportul de buretele care s-a degradat. In prima poza se vede acel burete, in a doua e suportul curatat, aparent zici ca e bine dar nu e. Ce se vede e tot un burete care trebuie dat jos si ala, adica curatati pana la fibra de sticla din care e facut acel suport. Din pacate, din graba, am uitat sa fac o poza ca sa vedeti diferenta.
4. Materialul trebuie impregnat,adica da-ti doua maini de prenandez pt ca prima se usuca foarte repede. Cand da-ti a doua mana, daca aveti un prieten care sa va ajute, sa dea in acelasi timp suportul de fibra cu prenandez, pe care il veti intinde cu o pensula. Lasati 10 minute sa se usuce apoi pliati materialul,il asezati si il presati de la mijloc spre margini. Taiati in zona plafonierei pt a putea elimina cutele si a presa mai bine.
Singura problema care o mai am ar fi ca-mi trebuiesc doua parasolare negre dar nu e o urgenta. Per ansamblu eu sunt multumit de cum a iesit.Last edited by cosfru; 09-06-2016, 16:12 PM.Doua stele si alerg dupa ele...Steluta & Stelut
https://w124-coupe.com
Comment
-
Adeziv 3M
Salut, a fost nevoie sa fac si eu o lucrare similara la SEC-ul meu dupa mai multe incercari nereusite ale "specialistilor". Dintr-un film pe youtube am gasit adezivul spray de la 3M 90 si am trecut la DIY. La 1 an jumate nu s-a lasat deloc plafonul.
20150327_111530.jpg
20150327_133044.jpg
20150327_143029.jpg
20150327_163531.jpg
Comment
-
Avand in vedere trecerea deja in domeniut DIY rugam un moderator sa schimbe titlul topicului si sa il mute la o ari dedicata (nu neaparat W202).
Dupa cum se vede mai sus, se popate face si acasa treaba buna! O sa ma inscriu si eu pe lista, dar probabil la anu`.
Felicitari celor ce au reusit deja aceasta operatie!W123 280E Blue Green Metallic
Comment
Comment