Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Mercedes Vito

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Mercedes Vito

  Salut,
  as vrea si eu, va rog, o decodare pentru MERCEDES VITO VIN: WDF63960313464952 - as vrea s-o cumpar pt o cunostinta si nu stiu istoricul acestei masini.
  http://olx.ro/i2/oferta/mercedes-vit...ml#:1246d8a9e5 - v-as ruga sa-mi spuneti si parerea voastra despre masina.

  Multumesc mult!
  Sa aveti drumuri line si concedii dese !

 • #2
  Chassis

  Sales designation: 109KA/ L4X2 3200 [MODEL_IDX = 6]
  Order number: 5 8 204 03028
  Delivery date: 14 07 2008
  Market: AG,Europe
  Production order:
  Paint code 1:
  9147 - PAINT ARCTIC WHITE MB 9147
  Equipment:
  Engine no.:
  646980 51 633573
  Major assembly variant: A 646 010 35 97
  Part var. design.: 64698050
  Text
  FUER DIESES FAHRZEUG KANN ALTERNATIV DER RUMPFMOTOR A646010340380 GELIEFERT
  WERDEN

  FOR THIS VEHICLE THE BASIC ENGINE A646010340380 CAN BE SUPPLIED ALTERNATIVE
  LY
  Transmission:
  716637 00 832449 [transmissionType = GM]
  Major assembly variant: X 002 800 291 80
  Part var. design.: 7166370
  Text
  OHNE OEL
  OHNE OEL
  Steering:
  Cab:
  Transfer case:
  Platform:
  Front axle 1:
  Front axle 2:
  Front axle 3:
  Rear axle 1:
  Rear axle 2:
  Rear axle 3:
  Rear axle 4:
  Exhaust system:
  Battery 1:
  Fuel cell 1:
  Electric motor 1:
  Electric motor 5:
  Electric motor 6:
  SA code
  280K
  AC6 - AXLE RATIO I = 3.727
  BB3 - ELECTRONIC STABILITY PROGRAM (ESP)
  D50 - PARTITION PANEL FULL-WIDTH
  EL0 - BROADBAND LOUDSPEAKER FRONT
  ER0 - RADIO PREINSTALLATION
  GD0 - 6-SPEED MANUAL TRANSMISSION; NSG250
  HF2 - POLLEN FILTER
  HI1 - CLIMATE ZONE 1 (COLD/COMFORT)
  HZ0 - ELECTRIC HEATER BOOSTER
  IG2 - VITO STANDARD
  IL1 - INLAND (GERMANY)
  KA1 - PARTICLE FILTER
  M49 - ALTERNATOR 14 V / 180 A
  MF4 - LOW-EMISSION VEHICLE EURO 4 GR. III
  MP1 - ENGINE OM 646 DE 22 LA 70 KW (95 HP) 3800 RPM
  Q22 - TRAILER HITCH WITH NON-REMOVABLE BALL HEAD
  RF1 - TIRE MANUFACTURER CONTINENTAL (10)
  RG6 - TYRES 195/65 R16
  RM1 - M+S TIRES
  RR6 - SPARE WHEEL WITH JACK
  RS4 - STEEL WHEELS 6J X 16
  S02 - DRIVER'S SEAT
  S23 - CO-DRIVER'S SEAT DOUBLE OCCUPANCY
  V30 - SIDE WALL INTERIOR PANELLING IN CARGO/PASS.COMP.
  VT0 - MATEO ANTHRACITE FABRIC
  W50 - DOUBLE-WING REAR-END DOOR 180 DEGREES W/O WINDOW
  X30 - REGISTRATION CERTIFICATE, PART II
  XA0 - WEIGHT VARIANT 2.77T (1470/1470)
  XZ0 - MODEL GENERATION 0
  Y10 - FIRST AID BAG
  Y44 - HAZARD WARNING TRIANGLE
  Z41 - APPROVAL AS TRUCK
  ZT7 - TOPLOAD PACKAGE
  9147 - PAINT ARCTIC WHITE MB 9147
  M646
  Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

  Comment


  • #3
   Multumesc!
   Istoric (reparatii si alte interventii) avem?
   Sa aveti drumuri line si concedii dese !

   Comment


   • #4
    Nu am timp sa le caut zilele astea daca e urgent apeleaza la colegul cl600.Daca nu ti le caut eu.
    Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

    Comment


    • #5
     Ok, multumesc!
     Sa aveti drumuri line si concedii dese !

     Comment


     • #6
      Am gasit alta masina la Arad...cea de la Sibiu nu a fost ok.
      Rog o decodare VIN: WDF63960113323665 si daca se poate si un istoric km.
      Multumesc mult!
      Sa aveti drumuri line si concedii dese !

      Comment


      • #7
       Chassis

       Sales designation: 109KA/ K4X2 3200 [MODEL_IDX = 3]
       Order number: 5 7 531 20299
       Delivery date: 05 03 2007
       Market: AG,Europe
       Production order:
       Paint code 1:
       1247 - MELLIT YELLOW MB 1247 PAINT
       Equipment:
       Engine no.:
       646980 51 334183
       Major assembly variant: A 646 010 31 97
       Part var. design.: 64698050
       Text
       FUER DIESES FAHRZEUG KANN ALTERNATIV DER RUMPFMOTOR A646010340380 GELIEFERT
       WERDEN

       FOR THIS VEHICLE THE BASIC ENGINE A646010340380 CAN BE SUPPLIED ALTERNATIVE
       LY
       Transmission:
       716637 00 490064 [transmissionType = GM]
       Major assembly variant: X 002 800 291 80
       Part var. design.: 7166370
       Text
       OHNE OEL
       OHNE OEL
       Steering:
       Cab:
       Transfer case:
       Platform:
       Front axle 1:
       Front axle 2:
       Front axle 3:
       Rear axle 1:
       Rear axle 2:
       Rear axle 3:
       Rear axle 4:
       Exhaust system:
       Battery 1:
       Fuel cell 1:
       Electric motor 1:
       Electric motor 5:
       Electric motor 6:
       SA code
       280K
       581
       926
       AC6 - AXLE RATIO I = 3.727
       BB3 - ELECTRONIC STABILITY PROGRAM (ESP)
       D50 - PARTITION PANEL FULL-WIDTH
       EL0 - BROADBAND LOUDSPEAKER FRONT
       ER0 - RADIO PREINSTALLATION
       F66 - LOCKABLE GLOVE COMPARTMENT
       GD0 - 6-SPEED MANUAL TRANSMISSION; NSG250
       HF2 - POLLEN FILTER
       HH9 - SEMI-AUTOMATICALLY CONTROLLED TEMPMATIC A/C
       HI2 - CLIMATE ZONE 2 (MODERATE)
       IL2 - EXPORT CODE
       J65 - OUTSIDE TEMPERATURE INDICATOR
       M49 - ALTERNATOR 14 V / 180 A
       MF4 - LOW-EMISSION VEHICLE EURO 4 GR. III
       MP1 - ENGINE OM 646 DE 22 LA 70 KW (95 HP) 3800 RPM
       MS1 - TEMPOMAT (CRUISE CONTROL)
       Q22 - TRAILER HITCH WITH NON-REMOVABLE BALL HEAD
       RF3 - TIRE MANUFACTURER BRIDGESTONE (75)
       RG6 - TYRES 195/65 R16
       RR7 - TIREFIT
       RS4 - STEEL WHEELS 6J X 16
       S02 - DRIVER'S SEAT
       S23 - CO-DRIVER'S SEAT DOUBLE OCCUPANCY
       V30 - SIDE WALL INTERIOR PANELLING IN CARGO/PASS.COMP.
       VT0 - MATEO ANTHRACITE FABRIC
       W65 - TAILGATE
       X43 - PLATES / PRINTED MATERIALS FRENCH
       XA0 - WEIGHT VARIANT 2.77T (1470/1470)
       XT1 - WEIGHT SIGN FOR FRANCE
       Z41 - APPROVAL AS TRUCK
       1247 - MELLIT YELLOW MB 1247 PAINT
       M646
       Diagnoza (cu Star C3&C4SD) si reparatii Mercedes in Italia.

       Comment


       • #8
        Multumesc!
        Sa aveti drumuri line si concedii dese !

        Comment


        • #9
         Am rezolvat...pana la urma am gasit o masina la reprezentanta din Craiova.
         6600 Euro incusiv TVA.
         20160307_112043.jpg

         20160307_112034....jpg

         20160307_161936.jpg
         Sa aveti drumuri line si concedii dese !

         Comment


         • #10
          Buna ziua tuturor . Dețin un vito 110 CDI an 2000 si vreau sa îl schimb cu un model mai nou după 2005 ce model îmi recomandați ?

          Comment


          • #11
           2.2 - 115 CDI , 500.000 KM. nici o interventie la motor , doar injectoare

           Comment


           • #12
            Masina se va vinde... ce preturi sunt pe piata avand in vedere ca are 200.000 km reali, 2008, 111CDI, autoutilitara, revizii facute la timp?
            Am vazut pe olx tot felul de postari, insa se vede ca masinile sunt aduse din diverse tari si km sunt mult peste ce spun ei in descriere...
            Sa aveti drumuri line si concedii dese !

            Comment

            Working...
            X
            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF