Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Joc caseta directie

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Joc caseta directie

Buna. M un MB Vito 112 CDI din 2001 cu tractiune fata. In ultimele zile am inceput sa aud o bataie la caseta de directie. Cand stau pe loc si virez scurt stanga dreapta se aude un zgomot la caseta, de asemenea si in mers.Am verificat capetele de bara si acestea nu au joc. Aveti idee daca se poate regla caseta ca acest joc sa nu mai existe? Vreau sfaturi si sa-mi spune-ti ce sa verific pentru a regla jocul daca e posibil.Va multumesc.

Salut,
    Verifica si bieletele de directie.Ele fac legatura intre caseta de directie si capetele de bara

Comment

Masina a fost suspendata de rotile din fata. Problema e din caseta .Am verificat. Ceea ce ma deranjeaza pe mine in toata chestia asta e faptul ca imi joaca volanul in mana indiferent de viteza si are 'lovituri" ca si cand nu ar fi echilibrate rotile.Am o defectiune la roata dreapta fata si nu ii dau de cap. Am verificat planetara,rulmentul a fost schimbat,bucsile precum si bieleta antiruliu.Am schimbat 3 roti,crezand ca nu sunt echilibrate bine si tot nu am reusit. Idei va rog.

Comment

Am rezolvat problema cu 'loviturile'din volan.As dori sa imi spuneti ce ii pot face la caseta,se poate regla,reconditiona sau trebuie sa o schimb?

Comment

Originally posted by m3seriasu View Post
          Am rezolvat problema cu 'loviturile'din volan.As dori sa imi spuneti ce ii pot face la caseta,se poate regla,reconditiona sau trebuie sa o schimb?
          am avut si eu probleme cu caseta de directie,se rezolva nu te ingrijora
          pe mine in vara lui 2008 ma costat 1300 ron si masina imobilizata 1 zi,o da jos o reconditioneaza si o pune la loc,la Tarvoviste am facut-o,e un meserias super bun,am fost foarte multumit am mai facut cca 100.000 km dupa care am vandut masina,mergea super,am inteles ca ar mai fi unul si la Alba dar nu stiu nume ...adresa ...preturi ... calitate

Comment

Originally posted by CCI View Post
            am avut si eu probleme cu caseta de directie,se rezolva nu te ingrijora
            pe mine in vara lui 2008 ma costat 1300 ron si masina imobilizata 1 zi,o da jos o reconditioneaza si o pune la loc,la Tarvoviste am facut-o,e un meserias super bun,am fost foarte multumit am mai facut cca 100.000 km dupa care am vandut masina,mergea super,am inteles ca ar mai fi unul si la Alba dar nu stiu nume ...adresa ...preturi ... calitate
            Multumesc de sfat.

Comment

Acele "lovituri" din volan de la ce erau?

Comment

Erau din cauza cauciucurilor deformate. In zona in care stau s-au facut lucrari la drum in aceea perioada, erau adevarate borduri pe sosea dupa ce au raschetat. A trebuit sa-mi schimb toate 4 cauciucurile pentru ca toate erau deformate.

Comment

Erau din cauza cauciucurilor deformate. In zona in care stau s-au facut lucrari la drum in aceea perioada, erau adevarate borduri pe sosea dupa ce au raschetat. A trebuit sa-mi schimb toate 4 cauciucurile pentru ca toate erau deformate.
                  Ce dimensiuni ai la pneuri , de s-au deformat asa usor ?
                  Incearca sa iei ceva cu talon mai inalt. Eu cu 285/75 R16 nici nu incetinesc la popicele alea de la trecerile de pietoni....

Comment

Pai am dimensiunile din talon:195/70/15. Din cate am inteles pneurile mai late nu sunt indicate deoarece produc diverse uzuri la directie.Prefer sa-mi schimb cauciucurile mai des decat sa-mi bag banii in piese. Oricum dimensiunea maxima a pneurilor pe care le pot pune pe masina, teoretic este de 225/60/16. Daca pun ceva cu talon mai inalt o sa am probleme cand am greutate,cred ca vor freca in contraaripi.

Comment

Ciao!

M3seriasu,cum ai rezolvat caseta,exista un kit de reparatii sau se poate regla?

Comment

@m3seriasu.Si mie imi bate caseta grav....am schimbat tot pe fata(amortizoare,bucsi,bielete,pivoti,bascule....) a mai ramas caseta....care dupa 2 sap a inceput sa bata...am inteles de la unii ca s-ar putea regla....nu am avut timp sa ma uit...daca a mai umblat cineva...si ne poate da indicii...

Comment

Da se poate regla caseta dar acest lucru rezolva doar jumatate de problema.Reglajul atenueaza jocul intre pinionul elicoidal ce comanda miscarea cremalierei si asa zisa cremaliera(acea bara metalica unde sint infiletate bieletele de directie) si reglajul il gasiti pe caseta de directie.Problema cu bataia in caseta vine din partea opusa scaunului soferului mai exact din partea dreapta a casetei pentru masinile cu volan pe stinga.Acolo in caseta,exista o bucsa de plastic dur ce se uzeaza in timp.Cu un pic de migala si un strungar bun si neaparat cunostinte de mecanica o rezolvati in regie proprie.Daca nu va incumetati sint multe centre care repara casetele de directie .
                          O zi buna tuturor
                          Last edited by daniel; 04-18-2012, 07:15 AM. Reason: completari

Comment

Working...
                          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF