Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Demontare cutie viteze manuala, Vito 638

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Demontare cutie viteze manuala, Vito 638

Salutare!

Am marea rugaminte daca se poate, sa-mi explicati in mare, pasii pentru demontarea cutiei de viteze la un Vito 638, 108cdi, din 2000.

A murit ambreiajul si trebuie sa-l schimb. Este musai necesar sa trag afara de sub masina intreg cadrul cu motor cu tot, sau se poate scoate cutia singura? Nu am mai dat o cutie jos, de pe vremea lu' Dacia 1300...

Multumesc anticipat!

Sar peste partea cu pasii, macar daca se poate, sa-mi raspunda cineva daca este musai sa scot intreg ansamblul motor-cutie...

Comment

Nu cred sa fie necesar. Eu am facut la un vw t4 duba tot cu motor transversal si nu a fost nevoie. Ai nevoie de un canal. Rotile suspendate pe fata cric sub motor ca sa aiba pe ce sta cand desfaci tamponul de la cutia de viteze, planetare, electromotor, timonerie, conducte fire tor ce e prins de cutie trebuie demontat sa fie liber . Daca gresesc rog colegii sa ma corecteze.
      Last edited by petrysoru; 04-24-2015, 23:25 PM.

Comment

Nu este nevoie sa scoti tot ansamblul motor cutie.La mine la Vito 638/108 cdi suportul rama motor-cutie are o sectiune demontabila sub cutia de viteze

Comment

Originally posted by daniel View Post
          ... la Vito 638/108 cdi suportul rama motor-cutie are o sectiune demontabila sub cutia de viteze
          Asta era cheia ce nu o vedeam! Multumesc!

Acum am o alta dilema: cum demontez timoneria? Ca nu prea ma prind...

Comment

Am facut parghie cu o cheie fixa si am saltat acele cuplaje care au o forma de pivot, nu stiu care este denumirea lor exacta. Ma refer la capetele cablurilor timoneriei. Ies foarte usor.
            O alta observatie: Nu se poate da jos cutia fara a scoate "prelungitorul" planetarei din dreapta. Sau eu, cel putin, nu am reusit. Insa am cracanat suficient de mult cutia fata de motor, incit sa pot scoate in voie placa de presiune.

Multumesc inca odata pentru ajutor!

Comment

Working...
            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF