Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Ajutor manual utilizare Mercedes V220 CDI Trend

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ajutor manual utilizare Mercedes V220 CDI Trend

    Va salut pe toti !
    Dupa cum am mentionat in prezentarea mea, de cateva zile am un Mercedes V220 CDI Trend, 04/2000, 122 CP, climatronic, sirocol, etc. adusa din Olanda, la care din pacate nu am manualul utilizatorului. Nu am avut pana in prezent acest tip de auto, nu am cunostinte care sa posede asa ceva, am rugamintea ca sa ma ajute cineva in masura posibilitatilor cu un asemenea manual de utilizare. Nu functioneaza stergatorul de hayon, si nu ma descurc cu releele si sigurantele din lipsa manualului, poate cineva ma ajute cu schemele tablourilor de siguranta. Am studiat schemele postate in topicul de pe acest forum care se refera la Vito, dar nu corespund cu cele de pe V 220. La reprezentanta Mercedes inca nu am reusit sa gasesc omul potrivit. Va multumesc anticipat pentru efortul depus !

  • #2
    A mai fost un user cu o problema similara caruia i-am raspuns dar nu a mai zis nimic dupa aia asa ca nu mai compun alt mesaj, ii dau copy/paste

    Si eu am cautat pe net multa vreme si nu am gasit nicaieri.Singurele variante de PDF sunt in turca sau in spaniola.
    Ale mele erau in olandeza,daca te ajuta le pot trimite
    Eu am cumparat de pe net unele in engleza.Daca te intereseaza doar anumite pasaje pot sa iti scanez cartea mea sau sa vorbesc cu cel din Anglia sa mai faca rost de un set.

    Comment


    • #3
      Multumesc pentru raspuns, solutia propusa de tine mi-ar fi de mare folos. M-ar interesa in engleza urmatoarele:
      - imobilazer: descriere, functionare, utilizare
      - descriere cheil de contact cu chip cu butoane inchidere/deschidere (telecomanda) si inchiderea centralizata cu actionare de la chei: utilizare-functionare
      - partea cu descrierea butoanelor, potentiometrelor, manetelor din bord, de pe bord si de linga volan
      - pilot automat-descriere, utilizare, functionare
      - sirocou, incalzire auxiliara/suplimentara-utilizare, functionare, cum se actioneaza, intretinere
      - scheme, descriere si localizare panouri sigurante si relee
      - lista cu lubrefianti recomandati de fabricant si intervale de schimb
      - tabele cu datele generale a masinii (motorizare, dotari, dimensiuni, etc.)
      - pornirea motorului iarna cu ajutorul preincalzitorului: descriere, functionare, utilizare.
      Adresa mea de e-mail este: zalalex2005@yahoo.com, mobil: 0742-709040.
      Multumesc anticipat!

      Comment


      • #4
        Prezinta, te rog, masina. Ma tenteaza si pe mine un V220 din 2000-2003, insa nu cunosc nimic despre model.
        https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

        Comment


        • #5
          Originally posted by cutaresku View Post
          Prezinta, te rog, masina. Ma tenteaza si pe mine un V220 din 2000-2003, insa nu cunosc nimic despre model.
          Salut,
          Cam tarziu, dar ajung sa fac o prezentare la Mercedes V220 CDI, 122CP, dupa ce am trecut de momentul adevarului in adevaratul sens al cuvantului mai precis dupa ce am parcurs 3800 km pana aproape de granita cu Olanda si inapoi in RO in mai putin de 4 zile. Am avut platforma cu mine si 4 insi in total plus ceva bagaje tur, iar retur in plus un autoturism de 1270 kg. In afara de RO, si partial HU am circulat pe autostrada. In tara am facut doar cateva trasee locale cu familia, am fost foarte multumit, in conditiile de autostrada numai surprize placute. Motorul i-si face simtit cuplul de 300Nm bestial, CV manuala functioneaza perfect, suspensia este mai mult decat multumitoare cu toate ca pe spate pernele de aer au fost inlocuite cu arcuri, acestea prezinta mai multa incredere in cazul cuplarii unei platforme de 500Kg+autoturism de 1000-1500 kg, jentile sunt pe 15 echipate cu anvelope C de calitate.
          Mentionez ca masina este utilitara (timbru mediu) mixta cu 5 locuri+marfa, dar cu capitonaj spate si locuri pentru randul 3 de scaune spate individuale.
          Nu am folosit de loc climatronicul (racire), fapt pentru care nu am idee ce ar plusa la consum, in schimb diminetile am uzat de incalzirea clasica care este dupa parerea mea foarte eficienta si da rezultate aproape imediat. Acul indicatorului temperaturii de apa din motor nu s-a clintit din pozitia de 80C doar o singura data, cand am prin un "Stau" de mai bine de 1 ora, unde acul s-a deplasat la aprox 90C, dar dupa intrarea in fluxul normal a scazut la 80C dupa nici 2-3 minute. Dupa ce mi-am reglat bancheta in pozitia si inaltimea optima pentru drum lung-un aspect foarte important-condusul V220-ului a devenit o adevarata placere din toate pct. de vedere.
          Am folosit cateva sute de km pilotul automat, cand traficul a permis acest lucru dar si pe motiv de relaxare, insa nu stiu ca folosirea acestei functii ce beneficii are asupra consumului. Aici intre-timp am auzit pareri pro si contra, eu personal nu am putut testa acest fapt.
          Pe scurt, nu m-am inselat in alegerea facuta, masina avea 229500 km la achizitie, am avut si alte optiuni, dar am tinut la Mercedes V220 CDI. Este o masina ideala de familie, de mers la pescuit (nu pe coclauri, off-road, etc.), se poate efectua ocolul Pamantului cu ea fara sa ai dureri de nici-un fel, bineinteles sa fie intretinuta ca atare, aici nu intru la amanunte, posesorii auto cred ca stiu la ce ma refer.
          Consumul mediu de carburant in regimul sus mentionat s-a situat intre 8,5-9 Lt de motorina la 100 de km.
          Dat fiind faptul ca am 5 locuri+marfa, am suficient loc pentru bagaje si multe altele. Putinele inconveniente la masina mea: varsta ei-daca prin absurd ar fi noua m-ar tine o viata (cu toate ca nu se mai fabrica sa tina asa-nu intru la amanunte), motoras stergator luneta nefunctional, lipsa manual utilizare, fapt pentru care nu cunosc multe despre anumite functii, tablouri siguranta-relee, functionare incalzire auxiliara, etc.
          Recomand cu caldura acest tip de autoturism/utilitara !
          Daca am omis ceva din prezentare, la cerere raspund cu cea mai mare placere.
          Last edited by Francisc Biro; 09-19-2013, 20:42 PM. Reason: Completare prezentare

          Comment


          • #6
            Multumesc, cand vei avea poze fa o prezentare si la sectiunea "My car" (voi muta eu acolo acest post).
            https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

            Comment


            • #7
              Dupa rezolvarea catorva mici pete de rugina se rezolva. Respecte !

              Comment


              • #8
                S-a rezolvat manualul, se poate inchide topicul.
                Tin sa multumesc pe aceasta cale Tiriac Auto-Reprezentanta Mercedes din Cluj-Napoca pentru amabilitate, tot respectul pentru Dansii si mult succes in activitate !

                Comment


                • #9
                  Salut,
                  Am acelasi tip de vehicul tot din Olanda, toata stima pentru MB. Daca ai facut rost de manual in format electronic sunt amator si eu.
                  Multumesc.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Francisc Biro View Post
                    S-a rezolvat manualul, se poate inchide topicul.
                    Tin sa multumesc pe aceasta cale Tiriac Auto-Reprezentanta Mercedes din Cluj-Napoca pentru amabilitate, tot respectul pentru Dansii si mult succes in activitate !
                    Salut,sunt noul posesor al unei masini ca a ta si te-as ruga daca se poate,sa-mi spui cum sa intru si eu in posesia unui manual de utilizare.

                    Comment


                    • #11
                      Va salut .Si pe mine ma intereseaza acest manual daca ma puteti ajuta 0744842254 , multumesc

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by Francisc Biro View Post
                        S-a rezolvat manualul, se poate inchide topicul.
                        Tin sa multumesc pe aceasta cale Tiriac Auto-Reprezentanta Mercedes din Cluj-Napoca pentru amabilitate, tot respectul pentru Dansii si mult succes in activitate !
                        Te au ajutat ei cu manualul? Cat a costat? Stima!
                        Dumitru Tanase

                        Comment


                        • #13
                          Deci un manual ne ajuta cineva ?

                          Comment


                          • #14
                            Dragi colegi, care aveti posibilitatea sau cunostinte sa ne spune-ti despre cum putem intra in posesia unui manual de utilizare, ajutati-ne, va rugam frumos!

                            Comment

                            Working...
                            X
                            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF