Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

ABS, esp si roata sprinter 313 cdi

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • ABS, esp si roata sprinter 313 cdi

  Buna ziua vin si eu cu o problema , o data cu lapovita si ninsoarea au inceput sa se aprinda in bord abs, esp si roata si ca simtom a masinii nu mai am abs. daca opresc masina si o repornesc se sting si mai circul cam 10-20 km si se aprind iarasi. Am incercat sa calc frana si sa opresc motorul . Surpriza motorul nu s-a oprit cu toate ca am scos cheia din contact. Dupa ce am luat piciorul de pe frana s-a oprit si motorul. este cineva cu simtomele acestea?

 • #2
  Salutare.
  Din ce an este masina? Prima data incearca sa schimbi contactul de frana din pedala...am patit asta si pe modelul 903 si pe 906...La 906 e mai usor de diagnosticat ca iti raman si stopurile pe frana aprinse.La cumparat, alege varianta pe original si nu aftermarket.Au fost destule cazuri de contacte noi cumparate care nu au mers!Piesa e undeva 50-70 lei pe origine si 20-25 pe aftermarket.
  Daca nu e de acolo, posibil senzor de abs-esp de pe o roata sau mai rau pompa de abs(pompa pica in general la 903, de aceea intrebam din ce an e masina).Dar daca ajungi acolo, ai nevoie de o diagnoza, neaparat Star/Xentry originala Mercedes!!De ce zic asta?Daca citesti pe aici o sa vezi coleg care a cheltuit destui bani si a schimbat o jumatate de masina in baza unor diagnoze Bosch,Delphi,etc....Spor la treaba.

  PS: pe viitor evita sa mai deschizi 2 topicuri pe aceeasi problema..plus, incearca sa cauti si prin discutiile din zona pentru ca aceasta problema a mai fost discutata...
  Cristi Nazarov
  Senior Member
  Last edited by Cristi Nazarov; 02-07-2021, 12:16 PM.
  Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
  Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
  Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
  SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
  https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

  Comment


  • #3
   Multumesc . Masina e din 2004 sprinter 313 cdi. am pornit motorul acum am lasat jumatate de ora am calcat frana de cateva ori si nu s-au mai aprins . posibil sa fie un senzor sau sa fi intrat apa pe un circuit ca afara e aparie si s-au aprins . am sa vad in mers cum se comporta si am sa schimb senzorul de la pedala de frana

   Comment


   • #4
    Nu are treaba apa... Intrerupatorul din pedala sau mai rau....pompa de abs.....asta ca sa nu te amagesc.. Daca ajungi la pompa de abs este complicata treaba deoarece nu se gasesc in dezmembrari...Degeaba ai lasat-o sa mearga pe loc...daca e pompa de Abs sau senzor de roata eroarea apare doar in mers !!
    Sa speram totusi intr-un intrerupator din pedala...
    Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
    Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
    Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
    SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

    Comment


    • #5
     Am revenit cu problema mea cu ABS ESp si Roata, o perioada buna cam o luna nu s-au mai aprins fara sa fac nimic. azi iar s-a aprins. Problema este cam asa ,
     - motorul pornit , tin frana calcata si opresc ,scot cheia din contact motorul nu se opreste decat abia dupa ce dau drumul la frana.
     -alta faza pun pozitia si se aprinde si stopurile pe frana; scot siguranta pe pozitie dreapta se sting stopurile pe frana si totul functioneaza corespunzator inclusiv motorul se opreste cand tin apasata frana. Tin sa mentionez ca cu ceva timp in urma mi se ardea siguranta pe pozitie dreapta si tot o mai schimbam (mai mergea , mai se ardea , iar o schimbam), am incercat sa ii gasesc scurtul scotind mufele de pe lampa spate si fata nu era deacolo , pe dedesupt frate ce sa fac e un manunchi intreg .
     UNA PESTE ALTA INCHIN SA CRED CA E UN SCURT PE POZITIE DREAPTA PE CARE NU IL GASESC . AM SA CIRCUL O PERIOADA FARA POZITIE DREAPTA SA VAD DACA ACEEA E CAUZA. Daca are idee cineva unde ar putea fi scurtul pe pozitie dreapta sa imi zica si mie . Paradoxul e ca nu mai imi arde siguranta insa se aprind stopurile de frana.

     Comment


     • #6
      Daca intradevar ar fi vorba de un scurt, poti verifica soclul lampilor, sau mufele.

      Si eu am avut aceasta problema cu becurile aprinse. Rezolvare acel intrerupator. Din ce tin minte are si un reglaj, ce ii amana schimbarea dar nu cu mult.

      Comment


      • #7
       80% e din scurtul de pe pozitie dreapta . azi am circulat fara pozitie dreapta (am scos siguranta din tablou) si totul merge perfect , nu mai se aprinde nici abs sici eps nici roata . acu o sa incerca sa gasesc un electrician priceput care sa nu imi hacuiasca toata instalatia . Pe lampa nu are cum ca am scos mufa din lampa si tot sarea siguranta. deci ori pe mufa ori pe traseu

       Comment


       • #8
        Nu vrei sa incerci totusi cu acel intrerupator??O sa ramai uimit cat de multe probleme poate sa iti faca si pe cate piste gresite te poate trimite!!
        Apoi daca il faci sau nu si vrei sa mergi pe ideea scurtului vezi ca la modelul tau, in compartimentul motor tot cablajul care iese din masina coboara in jos pe langa pompa de frana si merge spre motor.In zona in care trece pe langa lonjeron, ajunge din diverse motive sa se frece de el si sa dea in scurt...Verifica bine acea portiune pentru ca multe probleme au fost gasite in acea zona de cablaj....Stima.
        PS: un contact de pedala pe Febi era 25 de lei...nu faci nici un rau daca iti faci unul cadou..
        Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
        Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
        Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
        SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
        https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

        Comment


        • #9
         sprinter 313 cdi din 2004 nu baga aer cald , mai intai a disparut in partea soferului , insa aveam in partea dreapta , ca in cele din urma sa dispara complet. cauze posibile ar fi caloriferul infundat, robinetul electric care inchide si deschide caldura. am deconectat furtunele si am bagat otet cu o pompita pe care am lasat-o sa recircule 2 zille . a scos putin murdarie da nu multa . am avut caldura cam jumatate de zi mers cu masina dupa care dinou aceeasi problema. am bagat dinou pompa cu otet si la fel a avut o oponenta de debit in primele 20 de secunde dupa care i-a revenit ca debit ceea ce ma face sa cred ca fie robinetul face figuri si dupa un timp decalanseaza si inchide debitul de apa calda care merge la radiator fie caloriferul infundat

         Comment


         • #10
          Salut...au mai fost cazuri la care a fost instalația infundata...au scăpat cu o spălare temeinica a instalației!! Indiferent ce e, rogu-te sa ne spui și noua...
          Apropo ..cum ai rezolvat cu becurile și cu instalația electrica? Care a fost problema?
          Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
          Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
          Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
          SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
          https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

          Comment


          • #11
           nu am rezolvat inca . am scos siguranta de la tablou pe pozitie dreapta . am sa trag curent pe tripla de pe cealalta sau de la lampile de gabarit.

           Comment

           Working...
           X
           Logan | Dacia Logan |Anulare DPF