Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

ML 230 si/sau ML 270

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • ML 230 si/sau ML 270

  Salut toti impatimitii de Mercedes. Am deschis acest thread in speranta ca un proprietar de ML isi va face mila de mine si imi va spune cate ceva despre ML. Sincer pana acuma in ograda am avut W124 200TD si W210 E290 Kombi. M-am hotarat sa strang bani si sa ma orientez spre W163. Momentan ma orientez doar la masini mai vechi de 2000, maxim 1999. As dori sa stiu cat este de scump de intretinut un W163 si cat de fiabile sunt motoarele de 2300/2700cmc. Tot o data m-ari interesa si impozitul cat este pentru fiecare.
  As dori ceva cu cutie manuala si inca nu am aflat cum are suspensia hidraulica sau ...

  Cu respect, astept sugestiile dumneavoastra.

 • #2
  Salut,eu ti-as putea spune parerea mea il legatura cu ML 270 cdi.Acum am unul cu cutie automata model 2004 iar inainte am avut modelul 2000 pre-facelift cu cutie manuala in 6tr pe care din nefericire l-am distrus intr-un accident.Referitor la impozit este destul de mare in jur de 2000 de ron,cutie manuala e cea mai buna pe ML 270, reduce si consumul cu 1,5 -2L/100km (acesta cu cutie automata pana 11-13 is oras iar celalalt cu cutie manuala nu sarea de 10,5 in oras) si iarna te ajuta ca poti sa-i dai frana de motor.Un avantaj ar fi la modelul mai vechi pre-facelift ca are electronica mai putina,mai putini senzori etc,un dezavantaj ar fi la acelasi model pre-facelift ca are franele cam slabute,etrierii sunt diferiti fata de modelul cu facelift,acum depinde si de noroc poate gasesti unul din 99-2000 cu cutie manuala care sa aiba turbina in stare buna nu sa fumege cum era la ala al meu si sa nu fie omorat la mecanica ca acolo intra bani multi,succes la cautare!)

  Comment


  • #3
   Salut si eu ma gandesc sa achizitionez un ml 270 cdi pre-facelift an 2000.
   Am mers doar cu modelul cu facelift acum vreo 3-4 ani de cateva ori si mi-a placut mult.
   Benzforever te rog daca vrei sa ne spui mai multe informatii despre consum, cat consuma la drum lung si in ce conditiide mers, eu am auzit de un 15l/100km ?!?!
   Ce probleme ai avut tu cu modelul tau din cate am citit spunei ca este scumpa partea mecanica daca ai putea detalia asi foarte recunoscator.
   Si daca stie cineva pe la ce pret ajunge o turbina nou/sh?
   Multumesc.

   Comment


   • #4
    Ca sa nu mai deschid un thread cu acelasi titlu si aceeasi tema, am sa postez aici.

    De ceva vreme sunt in cautarea unui W163. Din motive obiective (evident impozitul din RO) pot sa ma gandesc la cele doua modele: 230 si 270 (benzina/diesel).

    Am auzit ca 230-ul benzina nu a fost un model prea reusit (desi inca nu m-am intalnit cu nimeni care sa aiba personal acest model). 270-ul diesel e destul de intalnit si unii zic ca e o masina extrem de reusita altii se plang de probleme (mai ales la cutia automata).

    Ce ma puteti sfatui? Masina o sa provina din Italia (exclus probleme cu rugina)...

    Ma gandesc ca o sa ma sfatuiti sa aleg 270-ul... Cutia... Manuala? Automata? FL sau NFL? Plusuri si minusuri... Costuri de intretinere (rulaj cam 15 mii pe an).

    Vreau aceasta masina mai ales pentru "iesirile" mele de pe drumurile principale, dar nu ca un OFF-ROADER veritabil (nu voi face modificari fata de standard).
    Last edited by dan500se; 03-13-2018, 21:02 PM.
    1981 W123 280E Blue Green Metallic SOLD

    1983 W126 280SE Champagne Metallic SOLD
    1985 W126 280SE Blue-Black Metallic SOLD
    1991 W126 500SE Midnight Dark Blue SOLD

    1996 W202 C180T Tourmaline Green Metallic DAILY DRIVER
    1999 W202 C220T CDI Tourmaline Green Metallic SOLD    https://www.facebook.com/Dan500SE-787970731257750/

    Comment


    • #5
     Salut,

     Masina din semnatura am cautat-o 1 luna in Germania si am vazut peste 30 de oferte pe tot cuprinsul Germaniei, am avut pretentia sa fie prima mana, km putini si masina de garaj.
     Acum revenind la intrebarile tale eu asa te sfatuiesc:
     1. Cutie automata si obligatoriu o spalare interna si un schimb de ulei in totalitate (vre-o 9 litri parca).Foloseste ulei Mercedes si ca un sfat cumpara-l de la reprezentanta sau din afara RO.Valabil pentru toate lichidele masinii.
     Cutia montata pana in anul 2005 este renumita pentru fiabilitate.
     2.270CDI un motor pe viata daca ai grija de el cu schimburi de consumabile la timp (nu depasi niciodata 10.000km cu ulei sintetic. Eu folosesc 5W40)
     3. Consumul pe autostrazile unde o folosesc eu, mers 120-130 km/h nu depaseste 10 litri.
     4.Fa schimburile de uleiuri in totalitate, transmisie,diferentiale si cutie transfer,antigel,lichid frana, servodirectie. Verifica sistemul de franare si schimba placute si discuri la timp.
     Ca o paranteza, eu trebuie sa schimb discurile pe fata + placute + accesorii si am cerut o oferta de pret pentru piese si manopera la Mercedes Leipzig. Oferta a fost aproape 800Euro totul inclus. Am cumparat piesele pe internet si costul total a fost de 230Euro. Schimbul il fac in tara, aici nu gasesti pe nimeni sa ti-l faca daca vii tu cu piesele.
     Daca o aduci la 'zero' dpdv mentenanta dupa cumparare, o sa ai parte de surpriza unei masini fiabile, cu investitii rezonabile in intretinere iar confort la superlativ.
     Atentie ! Modelul urmator incepand cu anul 2005 are mari probleme la motorul 320CDI si la cutia de viteze modelul 7G-Tronic 722.9.
     Succes.
     ML270 CDI 2004

     Comment


     • #6
      La ei am facut eu service-ul la cutia mea automata.
      Recomandarea este la fiecare 60.000km sau 5 ani. Se schimba si filtru si garnitura, curata sau schimba magnetii de pe capacul cutiei.
      Attached Files
      ML270 CDI 2004

      Comment


      • #7
       Originally posted by emanoeladrian View Post
       Salut,

       Masina din semnatura am cautat-o 1 luna in Germania si am vazut peste 30 de oferte pe tot cuprinsul Germaniei, am avut pretentia sa fie prima mana, km putini si masina de garaj.
       Acum revenind la intrebarile tale eu asa te sfatuiesc:
       1. Cutie automata si obligatoriu o spalare interna si un schimb de ulei in totalitate (vre-o 9 litri parca).Foloseste ulei Mercedes si ca un sfat cumpara-l de la reprezentanta sau din afara RO.Valabil pentru toate lichidele masinii.
       Cutia montata pana in anul 2005 este renumita pentru fiabilitate.
       2.270CDI un motor pe viata daca ai grija de el cu schimburi de consumabile la timp (nu depasi niciodata 10.000km cu ulei sintetic. Eu folosesc 5W40)
       3. Consumul pe autostrazile unde o folosesc eu, mers 120-130 km/h nu depaseste 10 litri.
       4.Fa schimburile de uleiuri in totalitate, transmisie,diferentiale si cutie transfer,antigel,lichid frana, servodirectie. Verifica sistemul de franare si schimba placute si discuri la timp.
       Ca o paranteza, eu trebuie sa schimb discurile pe fata + placute + accesorii si am cerut o oferta de pret pentru piese si manopera la Mercedes Leipzig. Oferta a fost aproape 800Euro totul inclus. Am cumparat piesele pe internet si costul total a fost de 230Euro. Schimbul il fac in tara, aici nu gasesti pe nimeni sa ti-l faca daca vii tu cu piesele.
       Daca o aduci la 'zero' dpdv mentenanta dupa cumparare, o sa ai parte de surpriza unei masini fiabile, cu investitii rezonabile in intretinere iar confort la superlativ.
       Atentie ! Modelul urmator incepand cu anul 2005 are mari probleme la motorul 320CDI si la cutia de viteze modelul 7G-Tronic 722.9.
       Succes.
       Puteti sa amanuntiti problemele motorului OM 642 ?

       Comment


       • #8
        Hmmm..o simpla cautare pe google poate edifica pe oricine doreste sa se informeze cu privire la motorul 320CDI in special primele modele dar nu numai.
        Eu am sa fac un exercitiu si am sa-ti dau putin de lucru daca nu cunosti germana, un caz punctual din sutele sau miile de cazuri, aici :

        https://www.mercedes-ig.de/index.php...-meinem-om642/
        ML270 CDI 2004

        Comment


        • #9
         Germana nu o cunosc,in schimb cunosc foarte bine acest motor fantastic.Cea mai mare problema a acestui motor sunt -persoanele care au cumparat masina ,dar nu au in buzunar ca sa-l intretina asa cum are nevoie el(sau vor sal intretina cu un pai).Si,cind apare o problema,se incep reparatiile cautind pe internet,sau dintrun garaj in altul.Apoi incep povestile cu fiabilitatea.Da,e un pic mai scump la intretinut,insa daca a cazut pe mini bune si-i scimba totul ca la carte,nu ramine in urma de 270 absolut de loc.
         Last edited by optik; 03-15-2018, 20:22 PM.

         Comment


         • #10
          Ceeace spui tu este valabil pentru orice tip de motor si nu numai, cutiile de viteze si alte sisteme.
          Depanarea pe 'genuchi' la colt de strada, la mesterul'Dorel' din coltul strazii duce la perpetuarea problemelor si la aparitia altora.
          Motorul 320CDI stiu ca a avut la inceputuri mari problem cu injectia si s-au schimbat modelul de injectoare.. iar eu personal am fost sfatuit de un bun coleg si prieten din Germania, care este fan ML si a avut numai ML-uri sa evit modelul 320...mai ales cel din primii ani.
          Daca tu esti multumit de motorul asta aste este tot ce conteaza..
          Bafta !
          ML270 CDI 2004

          Comment

          Working...
          X
          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF