Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Ml 320

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ml 320

Am un ML 320 an fabricatie 2000. As vrea sa stiu daca este vreo problema ca am inlocuit jantele originale 225/60 R16 cu 265/70 R17.
    Trebuie setat ceva la cutie, afecteaza in vreun fel grupurile fata si spate?
    Last edited by no problem; 02-26-2010, 21:32 PM.

Salutare,

Sa intelegem sa ai inlocuit nu numai jantele ci si cauciucurie?

Daca da, atunci sunt 2 chestiuni de discutat:
    - Prima problema ar fi latimea: cauciucurile de 265 sunt mai late si ar putea atinge caroseria/amortizoarele.
    - A doua problema ar fi diametrul rotii: va creste de la aprox. 26.5 inches la 31.6 inches. Pe langa riscul de a atinge cu rotile de aripi vei pierde cca 20% din cuplul la roata.

Ca sa potrivesti roti mai mari va trebui sa pui flanse sau jante cu ET negativ ("mai scoase in afara") sa nu atingi cu cauciucul de caroserie sau amortizoare (trebuie verificat la flexare maxima). Eventual va trebui si un kit de inaltare din suspensie.
    Problema cu pierderea cuplului la roata o poti rezolva doar cu schimbarea rapoartelor de transmisie in diferentiale fata si spate (chestie delicata si destul de scumpa).

PS: cauta in topicurile de la M ca mai era un coleg ce a modificat un M pentru roti mai mari (Vladd)
    Last edited by vladcons; 02-26-2010, 16:40 PM.

Comment

Multumesc.Imi era frica ca nu cumva rotile prea mari sa forteze grupurile fata si spate.
      Last edited by no problem; 02-26-2010, 21:31 PM.

Comment

Working...
      Logan | Dacia Logan |Anulare DPF