Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Optiuni motorizare si tip de suspensie pentru GLE model 2020

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Optiuni motorizare si tip de suspensie pentru GLE model 2020

  Va salut
  Ma gandesc la cumpararea unui SUV GLE
  Ce parere aveti de noul model GLE?
  Au mai multe tipuri de motorizari. Initial m-am uitat la modelele hybrid. Am vazut doar variantele cu motor 300 de sau 300 e. Mi se pare la 1991cmc cam putin la o masina asa mare. Ce parere aveti? Din cele cu motor diesel ar fi 350 d si 400 d au 3000cmc fiecare, iar pe benzina ar fi 450 , ca mai mare nu se merita.
  Care din aceste motoare este mai fiabil in timp. Acum am un E270 cdi (cumparata de noua aici in Romania) cu care am 270k km Nu am avut nici o problema la motor. ( am schimbat pernele de pe spate, ca una din ele a explodat, si apoi compresorul ca l-am fortat cat am avut probleme cu pernele) Consuma cam 05 lit. ulei la 17k km cand fac schimbul (mobil1 0W40 )

  A doua intrebare este daca se merita AIRMATIC Paket si E-ACTIVE BODY CONTROL. Nu voi folosi masina off-road decat in cazuri rare si atunci pe un drum neasfaltat.
  La ce dimensiuni arfi mai OK rotile? Si ca aspect dar si functional. Cele mici nu lovesti janta, cele mari 22" cred ca ar fi problema la borduri.
  Multumesc.
  Attached Files
  Last edited by ambra0; 01-12-2020, 15:56 PM.

 • #2
  Salut,
  Vad ca acest topiceste de mai mult timp, ai cumparat pana la urma? Ne poti spune un feedback? Eu sunt interesat de GLE coupe hybrid si fix aceleasi intrebari am si eu.
  Pentru motor eu cred ca este ok deoarece pare sa fie performante similare cu GLE 350d. Hybrid are mai mult CP si Cuplu mai mare, dar este mai grea si cred ca este cam acelasi lucru. Daca te uiti la 400d atunci este diferenta clara.
  Ai zis ca ai vazut si 300e? Unde ai vazut? Ca eu la configurator si in Ro si in Germania am vazut doar diesel.
  In ceea ce priveste suspensia fix asta as vrea sa stiu mai ales pentru stabilitatea in curbe, care este mai buna?
  Daca te-ai lamurit intre timp ar fi foarte util un feedback.
  Multumesc.

  Comment


  • #3
   Nu am cumparat inca, pentru ca eu vreau sa cumpar second hand din Germania cu maxim 15K km si nu mai veche de 2019. Cum momentan nu pot sa plec in Germania ( unde am neamuri ) , astept ridicarea restrictiilor. Masini am gasit multe, bine dotate si cu reduceri de pret semnificative.

   Comment


   • #4
    Am inteles. Eu astept sa apara tot SH cum zici si tu, dar coupe. Inca nu au aparut nici noi, pentru SH mai am de asteptat spre sfarsitul anului. Insa pentru tine banuiesc ca vrei de la reprezentanta din germania cu maxim 15000 km, corect? Pentru astea cam trebuie sa o rezervi din RO inainte de a pleca. Eu asa am facut cu C-class in 2016. Ca se dau destul de repede cele de pe site-ul Mercedes.de
    Imi poti spune daca stii ceva despre 300e? Ai aflat ceva ca vor scoate hibrid si pe benzina?
    ​​​De asemenea eu m-am decis sa nu merg pe varianta Airmatic, mai bine iau alte dotari de banii aia. Din ce am vazut in review-uri Airmatic e pentru comfort la drumuri proaste, dar suspensia de baza cu jante de 20 se descurca destul de bine. Iar pentru curbe nu ar fi diferenta, chiar cele standard fiind mai sport cred ca e mai bine.
    Airmatic chiar la anumite situatii iti da un balans prelungit, din ce am vazut in filmulete.
    Pentru motor poti sa vezi cele 2 filmulete de la Autogefuel pe youtube. Au cu 350d si 350de.
    Am inteles ca GLE se fac in America Alabama, stiti ceva despre vreun tip de motor care sa nu fie Mercedes cum este la c180d care este de Renault? Stiti sa fie ceva asemanator si la GLE?
    Multumesc.

    Comment


    • #5
     Da, asa este. Din Germania de la reprezentanta. Nu cred ca voi merge cu rezervare. Ma voi duce vreo 2 saptamani la neamuri si voi umbla atunci. Intre timp mi-am cam schimbat gandul la presiunile nevestei care vrea limuzina si ma tot uit dupa un S450 4matic. Am gasit cateva la 70-80k euro cu 10-17k km.cu dotari de varf (pret de catalog 130-140k euro) Ghinionul este ca toate sunt negre si arata cam executiv. Eu caut argintiu, alb sau gri, iar in interior integral piele - exclus piele neagra.
     In legatura cu airmatic, Eu am E270 cu perne de aer si nu as mai merge pe arcuri. ( este aceasi situatie ca atunci cand unii nu vor decat cutie manuala, iar eu dupa ce am trecut pe automata, nu m-as mai intoarce la manual)

     Comment


     • #6
      Multumesc de sfat. M-am decis sa merg pe suspensie standard dupa ce am vazut mai multe review-uri. Pe comfort se pare ca este destul de "plutitoare", in sport ar fi mai ferma. Iar suspensiile standard nu iti ofera acelasi comfort dar sunt mai ferme. Si cam asta vreau.
      Ai idee cat ar fi un casco pentru o masina de 70-80 mii? Sa imi fac o idee de ce ar insemna intretinerea ei?

      Comment


      • #7
       Cred ca review-uri facute de unii cu amortizoarele prastie. Ce legatura au pernele - care de fapt se comporta ca arcurile, dar mult mai destepte pentru ca pot fi controlate electronic, cu "plutitoare". Senzatia de rigiditate sau plutire le dau amortizoarele. Eu am de 15 ani masini cu perna de aer ( airmatice), iar rigiditatea se regla din amortizoare . Avea 3 regimuri de tarie: confort, normal si sport.

       Comment


       • #8
        Review este facut defapt de niste americani pe noul GLE. Masina era noua, daca erau suspensiile prastie, nasol.
        Oricum merci de sfat.
        Nu stiu exact cum functioneaza pernele, dar amortizoare am si eu clasice pe gaz si am conform, sport, sport+ etc. dar nu pentru suspensii, ci pentru directie, motor.
        Daca rigiditatea suspensiei nu are legatura cu airmatic, cred ca as fi avut si eu optiunea asta pe suspensie.
        Oricum m-am decis sa merg pe varianta clasica fara Airmatic, la recomandarea mai multor persoane care au avut si Airmatic si clasic, si mi-au zis ca ei merg pe sport cel mai mult tocmai ca nu le place pe comfort. Dar astea poate sunt pareri personale.
        De asemenea incerc sa fac un test drive sa vad eu despre ce e vorba.
        Multumesc frumos.

        Comment


        • #9
         Sport sau confort se regleaza din amortizoare, nu din perne. Cu pernele poti sa maresti sau sa micsorezi garda la sol in functie de viteza si starea drumului. Da, recomand sa faci un testdrive si sa stai de vorba cu cei de la reprezentanta.
         PS. Poti sa-mi dai linkul cu review-ul facut de americani?

         Comment


         • #10
          Acesta este linkul: https://youtu.be/o-1cHfMq7mg

          Am fost si am facut un test drive cu un 400d Airmatic. Nu pot sa zic ca m-a impresionat. Am observat ce voia sa zica in filmulet cu acea senzatie de "plutire". Diferenta intre comfort si sport se simte. Iar pe alte masini fara perne de aer nu exista efectul asta, sunt mai rigide.
          Faptul ca se poate ridica/cobori ajuta pentru scenarii diferite, depinde cum ai nevoie. Nu m-a deranjat "plutirea" asa ca am comandat deja GLE 350de Coupe cu Airmatic.
          Vine la anul datorita intarzierilor cu Covid.

          Multumesc de pareri si sfaturi.

          Comment

          Working...
          X
          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF